Mød Magda fra Kastanievej Efterskole

"Jeg har altid tænkt, at jeg ville gå på efterskole, for du har kun den mulighed én gang i livet". Læs om Magdas oplevelse på Kastanievej Efterskole her.

Mød Magda fra Kastanievej Efterskole

Jeg er vokset op på Grønland og i Holland, men jeg har altid vist, at jeg gerne ville prøve at gå i 10’ende klasse i Danmark, for det er en ret unik mulighed, der ikke tilbydes i mange andre lande. Min bedstefar bor i København, og derfor hørte jeg om Kastanievej Efterskole. Jeg vidste, at jeg gerne ville gå på en kreativ og kunstnerisk efterskole, og derfor var Kastanievej Efterskole det helt rigtige valg for mig.

Jeg er rigtig glad for, at efterskolen ligger midt i København, for jeg er kommet her hver sommer, og jeg kan godt lide byen. Jeg synes, at det er fedt, at vi kan bruge byen, når vi skal lave ting med hinanden eller i weekenderne, når vi har fri. Det er meget forskelligt, hvem jeg bruger tid med, for jeg er både sammen med dem, som jeg går i klasse med, dem, som jeg har linjefag med og min roomie. På den måde føler jeg ikke, at der er faste grupper på skolen, for alle er meget sammen med alle.

Jeg har altid tænkt, at jeg ville gå på efterskole, for du har kun den mulighed én gang i livet. Du kan altid vente et år med at tage på gymnasiet, men du kan ikke vente med at tage på efterskole.

Mit linjefag er billedkunst, og indtil videre har vi arbejdet med at male parafraser. Det betyder, at du vælger et eksisterende – og ofte meget kendt maleri, som du fortolker og laver din egen version af. Jeg har valgt et maleri af Gustav Klint, som hedder kysset. Vi har vores linjefag to gange om ugen, og jeg ser altid frem til timerne. Jeg har også haft et valgfag, der hedder Lejrbålsguitar, og det valgte jeg, fordi jeg godt kan lide at spille musik. Jeg har spillet violin hele mit liv, og nu ville jeg gerne prøve at spille et nyt instrument.

Det har overrasket mig, hvor hurtigt vi har fået skabt et stærkt fællesskab og lært hinanden at kende. Det gik ikke længe, før jeg følte, at vi var blevet meget tætte, og jeg er sikker på, at det også handler om, at vi bor sammen. Vi har kun gået her i 3 måneder, og alligevel har jeg svært ved at forestille mig, hvordan vi kan blive tættere, end vi allerede er.

Er du interesseret i at gå på Kastanievej Efterskole?

Læs mere om Kastanievej Efterskole