Mød Rasmus fra Bråskovgaard Efterskole

Er du nysgerrig på, hvordan det er at gå på efterskole? Læs med her, hvor Rasmus deler sine oplevelser fra Bråskovgaard Efterskole.

Mød Rasmus fra Bråskovgaard Efterskole

Jeg valgte Bråskovgaard Efterskole, fordi der er så mange forskellige linjer, og det betyder også, at der er en masse forskellige mennesker. På andre efterskoler, hvor der kun er én eller få linjer, minder folk måske lidt mere om hinanden, fordi de dyrker en fælles interesse, men på Bråskovgaard er der ikke bare én type. Jeg faldt også for, at skolen ligger tæt på natur og er indrettet som en gammel herregård. Det er virkelig charmerende og hyggeligt!

En almindelig dag på efterskolen starter omkring kl. 7, når vi skal til morgenmad. Om morgenen går vi ned i salen, når vi vågner og kan bare sidde med dem, vi har lyst til. Derefter starter skoledagen med almindelige timer. På Bråskovgaard har vi forskellige klasser til forskellige dag, og vi har heller ikke én klasse, som vi altid er sammen med, så på den måde føles det lidt som gymnasiet.

I sidste weekend havde vi drengeweekend, hvor det kun var drengene, som måtte være på skolen. Vi lavede mudrun og alt muligt andet sjovt, og det var virkelig fedt, at det faktisk bare var os drenge, der var sammen.

Jeg har valgt Outdoor-linjen, hvor vi har lavet mange forskellige aktiviteter. Vi har blandt andet været ude at klatre og sejle i kajak, og vi er faktisk også blevet certificerede, så nu kan vi selv låne kajakker og sejle ud i dem. Efter jul skifter vi så til en ny linje, hvor jeg skal vi have TechLab.

På vores efterskole har vi niveauopdelt undervisning, så det betyder også, at vi går i klasser med andre på samme niveau. Vi skulle selv vurdere, hvilket niveau vi lå på, og det fungerer rigtig godt, for kan du selv mærke efter i forhold til, hvor du føler, at du ligger.

Det har været rigtig rart for mig at starte på efterskole, fordi jeg har fået en ny start. På min gamle skole var jeg stemplet som den stille type, fordi vi havde kendt hinanden i så mange år, og derfor havde jeg også svært ved at bryde ud af den rolle. På efterskolen var der ikke nogen, der kendte mig, og derfor har jeg fået mulighed for at starte på en frisk og vise, hvem jeg er.

Er du interesseret i at gå på Bråskovgaard Efterskole?

Læs mere om Bråskovgaard Efterskole