Mød Caroline fra Ubberup Højskole

Mød Caroline fra Ubberup Højskole

Trænger du til, at der skal ske noget nyt? Overvejer du at tage et højskoleophold? Så læs videre her, hvor Caroline fortæller om sit højskoleophold på Ubberup Højskole. Hun fortæller også om, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Bliv klogere på, hvad du kan forvente af et højskoleophold i denne artikel.


Hvorfor valgte du netop Ubberup Højskole?

Jeg har altid været overvægtig, men for tre år siden tog det overhånd. Jeg havde taget 25 kg på i løbet af et år og kunne ikke helt finde ud af, hvordan jeg skulle komme af med dem igen. En god ven, som selv skulle på Ubberup, fortalte mig om højskolen, og jeg faldt helt klart for, hvordan skolen fokuserer på, at det mentale og fysiske går hånd i hånd. Jeg synes helt klart at det er fedt, at man på den måde kan gøre noget godt for sig selv.

Hvordan er fællesskabet på Ubberup Højskole? 

Selvom det er et sted, hvor der er mange forskellige mennesker med forskellige grunde til at være der, så er der et helt unikt fællesskab på Ubberup Højskole. Fordi der er så mange fag som omhandler det psykiske, er man automatisk mere åben og ærlige over for hinanden. Man lærer de andre elever at kende på et helt andet plan, end jeg har prøvet før.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på Ubberup Højskole?

Morgenmad efterfulgt af morgensamling. Derefter begynder undervisningen som er fag, man selv har valgt. Det kan være et mentalt, kreativt eller aktivt fag. Efter det første fag er der mellemmåltid, og så begynder et nyt fag efterfulgt af frokost. Nogle dage slutter undervisningen efter frokost og andre dage slutter undervisningen først inden aftensmad, men så kan det være man har haft nogle fritimer undervejs. I fritimerne kan man slappe lidt af på værelset eller i et af de mange fællesrum med et brætspil eller en film. Man kan også gå en tur eller lave noget andet aktivt.

Jeg synes, alle skulle prøve et ophold på Ubberup Højskole! Man tager et break fra dagligdagen og fokuserer 100 procent på sig selv.

Hvad er det bedste ved opholdet på Ubberup Højskole?

Det bedste ved Ubberup er ens egen udvikling. Man lærer sig selv bedre at kende, og man begynder at hvile mere i sig selv. Jeg har taget to ophold, og på mit første ophold var jeg meget anderledes, end det jeg har udviklet mig til i dag – fordi jeg har arbejdet meget med at definere, hvem jeg er, og hvem jeg gerne vil være. Det er fantastisk!

Hvordan var din studietur med Ubberup Højskole?

Vi var til folkemødet på Bornholm, og det var en vildt hyggelig tur. Det var frivilligt, om man ville med, men os, der tog afsted, blev meget tætte og har fået de fedeste oplevelser sammen. Der var i løbet af dagene nogle aktiviteter, som skolen stod for, som vi deltog i. Ellers var det meget frit, at vi kunne går rundt og høre det, vi gerne ville, og så mødtes vi en gang om dagen og delte lidt om, hvad vi havde oplevet.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Jeg synes, alle skulle prøve et ophold på Ubberup Højskole! Man tager et break fra dagligdagen og fokuserer 100 procent på sig selv. Man får masser af tid til at arbejde med det, man nu end går og kæmper med eller drømmer om. Og lærerne er helt fantastisk og støttende! Et godt råd er: Vær dig selv og husk, at selvom man vil være med til det hele, så er det er vigtigt – og helt ok – også at tage noget alenetid engang imellem, når man er omgivet af så mange mennesker hele tiden.

Er du interesseret i at gå på Ubberup Højskole?

Læs mere om Ubberup Højskole

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Amalie fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg fandt Viborg IH på ”Højskolerne.dk”s hjemmeside og valgte den ud fra deres virkelig fede faciliteter, og at der var stor variation i deres fag." Læs mere om, hvorfor Amalie valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Mazz fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg valgte Viborg IH på baggrund af deres sindssyg fede placering og deres store mængde af faciliteter." Læs mere om, hvorfor Mazz valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Viborg Idrætshøjskole

Viborg Idrætshøjskole byder på masser af fed sport, idræt, kultur og fællesskab Som elev på Viborg Idrætshøjskole træder du ind i et frirum, hvor alt er muligt. Læs mere om hvad du kan forvente af Viborg Idrætshøjskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Joachim fra Vallekilde Højskole

"Jeg opdagede Vallekilde Højskole gennem en god ven, og var stort set solgt allerede første gang, jeg var på besøg tilbage i 2019." Læs mere om, hvorfor Joachim valgte et ophold på Vallekilde Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Klara fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg elsker at mærke fællesskabet, som er på Viborg IH." Læs meget mere om, hvorfor Klara valgte et højskoleophold på Viborg Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sigurd fra Aalborg Sportshøjskole

"Jeg tog på Aalborg Sportshøjskole for at møde nye mennesker, og få gang I mit sabbatår. Samtidig med at jeg kunne gå op i min træning, og få den rette vejledning." Sigurd fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor han ville på højskole og hans anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Camilla fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg valgte ISI, da jeg søgte efter en lille højskole med få elever og med spændende linjer og valgfag." Læs mere om, hvorfor Camilla valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Julie fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg havde lidt kendskab til efterskolen deroppe, og vidste deres niveau på fodbold var ret højt, hvilket også var noget, jeg søgte. Det var også et plus for mig." Læs mere om, hvorfor Julie valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Bliv elev på Egå Ungdoms-Højskole

Egå Ungdoms-Højskole er et fedt alternativ til efterskole, eller 10. klasse uden eksaminer, lektier og karakterer. For dig der elsker frihed, fællesskab og fede oplevelser. Fik vi sagt, at vi først møder kl. 10? Læs mere om højskolen her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Laura fra Egå Ungdoms-Højskole

"Fællesskabet er vildt godt på EUH, da vi har så meget mulighed for at være sammen og arbejde sammen om ting. Vi har mulighed for at arrangere ting sammen i skoletiden, og det hjælper meget på fællesskabet." Læs mere om, hvorfor Laura valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Gry fra Egå Ungdoms-Højskole

"Da jeg klikkede ind på Egå Ungdoms-Højskoles hjemmeside, var det som om alt gav mening, og jeg vidste at jeg havde fundet mit nye hjem." Læs mere om, hvorfor Gry valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Lisa fra Struer Højskole

"Jeg har tidligere gået på højskole og havde en god tid der. 4 år senere ville jeg gerne gøre noget godt for mig selv og valgte derfor at tage på Struer Højskole..." Lisa fortæller om sit højskoleophold på Struer Højskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-01-2023

Bliv elev på Struer Højskole

Struer Højskole er en livsstilshøjskole, hvor sundhed og velvære er i fokus. Læs meget mere om dine muligheder på Struer Højskole her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Løgumkloster Højskole

Bliv en del af et tæt fællesskab og få et fedt og intimt højskoleophold på Løgumkloster Højskole. Læs mere om dine muligheder på højskolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Vrå Højskole

Vrå Højskole er kendt for fotografi, musik, kunst, keramik, syning og design og udeliv. Her er det tid til udvikling, fordybelse og fællesskab, samt oplevelser sammen. På hvert semester er der desuden mulighed for at tage på studietur. Læs mere om højskolen her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Cecilie fra Vrå Højskole

"Jeg ville tage på højskole, så jeg kunne udvikle mine hobbyer og eksperimentere med nye medier. Jeg ved ikke, hvad jeg vil studere på universitet endnu, så jeg tænkte, at det ville være det perfekte tidspunkt til at tage en pause fra 'normal' skole." Læs mere om, hvorfor Cecilie valgte et ophold på Vrå Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Safia fra Johan Borups Højskole

"Jeg havde brug for et frirum til at kunne udfolde mine evner inden for arkitektonisk forståelse af form og rum." På denne side kan du læse mere om, hvorfor Safia valgte et højskoleophold, hvorfor hun valgte netop Johan Borups Højskole, hvad der var det bedste ved opholdet og meget mere. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Mød Andreas fra Askov Højskole

"Det er meget socialt at være på højskole, og man lærer om sig selv og sine egne og andres grænser." På siden her kan du læse mere om Andreas' ophold på Askov Højskole, gode råd til andre, der overvejer et højskoleophold og hvorfor valget faldt på netop Askov Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Bliv elev på Askov Højskole

Askov Højskole har eksisteret siden 1865, og er et sted, der er fuld af historie. Askov er en mindre højskole, hvor man kommer hinanden ved, og hvor der både er mulighed for at lære og have det sjovt samtidig. Læs mere om Askov Højskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-01-2023

Mød Sophus fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Det er svært at sige, hvad der er det bedste ved opholdet på Den Europæiske Filmhøjskole, for der er mange gode ting." Læs mere om Sophus' ophold på Den Europæiske Filmhøjskole, hvorfor valget faldt på netop denne højskole og meget mere lige her.

Læs mere