Mød Alberte fra Vejstrup Efterskole

Alberte var hurtigt sikker på, at hun gerne ville være en del af fællesskabet på Vejstrup Efterskole. Læs mere om hendes tid på efterskolen her.

Mød Alberte fra Vejstrup Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg kender en masse, der har gået på efterskole, og alle har været vildt glade for det, så derfor ville jeg også gerne prøve det. Jeg har altid selv dyrket meget gymnastik og været til Vejstrups opvisninger, og min kusine har også gået på efterskolen. Jeg var derfor ret sikker på, at jeg gerne ville være en del af fællesskabet på Vejstrup Efterskole.

Jeg går på danselinjen på Vejstrup, fordi jeg gerne ville prøve noget andet end kun gymnastik. Jeg har gået til gymnastik før, men det var mere den rytmiske del af sporten, der passede mig, og derfor startede jeg til dans. Men det er jo en gymnastikefterskole, så vi har også gymnastik ved siden af, hvilket også er rigtig fedt. Vi har for eksempel et pigehold, hvor alle pigerne på skolen træner sammen og så et stort fælles hold, hvor hele skolen træner sammen og forbereder til den endelige opvisning.

Vejstrup Efterskole er speciel, fordi alle på den ene eller anden måde har en passion for gymnastik, og det er en fed måde at være sammen på.

Det, der er fedt ved danselinjen, er, at det er en stilart, hvor der ikke er noget facit på, hvad der skal se rigtigt ud. Vi har selvfølgelig en koreografi vi skal lære, men man kan udfolde sig på sin egen måde, og det er noget af det, jeg virkelig godt kan lide. På danselinjen har vi også vores egen opvisning, hvor vi skal ud på en anden efterskole og vise vores koreografi, så det er også noget, vi ser meget frem til og forbereder os på.

Lærerne motiverer en til at turde tage chancer, og det har været medvirkende til, at man også kan lide den faglige del af at gå på efterskole. I vores klasse har vi stort fokus på, at man skal turde gøre noget, som man måske ikke føler sig så god til, og det gør også, at man automatisk deltager mere i timerne. Jeg synes også, vi har nogle meget engagerede lærere, og det, at man kender dem ud over det skolemæssige, er også med til at skabe en anden stemning i timerne.

Jeg er blevet bedre til at møde nye mennesker, og jeg har lært, at det handler om at være åben og gå hen og snakke med folk. Alle er interesseret i at lære hinanden at kende, så der er ingen grund til at være genert. Så hvis man går med tanken om at starte på efterskole, så synes jeg bare, at man skal ud og besøge nogle og se, hvad det er. Jeg vil helt klart anbefale det, og det er ikke noget, man kommer til at fortryde!

Er du interesseret i at gå på Vejstrup Efterskole?

Læs mere om Vejstrup Efterskole


Annoncer