Mød Celine fra Staby Efterskole

Er du på udkig efter et højskoleophold? Anna giver dig her et indblik i, hvordan hverdagen er på Rønde efterskole. Læs med her.

Mød Celine fra Staby Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg ville opleve et anderledes år med en masse nye oplevelser, hvor jeg kunne dyrke mine interesser og skabe unikke venskaber. Jeg spiller meget fodbold og dyrker også gymnastik, og derfor var Staby Efterskole den helt perfekte kombination for mig, fordi jeg kunne få lov til at lave begge dele. Samtidig var jeg også blevet lidt skoletræt af 9. klasse, og jeg kunne ikke helt se mig selv starte på gymnasiet. Derfor følte jeg, at efterskole var en god mulighed for at tage en pause, hvor jeg kunne slappe mere af.

Jeg kendte allerede Staby Efterskole i forvejen, fordi jeg havde været herude en del gange med mit gymnastikhold. Vi trænede herude, og derudover kendte jeg også flere fra min hjemby, som havde gået her tidligere. Staby Efterskole har nogle rigtig gode sportsfaciliteter, og det tiltrak mig meget, fordi jeg går meget op i både fodbold og gymnastik. Der er blandt andet en helt ny kunstgræsbane med lys på, så vi kan spille om aftenen og i vinteren, når det bliver hurtigere mørkt. Derudover er der også et stort springcenter med trampoliner og andet, som vi også nogle gange må bruge om aftenen.

At gå på Staby Efterskole er det fedeste, jeg har nogensinde har prøvet. Jeg er så glad for, at jeg valgte lige præcis denne efterskole. Jeg har mødt så mange søde mennesker, og jeg har allerede fået mange gode og tætte venner. Det har været vildt at opleve, hvor nemt det er få nye venner, og hvor hurtigt man lærer hinanden godt at kende.

Mit bedste råd er, at du skal være dig selv. Et gå på efterskole er ligesom at få en ny chance for at starte på en frisk. Måske har du haft en rolle i folkeskolen, som du gerne vil væk fra. På efterskolen kan du starte forfra, og du kan få lov til at være lige præcis, som du er, eller som du gerne vil være.

Jeg er blevet meget positivt overrasket over, hvor godt et forhold jeg har fået til mine lærere. Jeg har et helt andet bånd til mine lærere her på efterskolen i forhold til mine lærere i folkeskolen. Her er lærerne der ikke kun, når vi går i skole, men de er her også om aftenen, når vi har fri eller om morgenen, når vi står op og spiser morgenmad sammen. De er her, når vi har problemer, men de er her også, når vi har det sjovt. De er med i vores interne jokes, og det betyder, at vi får et helt andet forhold til dem.

Jeg har ikke ét bestemt yndlingstidspunkt på ugen, men jeg elsker generelt bare hverdagen på efterskolen. Hverdagen her er så anderledes, og jeg synes, at det er rigtig fedt at være så meget sammen så mange unge mennesker på en egen alder hele tiden. Der er selvfølgelig aktiviteter, som jeg ser mere frem til end andre, og jeg glæder mig altid ekstra meget til, når skoledagen er omme, så jeg kan spille fodbold. Ellers nyder jeg også vores aftner, hvor vi har fri og kan hygge os med lige præcis det, vi hat lyst til og helt spontant finde på nogle sjove ting at lave sammen.

Jeg er blevet lidt overrasket over, at man er meget isoleret fra omverdenen, når man går på efterskole. Vi har ikke vores telefoner på os, så det kan være svært at følge med i, hvad der sker udenfor efterskolen eller holde kontakten med vennerne derhjemme. Når vi oplever noget sammen her, så er der heller ikke andre, der har set det, og på den måde skaber det et lidt isoleret fællesskab. Samtidig tror jeg, at det er det, der er helt unikt ved at gå på efterskole, og det der er med til at gøre, at vi har det et helt unikt og stærkt sammenhold.

Jeg glæder mig meget til de to rejser, vi skal på efter jul. Først skal vi på skiferie til Østrig med hele efterskolen, og jeg er helt sikker på, at det bliver en fed oplevelse at få sammen. Derefter skal vi også på en rejse med vores linjefag. Jeg har valgt fodboldlinjen, så vi skal til Amsterdam og forhåbentlig ind og se Ajax spille en kamp.

Er du interesseret i at gå på Staby Efterskole?

Læs mere om Staby Efterskole