Vis studentum.dk som: Mobile

Nicolaj Thunbo Østergaard, Konkurrencearkitekt, AART architects

AART Architects
Konkurrencearkitekt

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder som konkurrencearkitekt. Det vil sige, at jeg er med på holdet, når vi deltager i konkurrenceprojekter mod andre arkitektfirmaer. Jeg er således med i den spæde start af et projekt, hvor analyser af stedet og brugeren og bygherrens ønsker skal omsættes til en form og et design for en bygning.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Vi opererer med mange forskellige og spændende problemstillinger og udfordringer som eksempelvis klimatiske forhold, brugerens behov og ønsker, økonomien, statiske forhold med mere, som vi skal få til at gå op i en højere enhed. Det kan være en krævende proces, hvor man både skal kunne sætte sig grundigt ind i det enkelte projekts omstændigheder, samtidig med at man skal kunne tænke nyt og kreativt.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Min uddannelse har rustet mig til at kunne løse forskelligartede udfordringer i samspil med andre. Arkitektopgaver er aldrig ens, og de handler ikke alene om æstetik, og om at bygningen skal se flot ud, men mest og alt om at kunne oversætte meget komplekse situationer til en form, som giver mening for bygningens bruger og omgivelser – og det kræver et godt samarbejde.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos AART architects?

1. AART architects’ strategiske sigte på at skabe arkitektur, der har en betydning for de mennesker og det samfund, arkitekturen er en del af – og at dette kan og skal efterleves.

2. AART architects’ portfolio, hvor alle projekter udviser en høj kvalitet og en vis karakter.

3. Arbejdsindstillingen, da der er en høj arbejdsmoral på tegnestuen, hvor vi alle brænder for at designe og opføre meningsfuld arkitektur.

  • Hvorfor er AART architects en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

AART architects’ tilgang til arkitektur er lidt anderledes end andre arkitektfirmaer. For vi ser ikke blot bygningerne som et kunstværk, men gør derimod en stor dyd ud af at genbesøge tidligere bygninger, og se hvilken betydning arkitekturen har for de mennesker, som bruger bygningen til hverdag.

Læs mere om AART architects

Mød andre kandidater fra AART architects

Senest opdateret: 24 apr 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 24-06-2019

Lone Vestergaard, Designlærer, Egå Ungdoms-højskole

Jeg er ansat på EUH som underviser i Design-fag og i Event & Projektstyring. Som underviser er min primære opgave at invitere og motivere eleverne til fordybelse i enten egne eller samskabende designprocesser, som kan være alt fra syning og idéudvikling i Re-Design til opøvning af diverse teknikker inden for fx collage, tryk og håndarbejde.

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Ása Jacobsen, Graphic Artist, MovieStarPlanet

Jeg er grafiker hos MovieStarPlanet, hvor jeg designer og tegner hår, tøj og accessories til vores online avatarer. Mine redskaber er en Wacom-tablet og Adobe-tegneprogrammer. Vi udgiver nyt grafisk indhold til vores spil hver uge, så der aldrig er en kedelig dag på kontoret. Jeg bruger meget tid på at undersøge mode og trends for at kunne producere det mest relevante indhold til spillerne.

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Frederikke Aagaard, Selvstændig arkitekt, designer og TV-vært

Jeg er uddannet arkitekt på Kunstakademiets Arkitektskole i København og på Bartletts School of Achitecture i London, og i dag arbejder jeg som selvstændig - primært med formidling af design og arkitektur. Det skete meget naturligt, da jeg efter studiet lagde ud med at arbejde foran kameraet på et tv-program, der hed ”Drømmeværelset”.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Vibeke Johansson, Digital Art Director, Mediegruppen

Jeg arbejder kort opsummeret med webdesign. Hoveddelen af mit arbejde foregår i Photoshop. Forretningsområdet er bredt, og vi har mange kunder i mange afskygninger, der hver især har forskellige behov inden for grafiske udtryk og logodesign. Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal fremhæve. Det er svært at sige, da jeg sidder med mange opgavetyper, der byder på deres egne udfordringer.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Katrine Ravn Møller, Architect, Rambøll

The building department at Ramboll is a large and complex organisation, involving several fields of knowledge and expertise. One of the main focuses in the department right now is working with integrated design between faculties to unite knowledge and extend perspective. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Malene Linde Nielsen, Design Development Specialist, Pandora

Jeg sidder i Pandoras produktafdeling, hvor jeg arbejder som designudvikler. Overordnet går mit arbejde ud på at udvikle vores smykker fra tegning til færdige smykker. Jeg sidder med kommunikationen mellem vores designere og vores produktudviklingsteam i Thailand, og det kræver, at jeg arbejder hurtigt og struktureret.

Læs mere
Sidst opdateret 01-04-2019

Nina Lolle, Design Koordinator, Kvadrat

Kvadrat er en af Europas førende tekstilvirksomheder med en international kundegruppe. Virksomheden startede i 1960’erne, og har altid haft fokus på at skubbe grænserne for tekstildesign, bl.a. ved et tæt samarbejde med kunstscenen og stor opmærksomhed på nye innovative løsninger samt højkvalitets produkter.

Læs mere
Sidst opdateret 24-04-2020

Søren Hjerrild Smedemark, Bygningskonstruktør MAK, AART architects

Jeg er ansat i projekteringsafdelingen hos AART architects, hvor jeg primært beskæftiger mig med 3D-modellering, BIM-koordinering, udarbejdelse af tegninger og mængder til udførelse. Siden jeg blev ansat, har jeg arbejdet med projektering i de senere faser af projekteringen, altså efter at designet ligger fast. Det vil sige, at jeg primært har haft fokus på de tekniske løsninger og selve ...

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Camilla Hansen, Grafisk designer, Mediegruppen

Jeg er grafisk designer, så jeg sidder med det udførende arbejde – at få idéen eller konceptet realiseret grafisk. Det er primært magasiner, men det kan også andre visuelle og grafiske udtryk, som vores kunder efterspørger. Jeg er håndværkeren, og mit værktøj er inDesign og forskellige andre Adobeprogrammer. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Guntis Rusa, Product Designer, Peakon

I work as a Product Designer and within the tech world that is someone who solves problems, mostly design related. It’s a combination of a few design fields like User Experience, User Interface, Interaction Design, Digital Design and many more. It may sound like a lot of responsibilities, but in general, the main focus of a Product Designer is around User Experience and Interface Design.

Læs mere