Mød Mathilde fra BGI akademiet

Er du nysgerrig på, hvordan det er at gå på efterskole? Læs med her, hvor Mathilde giver et indblik i hverdagen og fagene på BGI akademiet.

Mød Mathilde fra BGI akademiet

Jeg valgte at tage på BGI akademiet, fordi jeg gerne ville have et år væk hjemmefra. Jeg er vokset op i den samme by hele mit liv, og derfor ville jeg gerne prøve noget helt andet og møde en masse nye mennesker fra forskellige steder i Danmark. Samtidig ville jeg gerne dyrke en masse fodbold og udfordre mig selv, fordi jeg ikke følte, at jeg udviklede mig så meget i min gamle klub.

Jeg valgte fodboldlinjen på BGI akademiet, fordi jeg også kunne se, at der var nogle rigtig gode trænere. De er gode til at udfordre os til træningerne og få os til at spille godt sammen som et hold, men samtidig er der også plads til, at vi nogle gange kan tage det stille og roligt og fokusere på nogle andre ting end fodbolden. Træningerne varierer meget, men jeg kan mærke, at det er fedt at træne på BGI akademiet, fordi vi træner på en helt ny måde, og det gør også, at jeg allerede føler, at jeg er blevet bedre, siden jeg startede.

Det er helt anderledes at gå i skole her på BGI. I folkeskolen kunne jeg ikke overskue søndag aften, hvor jeg vidste, at jeg skulle i skole mandag morgen, men den følelse har jeg slet ikke længere.

Med fodboldlinjen er vi tilmeldt skoleligaen, hvor vi spiller kampe mod andre efterskoler. Det er virkelig fedt at være ude at spille kamp med ens efterskolehold, og det er en helt anden oplevelse, end når du er i en klub og spiller mod andre klubber. Du kan godt mærke, at du spiller mod andre, der også kun har spillet sammen i en kort periode, men til gengæld har et rigtig stærkt og unikt fællesskab.

På BGI akademiet bor vi i huse, hvor der både er piger og drenge. Vi bor ca. 15 i hvert hus og på værelser af 2-4. Det er lidt forskelligt, men jeg bor på værelse med en roomie. Det er virkelig hyggeligt at bo med en roomie - det at have en, som man vågner med og kan bruge hele dagen med. Samtidig er vi også gode til at have hinanden plads, så vi begge føler, at vi kan slappe helt af, når vi er på vores værelser. Det fede ved at bo i en hus er, at vi er blandet på tværs af linjerne, og derfor møder vi også en masse andre og bliver blandet på tværs. Det giver et virkelig fedt fællesskab.

Er du interesseret i at gå på BGI akademiet?

Læs mere om BGI akademiet