Vis studentum.dk som: Mobile

Mød Anna fra Rønde Efterskole

Jeg har faktisk altid vidst, at jeg gerne vil gå på efterskole. Der er mange i min omgangskreds og flere af mine gode venner, der har været afsted og fortalt, at det har været den fedeste oplevelse i deres liv, så det ville jeg ikke gå glip af. Derudover har jeg altid været glad for at gå i skole, og jeg synes, at efterskolelivet var en god mulighed gøre noget for mig selv, blive mere selvstændig og prøve at leve mit liv uafhængigt af min familie for en periode.

Mit valg faldt på Rønde Efterskole, da jeg læste om deres linje ”Global Iværksætter”. Det er et projektbaseret undervisningsforløb, hvor vi bruger et år på at lave projekter for at samle penge ind til en NGO, der hedder Childrens Protection Center. Vi har selv mulighed for at bestemme, hvordan pengene skal samles ind, og hvilke projekter vi gerne vil lave i løbet af året. Det er rigtig fedt, at vi får lov til at være med til at bestemme, hvordan vi gerne vil indrette året. Sidst på året rejser vi så til Kirgisistan for at aflevere de penge, som vi har samlet ind. Her skal vi bo hos lokale familier, besøge skoler og lave forskellige projekter med børnene, hvor vi oplever deres hverdag. Det glæder jeg mig helt vildt til!

Én af de fedeste oplevelser var vores overlevelsestur i begyndelsen af skoleåret, hvor vi skulle leve som flygtninge i 24 timer. Det var vanvittig hårdt og surrealistisk, men her fik jeg virkelig respekt for, hvad det vil sige at være flytning, og hvor meget det betyder at have et stærkt sammenhold.

På Global Iværksætter-linjen får jeg mulighed for at bruge mine kreative evner samtidig med, at jeg udvikler mig selv og mit syn på andre kulturer. Lige nu er jeg gået i gang med at lave en byplakat om Rønde, som vi skal sælge til byens beboere. Vi er i gang med at finde sponsorer, der kan lave plakaterne, så alle pengene går til familierne i Kirgisistan. Jeg er rigtig glad for denne linje, fordi jeg lærer meget og kan udfolde mine egne kreative ideer.

På Rønde Efterskole er vi inddelt i kontaktgrupper, der er opdelt mellem drenge og piger. Jeg deler værelse med fire piger fra min kontaktgruppe, og det fungerer rigtig godt. Jeg bruger meget tid med dem fra min kontaktgruppe, men da vi alle går i forskellige klasser og linjer, gør det også, at vi er gode til at blande vores venner. På den måde kommer man hurtigt til at lære rigtig mange nye mennesker at kende, og det er noget af det, der er fedt ved at gå på efterskole.

At være på efterskole er lidt som at leve i en boble, hvor du glemmer tid og sted, og de ting der foregår udenfor vores egen lille efterskole. Derfor kan jeg rigtig godt lide, når vi engang i mellem kommer lidt ud for denne boble. Det kan være så simple ting, som når vi ser nyheder til morgensamling, eller hvis vi er en tur i København med vores linje.

Er du interesseret i at gå på Rønde Efterskole?

Læs mere om Rønde Efterskole

Senest opdateret: 26 nov 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 10-12-2019

Mød Augusta fra Rejsby Europæiske Efterskole

Jeg valgte Rejsby Efterskole, fordi jeg går rigtig meget i samfundsfag, og det er noget, som Rejsby har særligt meget fokus på. Hver morgen ser vi fx nyheder, som vi diskuterer bagefter, eller måske tager lærerne det op i undervisningen.

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Mikkeline fra Osted Efterskole

Det er faktisk lidt et tilfælde, at jeg endte på Osted Efterskole. Jeg var ikke sikker på, hvad jeg ville efter folkeskolen, men jeg følte mig ikke klar til gymnasiet. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-12-2019

Mød Lærke fra Bråskovgaard Efterskole

Jeg valgte Bråskovgaard Efterskole, fordi min bror gik her for to år siden. Da han gik på skolen, var jeg virkelig misundelig, når jeg hørte om de ting, de lavede sammen, og derfor vidste jeg også, at jeg gerne ville prøve det selv, når det blev min tur.

Læs mere
Sidst opdateret 21-02-2020

Mød Anna fra Kastanievej Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne vil lære mig selv bedre at kende. Jeg er generelt meget ekstrovert, og jeg kan godt lide at være omkring mange mennesker. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-12-2019

Mød Mikkel fra Rejsby Europæiske Efterskole

Rejsby Efterskole tiltrak mig, fordi det var en gymnasieforberedende efterskole, og det synes jeg er rigtig fedt, så jeg allerede får indblik i nogle af de fag, man kommer til at have i gymnasiet. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-12-2019

Mød Signe fra Gymnastikefterskolen Stevns

Jeg har boet i Schweiz i det meste af mit liv, men jeg vidste alligevel, at jeg gerne ville opleve at gå på efterskole i Danmark. Jeg har altid dyrket meget gymnastik, og derfor var det også vigtigt for mig at finde en efterskole, hvor der var mulighed for det.

Læs mere
Sidst opdateret 20-12-2019

Mød Josefine fra Lomborg Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg rigtig godt kunne lide tanken og konceptet ved efterskoler. Jeg synes, at det er fedt, at du kommer væk hjemmefra for at bo i et år og bliver mere selvstændig.

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Juliane fra OrkesterEfterskolen

Jeg valgte at gå på efterskole, fordi jeg havde brug et år til at udvikle mig personligt. Orkesterefterskolen var et naturligt valg for mig, da jeg skulle vælge, hvilken efterskole jeg gerne ville gå på.

Læs mere
Sidst opdateret 28-11-2019

Mød Rasmus fra Blidstrup Efterskole

Det er det fedeste at gå på efterskole, og fællesskabet er helt anderledes her end på en normal efterskole. På Blidstrup Efterskole kender vi alle hinanden, og der er ikke nogen, som du ikke kan være sammen med.

Læs mere
Sidst opdateret 14-01-2020

Mød Astrid fra Ryslinge Efterskole

På Ryslinge Efterskole er der stor fokus på elevers stemmer, og vi er med til at skabe vores efterskoleår.

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Sif fra OrkesterEfterskolen

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville udvikle mig personligt. Jeg synes, at det virkede interessant, at man på efterskoler bor med en masse mennesker, som man ikke kender i forvejen. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Karen fra Osted Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg havde brug for et miljøskifte i min hverdag. Jeg ville gerne opleve noget nyt, møde en masse mennesker og dyrke mine interesser mere.

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Emil fra OrkesterEfterskolen

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg spiller musik, og jeg ville gerne blive bedre og dygtiggøre mig indenfor mit instrument. Der var mange, der havde anbefalet at et efterskolehold, og derfor tænkte jeg, at det kunne være en god ide for mig. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-12-2019

Mød Oliver fra Midtsjællands Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg ikke følte, at jeg var helt klar til at komme ud og prøve det rigtige arbejdsliv med fritidsjob, gymnasie og andet. Derfor ville jeg tage en slags friår, og jeg havde allerede hørt rigtig godt om Midtsjællands Efterskole. Da jeg kom herud første gang, blev jeg helt overtalt af stemningen og det gode fællesskab.

Læs mere
Sidst opdateret 18-12-2019

Mød Ida fra Fårevejle Fri- og Efterskole

Jeg blev ret hurtigt forelsket i Fårevejle Fri- og Efterskole efter, at jeg havde været og se skolen første gang. Jeg synes, at det er rigtig hyggeligt, at efterskolen er fordelt i forskellige bygninger, for det gør, at det nærmest føles som om, at vi bor i en lille by. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-12-2020

Mød Kristoffer fra Baunehøj Efterskole

Jeg tror, at et af mine bedste minder fra efterskolen var, da vi var ude at sejle kajak, det var en rigtig god oplevelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-01-2020

Mød Mathilde fra Ringe Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville prøve noget nyt og for at møde en masse nye mennesker. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-12-2019

Mød Annesofie fra Bråskovgaard Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg havde haft det rigtig svært det seneste år, hvor jeg ikke havde været i skole. Jeg talte med min far om det, og vi blev enige om, at det måske kunne være en god ide for mig at starte på en efterskole.

Læs mere
Sidst opdateret 28-11-2019

Mød Camilla fra Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole

Jeg valgte VGI af flere grunde. Min søster havde gået her tidligere, så gennem hende havde jeg selvfølgelig hørt en masse om skolen og alle de ting, de havde lavet sammen. Det inspirerede mig helt klart. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-12-2019

Mød Carl fra Vesterdal Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville være mere kreativ og dyrke nogle andre fag, end jeg kunne få i folkeskolen. Jeg kommer fra en almindelig folkeskole på Østerbro, hvor vi havde mange boglige timer, og jeg kunne bare mærke, at jeg trængte til at udtrykke mig mere kreativt og dyrke nogle af mine interesser.

Læs mere