Mød Carl fra Vesterdal Efterskole

Carl valgte at tage på Vesterdal Efterskole, fordi han gerne ville være mere kreativ og dyrke nogle andre fag, end han kunne i folkeskolen.

Mød Carl fra Vesterdal Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville være mere kreativ og dyrke nogle andre fag, end jeg kunne få i folkeskolen. Jeg kommer fra en almindelig folkeskole på Østerbro, hvor vi havde mange boglige timer, og jeg kunne bare mærke, at jeg trængte til at udtrykke mig mere kreativt og dyrke nogle af mine interesser. Jeg har altid godt kunne lide at tegne og spille musik, så derfor ville jeg gerne finde en efterskole, hvor jeg kunne gøre begge ting.

Derfor faldt jeg også over Vesterdal Efterskole, fordi du ikke behøves at vælge én bestemt linje, men i stedet kan vælge flere fag ad gangen og i perioder kan lave forskellige ting. Jeg endte med at vælge Musikteori, Kunst og Design og Film og Medie som mine årsfag, så det er de fag, som jeg skal have hele året rundt. Mit yndlingsfag er nok Kunst og Design, fordi vi har mulighed for at være kreative på så mange forskellige måder, og der er aldrig rigtig nogle regler for, hvad vi skal, og det giver virkelig plads til kreativiteten.

Det fedeste ved at gå på efterskole er, at du udvikler sig så ufatteligt meget, uden at du egentlig er klar over det. Pludselig stopper du op og kigger tilbage og kan se, hvor meget der er sket på kort tid, og hvor meget du har ændret sig i en positiv retning.

Vesterdal er en lille efterskole, men der er et vildt sammenhold på skolen, fordi vi alle kender hinanden. Når vi har fri om aftenen eller i weekenderne, er det også meget forskelligt, hvad vi laver, men folk er generelt rigtig gode til at sætte gang i forskellige ting. Her i december er der fx en gruppe, som har stået for, at vi hver aften samles for at se julekalender. Hvis vi har lyst, kan vi også altid spørge en lærer, om vi ikke må gå ned i sløjd eller krea for at lave ting til vores værelser. På den måde er der virkelig frie rammer og mange muligheder på Vesterdal.

Det bedste minde fra efterskoletiden er, da musikvalgfagsholdene var på turné rundt på Fyn for at spille på forskellige skoler. Vi havde lavet et sæt af sange, og så kørte vi rundt i bus med alle vores instrumenter og spillede koncerter på forskellige skoler. Vi havde det virkelig sjovt, og det er sådan nogle oplevelser, der skaber et helt særligt sammenhold.

Er du interesseret i at gå på Vesterdal Efterskole?

Læs mere om Vesterdal Efterskole


Annoncer