Mød Tobias fra Kongensgaard Efterskole

Tobias valgte at tage på Kongensgaard Efterskole af flere årsager. Læs mere om Tobias' valg og hans tid som elev på efterskolen her.

Mød Tobias fra Kongensgaard Efterskole

Der var flere grunde til, at jeg valgte at tage på efterskole. For det første var det, fordi jeg gerne ville tabe mig. Derudover var det for at møde nogle nye venner og for at blive bedre til nogle forskellige fag. Jeg ville fx gerne blive bedre til dansk og matematik, fordi det ikke var nogle af de fag, jeg var særlig skarp til, inden jeg tog på efterskole. Jeg er heldigvis blevet meget bedre, siden jeg startede på Kongensgaard Efterskole, så det er rigtig fedt.

Skolen tilbyder rigtig mange forskellige valgfag, som man kan vælge imellem. Det kan jeg godt lide. I dag har jeg fx Hockey, og i morgen har jeg Løbeklub. I Hockey handler det meget om at lære at spille sammen på et hold, her får man virkelig brugt meget energi hurtigt. I Løbeklub får man selvfølgelig også pulsen op, men det er lidt mere et fritum hvor man bare kan være sig selv og løbe en god tur.

Det er meget hyggeligt at have en roommate. Det rart at få lov til at bo med nogen på sin egen alder og gøre tingene sammen

Jeg har prøvet kræfter med en masse forskellige valgfag i den tid, jeg har gået på skolen. Jeg har bl.a. haft E-sport, Puls og Styrke og Fodbold. Det er rigtig fedt at prøve noget forskelligt. Når man er på E-sport handler det naturligvis mest om computerspil, hvorimod det på Puls og Styrke handler om virkelig at få pulsen op og få trænet musklerne.

Efterskolelivet handler generelt rigtig meget om fællesskabet. Hvis jeg er på skolen i weekenden, så er der for det meste nogle aktiviteter, man kan lave sammen. Ellers kan vi finde på at se en film eller bare sidde og hygge os. I weekenderne handler det for det meste bare om at slappe af. Nogle gange er der dog nogle temaer, og vi har fx haft en weekend med fastelavnstema og en weekend med halloweentema. Der var også en weekend, hvor vi var ude og cykle på mountainbike i skoven, det var rigtig sjovt.

Det har overrasket mig meget, hvor tæt man også kommer på lærerne. Når man starter på efterskole tænker man umiddelbart, at forholdet til lærerne bliver ligesom det forhold, man havde til sine lærere i folkeskolen. Sådan har det dog slet ikke været, tværtimod! Her på Kongensgaard er det som om, at man mere har et venneforhold end et lærer/elev forhold. Lærerne er generelt meget i øjenhøjde med eleverne - det er rigtig fedt!

Er du interesseret i at gå på Kongensgaard Efterskole?

Læs mere om Kongensgaard Efterskole


Annoncer