Mød Oraney fra Højskolen Acts Academy

Drømmer du om et højskoleophold og vil du gerne helt tæt på hverdagen på en højskole? Læs interviewet med Oraney og bliv klogere på, hvad Højskolen Acts Academy kan tilbyde. 

Oraney Acts Academy

Drømmer du om et højskoleophold og vil du gerne helt tæt på hverdagen på en højskole? Så læs vores interview med Oraney og bliv klogere på hvad Højskolen Acts Academy kan tilbyde.


Hvad er dit linjefag?

Jeg går på Højskolen Acts Academy, og jeg er på den kreative linje, Creative Lab.

Hvorfor ville du på højskole, og hvorfor valgte du Acts Academy?

Jeg startede på højskole, fordi jeg savnede en hverdag med mange venner, og fordi jeg gerne vil lære mig selv bedre at kende og også Gud. Jeg havde brug for andet at lave efter 2 års arbejde i to institutioner og en cafe.

"

"Miljøet er som en stor familie. Det er trygt, og det er komfortabelt at være sårbar her."

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på din højskole?

Står op, tager til ”arise”, tager til timer, spiser frokost og derefter have flere timer til kl.15. Når skolen er færdig hænger jeg ud med venner eller laver noget forberedelse til det ene eller det, f.eks arrangementer, som vi selv står for. Jeg læser også, ser film eller hækler.

Hvad er det bedste ved opholdet?

Mine venner. Jeg kan være mig selv på en anden måde, end hvis jeg var på en almindelig skole. Man får opmuntringer hele tiden, og man føler sig elsket og set.

Vil du fortælle lidt om jeres studietur?

Ja, jeg tog til Israel først med over halvdelen af skolen. Det var vildt godt, og jeg var helt starstruck over at have været der, hvor Jesus engang har været. Biblen blev en reel ting, man på en eller anden måde kunne gribe. Vi oplevede så meget sammen. Jeg havde en vildt god tur sammen med mine venner, og jeg holdt desuden også min fødselsdag i Jerusalem. Det var så fedt.

Så har jeg også været i Nepal, hvor vi har været ude i kirke og prædike og dele vidnesbyrd. Det var en personlig rejse for mig. Det har været så dejligt. Jeg havde det svært med landet i starten, men jeg endte med at elske det til sidst. Landskabet, naturen, maden, menneskerne. Fed tur!

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Det er så meget federe at tage på en højskole, fordi man er blevet ældre. Man forstår lidt mere, og man er klar til et nyt eventyr. Vores højskole er virkelig international, og der er mange elever fra forskellige lande. At bo med så mange og dele ens hverdag med er også med til din udvikling, fordi man lærer at acceptere forskellige slags mennesker fra alle mulige nationer.

Mine råd vil være at være åbne for mulighederne, som der er for dig. Ikke hold dig tilbage, fordi du tænker, at du nok ikke kan finde ud af det. Ikke lad frygten være en ting, som afholder dig fra at gøre, hvad du har lyst til. Spring ud i det, og hav det sjovt med det. Det er okay, at have dårlige dage og perioder, men ikke dvæl i det. Find en person, du kan snakke med alt om. Du er aldrig alene.

Læs mere om Højskolen Acts Academy

Emilia Pedersen

Emilia Pedersen

Digital Content Editor (Vis mere)
Emilia arbejder som Digital Content Editor på studentum.dk. Emilia er blandt andet ekspert i kreative uddannelser, og så er hun skarp på barselsreglerne. Hun har en kandidat fra Københavns Universitet i Visuel Kultur. (Mindre)

Omkring

Emilia arbejder som Digital Content Editor på studentum.dk. Emilia er blandt andet ekspert i kreative uddannelser, og så er hun skarp på barselsreglerne. Hun har en kandidat fra Københavns Universitet i Visuel Kultur.

Annoncer