Oraney Acts Academy
22 jun 2023

Mød Oraney fra Højskolen Acts Academy

Drømmer du om et højskoleophold og vil du gerne helt tæt på hverdagen på en højskole? Så læs vores interview med Oraney og bliv klogere på hvad Højskolen Acts Academy kan tilbyde.


Hvad er dit linjefag?

Jeg går på Højskolen Acts Academy, og jeg er på den kreative linje, Creative Lab.

Hvorfor ville du på højskole, og hvorfor valgte du Acts Academy?

Jeg startede på højskole, fordi jeg savnede en hverdag med mange venner, og fordi jeg gerne vil lære mig selv bedre at kende og også Gud. Jeg havde brug for andet at lave efter 2 års arbejde i to institutioner og en cafe.

"

"Miljøet er som en stor familie. Det er trygt, og det er komfortabelt at være sårbar her."

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på din højskole?

Står op, tager til ”arise”, tager til timer, spiser frokost og derefter have flere timer til kl.15. Når skolen er færdig hænger jeg ud med venner eller laver noget forberedelse til det ene eller det, f.eks arrangementer, som vi selv står for. Jeg læser også, ser film eller hækler.

Hvad er det bedste ved opholdet?

Mine venner. Jeg kan være mig selv på en anden måde, end hvis jeg var på en almindelig skole. Man får opmuntringer hele tiden, og man føler sig elsket og set.

Vil du fortælle lidt om jeres studietur?

Ja, jeg tog til Israel først med over halvdelen af skolen. Det var vildt godt, og jeg var helt starstruck over at have været der, hvor Jesus engang har været. Biblen blev en reel ting, man på en eller anden måde kunne gribe. Vi oplevede så meget sammen. Jeg havde en vildt god tur sammen med mine venner, og jeg holdt desuden også min fødselsdag i Jerusalem. Det var så fedt.

Så har jeg også været i Nepal, hvor vi har været ude i kirke og prædike og dele vidnesbyrd. Det var en personlig rejse for mig. Det har været så dejligt. Jeg havde det svært med landet i starten, men jeg endte med at elske det til sidst. Landskabet, naturen, maden, menneskerne. Fed tur!

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Det er så meget federe at tage på en højskole, fordi man er blevet ældre. Man forstår lidt mere, og man er klar til et nyt eventyr. Vores højskole er virkelig international, og der er mange elever fra forskellige lande. At bo med så mange og dele ens hverdag med er også med til din udvikling, fordi man lærer at acceptere forskellige slags mennesker fra alle mulige nationer.

Mine råd vil være at være åbne for mulighederne, som der er for dig. Ikke hold dig tilbage, fordi du tænker, at du nok ikke kan finde ud af det. Ikke lad frygten være en ting, som afholder dig fra at gøre, hvad du har lyst til. Spring ud i det, og hav det sjovt med det. Det er okay, at have dårlige dage og perioder, men ikke dvæl i det. Find en person, du kan snakke med alt om. Du er aldrig alene.

Læs mere om Højskolen Acts Academy

Senest opdateret: 22 jun 2023
Emilia Pedersen
Emilia Pedersen
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Vallekilde Højskole

Vallekilde Højskole er en almen højskole med fokus på kreativ produktion, tid til fordybelse og plads til at fejle. Læs mere om Vallekilde Højskole, og mulighederne på højskolen i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Maja fra Aalborg Sportshøjskole

"Jeg elsker, elsker, elsker det højskolen har givet mig!" Maja fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Laura fra Egå Ungdoms-Højskole

"Fællesskabet er vildt godt på EUH, da vi har så meget mulighed for at være sammen og arbejde sammen om ting. Vi har mulighed for at arrangere ting sammen i skoletiden, og det hjælper meget på fællesskabet." Læs mere om, hvorfor Laura valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-01-2023

Bliv elev på Struer Højskole

Struer Højskole er en livsstilshøjskole, hvor sundhed og velvære er i fokus. Læs meget mere om dine muligheder på Struer Højskole her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Liva fra Ryslinge Højskole

"Jeg havde et utroligt savn til skuespil, og fællesskabet. Jeg havde også bare enormt meget lyst til at være omgivet af mennesker, der deler samme passion og lyst." Liva fortæller om sit ophold på Ryslinge Højskole, hvorfor hun valgte netop Ryslinge Højskole og hvad hun vil anbefale andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere om Liva her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sille fra Løgumkloster Højskole

"Jeg tog på højskole for at udfordre og udvikle mig selv samt mine kompetencer. Jeg havde et halvt år hvor jeg ikke vidste hvad jeg ville og skulle, og så derfor højskole som en oplagt mulighed, for både at finde nogle interesser og måske få en afklaring på min fremtid." Læs mere om hvorfor Sille valgte et ophold på Løgumkloster Højskole samt hvad hun har af anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-02-2023

Bliv elev på Vrå Højskole

Vrå Højskole er kendt for fotografi, musik, kunst, keramik, syning og design og udeliv. Her er det tid til udvikling, fordybelse og fællesskab, samt oplevelser sammen. På hvert semester er der desuden mulighed for at tage på studietur. Læs mere om højskolen her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Johan Borups Højskole

Drømmer du om at gå på en højskole midt i storbyen, og er du glad for kunst? Så er Johand Borups Højskole i København muligvis lige noget for dig. Denne højskole har en stærk kunstnerisk profil, og på Johan Borups Højskole finder du syv kunstneriske linjer. Læs mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Olivia fra Johan Borups Højskole

"Der er en stor lyst til at samarbejde kreativt og til at lære hinanden at kende." Læs mere om, hvorfor Olivia valgte at tage på højskole, hvorfor valget faldt på Johan Borups Højskole i København, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Ubberup Højskole

Ubberup Højskole har siden 2000 haft fokus på sund livsstil og varig livsstilændring - og med stor succes. Hvert år hjælper højskolen omkring 400 elever med at realisere deres drømme og mål. Læs mere om livsstilshøjskolen Ubberup her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Caroline fra Ubberup Højskole

"Det bedste ved Ubberup er ens egen udvikling. Man lærer sig selv bedre at kende, og man begynder at hvile mere i sig selv." Her kan du læse mere om Carolines ophold på Ubberup Højskole, hvorfor hun valgte at tage på højskole og hvilke råd hun vil give til andre, der overvejer at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Martin fra Ubberup Højskole

"Alle dage på Ubberup Højskole er fyldt med sjov motion, lækre måltider og morgensang." Martin valgte Ubberup Højskole af flere grunde. Læs mere om hans valg her, og få samtidig indblik i, hvorfor Martin ønskede at tage på højskole samt hans anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2023

Bliv elev på Den Europæiske Filmhøjskole

I det idylliske Ebeltoft finder du Den Europæiske Filmhøjskole, der har eksisteret siden 1993 og som er specialiseret i filmproduktion. Den Europæiske Filmhøjskole går også under navnet European Film College, der vidner om højskolens internationalt anerkendte forløb.

Læs mere
Sidst opdateret 03-03-2023

Mød Alvilda fra Surhs Højskole

Planlægger du et højskoleophold, og vil du gerne fordybe dig i smukke København, så er et ophold på Surhs Højskole måske det rette sted for dig? Læs mere om Alvildas ophold som elev på Surhs, og bliv klogere på hvordan livet på gastro-linjen og som beboer på Surhs Højskole er.

Læs mere
Sidst opdateret 03-03-2023

Mød Rigmor fra Surhs Højskole

Drømmer du om et helt særligt fællesskab og en oplevelse for livet? Er du optaget af mad, storbyliv og har lyst til at dyrke København? Så læs med i interviewet, hvor du kan lære mere om Rigmors oplevelse af Sturhs Højskole, midt i storbyen.

Læs mere
Sidst opdateret 04-04-2023

Mød Valdemar fra Kunsthøjskolen i Holbæk

"Der er virkelig plads til, at man kan udfolde sig." På denne side kan du læse meget mere om, hvorfor Valdemar ville på højskole og hvorfor valget faldt på netop Kunsthøjskolen i Holbæk.

Læs mere
Sidst opdateret 19-04-2023

Mød Thea fra Grundtvigs Højskole

Læs mere om Theas oplevelse på Grundtvigs Højskole, hvor hun har radio som A-fag, aktiv i naturensom B-fag, smykker som C-fag og keramik som D-fag. Bliv klogere på hvordan hverdagen ser ud på Grundtvigs!

Læs mere
Sidst opdateret 11-05-2023

Mød Julian fra Grundtvigs Højskole

Hvis du er nysgerrig på hvordan det er at gå på Højskole, og har du et bredt interessefelt, så er Grundtvigs Højskole måske noget for dig? Vil du blive klogere, så kan du læse med i artiklen og høre alt om Julians oplevelse på højskolen. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-06-2023

Bliv elev på Testrup Højskole

Læs mere om Testrup Højskole i denne artikel og bliv klogere på det unikke sted for læring og personlig udvikling, som bygger på  inspiration fra den danske højskoletradition i smukke omgivelser syd for Århus. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-06-2023

Mød Cirkeline fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup

Drømmer du om et højskolefællesskab fyldt med bevægelse, dans og gymnastik, så bliv klogere på Gymnastikhøjskolen i Ollerup gennem Cirkelines briller. 

Læs mere