Thomas Brix, Finance Graduate, Carlsberg

Få indblik i Thomas' hverdag som Finance Graduate hos Carlsberg, hvor han har været involveret i flere projekter, lige fra bonusaflønning til månedlig rapportering.

Carlsberg
Finance Graduate
  • Thomas Brix
  • 28 år
  • Ansat siden 2017
  • Cand.Oecon, Aarhus Universitet

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder i Finance, og min sidste rotation var i den afdeling, som hedder FP&A, som blandt andet beskæftiger sig med månedlig rapportering og analyser til ledelsen omkring Carlsbergs finansielle performance. Mine arbejdsopgaver var relateret til den månedlige rapportering, hvilket blandet bestod af at lave månedlige analyser og rapporter til ledelsen om, hvilke markeder og tendenser der kunne forklare vores resultater.

Derudover har jeg også været involveret i forskellige projekter omkring bonusaflønning i Carlsberg, en værdiansættelse af en teknologi og en business case omkring nyt design af helt nye glas og mere bæredygtige flasker til Carlsberg pilsneren, som led i Carlsberg mærkets bestræbelser på hele tiden at gøre det bedre. 

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det er super spændende og udfordrende at arbejde så tæt på den øverste ledelse i Carlsberg, velvidende at modtagerne af analyser og rapporter er dem, som træffer de afgørende beslutninger i Carlsberg baseret på de input, som vi giver dem. Samtidig er det også en udfordring at formulere komplekse finansielle problemstillinger til slides, som jeg kan forstå, selvom jeg ikke har en økonomisk uddannelse.

I mine forskellige projekter har jeg arbejdet med forskellige afdelinger udenfor Finance blandt andet HR, Commercial og Transfer Pricing, hvilket er spændende og udfordrende, når forskellige afdelinger med forskellige styrker og svagheder skal arbejde sammen om at nå et fælles mål.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg bruger teorier og modeller, som jeg har lært på studiet som værktøj, som jeg kan hive frem til at forstå eller løse en problemstilling i min nuværende stilling. Eksempelvis viden om aktiemarkedet, regnskabsforståelse, værdiansættelse og strategi.  

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Carlsberg?

1. International virksomhed

2. Gode kollegaer

3. Spændende produkter.

  • Hvorfor er Carlsberg en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i?

I Carlsberg er der mange spændende muligheder for en karriere både i Danmark og udlandet. Jeg skal eksempelvis arbejde de næste 6 måneder i Tyskland for vores tyske marked. Derudover består Carlsberg af mange dygtige kollegaer, som altid er klar til at hjælpe. Samtidig er vores produkt noget, som alle kan forholde sig til. Jeg elsker også det dynamiske og internationale miljø på vores hovedkvarter i København, hvor jeg i min sidste afdeling havde kollegaer fra Danmark, Hong Kong, Ukraine, Filippinerne, Italien og Spanien.   

Læs mere om Carlsberg

Mød andre kandidater fra Carlsberg


Annoncer