Mød Mazz fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg valgte Viborg IH på baggrund af deres sindssyg fede placering og deres store mængde af faciliteter." Læs mere om, hvorfor Mazz valgte Viborg Idrætshøjskole.

Mød Mazz fra Viborg Idrætshøjskole

Trænger du til, at der skal ske noget nyt? Overvejer du at tage et højskoleophold? Så læs med her! Mazz fortæller om sit højskoleophold på Viborg Idrætshøjskole, hvorfor han ville på højskole og giver hans anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Bliv klogere på, hvad du kan forvente af et højskoleophold i denne artikel.


Hvorfor valgte du netop Viborg Idrætshøjskole?

Jeg valgte at tage på højskole, fordi jeg havde brug for lidt ny inspiration i mit liv til at tage de rette valg. Jeg var lidt i tvivl om mit uddannelsesvalg og så derfor muligheden for at blive inspireret af andre og samtidigt få muligheden for at dyrke en masse fed sport og lære en masse nye mennesker at kende. 

Jeg valgte Viborg IH på baggrund af deres sindssyg fede placering og deres store mængde af faciliteter. Her har jeg valgt at have fagene Adventure og Rough’n Tough i 1. semester. Jeg synes, at de to fag kan utroligt meget og er med til at udvikle mig fysisk. Her på andet semester har jeg valgt at holde fast i Adventure, men har skiftet Rough’n Tough ud med OCR. OCR er et fag, hvor man skal løbe på en forhindringsbane, hvor man bliver udfordret i alle mulige discipliner, hvilket er lige noget for mig. 

Hvordan er fællesskabet på Viborg Idrætshøjskole? 

Miljøet og fællesskabet på højskolen er helt igennem fantastisk. Jeg synes allerede fra starten, at underviserne var rigtig gode til at ryste os sammen, hvilket gjorde, at tiden allerede fra starten bare var sindssyg god. Alle de gode samtaler og hygge man har i løbet af dagen, det finder man bare ingen andre steder som på en højskole.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på Viborg Idrætshøjskole?

Dagen starter typisk kl. 7.00. Så skal jeg ned og have morgenmad, hvor man lige kan få lov til at tjekke ind med sine kammerater. Herefter har vi morgensamling indtil 8.15, hvor vi typisk lige får en god historie fra en af de mange undervisere og afslutter selvfølgelig med en sang fra højskolesangbogen. Derefter skal jeg ud til fag som typisk er mit idrætshovedfag, hvilket vil være Adventure og OCR her for 2. semester. Efter hovedfag har vi en lille pause hvor vi lige kan nå i bad og få lidt forfriskning, hvorefter vi skal videre til undervisning som typisk er et foredrag, sangtime eller livsanskuelse. Efter frokost har vi igen idrætshovedfag, hvilket så er mit andet hovedfag nemlig Adventure. Når kl. slår 15.30 har vi typisk fri også har man bare hele dagen foran sig, hvor man bare kan få lov til at udnytte alle de fede faciliteter som Viborg IH har. 

Miljøet og fællesskabet på højskolen er helt igennem fantastisk.
Jeg synes allerede fra starten, at underviserne var rigtig gode til at ryste os sammen, hvilket gjorde, at tiden allerede fra starten bare var sindssyg god.

Hvad er det bedste ved opholdet på Viborg Idrætshøjskole?

Det bedste ved opholdet er udelukkende det kæmpe fællesskab, som man får sammen. Man får dannet et helt unikt bånd til alle som ikke fås andre steder. Jeg kommer virkelig til at savne højskoletiden når den desværre snart slutter…

Hvordan var din studietur med Viborg Idrætshøjskole?

Studieturen her på Viborg IH i efteråret gik til Les Vans i Sydfrankrig.

Det var en fuldstændig fantastisk tur, hvor vi bare blev rystet endnu mere sammen. På turen fik vi lov til at prøve kræfter med forskellige sportsgrene som klatring og mountainbike. Yderligere var vi på verdens fedeste kanotur, naturen kunne på ingen måde blive smukkere.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Jeg vil 110% anbefale andre at tage på højskole og især på Viborg Idrætshøjskole. 

Højskole er og bliver bare mega fedt. Hvis du synes, at det bare er en lille smule interessant, skal du springe ud i det og tage et halvår. Du vil ikke fortryde det!!

Er du interesseret i at gå på Viborg Idrætshøjskole?

Læs mere om Viborg Idrætshøjskole

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer