Mød Mikkel fra Vejstrup Efterskole

Mikkel valgte Vejstrup Efterskole på grund af efterskolens fede fællesskab samt deres fokus på gymnastik og fitness. Læs mere her.

Mød Mikkel fra Vejstrup Efterskole

Jeg valgte Vejstrup Efterskole, fordi de har et fedt fællesskab, hvor gymnastik er en stor del af det, og det ville jeg opleve. Hele skolen dyrker fællesgymnastik sammen, hvor vi øver og bliver rutinerede i den serie, som vi alle skal opvise i slutningen af året. Selvom jeg ikke er så god til gymnastik, så ville jeg gerne prøve at blive bedre til det, og her er der plads til alle niveauer.

Jeg går på fitnesslinjen, hvor vi fokuserer meget på at lære mere om vores krop og teknikken ved træning. Det er en meget åben linje, hvor der er plads til alle, der har en interesse for fitness, og som vil udvikle sig. En stor del af træningen er baseret på forskellige træningsprogrammer, både nogle vi følger, men også programmer som vi selv er med til at lave. Derudover er en stor del af det også at lære om vores egen krop i forhold til muskler, og hvad man skal indtage rent ernæringsmæssigt og den betydning, det har for vores træning.

Hvis du gerne vil starte på efterskole, så er et godt råd fra mig bare at være åben over for nye mennesker, og så skal du nok få et fedt år med en masse nye venskaber.

På Vejstrup Efterskole tager vi på skitur, hvor hele skolen er afsted sammen. Vi var afsted i februar, hvor vi i de første dage blev delt op i hold efter vores niveau, og de sidste dage kunne vi selv vælge, hvem vi ville stå på ski eller snowboard med. Men jeg synes egentlig, at det var rigtig fedt at stå i hold, hvor man var sammen med nogle, der var på samme niveau som en selv, samtidig med at man lærte nogle nye at kende.

Det faglige er anderledes end i folkeskolen, både i forhold til undervisningen, men også når vi skal lave opgaver sammen. Jeg bor for eksempel sammen med nogle fra min klasse, så vi kan nemt lave opgaver sammen, når vi har fri. Derudover får man også et andet forhold til lærerne, når de bor på skolen, ligesom vi gør. Jeg kan i hvert fald mærke, at jeg har et meget bedre forhold til mine lærere, hvilket gør, at jeg er mere positivt indrettet i undervisningen. Så selvom undervisningen selvfølgelig er seriøs, så er det lidt sjovere, når man som lærer og elev kender hinanden mere personligt.

Oplevelsen i sig selv er det fedeste ved efterskolen, og hvis man ikke har prøvet det, er det nærmest ikke til at kunne beskrive. At starte et sted, hvor man ikke kender nogen, og så ende med at være i et fællesskab, hvor man hver dag er sammen med sine bedste venner, det er fantastisk. Alle er venner på kryds af linjer, og det har ingen betydning, hvilket niveau du har, eller hvilken sport du dyrker. Når vi er sammen, så ser man bort fra, hvad man er god til og er bare venner. Der er ikke noget, der er konkurrenceopdelt.

Er du interesseret i at gå på Vejstrup Efterskole?

Læs mere om Vejstrup Efterskole


Annoncer