Stewardesse uddannelse - Sådan bliver du stewardesse

Drømmer du om at arbejde med mennesker og har du et godt servicegen? Uddannelsen til kabinepersonale kunne måske være noget for dig! Læs mere om stewardesseuddannelsen her. 

Sådan bliver du stewardesse

Har du et godt servicegen og drømmer du om at arbejde mennesker? Så er uddannelsen til kabinepersonale måske noget for dig!

I luften er dit største ansvar at hjælpe passagerer ud af flyet i nødsituationer og sikre en god rejseoplevelse. Derfor har du som kabinepersonale også mange roller herunder blandt andet fra brandmand og sygeplejer til servitrice.

Hvis du vil arbejde som steward eller stewardesse, kan du uddanne dig direkte hos de danske eller internationale flyselskaber. En stewardesse uddannelse indeholder både teori og praktisk erfaring.


Hvad laver en stewardesse?

Som stewardesse er det dit ansvar, at alt sikkerhedsudstyr er i orden, og det er dig, der har ansvaret for passagerernes sikkerhed, hvis der skulle opstår en nødsituation. Servere mad og drikke ombord. Før, under og efter flyveturen skal du stå klar til at yde en høj service og svare på passagerernes spørgsmål, så de får en god rejseoplevelse. Derudover skal du som kabinepersonale være indstillet på at arbejde alle tider i døgnet. 

Hvem kan blive stewardesse eller steward?

Vejen til en fremtid som stewardesse eller stewardesse går gennem et flyselskab. Optagelseskravene til stewardesse uddannelsen kan variere en smule, men som udgangspunkt skal du:

 • Være fyldt 18 år
 • Have en gymnasial uddannelse
 • Være mellem 160 cm - 190 cm høj og have en passende vægt til din højde
 • Tale et flydende skandinavisk sprog og god forståelse for de andre
 • Have et godt helbred både mentalt og fysisk
 • Ren straffeattest 
 • Kunne svømme mindst 200 meter

Uddannelsen til stewardesse og kabinepersonale varer oftest mellem 4 og 10 uger, hvor du både får praktisk og teoretisk undervisning med løbende prøver. Du får et CA-certifikat, når du har færdiggjort din stewardesse uddannelse, og du skal løbende op til nye prøver, så din viden altid er up to date.

stewardesse

Hvor kan du tage en stewardesse uddannelse?

De fleste flyselskaber udbyder deres egen uddannelse til kabinepersonale. I Danmark kan du blandt andet tage en stewardesse uddannelse hos SAS og Air Greenland. Du får ikke SU, når du uddanner dig til stewardesse og i visse tilfælde skal du betale for kabinepersonale uddannelsen.

Uddannelsen kan variere fra selskab til selskab men er altid en kombination af praktisk og teoretisk undervisning. Du starter eksempelvis med 3½ uge på skole og derefter 1 måneds træningsflyvninger. Under skoleforløbet får du ikke løn, mens du under træningsflyvningerne er lønnet. I visse tilfælde udbetales dagpenge også. 

Du vil blandt andet blive undervist i:

 • Hvordan du skal agere i nødsituationer
 • At betjene alt nødvendigt sikkerhedsudstyr ombord
 • At udøve førstehjælp
 • Procedure for klargøring af flyets kabine, tilberedelse af måltider og anden passagerservice
 • Luftfarttøj og udstyr 

Som medlem af en kabinebesætning skal du desuden gennemgå et repetitionskursus hvor nødprocedurer, førstehjælp m.v. genopfriskes en gang om året.

Bliv stewardesse eller steward med hele verden som din arbejdsplads!

Kontakt de enkelte flyselskaber, hvis uddannelsen lyder som noget for dig:


Annoncer