Mød Magnus fra Lomborg Efterskole

Mangler du inspiration til dig valg af efterskole? Læs med her, hvor Magnus giver dig et indblik i hverdagen og mulighederne på Lomborg Efterskole.

Mød Magnus fra Lomborg Efterskole

Jeg ville gerne på efterskole, fordi mine søskende også havde været afsted. De mente begge, at de havde lært rigtig meget af det, og det blev jeg inspireret af. Derudover trængte jeg også til en pause mellem folkeskolen og gymnasiet, og derfor tænkte jeg, at det var ret oplagt for mig at hente på efterskole. 

At tage på efterskole var den helt rigtige beslutning, og jeg lærte meget af det. Da jeg startede på efterskolen, var jeg mere indelukket og introvert, men mit efterskoleår gjorde, at jeg blev meget mere udadvendt og åben overfor nye mennesker. Jeg føler også, at jeg er blevet mere positiv og selvstændig efter, at jeg har været på efterskole. 

På efterskolen lærer du hurtigt at slippe din facade og være dig selv. Du lærer, at du ikke behøves at være noget, du ikke er, men at du sagtens kan slappe af og bare være dig selv.

På Lomborg er der meget fokus på det sociale fællesskab, og alle vil gerne være sammen med hinanden. Det gælder både lærerne og eleverne. Hver dag var der mange sociale aktiviteter, og vi var tit sammen i store grupper. Om aftenen hang vi fx ud i vores fællesrum eller i springcenteret, hvor der var plads til alle. På Lomborg er der også en politik om, at du kun må have din mobil på værelset, og det gjorde, at alle var meget mere nærværende, når vi var sammen. 

På Lomborg kan du vælge flere forskellige fag, og jeg havde både valgt spring, fodbold og maraton. Jeg var egentlig ikke særlig god til spring, da jeg startede, men jeg havde altid tænkt, at jeg gerne ville lære det, og det kommer virkelig hurtigt, når du træner stort set hver dag. Efterskolen tilbyder også, at du kan løbe maraton. De laver træningsprogram, sætter hold og arrangerer det hele. Vi var 4 drenge, der gennemførte maraton, og det var den fedeste følelse, da vi krydsede målstregen sammen. Det glemmer jeg aldrig. 

Er du interesseret i at gå på Lomborg Efterskole?

Læs mere om Lomborg Efterskole