Mød Thor fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup
20 jun 2023

Mød Thor fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup

I denne artikel skal du møde Thor fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup! Her har vi fået lov at interviewe ham om hans hverdag på skolen, så du kan blive klogere på hvad der er helt særligt ved lige netop Gymnastikhøjskolen i Ollerup.


Hvilken linje går du på?

Gymnastikhøjskolen i Ollerup på linjen, TumblingX

Hvorfor ville du på højskole, og hvorfor valgte du netop Ollerup?

Jeg ville gerne blive en bedre gymnast og der er ikke et bedre sted end Ollerup at gøre det. Jeg ville gerne møde nye mennesker med fælles interesser så jeg kunne få en større vennekreds plus jeg havde et par venner som også skulle starte samme semester som mig. Jeg ville også gerne udvikle mig som individ, blive mere selvsikker og komme af med de mentale problemer som jeg døjede med i teenage-årne. Jeg udviklede i mine teenage år rigtig dårlige vaner som jeg gerne ville slippe væk fra inden jeg skulle i gang med voksenlivet for real.

Hvordan er miljøet / fællesskabet på skolen?

Der er et helt fantastisk fællesskab på ollerup og de mange lever gør at man møder så mange mennesker fra hele verden som man kan blive venner med. Der er selvfølgelig et stort fokus på sport, idræt og sundhed, men uden at det bliver fanatisk da der stadig er plads til øl og pizza og livet andre små glæder.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på din højskole?

Vi starter ud med morgenmad klokken 7:00, derefter har alle elever rengøring så skolen ser godt ud, når det er gjort så er der morgensamling. Når de her fælles ting er færdige begynder vi på vores forskellige linjefag/valgfag/”højskolefag”. Vi har oftest timer indtil klokken 16, hvorefter vi har tiden til at gøre hvad vi nu har lyst til. Det kan være at nogle vil en tur i pool/sauna, spille brætspil i livingroom eller måske tage i springcenter og få lidt ekstra træning ind.

Hvad er det bedste ved opholdet?

Det bedste er helt klart vennerne/fællesskabet! jeg er meget ekstrovertet så det passer mig rigtig godt at have så mange dejlige ligesindede mennesker fra hele danmark og resten af verden.

Studietur: Skal du eller har du været på studietur med din højskole? Hvorhen?

I Forårssemesteret tager vi på ollerup til Trysil i norge og står på ski/snowboard. Det er en mega fed tur hvor der bare er massere af tid på pisterne og hygge i hytterne.Vi bor sammen med hinanden i hytter på tværs af linjer og køn, ofte er vi 6-12 i hver hytte og man bliver bundet sammen med nye mennesker på en fed og intim møde. Vi har pakket en masse mad som vi laver i hver hytte til morgenmad, frokost og aftensmad. Vi er inddelt i ski grupper alt efter hvor meget erfaring man har. Vi er i de her grupper indtil starten af eftermiddag hvorefter vi kan finde sammen med venner fra de andre grupper og stå så lang tid at benene kan.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Min tid på højskole er den bedste del af mit liv nogensinde, og nyder det helt vildt det er alle pengene værd. Jeg er blevet til næsten nyt og bedre menneske af min tid på højskole. Jeg har fået venner for livet og kan kun anbefale andre at tage på højskole.

Senest opdateret: 20 jun 2023
Emilia Pedersen
Emilia Pedersen
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Amalie fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg fandt Viborg IH på ”Højskolerne.dk”s hjemmeside og valgte den ud fra deres virkelig fede faciliteter, og at der var stor variation i deres fag." Læs mere om, hvorfor Amalie valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Klara fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg elsker at mærke fællesskabet, som er på Viborg IH." Læs meget mere om, hvorfor Klara valgte et højskoleophold på Viborg Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sigurd fra Aalborg Sportshøjskole

"Jeg tog på Aalborg Sportshøjskole for at møde nye mennesker, og få gang I mit sabbatår. Samtidig med at jeg kunne gå op i min træning, og få den rette vejledning." Sigurd fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor han ville på højskole og hans anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Aalborg Sportshøjskole

Aalborg Sportshøjskole er kendt i hele landet for at være Danmarks bedste højskole inden for idræt, sport og sundhed. Læs meget mere om højskolen her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Camilla fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg valgte ISI, da jeg søgte efter en lille højskole med få elever og med spændende linjer og valgfag." Læs mere om, hvorfor Camilla valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Gul fra Den Internationale Højskole

"The whole concept of folk high school does not exist where I come from, so I was very curious and decided to experience it in a place where students come from all over the world, since I love learning and experiencing other cultures." Gul fortæller om sit højskoleophold på Den Internationale Højskole (International People's College) og hendes anbefalinger til dig, der overvejer at tage på højskole. Læs mere i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Liva fra Ryslinge Højskole

"Jeg havde et utroligt savn til skuespil, og fællesskabet. Jeg havde også bare enormt meget lyst til at være omgivet af mennesker, der deler samme passion og lyst." Liva fortæller om sit ophold på Ryslinge Højskole, hvorfor hun valgte netop Ryslinge Højskole og hvad hun vil anbefale andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere om Liva her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Line fra Ryslinge Højskole

"Jeg ville på højskole for at dygtiggøre mig i skuespil, og derfor valgte jeg Ryslinge Teaterhøjskole. Jeg ville også på højskole for at udvikle mig selv, både personligt, socialt og fagligt." Læs her hvorfor Line valgte Ryslinge Højskole, hvad hun synes om opholdet og hvad hun vil anbefale andre, der overvejer at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Rose fra Løgumkloster Højskole

"Løgumkloster giver eleven mulighed for enten at tage alle fag inden for et bestemt område, hvis man vil, eller man kan sprede det ud mellem kreativitet, selvindsigt, håndarbejde og musikalske evner." Her kan du læse om, hvorfor Rose valgte Løgumkloster Højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Cecilie fra Vrå Højskole

"Jeg ville tage på højskole, så jeg kunne udvikle mine hobbyer og eksperimentere med nye medier. Jeg ved ikke, hvad jeg vil studere på universitet endnu, så jeg tænkte, at det ville være det perfekte tidspunkt til at tage en pause fra 'normal' skole." Læs mere om, hvorfor Cecilie valgte et ophold på Vrå Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Johan Borups Højskole

Drømmer du om at gå på en højskole midt i storbyen, og er du glad for kunst? Så er Johand Borups Højskole i København muligvis lige noget for dig. Denne højskole har en stærk kunstnerisk profil, og på Johan Borups Højskole finder du syv kunstneriske linjer. Læs mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Safia fra Johan Borups Højskole

"Jeg havde brug for et frirum til at kunne udfolde mine evner inden for arkitektonisk forståelse af form og rum." På denne side kan du læse mere om, hvorfor Safia valgte et højskoleophold, hvorfor hun valgte netop Johan Borups Højskole, hvad der var det bedste ved opholdet og meget mere. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Masja fra Ubberup Højskole

"På Ubberup Højskole kan man arbejde med sig selv på en helhedsorienteret måde." Masja fortæller om sit højskoleophold på Ubberup Højskole, hvorfor hun valgte at tage på højskole og hvilke råd hun vil give til andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Magnus fra Ubberup Højskole

"Jeg ville gerne på højskole, fordi jeg havde behov for at prøve noget nyt – og jeg synes, det er fedt med et sted, hvor man kan udvikle sig og møde nye venner." Læs meget mere om Magnus' beslutning om at tage på højskole, hvorfor det blev Ubberup Højskole og meget mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Mød Maria fra Askov Højskole

"Man får et helt særligt fællesskab og kommer ind i en boble og kan glemme alt andet og for et øjeblik give slip på alle de ting, man ellers har i sit liv – alle ’voksentingene’." Her kan du læse meget mere om, hvorfor Maria tog på højskole, og hvorfor det lige netop blev på Askov Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2023

Højskoleguide - Find din kommende højskole

Drømmer du om et højskoleophold, men har du endnu ikke fundet den rette højskole? Tag et kig i guiden her, hvor du kan få inspiration til dit valg. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-04-2023

Mød Torben fra Surhs Højskole

Trænger du også til et pitstop fra tilværelsen, hvor du kan dykke ned i gastronomi, kultur og bæredygtighed? Så skal du læse med og møde Torben, der gjorde netop det på Gastro-linjen. Bliv klogere på Surhs Højskole i dette interview, og dyk ned i alle de muligheder højskolen kan tilbyde. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-04-2023

Mød Anna Amalie fra Kunsthøjskolen i Holbæk

"Jeg udviklede mit kunstneriske udtryk og kom tættere på mig selv. Jeg lærte generelt meget den tid jeg var afsted." Her kan du læse meget mere om, hvorfor Anna Amalie valgte et ophold på Kunsthøjskolen i Holbæk.

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2023

Mød Maja fra Ry Højskole

Læs interviewet med Maja fra Ry Højskole, og bliv klogere på hverdagen på højskolen. Hun har både haft teater og friluftsliv, og deler ud af sine erfaringer og tid på skolen.

Læs mere
Sidst opdateret 22-06-2023

Mød Oraney fra Højskolen Acts Academy

Drømmer du om et højskoleophold og vil du gerne helt tæt på hverdagen på en højskole? Så læs vores interview med Oraney og bliv klogere på hvad Højskolen Acts Academy kan tilbyde. 

Læs mere