Mød Annesofie fra Bråskovgaard Efterskole

"Jeg valgte Bråskovgaard Efterskole, fordi der var mange spændende linjer". Læs med her, hvor Annesofie fortæller mere om Bråskovgaard Efterskole.

Mød Annesofie fra Bråskovgaard Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg havde haft det rigtig svært det seneste år, hvor jeg ikke havde været i skole. Jeg talte med min far om det, og vi blev enige om, at det måske kunne være en god ide for mig at starte på en efterskole, så jeg kunne komme væk og prøve noget helt andet. Jeg havde kun hørt godt fra andre, der har været på efterskole, som havde fortalt, hvordan de var blevet stærkere – både i forhold til fællesskabet, men også i forhold til sig selv.

Jeg valgte Bråskovgaard Efterskole, fordi der var rigtig mange forskellige og spændende linjer. Det var blandt andet en kokkelinje, og jeg elsker at lave mad og bage kager, så jeg tænkte, at det var lige noget for mig. På den måde kunne jeg også blive udfordret inden for madlavning, og jeg ville lære meget mere om det.

Den niveauopdelte undervisning gør, at der ikke er grund til at stræbe efter at være den bedste, for vi kan alligevel ikke være lige gode til alting. Vi kan alle noget forskelligt, og vi er gode, som vi er.

På Gastronomilinjen laver vi rigtig meget mad, men derudover lærer vi også om teorien bag forskellige råvarer og fødevarer. Vi har fx lige haft om mælk og æg i forhold til, hvad du kan få ud af de fødevarer, og hvordan du skal tilberede det ordentligt.  Vi har også haft tre linjedag, hvor vi skulle lave vores egen restaurant og servere det mad, vi selv havde lavet. På den måde lærer vi også lidt om branchen og det at arbejde som gastronom, og det har virkelig været spændende.

Jeg er rigtig glad for, at vi har niveauopdelt undervisning i skolen. Jeg kan nemlig ikke lide, når der er nogen, der er bedre end andre, fordi så får jeg selv ikke lyst til at deltage eller række hånden op. Det har virkelig hjulpet mig, at der ikke længere er det pres om at være den bedste, og det har også gjort, at jeg har lyst til at stå op om morgenen nu.

Det har være rigtig vigtigt for mig at være åben om, hvordan jeg har det. Jeg reagerer anderledes i nogle situationer, men ved at være åben omkring det, er det også lettere for andre folk at forstå, hvordan jeg har det. Alle er rigtig gode til at være opmærksomme på mig og generelt på hinanden, og det er også et godt råd til andre, der har det svært – det bliver kun lettere ved, at du tør åbne op omkring det fra start.

Er du interesseret i at gå på Bråskovgaard Efterskole?

Læs mere om Bråskovgaard Efterskole