Mød Tilde fra Vesterdal Efterskole

Tilde kunne hurtigt mærke, at Vesterdal Efterskole var det helt rigtige valg for hende. Læs mere om Tildes oplevelser som elev på Vesterdal Efterskole her.

Mød Tilde fra Vesterdal Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole af flere grunde. Jeg har gået på den samme lille privatskole hele mit liv i den samme klasse, så jeg trængte bare til at prøve noget helt andet. Komme væk hjemmefra og møde nogle nye søde mennesker, som jeg ikke kendte i forvejen. Det var en stor beslutning, men jeg kunne også mærke, at det var noget, jeg havde brug for, og fra det øjeblik jeg kørte ind på Vesterdals parkeringsplads, kunne jeg bare mærke, at det var den rigtige eftferskole for mig.

Jeg går i Pro-klassen, som svarer til en 10. Klasse, med med et helt andet pensum. I Pro-klassen arbejder vi med innovativ tænkning og ud fra kreative måder at gribe forskellige problemstillinger an på. Vi arbejder i grupper, hvor vi forsøger at udvikle nye ideer, og vi har fx lige været til Danish Entrepreneurship Award, som er en stor idekonkurrence, vi skulle deltage i.  Det var virkelig en spændende og fed oplevelse. I hverdagen bliver vi hele tiden udstyret med forskellige ressourcer og værktøjer, og vi bliver udfordret i forhold den måde, vi er vant til at tænke og løse opgaver på. Jeg har allerede lært rigtig meget om gruppedynamikker, og hvordan man arbejder godt sammen i en gruppe, så alle føler, at de bliver lyttet til.

Jeg har lært, at det er vigtigt at give plads til andre i en gruppe, og det er vigtigt, at man ikke tvinger sine egne ideer ned over andre. Det kommer man ikke særlig langt med, og man bliver meget mere åben af at lytte til, hvad andre har af tanker.

Jeg kan slet ikke beskrive, hvor fedt det er gå på efterskole. Det er fantastisk, at du har mulighed for at være social hele tiden, men at du også kan trække dig tilbage på dit værelse, hvis du har brug for at være lade op og få ny energi. På Vesterdal er skolen bygget op omkring, at du kan skabe dit helt eget efterskoleår ved at vælge forskellige valgfag og flere årsfag undervejs, så på den måde man kan skifte mellem at være kreativ eller have en masse idræt. Det er fedt, at der er så mange muligheder, og jeg kan virkelig mærke, at det gavner mig som person.

Er du interesseret i at gå på Vesterdal Efterskole?

Læs mere om Vesterdal Efterskole


Annoncer