Mød Asger fra Halstedhus Efterskole

Asger ville på efterskole, fordi han ikke følte sig klar til gymnasiet, og valget faldt på Halstedhus Efterskole. Læs mere her.

Mød Asger fra Halstedhus Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole fordi, at jeg ikke følte mig 100% klar til at tage på gymnasiet. Jeg følte, at jeg havde brug for at finde mig selv først. Både min storebror og nogle af mine venner har gået på efterskole, og de har alle sammen fortalt gode ting om det, så det var med til at påvirke mig til også at starte.

Jeg har spillet håndbold i 10 år, og ledte derfor efter en god håndboldefterskole. Da jeg fandt ud af, at der var en håndboldlinje på Halstedhus efterskole, tog jeg herned for tjekke det ud. Der syntes jeg at det så ud til at være en virkelig god efterskole, og man kunne både se og mærke, at de havde nogle gode og dedikerede håndboldtrænere, der virkelig havde styr på hvad de lavede.

Man behøver ikke være nervøs for at starte på skolen. Halstedhus har virkelig godt styr på det, og tager ansvar for, at man ikke kender i hinanden i starten. De er gode til at sørge for at folk bliver rystet sammen.

Vi har morgentræning tre gange om ugen: mandag, onsdag og fredag – så i stedet for at have skoleundervisning i de første timer om morgenen, har vi håndboldtræning. Jeg synes at det er en virkelig god måde at komme i gang på, fordi man bliver frisk af, at starte dagen ud med at være fysisk aktiv.

Vores skitur til Østrig var virkelig god. Vi var afsted i fem dage, hvor jeg bare havde det mega sjovt konstant, fordi man fik lov til at suse rundt på bakkerne med alle sine venner. Om aftenen var der også planlagt nogle sjove aktiviteter, fx skulle alle dem der var styrtet på bakken den pågældende dag, klædes ud i kostumer, som de skulle køre rundt i dagen efter. Det var virkelig sjovt.

Hvis du overvejer at tage på efterskole, er mit bedste råd, at du bare skal springe ud i det. Jeg var personligt skeptisk overfor, hvordan det hele ville gå, og var nervøs for om man nu fik nogle venner og om man kom til at passe ind - men det skal man bare ikke bekymre sig om. Hvis man har nogle bekymringer, kan jeg kun anbefale, at man lægger dem til side, og springer ud i det!

Er du interesseret i at gå på Halstedhus efterskole?

Læs mere om Halstedhus Efterskole


Annoncer