Vis studentum.dk som: Mobile

FMS | Fredericia Maskinmesterskole i Esbjerg

FMS er en forkortelse for Fredericia Maskinmesterskole. Fredericia Maskinmesterskole består af to afdelinger: Deres hovedafdeling i Fredericia, og så deres afdeling i Esbjerg. Ved FMS i Esbjerg kan du tage maskinmesteruddannelsen, som byder på spændende karrieremuligheder. Esbjerg er Danmarks energimetropol, ligesom der er en mangeårig tradition for udbud af maskinmesteruddannelsen i byen. Derfor er FMS også glade og stolte over at kunne tilbyde maskinmesteruddannelsen i Esbjerg.

FMS Esbjerg stiller krav til dig som studerende, og det forventes, at du har et højt niveau af engagement og ansvar. Der er dog også plads til andet end bøger og stillesiddende timer. Uddannelsen hos FMS byder for eksempel også på oplevelser, hvor man er ude af huset. Det er blandt andet virksomhedsbesøg, messer og andet. Derudover gør skolen meget for, at styrke studiemiljøet - blandt andet ved sociale initiativer såsom mountainbikekørsel, fodboldturnering og fredagscafeer.

Med maskinmesteruddannelsen hos FMS kommer du blandt andet til at lære om termiske maskiner og anlæg, procesanalyse og automation samt ledelse, økonomi og sikkerhed. Derudover er der mulighed for at vælge mellem de fire forskellige valgfagslinjer, som FMS tilbyder. 


Hvad kan du læse på FMS i Esbjerg?

Uddannelse hos Fredericia Maskinmesterskole i Esbjerg

Læs mere om uddannelsen ved at klikke på den.

Maskinmester

Fredericia Maskinmesterskole i Esbjerg tilbyder udelukkende maskinmesteruddannelsen.

Uddannelsen som maskinmester åbner op for mange forskellige og spændende karrieremuligheder.

Karrieremuligheder med en maskinmesteruddannelse

Der står sjældent "Maskinmester" på visitkortet, selvom det er den uddannelse man måske har.
Faktisk åbner uddannelsen op for en række forskellige jobtitler. Med uddannelsen kan du fx blive:

Driftsrådgiver - Driftschef - Projektleder - Projektingeniør - Energikonsulent - Kvalitetschef

Mulighederne er mange! 


Studielivet på FMS i Esbjerg

Fredericia Maskinmesterskole i Esbjerg og Esbjerg som by går meget op i studiemiljøet, og det sociale aspekt af det at være studerende. For eksempel har FMS tiltag såsom udflugter i form af virksomhedsbesøg og messer samt sociale initiativer som for eksempel fredagscafé og mountainbikekørsel. Derudover starter de semestret i august med en gårdfest. En dejlig tradition, der er en oplagt mulighed for, at man lærer andre studerende at kende. 

I Esbjerg som studieby finder du også det hele. Der er gode muligheder for at finde en bolig i byen, og når du har fri fra studierne, har Esbjerg mange oplevelser at byde på - store som små. Der er desuden en række forskellige gratis events for studerende i løbet af året. 


Vil du læse mere om dine muligheder på FMS Esbjerg, eller skal du have lidt mere viden om, hvordan det er at studere i Esbjerg? Find svar på dine spørgmål herunder. 

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 10-05-2022

Hvorfor er Esbjerg en god studieby?

Er du blevet grebet af ideen om at studere i Esbjerg? Eller skal du vide lidt mere? Herunder har vi samlet en masse viden om Esbjerg som studieby.

Læs mere
Sidst opdateret 28-02-2022

UC SYD | Hvordan er det at studere på Campus Esbjerg?

Bliv en del af et aktivt studiemiljø på UC SYD Esbjerg campus. Med 3100 studerende og 12 uddannelser er der nok at vælge imellem.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Esbjerg som studieby: Det siger de studerende

Esbjerg er mulighedernes by for dig som studerende! I 2022 er Esbjerg kåret som Danmarks 5. bedste studieby, hvilket især skyldes byens mange muligheder for dig som studerende. Hør, hvad andre studerende synes om Esbjerg som studieby, og de mange muligheder byen byder på. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Åbent Hus gjorde Jakob sikker i sit valg af uddannelse

At vælge studie og studieby kan være en overvældende og svær beslutning. Her kan et Åbent Hus arrangement virkelig hjælpe med at tage den helt rigtige beslutning - det skete i hvert fald for Jakob. Læs mere i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2022

SDMK | Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg

Hos SDMK, også kendt som Syddansk Musikkonservatorium, finder du kunstneriske uddannelser på højeste niveau.

Læs mere
Sidst opdateret 28-02-2022

AAU | Aalborg Universitet i Esbjerg

Aalborg Universitet har et campus i Esbjerg, og hvis du er på jagt eftere en ingeniøruddannelse, så er du kommet til det helt rette sted.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

SDU | Syddansk Universitet i Esbjerg

Syddansk Universitet har et campus i Esbjerg, hvor du har gode muligheder for både bacheloruddannelser og kandidatuddannelser. SDU Esbjerg byder nemlig på 4 forskellige bacheloruddannelser og 7 forskellige kandidatuddannelser.

Læs mere
Sidst opdateret 28-02-2022

EASV | Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg

EASV er også kendt som Erhvervsakademi Sydvest, en videregående uddannelsesinstitution der har lokationer i både Esbjerg og Sønderborg. 

Læs mere