Hvad er GMAT - trin for trin vejledning til testen

Står GMAT imellem dig og din drømmeuddannelse? Her får du svar på, hvad GMAT er samt en vejledning til, hvordan du kommer godt igennem processen.

Hvad er GMAT - trin for trin vejledning til testen | Læs mere lige her

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA i Danmark eller i udlandet? Så er du nok stødt på GMAT under optagelseskravene på nogle af de uddannelser, du har kig på.

Her får du svar på, hvad GMAT er samt en trin for trin vejledning til, hvordan du kommer godt igennem processen fra tilmelding til du står med dit testresultat.

Hvad er GMAT?

GMAT er en international anerkendt sprog- og videnstest. Testen består af fire sektioner, der tilsammen har til formål at måle din akademiske formåen og sproglige færdigheder. Resultatet giver en indikation af din studieegnethed.

Derfor er der mere end 9.000 MBA-udbydere herhjemme samt universiteter og business schools i udlandet, der stiller krav til, at du har bestået GMAT testen med en bestemt score for at slippe igennem nåleøjet til deres uddannelser.

Sådan tilmelder du dig GMAT

Det er dog ikke altid nødvendigt at have gennemført GMAT testen. Undersøg derfor altid optagelseskravene for den eller de uddannelser, du vil søge ind på, før du tilmelder dig testen.

Står GMAT imellem dig og din drømmeuddannelse? Læs med her og bliv klædt på til at komme godt igennem testen.

Før GMAT testenFør GMAT testen

Det koster cirka 285 - 310 $ at gennemføre GMAT testen. Beløbet betales ved tilmeldingen, der foregår online på den officielle hjemmeside for GMAT, www.mba.com. Her kan du også finde aktuelle testdatoer nær dig. Husk altid at tjekke deadlines for den uddannelse, du søger ind på, så du er sikker på at vælge en testdato i god tid.

Når du tilmelder dig GMAT får du samtidig gratis adgang til GMATPrep®, som er testsoftware, der er skræddersyet til at hjælpe dig med en optimal forberedelse. Derudover kan du downloade en gratis håndbog til GMAT. Ved tilmeldingen kan du desuden vælge op til fem universiteter eller business schools, der skal have din GMAT test score. Har du på et senere tidspunkt brug for at videreformidle dit testresultat til andre universiteter, vil der være et ekstragebyr.

Sådan foregår GMAT testenUnder GMAT testen

På selve testdagen har du sammenlagt tre og en halv time til at gennemføre de fire sektioner i GMAT. Mød op i god tid, så der er god til selve registreringen og at komme på plads uden stress. Husk også at medbringe billed-ID samt din bekræftigelse på tilmelding til testen på den aktuelle dato og lokation.

1: Analytical Writing Assessment - AWA (30 minutter)

I den første sektion af GMAT testen bliver din evne til at forholde dig kritisk til en tekst og til at argumentere for dine holdninger sat på en prøve. Du bliver præsenteret for et tekststykke med en central påstand eller teori i argumentationen, som du skal analysere og sammenfatte i et essay.

I essayet skal du redegøre for tankerne og bevæggrundene bag en påstand eller teori i teksten efterfulgt af din evaluering og kritik af, hvor velargumenteret teorien eller påstanden i tekststykket er.

2: Integrated Reasoning (30 minutter)

I den anden sektion af GMAT testen bliver du stillet over for 12 spørgsmål. Her bliver din evne til at evaluere forskellige typer af data og information fra forskellige kilder sat på prøve. Du bliver testet inden for fire områder:

  • Tolkning af tekst og tal i grafer (Graphics Interpretation)
  • Analyse af problemer med to led (Two-Part Analysis)
  • Analyse af data i tabelform (Table Analysis)
  • Udvælgelse af relevant data (Multi-Source Reasoning)

Tilsammen giver disse et billede af din evne til at integrere 'Big data' og løse komplekse problemstillinger. Dette er vigtige kompetencer på fremtidens arbejdsmarked.

Dit GMAT testresultat gælder i 5 år

3: Quantitative (75 minutter) 

I den tredje sektion af GMAT, får du 37 spørgsmål, hvor dine matematiske færdigheder kommer i spil. Overordnet set går øvelsen ud på analysere og konkludere på en mængde data, og der er to spørgsmålstyper:

  • Problem solving - du bliver stillet over for matematiske opgaver og ligninger, som du skal løse
  • Data sufficiency - du skal identificere, om du har den relevante information til at løse et givent problem 

Det kræver matematiske færdigheder på gymnasialt niveau at løse opgaverne. Er det lang tid siden, at du sidst har haft matematik, er det en god investering at bruge god tid på forberedelserne til denne sektion.

4: Verbal (75 minutter)

Dine sproglige færdigheder er i fokus for den afsluttende sektion af GMAT testen. Her bliver din evne til at læse og forstå engelsk på akademisk niveau sat på prøve via tre delprøver:

  • Reading Comprehension - du skal analysere et tekststykke og drage en konklusion
  • Critical Reasoning -du skal udvælge den bedste argumentation til en given påstand
  • Sentence Correction - du skal rette grammatik og ordvalg i et givent teksstykke

Der er sammenlagt 41 spørgsmål i sektionen, der giver dig mulighed for at vise, at du ikke alene er i stand til at omskrive en tekst, så den er korrekt på grammatisk og sprogligt. Du skal også demonstrere evnen til at vurdere udsagn.

Det sker efter GMAT testenEfter GMAT testen

Modsat sprogtests som fx TOEFL og IELTS, hvor du skal vente på at finde ud af dit testresultat, vil du få din GMAT test score på selve dagen, når du har afsluttet testen. Der går dog 20 dage, før du får din 'Official Score Report" tilsendt. Det betyder samtidig, at der også går omkring tre uger, før dit testresultat når frem til den eller de uddannelsesinstitutioner, du har udvalgt ved tilmeldingen til testen.

Sådan skal du læse dit GMAT testresultat 

Når du får dit resultat fra GMAT testen, vil der fremgå fem resultater:

  • En karakter for dit essay i sektion 1
  • Et resultat for hver af de tre øvrige sektioner
  • Et samlet resultat, der kan rangere mellem 200 og 800 point

Karakteren for dit essay indgår ikke i den samlede score. Derudover vil der ved de øvrige resultater foruden essayet fremgå en procentvis rangering, der angiver, hvordan du har klaret dig i forhold til de øvrige testdeltagere.


Annoncer