Mød Signe fra Vesterlund Efterskole

Drømmer du om et efterskoleophold? Læs med her, hvor Signe vil give dig et indblik i hverdagen på Vesterlund Efterskole.

Mød Signe fra Vesterlund Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg havde gået på en ret streng privatskole, hvor der var meget fokus på det faglige. Jeg ville derfor gerne tage en pause, hvor jeg kunne fokusere på nogle andre ting fx at være aktiv, møde nye mennesker og opleve det her fællesskab, som alle taler om, at du kun kan opleve, når du går på efterskole.

Det er måske lidt atypisk, at jeg er endt på Vesterlund Efterskole. Det er jo en gymnastikefterskole, og jeg havde aldrig prøvet springgymnastik, da jeg startede her. Jeg tænkte, at jeg gerne ville prøve det, og det har været virkelig spændende at være i gang de første måneder. Jeg synes, at det er svært, fordi Vesterlund er en af Danmarks bedste efterskoler inden for gymnastik, og derfor er niveauet virkelig højt. Jeg har altid været meget aktiv, og derfor synes jeg egentlig også, at det kommer ret hurtigt, men det er nok også, fordi lærerne er virkelig gode til at hjælpe de elever, der ikke har så meget erfaring med det.

Det bedste ved at gå på efterskole er vores fællesskab. Vi har respekt for hinanden, og vi er sammen om alting. På efterskolen er der ingen, der render rundt med facade, for den falder lynhurtigt til jorden, når vi er sammen hele tiden.

Jeg har mange forskellige valgfag, og det er alt fra badminton, volley og crossfit til smykker og cozy cooking. Cozy cooking handler bare om at hygge sig i køkkenet med at lave god mad sammen. Crossfit hedder faktisk ’Hakket Makker’, og det er hård styrketræning. Det er virkelig fedt, at vi generelt dyrker så meget sport på Vesterlund og hele tiden er i gang.

Mine yndlingstidspunker er, når vi har stilletimer og aftnerne på skolen. Stilletimen fungerer rigtig godt til at få et afbræk fra det sociale, og når vi har været aktive hele dagen. Her kan man slappe af, se en serie eller fordybe sig i et eller andet for at få lidt ro. Om aftenen hygger vi os virkelig med hinanden, og vi er generelt bare sammen på kryds og tværs – ligesom man ville være med sine venner derhjemme. Her er det bare lettere og mere afslappet, fordi vi er omkring hinanden hele tiden, og vi behøver ikke lave eller arrangere noget – vi er bare sammen.

Er du interesseret i at gå på Vesterlund Efterskole?

Læs mere om Vesterlund Efterskole