Mød Max fra BGI akademiet

Er du nysgerrig på, hvordan det er at gå på efterskole? Læs med her, hvor Max giver et indblik i hverdagen og mulighederne på BGI akademiet.

Mød Max fra BGI akademiet

Jeg besluttede mig faktisk ret tidligt for, at jeg gerne ville på efterskole. Jeg har altid dyrket meget sport, og med min sportsforening i Randers tog vi nogle gange på ture til BGI akademiet for at bruge nogle af deres faciliteter. Jo ældre jeg blev, jo mere kom jeg også til at snakke med de elever, der gik herude, og når jeg hørte om deres oplevelser, kunne jeg bare mærke, at det lød som noget for mig. BGI akademiet har også nogle helt unikke faciliteter for en efterskole med både skibakke, fodboldgolf, springcenter og meget mere, og det var helt klart også én af grundene til, at jeg valgte den her efterskole.

Jeg har valgt en kombilinje med ski og parkour, og det er virkelig fedt. Jeg har gået til parkour før, men jeg har altid været vant til at blive undervist af nogle på min egen alder. Derfor er det også fedt at have fået nogle voksne trænere, som har styr på det, de laver. De er gode til at tage hensyn til alle - så dem, der har meget erfaring, ikke keder sig og dem, der har ikke så meget erfaring, samtidig ikke føler sig pressede. Nogle gange tager vi også rundt på andre efterskoler, træner med dem og ser deres faciliteter, så på den måde får man faktisk også et fællesskab med parkourlinjer fra andre efterskoler.

Glem alt om fordommene om BGI - tag i stedet herud, se skolen, mærk stemningen og lyt til, hvad eleverne fortæller.

På skilinjen har jeg valgt AMS, som står for ‘All Mountain Skier”. Det er et hold for dem, der bare gerne vil blive bedre til at stå på ski og fokusere på ens eget niveau. Vi har ikke rigtig noget teori, så vi fokuserer mest på den fysiske træning. Vi har cirka to lektioner om ugen, og derudover tager vi også på fem skiture i løbet af året. Vi har allerede været afsted første gang, og det var virkelig en fed tur.

Siden jeg startede på efterskolen, er jeg blevet bedre til at give andre mennesker en chance. Selvom der er nogen, der måske ikke ligner nogen, som jeg ville have noget til fælles med, så går jeg alligevel hen og snakker med dem. De gange, hvor jeg har gjort det, har jeg også fundet ud af, at de faktisk er virkelig flinke, og at vi faktisk har mange ting til fælles.

Jeg er blevet meget gladere for at gå i skole, fordi du har træning i løbet af dagen, og derfor får du også et lille break fra undervisningen. Det er fedt, at der er variation på den måde, for så kan jeg meget bedre overskue og motivere mig selv i de andre fag. Jeg er fx også blevet meget gladere for dansk, siden jeg startede, fordi vores lærer er bedre til at gøre undervisningen spændende og anderledes.

Er du interesseret i at gå på BGI akademiet?

Læs mere om BGI akademiet