Vis studentum.dk som: Mobile

Mød Anna fra Rønde Efterskole

Jeg har faktisk altid vidst, at jeg gerne vil gå på efterskole. Der er mange i min omgangskreds og flere af mine gode venner, der har været afsted og fortalt, at det har været den fedeste oplevelse i deres liv, så det ville jeg ikke gå glip af. Derudover har jeg altid været glad for at gå i skole, og jeg synes, at efterskolelivet var en god mulighed gøre noget for mig selv, blive mere selvstændig og prøve at leve mit liv uafhængigt af min familie for en periode.

Mit valg faldt på Rønde Efterskole, da jeg læste om deres linje ”Global Iværksætter”. Det er et projektbaseret undervisningsforløb, hvor vi bruger et år på at lave projekter for at samle penge ind til en NGO, der hedder Childrens Protection Center. Vi har selv mulighed for at bestemme, hvordan pengene skal samles ind, og hvilke projekter vi gerne vil lave i løbet af året. Det er rigtig fedt, at vi får lov til at være med til at bestemme, hvordan vi gerne vil indrette året. Sidst på året rejser vi så til Kirgisistan for at aflevere de penge, som vi har samlet ind. Her skal vi bo hos lokale familier, besøge skoler og lave forskellige projekter med børnene, hvor vi oplever deres hverdag. Det glæder jeg mig helt vildt til!

Én af de fedeste oplevelser var vores overlevelsestur i begyndelsen af skoleåret, hvor vi skulle leve som flygtninge i 24 timer. Det var vanvittig hårdt og surrealistisk, men her fik jeg virkelig respekt for, hvad det vil sige at være flytning, og hvor meget det betyder at have et stærkt sammenhold.

På Global Iværksætter-linjen får jeg mulighed for at bruge mine kreative evner samtidig med, at jeg udvikler mig selv og mit syn på andre kulturer. Lige nu er jeg gået i gang med at lave en byplakat om Rønde, som vi skal sælge til byens beboere. Vi er i gang med at finde sponsorer, der kan lave plakaterne, så alle pengene går til familierne i Kirgisistan. Jeg er rigtig glad for denne linje, fordi jeg lærer meget og kan udfolde mine egne kreative ideer.

På Rønde Efterskole er vi inddelt i kontaktgrupper, der er opdelt mellem drenge og piger. Jeg deler værelse med fire piger fra min kontaktgruppe, og det fungerer rigtig godt. Jeg bruger meget tid med dem fra min kontaktgruppe, men da vi alle går i forskellige klasser og linjer, gør det også, at vi er gode til at blande vores venner. På den måde kommer man hurtigt til at lære rigtig mange nye mennesker at kende, og det er noget af det, der er fedt ved at gå på efterskole.

At være på efterskole er lidt som at leve i en boble, hvor du glemmer tid og sted, og de ting der foregår udenfor vores egen lille efterskole. Derfor kan jeg rigtig godt lide, når vi engang i mellem kommer lidt ud for denne boble. Det kan være så simple ting, som når vi ser nyheder til morgensamling, eller hvis vi er en tur i København med vores linje.

Er du interesseret i at gå på Rønde Efterskole?

Læs mere om Rønde Efterskole

Senest opdateret: 26 nov 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 28-11-2019

Mød Sofus fra Blidstrup Efterskole

Jeg har altid haft lyst til at komme på efterskole, fordi jeg gerne ville prøve at leve den drøm, som alle taler om, at efterskole er. Jeg har kun hørt gode ting om efterskolelivet, sammenholdet og alle de oplevelser, man får sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-02-2020

Mød Oliver fra Stidsholt Idrætsefterskole

Efter 9. klasse anbefalede min far mig at tage på efterskole, fordi man kun har én chance i livet, for at få den oplevelse. Mange af mine venner skulle på en efterskole der ligger tæt på hvor jeg kommer fra, men jeg ville gerne møde nogle helt nye mennesker, og så syntes jeg at Stidsholt lød spændende. Jeg bor på det det største værelse der er på efterskolen. Her bor vi fire sammen.
Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Mikkeline fra Osted Efterskole

Det er faktisk lidt et tilfælde, at jeg endte på Osted Efterskole. Jeg var ikke sikker på, hvad jeg ville efter folkeskolen, men jeg følte mig ikke klar til gymnasiet. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2020

Mød Sille fra Vejstrup Efterskole

Jeg havde kun hørt positive ting om et efterskoleår, både fra min familie og fra ældre venner. Både at året i sig selv vil blive noget af det fedeste, men også at det kunne være et godt år, hvis man ikke er helt afklaret med, hvad man vil efter folkeskolen eller måske ikke føler sig helt klar til gymnasiet. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-12-2019

Mød Noah fra Gymnastikefterskolen Stevns

Jeg valgte Gymnastikefterskolen Stevns, fordi jeg gerne ville udvikle mig bedre gymnastisk og socialt. Jeg har altid dyrket meget gymnastik, og jeg havde allerede været på nogle gymnastikcamps, som blev afholdt på Stevns.

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Elias fra OrkesterEfterskolen

 Jeg synes, at Orkesterefterskolen lød som det rigtig valg for mig, fordi musikken fylder så meget, og alle elever har det til fælles, at de spiller på et instrument. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Asmus fra Osted Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville blive fagligt stærkere. Jeg ville gerne styrke min læsehastighed, fordi jeg tidligere har haft udfordringer med at læse hurtigt.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Mød Frederik fra Sportsefterskolen SINE

Jeg går på Cambridge linjen, der er en faglig linje, som kun er på engelsk. Jeg har valgt Cambridge linjen fordi jeg godt kan lide engelsk og syntes at det lød vildt spændende. Derudover har vi på linjen også nogle fag som de andre klasser ikke har, blandt andet global perspectives og økonomi. Det er rigtig fedt, at jeg kan udvikle mit engelsk og samtidig have nogle andre fag end man normalt har.

Læs mere
Sidst opdateret 11-12-2019

Mød Frida fra Efterskolen ved Nyborg

Jeg valgte at gå på efterskole for at udvikle mine fodboldevner og for at få en masse nye venner og bekendtskaber for livet. Jeg valgte Efterskolen ved Nyborg, fordi jeg havde hørt rigtig meget godt om skolen fra folk fra min fodboldklub, som selv havde gået der. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-01-2020

Mød Astrid fra Ryslinge Efterskole

På Ryslinge Efterskole er der stor fokus på elevers stemmer, og vi er med til at skabe vores efterskoleår.

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Juliane fra OrkesterEfterskolen

Jeg valgte at gå på efterskole, fordi jeg havde brug et år til at udvikle mig personligt. Orkesterefterskolen var et naturligt valg for mig, da jeg skulle vælge, hvilken efterskole jeg gerne ville gå på.

Læs mere
Sidst opdateret 26-11-2019

Mød Rose Marie fra Rønde Efterskole

Jeg besluttede allerede meget tidligt, at jeg gerne ville på efterskole. Jeg har altid været meget social og vant til at være sammen med mange mennesker, og derfor tænkte jeg også, at efterskolelivet ville passe godt til mig.

Læs mere
Sidst opdateret 05-12-2019

Mød Naja fra Han Herred Efterskole

Jeg valgte Han Herred Efterskole, fordi jeg synes, det var enormt spændende med alle de forskellige valgfag. Da jeg var til rundvisning på skolen, virkede sammenholdet og fællesskabet megagodt, og det så ud til at eleverne hyggede sig med hinanden. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-12-2019

Mød Linus fra Fårevejle Fri- og Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg havde gået i folkeskole, hvor der var meget fokus på det boglige og faglige. Pludselig gik det op for mig, at jeg ikke længere var særlig glad, og derfor trængte jeg til gå en anden vej end direkte på gymnasiet.

Læs mere
Sidst opdateret 06-12-2019

Mød Emil fra Rejsby Europæiske Efterskole

Jeg valgte Rejsby Efterskole, fordi der er et højt fagligt niveau, og du har mulighed for at vælge flere sprog. Det var også fedt, at vi skulle til Bruxelles og Luxembourg, hvor vi besøgte en international skole.

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Linea fra OrkesterEfterskolen

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg søgte nogle nye musikalske udfordringer. Jeg ville gerne udfordre mig selv mere, end jeg følte, at jeg kunne gøre det på i min hjemby og på den skole, hvor jeg kom fra. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-11-2019

Mød Emma fra Ranum Efterskole

Jeg tog ud for at se efterskolen på Efterskolernes dag, hvor jeg blev vist rundt af to søde piger. De fortalte om fællesskabet på skolen, og hvordan de kunne mærke, at de havde udviklet sig og var blevet mere modne allerede på kort tid.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2020

Mød Alberte fra Vejstrup Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg kender en masse, der har gået på efterskole, og alle har været vildt glade for det, så derfor ville jeg også gerne prøve det. Jeg har altid selv dyrket meget gymnastik og været til Vejstrups opvisninger, og min kusine har også gået på efterskolen. Jeg var derfor ret sikker på, at jeg gerne ville være en del af fællesskabet på Vejstrup Efterskole.

Læs mere
Sidst opdateret 26-11-2019

Mød Jacob fra Rønde Efterskole

Jeg kan rigtig godt lide konceptet ved efterskoler, hvor du bor og har din hverdag på skolen sammen med en masse nye mennesker, der også bliver dine gode venner. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Julien fra Osted Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville prøve at gå i skole på en ny og anderledes måde, hvor der ikke kun var fokus på det faglige, men også det personlige og sociale. 

Læs mere