Vis studentum.dk som: Mobile

Mød Anna fra Rønde Efterskole

Jeg har faktisk altid vidst, at jeg gerne vil gå på efterskole. Der er mange i min omgangskreds og flere af mine gode venner, der har været afsted og fortalt, at det har været den fedeste oplevelse i deres liv, så det ville jeg ikke gå glip af. Derudover har jeg altid været glad for at gå i skole, og jeg synes, at efterskolelivet var en god mulighed gøre noget for mig selv, blive mere selvstændig og prøve at leve mit liv uafhængigt af min familie for en periode.

Mit valg faldt på Rønde Efterskole, da jeg læste om deres linje ”Global Iværksætter”. Det er et projektbaseret undervisningsforløb, hvor vi bruger et år på at lave projekter for at samle penge ind til en NGO, der hedder Childrens Protection Center. Vi har selv mulighed for at bestemme, hvordan pengene skal samles ind, og hvilke projekter vi gerne vil lave i løbet af året. Det er rigtig fedt, at vi får lov til at være med til at bestemme, hvordan vi gerne vil indrette året. Sidst på året rejser vi så til Kirgisistan for at aflevere de penge, som vi har samlet ind. Her skal vi bo hos lokale familier, besøge skoler og lave forskellige projekter med børnene, hvor vi oplever deres hverdag. Det glæder jeg mig helt vildt til!

Én af de fedeste oplevelser var vores overlevelsestur i begyndelsen af skoleåret, hvor vi skulle leve som flygtninge i 24 timer. Det var vanvittig hårdt og surrealistisk, men her fik jeg virkelig respekt for, hvad det vil sige at være flytning, og hvor meget det betyder at have et stærkt sammenhold.

På Global Iværksætter-linjen får jeg mulighed for at bruge mine kreative evner samtidig med, at jeg udvikler mig selv og mit syn på andre kulturer. Lige nu er jeg gået i gang med at lave en byplakat om Rønde, som vi skal sælge til byens beboere. Vi er i gang med at finde sponsorer, der kan lave plakaterne, så alle pengene går til familierne i Kirgisistan. Jeg er rigtig glad for denne linje, fordi jeg lærer meget og kan udfolde mine egne kreative ideer.

På Rønde Efterskole er vi inddelt i kontaktgrupper, der er opdelt mellem drenge og piger. Jeg deler værelse med fire piger fra min kontaktgruppe, og det fungerer rigtig godt. Jeg bruger meget tid med dem fra min kontaktgruppe, men da vi alle går i forskellige klasser og linjer, gør det også, at vi er gode til at blande vores venner. På den måde kommer man hurtigt til at lære rigtig mange nye mennesker at kende, og det er noget af det, der er fedt ved at gå på efterskole.

At være på efterskole er lidt som at leve i en boble, hvor du glemmer tid og sted, og de ting der foregår udenfor vores egen lille efterskole. Derfor kan jeg rigtig godt lide, når vi engang i mellem kommer lidt ud for denne boble. Det kan være så simple ting, som når vi ser nyheder til morgensamling, eller hvis vi er en tur i København med vores linje.

Er du interesseret i at gå på Rønde Efterskole?

Læs mere om Rønde Efterskole

Senest opdateret: 26 nov 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 08-01-2020

Mød Noah fra Ringe Efterskole

Det har virkelig overrasket mig, hvor hurtigt man får nye venner – og især hvor hurtigt man får nye bedste venner.

Læs mere
Sidst opdateret 11-12-2019

Mød Oscar fra Efterskolen ved Nyborg

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville opleve fællesskabet på en efterskole og så kunne jeg godt tænke mig at spille fodbold hver dag. Efterskolen ved Nyborg er kendt for sin fodboldlinje, fordi det er et højt niveau med dygtige trænere og gode faciliteter. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-12-2019

Mød Ida fra Rejsby Europæiske Efterskole

Jeg kendte godt til Rejsby Efterskole i forvejen, fordi min søster også har gået her, og derfor havde jeg været ude at se skolen flere gange. Derfor overvejede jeg faktisk heller ikke andre efterskoler, fordi jeg var ret fast besluttet på, at det var her, jeg skulle gå.

Læs mere
Sidst opdateret 26-11-2019

Mød Magda fra Kastanievej Efterskole

Jeg er vokset op på Grønland og i Holland, men jeg har altid vist, at jeg gerne ville prøve at gå i 10’ende klasse i Danmark, for det er en ret unik mulighed, der ikke tilbydes i mange andre lande. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Karen fra Osted Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg havde brug for et miljøskifte i min hverdag. Jeg ville gerne opleve noget nyt, møde en masse mennesker og dyrke mine interesser mere.

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Asmus fra Osted Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville blive fagligt stærkere. Jeg ville gerne styrke min læsehastighed, fordi jeg tidligere har haft udfordringer med at læse hurtigt.

Læs mere
Sidst opdateret 05-12-2019

Mød Danni fra Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole

Jeg har altid været glad for sport og dyrket både badminton og fodbold, så derfor ville jeg gerne finde en efterskole, hvor jeg havde mulighed for at vælge begge fag fremfor én bestemt linje. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-12-2019

Mød Albert fra Gymnastikefterskolen Stevns

Jeg har altid hørt rigtig meget godt om at gå på efterskole, og det var særligt fællesskabet og det sociale, der tiltrak mig. Jeg synes, at det lød rigtig fedt, at man er sammen med så mange unge mennesker hele tiden.

Læs mere
Sidst opdateret 08-01-2020

Mød Mathilde fra Ringe Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville prøve noget nyt og for at møde en masse nye mennesker. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-12-2019

Mød Carl fra Vesterdal Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville være mere kreativ og dyrke nogle andre fag, end jeg kunne få i folkeskolen. Jeg kommer fra en almindelig folkeskole på Østerbro, hvor vi havde mange boglige timer, og jeg kunne bare mærke, at jeg trængte til at udtrykke mig mere kreativt og dyrke nogle af mine interesser.

Læs mere
Sidst opdateret 28-11-2019

Mød Isabella fra Ranum Efterskole

Det er faktisk lidt tilfældigt, at jeg endte med at tage på efterskole. Jeg havde nemlig ikke forestillet mig, at efterskoleoplevelsen ville være noget for mig, da jeg tænkte, at det var spild af tid.

Læs mere
Sidst opdateret 26-11-2019

Mød Rose Marie fra Rønde Efterskole

Jeg besluttede allerede meget tidligt, at jeg gerne ville på efterskole. Jeg har altid været meget social og vant til at være sammen med mange mennesker, og derfor tænkte jeg også, at efterskolelivet ville passe godt til mig.

Læs mere
Sidst opdateret 11-12-2019

Mød Sara fra Grejsdalens Efterskole

Jeg har altid gerne ville på efterskole. Jeg overvejede at tage afsted allerede i 8. Klasse, men valgte i stedet at tage afsted i 9. Klasse, fordi jeg følte mig klar til at prøve noget stort, inden jeg skulle videre.

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2019

Mød Tilde fra Sejergaardens Musikefterskole

Jeg troede egentlig ikke, at jeg skulle på efterskole, men da jeg besøgte Sejergaardens Musikefterskole første gang, syntes jeg bare, at der var virkelig hyggeligt, og jeg kunne mærke, at eleverne havde det rigtig fedt sammen. Alle dem, jeg mødte, virkede glade for at være her og engagerede i det, de lavede.

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

Mød Mathilde fra BGI akademiet

Jeg valgte at tage på BGI akademiet, fordi jeg gerne ville have et år væk hjemmefra. Jeg er vokset op i den samme by hele mit liv, og derfor ville jeg gerne prøve noget helt andet og møde en masse nye mennesker fra forskellige steder i Danmark. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-12-2019

Mød Celine fra Staby Efterskole

Jeg spiller meget fodbold og dyrker også gymnastik, og derfor var Staby Efterskole den helt perfekte kombination for mig, fordi jeg kunne få lov til at lave begge dele. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-12-2019

Mød Tilde fra Vesterdal Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole af flere grunde. Jeg har gået på den samme lille privatskole hele mit liv i den samme klasse, så jeg trængte bare til at prøve noget helt andet. Komme væk hjemmefra og møde nogle nye søde mennesker, som jeg ikke kendte i forvejen. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Jonas fra Lomborg Efterskole

Da jeg skulle vælge, hvor jeg gerne ville gå, var det vigtigt for mig at finde en efterskole, hvor jeg havde mulighed for at være aktiv og dyrke sport – og meget gerne springgymnastik. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-12-2019

Mød Emil fra Brejning Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, da jeg havde prøvet forskellige 10. Klasser, og det fungerede aldrig rigtig for mig. Derfor begyndte jeg at se på muligheden for at tage på efterskole, og her faldt jeg så over Brejning Efterskole.

Læs mere
Sidst opdateret 11-12-2019

Mød Lukas fra Staby Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, for jeg gerne ville prøve noget anderledes og nyt. Jeg ville gerne prøve at gå i skole på en ny måde end i folkeskolen. I et efterskoleliv er du tidligt oppe og i gang med mange forskellige aktiviteter hele dagen, og du er sjældent alene, fordi du også bor med en roomie. 

Læs mere