Mød Kristian fra Krabbesholm Højskole
14 okt 2022

Mød Kristian fra Krabbesholm Højskole

Trænger du til, at der skal ske noget nyt? Overvejer du at tage et højskoleophold? Så læs på denne side, hvor Kristian vil dele lidt om sin oplevelse, da han var på højskoleophold på Krabbesholm Højskole. Her vil han blandt andet inddrage dig i hverdagen på skolen, hvorfor han ville afsted på højskole og hans anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs med her og bliv inspireret til dit højskoleophold. 


Hvorfor valgte du netop Krabbesholm Højskole?

Jeg valgte at tage på højskole, da jeg gerne vil bygge videre på min interesse for kunst, med henblik på at søge ind på et kunstakademi. Samtidig så jeg det som en god mulighed for at møde nye interessante mennesker, der har de samme interesser som mig.

Hvordan er fællesskabet på Krabbesholm Højskole? 

Jeg føler fællesskabet på en højskole er noget helt unikt, man ikke finder andre steder. At arbejde, bo og spise sammen i hverdagen er med til at danne den her følelse af, at vi alle er en del af en stor familie. At vi har så mange fælles interesser, men kommer fra så forskellige steder i landet gør, at vi kan lære super meget af hinanden. 

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på Krabbesholm Højskole?

Jeg står op og går til morgenmad kl. 08:00, herefter er der morgensamling kl. 08:30. Efter morgensamling ca. kl 09:00 har vi en halv time, inden vi skal møde til undervisning. Her plejer jeg at gå i bad, og få dagens første glas te. Fra kl. 09:30 til kl. 12:00 er den første del af undervisningen. Kl. 12:00 spiser vi frokost. Herefter har vi middagspause, indtil undervisningen starter igen kl. 13:30. I middagspausen drikker jeg en kop te og får en sludder med vennerne, eller tager et smut i genbrug. Efter undervisningen er slut kl. 16:00, bruger jeg meget tid på at arbejde på sideprojekter eller arbejde videre på ugens projekt i undervisningen. Kl. 18 er der aftensmad. Efter aftensmaden har vi om mandagen ganggruppemøde, hvor vi laver forskellige små aktiviteter som at tage ud at bowle eller bare tage en hurtig snak, om hvordan det går. Om søndagen er der filmaften, ellers har vi aftenfag i løbet af ugen. Hvis det er fredag, er der være enten fredagsbar efterfulgt af fest eller en større linjefagsfest, som der er fire af i løbet af semesteret. 

Krabbesholm Højskole er et rart og støttende rum at udvikle sig i, og man bliver bekræftet i sine kunstneriske visioner.

Hvad er det bedste ved opholdet på Krabbesholm Højskole?

At vi har så mange værksteder og forummet til, at jeg kan udfolde mine kunstneriske ideer. Det har jeg ikke har haft midlerne til at kunne før. Krabbesholm Højskole er et rart og støttende rum at udvikle sig i, og man bliver bekræftet i sine kunstneriske visioner. 

Hvordan var din studietur med Krabbesholm Højskole?

På kunstlinjen var vi på studietur i Amsterdam i 5 dage. Vi brugte størstedelen af vores dage på at opleve de mest relevante gallerier, udstillingssteder og museer rundt om i byen, lige fra små nystartet gallerier, til de store anerkendte museer. Vi havde en tidligere elev fra Krabbesholm som guide de fleste dage, som også gav os en rundvisning på kunstakademiet Gerrit Rietveld, hvor han selv lige var blevet færdig med hans Bachelor of Fine Arts. Undervisningen sluttede kl. 16, herefter havde vi fri mulighed for at udforske byen på egen hånd, shoppe, drikke kaffe, spise og få en øl om aftenen.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Det vil jeg, fordi der er rig mulighed for at udvikle sig både fagligt og personligt. Skabe nye stærke venskaber, som holder ved. Det er også en virkelig god mulighed for at opbygge en god portefølje, hvis man har planer om at søge ind på en uddannelse inden for det kreative område. Det bedste råd jeg kan komme med vil nok være at være virkelig åben og smilende i starten. Snak med så mange mennesker som muligt, da det vil være med til, at du falder hurtigt og godt til på højskolen.

Er du interesseret i at gå på Krabbesholm Højskole?

Læs mere om Krabbesholm Højskole her

Senest opdateret: 14 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Specialist

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Vallekilde Højskole

Vallekilde Højskole er en almen højskole med fokus på kreativ produktion, tid til fordybelse og plads til at fejle. Læs mere om Vallekilde Højskole, og mulighederne på højskolen i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Viborg Idrætshøjskole

Viborg Idrætshøjskole byder på masser af fed sport, idræt, kultur og fællesskab Som elev på Viborg Idrætshøjskole træder du ind i et frirum, hvor alt er muligt. Læs mere om hvad du kan forvente af Viborg Idrætshøjskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Stine fra Vallekilde Højskole

"Det blev Vallekilde Højskole fordi jeg var på et kursus her i 2018, hvor jeg blev fuldstændig forelsket i stedet, bygningerne, naturen, lærerne, faget, maden og meget mere." Læs mere om, hvorfor Stine valgte et ophold på Vallekilde Højskole. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sigurd fra Aalborg Sportshøjskole

"Jeg tog på Aalborg Sportshøjskole for at møde nye mennesker, og få gang I mit sabbatår. Samtidig med at jeg kunne gå op i min træning, og få den rette vejledning." Sigurd fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor han ville på højskole og hans anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Aalborg Sportshøjskole

Aalborg Sportshøjskole er kendt i hele landet for at være Danmarks bedste højskole inden for idræt, sport og sundhed. Læs meget mere om højskolen her. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Laura fra Egå Ungdoms-Højskole

"Fællesskabet er vildt godt på EUH, da vi har så meget mulighed for at være sammen og arbejde sammen om ting. Vi har mulighed for at arrangere ting sammen i skoletiden, og det hjælper meget på fællesskabet." Læs mere om, hvorfor Laura valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Lisa fra Struer Højskole

"Jeg har tidligere gået på højskole og havde en god tid der. 4 år senere ville jeg gerne gøre noget godt for mig selv og valgte derfor at tage på Struer Højskole..." Lisa fortæller om sit højskoleophold på Struer Højskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Liva fra Ryslinge Højskole

"Jeg havde et utroligt savn til skuespil, og fællesskabet. Jeg havde også bare enormt meget lyst til at være omgivet af mennesker, der deler samme passion og lyst." Liva fortæller om sit ophold på Ryslinge Højskole, hvorfor hun valgte netop Ryslinge Højskole og hvad hun vil anbefale andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere om Liva her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Løgumkloster Højskole

Bliv en del af et tæt fællesskab og få et fedt og intimt højskoleophold på Løgumkloster Højskole. Læs mere om dine muligheder på højskolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Olivia fra Johan Borups Højskole

"Der er en stor lyst til at samarbejde kreativt og til at lære hinanden at kende." Læs mere om, hvorfor Olivia valgte at tage på højskole, hvorfor valget faldt på Johan Borups Højskole i København, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Magnus fra Ubberup Højskole

"Jeg ville gerne på højskole, fordi jeg havde behov for at prøve noget nyt – og jeg synes, det er fedt med et sted, hvor man kan udvikle sig og møde nye venner." Læs meget mere om Magnus' beslutning om at tage på højskole, hvorfor det blev Ubberup Højskole og meget mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Bliv elev på Askov Højskole

Askov Højskole har eksisteret siden 1865, og er et sted, der er fuld af historie. Askov er en mindre højskole, hvor man kommer hinanden ved, og hvor der både er mulighed for at lære og have det sjovt samtidig. Læs mere om Askov Højskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Mød Maria fra Askov Højskole

"Man får et helt særligt fællesskab og kommer ind i en boble og kan glemme alt andet og for et øjeblik give slip på alle de ting, man ellers har i sit liv – alle ’voksentingene’." Her kan du læse meget mere om, hvorfor Maria tog på højskole, og hvorfor det lige netop blev på Askov Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Mød Rebecca fra Askov Højskole

"Jeg søgte rundt på forskellige højskoler og syntes, at Litteraturlinjen på Askov så godt ud." Her kan du læse mere om Rebeccas ophold på Askov Højskole, hvorfor valget faldt på netop denne højskole samt hendes gode råd til andre, der overvejer at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 12-01-2023

Mød Sophus fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Det er svært at sige, hvad der er det bedste ved opholdet på Den Europæiske Filmhøjskole, for der er mange gode ting." Læs mere om Sophus' ophold på Den Europæiske Filmhøjskole, hvorfor valget faldt på netop denne højskole og meget mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 21-06-2023

Bliv elev på Surhs Højskole

Højskolen bygger videre på mere end 100 års erfaring fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, stiftet af iværksætteren Ingeborg Suhr. Suhrs er en fagspecialiseret højskole med fokus på mad, gastronomi, bæredygtighed og kulturliv. Højskolen er for dig, der vil arbejde kreativt, blive inspireret til at tænke nyt – og spise en masse god mad i et fællesskab.

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2023

Mød Maja fra Ry Højskole

Læs interviewet med Maja fra Ry Højskole, og bliv klogere på hverdagen på højskolen. Hun har både haft teater og friluftsliv, og deler ud af sine erfaringer og tid på skolen.

Læs mere
Sidst opdateret 11-05-2023

Gymnastikhøjskolen i Ollerup

Læs med om Ollerup Højskole, og bliv klogere på den danske institution, der har eksisteret i over 100 år. Skolen startede som Gymnastikhøjskolen i Ollerup og har altid haft gymnastik, den danske højskoletradition og fællesskab i sit hjerte. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-06-2023

Bliv elev på Højskolen Acts Academy

Højskolen Acts Academy er en unik højskole, der tilbyder en omfattende uddannelse inden for kristen tro, personlig udvikling og kreativitet. Læs med og bliv klogere på skolen her!

Læs mere
Sidst opdateret 20-06-2023

Mød Thor fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup

I denne artikel skal du møde Thor fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup! Her har vi fået lov at interviewe ham om hans hverdag på skolen, så du kan blive klogere på hvad der er helt særligt ved lige netop Gymnastikhøjskolen i Ollerup. 

Læs mere