Mød Tobias fra Sejergaardens Musikefterskole

Tobias valgte Sejergaardens Musikefterskole, på grund af efterskolens musikalske omdrejningspunkt. Læs mere om efterskolen her.

Mød Tobias fra Sejergaardens Musikefterskole

Jeg valgte at gå på Sejergaardens Musikefterskole, fordi jeg gerne ville gå på en musikefterskole. Det, jeg syntes, var fedt ved denne skole var, at musikken fyldte så meget modsat mange andre skoler, hvor musik bare er en tilfældig linje blandt mange andre linjer. Det tiltalte mig virkelig meget, at jeg kunne bruge et helt år på en skole, hvor det primært drejede sig om det musikalske.

Vi er alle en del en sammenspilsgruppe, og alle grupper har en lærer tilknyttet. Én gang om ugen får grupperne vejledning, så vi kan blive endnu bedre til at spille sammen. Derudover har vi en masse fribands, som vi selv har dannet. I vores fribands får selv lov til at stå for det hele, og det er fx helt op til os selv, hvad og hvornår vi spiller, og det lærer jeg sindsygt meget af. Vi har fx et Pink Floyd-band, hvor vi spiller deres gamle musik.

Vi skal både på sammenspilsturné og korturné, hvor vi tager rundt på en masse forskellige skoler og optræder – det glæder jeg mig virkelig meget til.

Jeg ser frem til den turné, vi skal på, hvor vi skal rundt på en masse forskellige skoler og optræde med vores musik. Jeg glæder mig, fordi jeg synes, at det er rigtig fedt at spille koncerter. Man får et adrenalinkick ved at optræde, som man ikke får ved at sidde i øveren og spille med ens venner. Jeg glæder mig også meget til vores store koncert i slutningen at året. Her skal alle de bands, der er på skolen, optræde i vores store koncertsal.

Det bedste ved efterskolelivet er, at man er sammen med folk hele tiden. Hvis man keder sig, er der altid nogen, man kan snakke med eller spille med, og det er rigtig fedt. Det er selvfølgelig også intenst at være blandt så mange mennesker hele tiden, så man lærer virkelig sine egne grænser at kende. Til gengæld er man også tvunget til at udfolde sig rigtig meget socialt, hvilket bidrager til at man får styrket sine sociale kompetencer.

Én af de fedeste tidspunkter indtil videre var én af første dage på skolen, hvor vi havde sammenspilsdag. Det var her, vi kom ud i vores sammenspilsgrupper for første gang. Vi kendte nærmest ikke hinanden, og fik bare af vide, at vi havde et par timer til at sætte et nummer sammen, som vi så skulle opføre for resten af skolen. Her lærte man virkelig folk at kende på en anderledes måde, fordi vi nærmest lige havde mødt hinanden – det var virkelig fedt.

Er du interesseret i at gå på Sejergaardens Musikefterskole?

Læs mere om Sejergaardens Musikefterskole


Annoncer