Mød Anna fra Rønde Efterskole

Anna giver dig her et indblik i, hvordan hverdagen er på Rønde efterskole. Læs med her og bliv inspireret til dit eget efterskoleophold.

Jeg har faktisk altid vidst, at jeg gerne vil gå på efterskole. Der er mange i min omgangskreds og flere af mine gode venner, der har været afsted og fortalt, at det har været den fedeste oplevelse i deres liv, så det ville jeg ikke gå glip af. Derudover har jeg altid været glad for at gå i skole, og jeg synes, at efterskolelivet var en god mulighed gøre noget for mig selv, blive mere selvstændig og prøve at leve mit liv uafhængigt af min familie for en periode.

Mit valg faldt på Rønde Efterskole, da jeg læste om deres linje ”Global Iværksætter”. Det er et projektbaseret undervisningsforløb, hvor vi bruger et år på at lave projekter for at samle penge ind til en NGO, der hedder Childrens Protection Center. Vi har selv mulighed for at bestemme, hvordan pengene skal samles ind, og hvilke projekter vi gerne vil lave i løbet af året. Det er rigtig fedt, at vi får lov til at være med til at bestemme, hvordan vi gerne vil indrette året. Sidst på året rejser vi så til Kirgisistan for at aflevere de penge, som vi har samlet ind. Her skal vi bo hos lokale familier, besøge skoler og lave forskellige projekter med børnene, hvor vi oplever deres hverdag. Det glæder jeg mig helt vildt til!

Én af de fedeste oplevelser var vores overlevelsestur i begyndelsen af skoleåret, hvor vi skulle leve som flygtninge i 24 timer. Det var vanvittig hårdt og surrealistisk, men her fik jeg virkelig respekt for, hvad det vil sige at være flytning, og hvor meget det betyder at have et stærkt sammenhold.

På Global Iværksætter-linjen får jeg mulighed for at bruge mine kreative evner samtidig med, at jeg udvikler mig selv og mit syn på andre kulturer. Lige nu er jeg gået i gang med at lave en byplakat om Rønde, som vi skal sælge til byens beboere. Vi er i gang med at finde sponsorer, der kan lave plakaterne, så alle pengene går til familierne i Kirgisistan. Jeg er rigtig glad for denne linje, fordi jeg lærer meget og kan udfolde mine egne kreative ideer.

På Rønde Efterskole er vi inddelt i kontaktgrupper, der er opdelt mellem drenge og piger. Jeg deler værelse med fire piger fra min kontaktgruppe, og det fungerer rigtig godt. Jeg bruger meget tid med dem fra min kontaktgruppe, men da vi alle går i forskellige klasser og linjer, gør det også, at vi er gode til at blande vores venner. På den måde kommer man hurtigt til at lære rigtig mange nye mennesker at kende, og det er noget af det, der er fedt ved at gå på efterskole.

At være på efterskole er lidt som at leve i en boble, hvor du glemmer tid og sted, og de ting der foregår udenfor vores egen lille efterskole. Derfor kan jeg rigtig godt lide, når vi engang i mellem kommer lidt ud for denne boble. Det kan være så simple ting, som når vi ser nyheder til morgensamling, eller hvis vi er en tur i København med vores linje.

Er du interesseret i at gå på Rønde Efterskole?

Læs mere om Rønde Efterskole