Mød Kristian fra Krabbesholm Højskole

"Krabbesholm Højskole er et rart og støttende rum at udvikle sig i, og man bliver bekræftet i sine kunstneriske visioner." Her kan du høre mere om Kristians ophold på Krabbesholm.

Mød Kristian fra Krabbesholm Højskole

Trænger du til, at der skal ske noget nyt? Overvejer du at tage et højskoleophold? Så læs på denne side, hvor Kristian vil dele lidt om sin oplevelse, da han var på højskoleophold på Krabbesholm Højskole. Her vil han blandt andet inddrage dig i hverdagen på skolen, hvorfor han ville afsted på højskole og hans anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs med her og bliv inspireret til dit højskoleophold. 


Hvorfor valgte du netop Krabbesholm Højskole?

Jeg valgte at tage på højskole, da jeg gerne vil bygge videre på min interesse for kunst, med henblik på at søge ind på et kunstakademi. Samtidig så jeg det som en god mulighed for at møde nye interessante mennesker, der har de samme interesser som mig.

Hvordan er fællesskabet på Krabbesholm Højskole? 

Jeg føler fællesskabet på en højskole er noget helt unikt, man ikke finder andre steder. At arbejde, bo og spise sammen i hverdagen er med til at danne den her følelse af, at vi alle er en del af en stor familie. At vi har så mange fælles interesser, men kommer fra så forskellige steder i landet gør, at vi kan lære super meget af hinanden. 

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på Krabbesholm Højskole?

Jeg står op og går til morgenmad kl. 08:00, herefter er der morgensamling kl. 08:30. Efter morgensamling ca. kl 09:00 har vi en halv time, inden vi skal møde til undervisning. Her plejer jeg at gå i bad, og få dagens første glas te. Fra kl. 09:30 til kl. 12:00 er den første del af undervisningen. Kl. 12:00 spiser vi frokost. Herefter har vi middagspause, indtil undervisningen starter igen kl. 13:30. I middagspausen drikker jeg en kop te og får en sludder med vennerne, eller tager et smut i genbrug. Efter undervisningen er slut kl. 16:00, bruger jeg meget tid på at arbejde på sideprojekter eller arbejde videre på ugens projekt i undervisningen. Kl. 18 er der aftensmad. Efter aftensmaden har vi om mandagen ganggruppemøde, hvor vi laver forskellige små aktiviteter som at tage ud at bowle eller bare tage en hurtig snak, om hvordan det går. Om søndagen er der filmaften, ellers har vi aftenfag i løbet af ugen. Hvis det er fredag, er der være enten fredagsbar efterfulgt af fest eller en større linjefagsfest, som der er fire af i løbet af semesteret. 

Krabbesholm Højskole er et rart og støttende rum at udvikle sig i, og man bliver bekræftet i sine kunstneriske visioner.

Hvad er det bedste ved opholdet på Krabbesholm Højskole?

At vi har så mange værksteder og forummet til, at jeg kan udfolde mine kunstneriske ideer. Det har jeg ikke har haft midlerne til at kunne før. Krabbesholm Højskole er et rart og støttende rum at udvikle sig i, og man bliver bekræftet i sine kunstneriske visioner. 

Hvordan var din studietur med Krabbesholm Højskole?

På kunstlinjen var vi på studietur i Amsterdam i 5 dage. Vi brugte størstedelen af vores dage på at opleve de mest relevante gallerier, udstillingssteder og museer rundt om i byen, lige fra små nystartet gallerier, til de store anerkendte museer. Vi havde en tidligere elev fra Krabbesholm som guide de fleste dage, som også gav os en rundvisning på kunstakademiet Gerrit Rietveld, hvor han selv lige var blevet færdig med hans Bachelor of Fine Arts. Undervisningen sluttede kl. 16, herefter havde vi fri mulighed for at udforske byen på egen hånd, shoppe, drikke kaffe, spise og få en øl om aftenen.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Det vil jeg, fordi der er rig mulighed for at udvikle sig både fagligt og personligt. Skabe nye stærke venskaber, som holder ved. Det er også en virkelig god mulighed for at opbygge en god portefølje, hvis man har planer om at søge ind på en uddannelse inden for det kreative område. Det bedste råd jeg kan komme med vil nok være at være virkelig åben og smilende i starten. Snak med så mange mennesker som muligt, da det vil være med til, at du falder hurtigt og godt til på højskolen.

Er du interesseret i at gå på Krabbesholm Højskole?

Læs mere om Krabbesholm Højskole her

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer