Mød Amanda fra Brejning Efterskole

Vil du gerne på efterskole? Så læs med her, hvor du kan møde Amanda, der vil give dig et indblik i hverdagen på Brejning Efterskole. 

Mød Amanda fra Brejning Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi det er en helt speciel oplevelse, hvor du får en masse nye venner, lærer at tage ansvar og kommer væk hjemmefra. Når man både bor sammen og går i skole sammen, får man et helt særligt bånd sammen, fordi man lærer hinanden at kende på en helt ny måde, og det ville jeg gerne prøve. Det blev Brejning Efterskole, fordi jeg kunne mærke, at der var et rigtig godt sammenhold, en god atmosfære, og alle virkede så glade. Derudover synes jeg også, at det var ret fedt, at man tager en projektlederuddannelse, mens man går her.

Jeg har valgt Adventure-linjen, som er lidt en mellemting mellem Adventurespejd og almindelig Adventureløb. Vi laver næsten altid en form for race, hvor vi får et kort over et område og skal gennemføre en form for O-løb på tid. På den måde er det en blanding mellem at bruge hovedet til at løse forskellige opgaver og kroppen til at bevæge sig fra sted til sted. Jeg kan virkelig godt lide den kombination, og jeg elsker, at vi får lov til mudre rundt og gå amok.

Det fedeste ved at gå på efterskole er, at du altid har en ven tæt på, og at du lærer så mange søde mennesker at kende. Vi snakker på kryds og tværs, og her er alle venner med hinanden.

Brejning Efterskole er en projektorienteret efterskole, så det betyder, at vi faktisk bliver uddannet projektledere, hvis vi består uddannelsen sidst på året. Det er ekstra fag udover den almindelige undervisning, hvor vi lærer om, hvordan man laver og gennemfører et projekt, og hvilke værktøjer man skal bruge. Jeg er en del af det projekt, der hedder Friluftsfestival, hvor vi skal planlægge en helt ny festival her i Brejning. Vi skal planlægge det helt alene, og vi skal både finde ud af, hvilke aktiviteter, der skal være, hvor mange sovepladser der er plads til, og hvad for noget mad vi skal servere. Jeg synes, at det er virkelig fedt at være med til at lave noget helt fra bunden, så vi kan sætte standarden for, hvordan det skal være.

Jeg ser virkelig frem til, når vi skal på udlandstur til foråret. Jeg tror, at det bliver så fedt at tage afsted og opleve noget sammen som efterskole, der ikke foregår her på skolen. Jeg er helt sikker på, at det kommer til at gøre os endnu tættere.

Er du interesseret i at gå på Brejning Efterskole?

Læs mere om Brejning Efterskole