Nicolaj Thunbo Østergaard, Konkurrencearkitekt, AART architects

Mød Nicolaj Thunbo Østergaard,. der arbejder som Konkurrencearkitekt hos AART architects. Her kan du få et indblik i, hvad Nicolajs arbejdsopgaver består af. 

AART Architects
Konkurrencearkitekt

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder som konkurrencearkitekt. Det vil sige, at jeg er med på holdet, når vi deltager i konkurrenceprojekter mod andre arkitektfirmaer. Jeg er således med i den spæde start af et projekt, hvor analyser af stedet og brugeren og bygherrens ønsker skal omsættes til en form og et design for en bygning.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Vi opererer med mange forskellige og spændende problemstillinger og udfordringer som eksempelvis klimatiske forhold, brugerens behov og ønsker, økonomien, statiske forhold med mere, som vi skal få til at gå op i en højere enhed. Det kan være en krævende proces, hvor man både skal kunne sætte sig grundigt ind i det enkelte projekts omstændigheder, samtidig med at man skal kunne tænke nyt og kreativt.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Min uddannelse har rustet mig til at kunne løse forskelligartede udfordringer i samspil med andre. Arkitektopgaver er aldrig ens, og de handler ikke alene om æstetik, og om at bygningen skal se flot ud, men mest og alt om at kunne oversætte meget komplekse situationer til en form, som giver mening for bygningens bruger og omgivelser – og det kræver et godt samarbejde.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos AART architects?

1. AART architects’ strategiske sigte på at skabe arkitektur, der har en betydning for de mennesker og det samfund, arkitekturen er en del af – og at dette kan og skal efterleves.

2. AART architects’ portfolio, hvor alle projekter udviser en høj kvalitet og en vis karakter.

3. Arbejdsindstillingen, da der er en høj arbejdsmoral på tegnestuen, hvor vi alle brænder for at designe og opføre meningsfuld arkitektur.

  • Hvorfor er AART architects en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

AART architects’ tilgang til arkitektur er lidt anderledes end andre arkitektfirmaer. For vi ser ikke blot bygningerne som et kunstværk, men gør derimod en stor dyd ud af at genbesøge tidligere bygninger, og se hvilken betydning arkitekturen har for de mennesker, som bruger bygningen til hverdag.

Læs mere om AART architects

Mød andre kandidater fra AART architects


Annoncer