Mød Signe fra Gymnastikefterskolen Stevns

Vil du gerne på efterskole? Signe fortæller her om sine oplevelser da hun var elev på Gymnastikefterskolen Stevns. Læs med her.

Mød Signe fra Gymnastikefterskolen Stevns

Jeg har boet i Schweiz i det meste af mit liv, men jeg vidste alligevel, at jeg gerne ville opleve at gå på efterskole i Danmark. Jeg har altid dyrket meget gymnastik, og derfor var det også vigtigt for mig at finde en efterskole, hvor der var mulighed for det. Jeg havde hørt om Stevns gennem min onkel, og det virkede som en rigtig god efterskole med fokus på de ting, som jeg også interesserede mig for. 

Vi har gymnastik flere gange om ugen med hele efterskolen, hvor vi øver os de serier, som vi skal opvise til foråret. Derudover har vi også valgt et linjefag, og her har jeg valgt spring. Jeg har ikke sprunget før, men man lærer det hurtigt. Vi er delt op i grupper i forhold til vores niveau, og vi har en fast lærer, så de ved præcis, hvad de skal træne med os og have fokus på. Jeg kan allerede mærke, hvor meget jeg har rykket mig, siden jeg startede.

I begyndelsen kan det føles lidt grænseoverskridende at skulle bo så tæt med et andet menneske, men man lærer hurtigt hinandens grænser at kende, og i dag har jeg fået et virkelig godt forhold til min roomie, fordi vi kender hinanden så godt. 

Jeg er rigtig glad for at på efterskole, og jeg synes, at det er virkelig hyggeligt at bo med så mange mennesker – hvoraf de fleste af dem er blevet dine gode venner. I starten gjorde lærerne rigtig meget ud af at få os til at snakke sammen på kryds og tværs og med nogle af dem, som vi ikke havde snakket med endnu. På den måde kom man til at snakke med nogle nye mennesker hele tiden, og det lærte mig rigtig meget i forhold til at være åben overfor andre.

Jeg glæder mig virkelig til vores opvisninger i foråret, og jeg tror, at det bliver rigtig sjovt at skulle vise andre, hvad vi kan og har lært i løbet af året. Det bliver en stor oplevelse, fordi hele efterskolen er samlet, og sammen skal vi vise, hvad vi kan som ét fælles hold.

Er du interesseret i at gå på Gymnastikefterskolen Stevns?

Læs mere om Gymnastikefterskolen Stevns