Vis studentum.dk som: Mobile

Mød Celine fra Staby Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg ville opleve et anderledes år med en masse nye oplevelser, hvor jeg kunne dyrke mine interesser og skabe unikke venskaber. Jeg spiller meget fodbold og dyrker også gymnastik, og derfor var Staby Efterskole den helt perfekte kombination for mig, fordi jeg kunne få lov til at lave begge dele. Samtidig var jeg også blevet lidt skoletræt af 9. klasse, og jeg kunne ikke helt se mig selv starte på gymnasiet. Derfor følte jeg, at efterskole var en god mulighed for at tage en pause, hvor jeg kunne slappe mere af.

Jeg kendte allerede Staby Efterskole i forvejen, fordi jeg havde været herude en del gange med mit gymnastikhold. Vi trænede herude, og derudover kendte jeg også flere fra min hjemby, som havde gået her tidligere. Staby Efterskole har nogle rigtig gode sportsfaciliteter, og det tiltrak mig meget, fordi jeg går meget op i både fodbold og gymnastik. Der er blandt andet en helt ny kunstgræsbane med lys på, så vi kan spille om aftenen og i vinteren, når det bliver hurtigere mørkt. Derudover er der også et stort springcenter med trampoliner og andet, som vi også nogle gange må bruge om aftenen.

At gå på Staby Efterskole er det fedeste, jeg har nogensinde har prøvet. Jeg er så glad for, at jeg valgte lige præcis denne efterskole. Jeg har mødt så mange søde mennesker, og jeg har allerede fået mange gode og tætte venner. Det har været vildt at opleve, hvor nemt det er få nye venner, og hvor hurtigt man lærer hinanden godt at kende.

Mit bedste råd er, at du skal være dig selv. Et gå på efterskole er ligesom at få en ny chance for at starte på en frisk. Måske har du haft en rolle i folkeskolen, som du gerne vil væk fra. På efterskolen kan du starte forfra, og du kan få lov til at være lige præcis, som du er, eller som du gerne vil være.

Jeg er blevet meget positivt overrasket over, hvor godt et forhold jeg har fået til mine lærere. Jeg har et helt andet bånd til mine lærere her på efterskolen i forhold til mine lærere i folkeskolen. Her er lærerne der ikke kun, når vi går i skole, men de er her også om aftenen, når vi har fri eller om morgenen, når vi står op og spiser morgenmad sammen. De er her, når vi har problemer, men de er her også, når vi har det sjovt. De er med i vores interne jokes, og det betyder, at vi får et helt andet forhold til dem.

Jeg har ikke ét bestemt yndlingstidspunkt på ugen, men jeg elsker generelt bare hverdagen på efterskolen. Hverdagen her er så anderledes, og jeg synes, at det er rigtig fedt at være så meget sammen så mange unge mennesker på en egen alder hele tiden. Der er selvfølgelig aktiviteter, som jeg ser mere frem til end andre, og jeg glæder mig altid ekstra meget til, når skoledagen er omme, så jeg kan spille fodbold. Ellers nyder jeg også vores aftner, hvor vi har fri og kan hygge os med lige præcis det, vi hat lyst til og helt spontant finde på nogle sjove ting at lave sammen.

Jeg er blevet lidt overrasket over, at man er meget isoleret fra omverdenen, når man går på efterskole. Vi har ikke vores telefoner på os, så det kan være svært at følge med i, hvad der sker udenfor efterskolen eller holde kontakten med vennerne derhjemme. Når vi oplever noget sammen her, så er der heller ikke andre, der har set det, og på den måde skaber det et lidt isoleret fællesskab. Samtidig tror jeg, at det er det, der er helt unikt ved at gå på efterskole, og det der er med til at gøre, at vi har det et helt unikt og stærkt sammenhold.

Jeg glæder mig meget til de to rejser, vi skal på efter jul. Først skal vi på skiferie til Østrig med hele efterskolen, og jeg er helt sikker på, at det bliver en fed oplevelse at få sammen. Derefter skal vi også på en rejse med vores linjefag. Jeg har valgt fodboldlinjen, så vi skal til Amsterdam og forhåbentlig ind og se Ajax spille en kamp.

Er du interesseret i at gå på Staby Efterskole?

Læs mere om Staby Efterskole

Senest opdateret: 11 dec 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 05-12-2019

Mød Julie fra Han Herred Efterskole

Da jeg første gang var ude på Han Herred efterskole, føltes det rigtigt og som et sted for mig. Noget af det specielle ved HHE er, at man kan vælge mellem rigtig mange forskellige valgfag og selv sammensætte et varieret skema. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-02-2020

Mød Asger fra Halstedhus Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole fordi, at jeg ikke følte mig 100% klar til at tage på gymnasiet. Jeg følte, at jeg havde brug for at finde mig selv først. Både min storebror og nogle af mine venner har gået på efterskole, og de har alle sammen fortalt gode ting om det, så det var med til at påvirke mig til også at starte. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2019

Mød Kiki fra Sorø Gymnastikefterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville udvikle mig både fagligt og personligt, inden jeg skulle i gymnasiet. Jeg er ordblind, så jeg har haft lidt svært ved nogle fag i folkeskolen, men på efterskolen er undervisningen niveauopdelt, og det betyder, at jeg kan få undervisning på lige præcis dét niveau, jeg har brug for, for at kunne udvikle mig.

Læs mere
Sidst opdateret 26-11-2019

Mød Jacob fra Rønde Efterskole

Jeg kan rigtig godt lide konceptet ved efterskoler, hvor du bor og har din hverdag på skolen sammen med en masse nye mennesker, der også bliver dine gode venner. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-11-2019

Mød Isabella fra Ranum Efterskole

Det er faktisk lidt tilfældigt, at jeg endte med at tage på efterskole. Jeg havde nemlig ikke forestillet mig, at efterskoleoplevelsen ville være noget for mig, da jeg tænkte, at det var spild af tid.

Læs mere
Sidst opdateret 05-12-2019

Mød Danni fra Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole

Jeg har altid været glad for sport og dyrket både badminton og fodbold, så derfor ville jeg gerne finde en efterskole, hvor jeg havde mulighed for at vælge begge fag fremfor én bestemt linje. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-12-2020

Mød Ian fra Baunehøj Efterskole

Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville på efterskole, da jeg har hørt, at det skulle være rigtig fedt, og der er så godt et miljø på efterskoler.

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Sif fra OrkesterEfterskolen

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville udvikle mig personligt. Jeg synes, at det virkede interessant, at man på efterskoler bor med en masse mennesker, som man ikke kender i forvejen. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2020

Mød Sille fra Vejstrup Efterskole

Jeg havde kun hørt positive ting om et efterskoleår, både fra min familie og fra ældre venner. Både at året i sig selv vil blive noget af det fedeste, men også at det kunne være et godt år, hvis man ikke er helt afklaret med, hvad man vil efter folkeskolen eller måske ikke føler sig helt klar til gymnasiet. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-11-2019

Mød Magda fra Kastanievej Efterskole

Jeg er vokset op på Grønland og i Holland, men jeg har altid vist, at jeg gerne ville prøve at gå i 10’ende klasse i Danmark, for det er en ret unik mulighed, der ikke tilbydes i mange andre lande. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

Mød Caroline-Mathilde fra BGI akademiet

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg trængte til et år, hvor jeg kunne fokusere på noget andet end skole og samtidig dyrke en masse sport. Derfor var det også ret naturligt, at det blev BGI akademiet.

Læs mere
Sidst opdateret 18-12-2019

Mød Linus fra Fårevejle Fri- og Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg havde gået i folkeskole, hvor der var meget fokus på det boglige og faglige. Pludselig gik det op for mig, at jeg ikke længere var særlig glad, og derfor trængte jeg til gå en anden vej end direkte på gymnasiet.

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Jonas fra Lomborg Efterskole

Da jeg skulle vælge, hvor jeg gerne ville gå, var det vigtigt for mig at finde en efterskole, hvor jeg havde mulighed for at være aktiv og dyrke sport – og meget gerne springgymnastik. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-01-2020

Mød Noah fra Ringe Efterskole

Det har virkelig overrasket mig, hvor hurtigt man får nye venner – og især hvor hurtigt man får nye bedste venner.

Læs mere
Sidst opdateret 02-12-2019

Mød Sara fra Gymnastikefterskolen Stevns

Jeg så deres opvisninger hvert år, og det så bare virkelig fedt ud. Ud fra deres opvisninger kunne man se, hvor godt et fællesskab de havde, og det blev også én af grundene til, at jeg valgte, at jeg gerne ville gå her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2019

Mød Tobias fra Sejergaardens Musikefterskole

Det, jeg syntes, var fedt ved denne skole var, at musikken fyldte så meget modsat mange andre skoler, hvor musik bare er en tilfældig linje blandt mange andre linjer. Det tiltalte mig virkelig meget, at jeg kunne bruge et helt år på en skole, hvor det primært drejede sig om det musikalske.

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Elias fra OrkesterEfterskolen

 Jeg synes, at Orkesterefterskolen lød som det rigtig valg for mig, fordi musikken fylder så meget, og alle elever har det til fælles, at de spiller på et instrument. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-11-2019

Mød Signe fra Ranum Efterskole

Når først du starter på gymnasiet, er det hele lidt mere seriøst, og jeg ville gerne gribe muligheden for at tage væk og prøve noget mere afslappet, hvor der ikke kun var fokus på det faglige. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-11-2019

Mød Thea fra Osted Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville have et år, hvor jeg kunne tage det mere afslappet og nyde dagene, som de kom. Jeg følte, at de sidste år af min folkeskole havde været lidt stressende, så jeg trængte til ro og luftforandring.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2020

Mød Rikke fra Østerskov Efterskole

Jeg valgte primært at tage på efterskole, fordi jeg ikke havde det super godt derhjemme. Jeg havde derfor tænkt, at det ville være rart at komme lidt væk hjemmefra og fra min normale hverdag. Jeg vidste, at et efterskoleophold var en god mulighed for at prøve noget helt nyt og anderledes. Da jeg skulle vælge, hvilken efterskole jeg gerne ville gå på, sad jeg med en liste over en masse forskellige ...
Læs mere