Vis studentum.dk som: Mobile

SDMK | Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg

Hos SDMK, også kendt som Syddansk Musikkonservatorium, finder du kunstneriske uddannelser på højeste niveau. SDMK ligger både i Esbjerg og Odense, og udbyder landets mest brede paletter inden for videregående kunstneriske og musikpædagogiske uddannelser. 

På Syddansk Musikkonservatorium går der 259 studerende på de i alt 13 forskellige uddannelsesretninger, fordelt på de to skoler i Esbjerg og Odense. Filosofien bag uddannelserne er, at underbygge udviklingen af et kunstnerisk og personligt udtryk for hver enkelt elev.

SDMK i Esbjerg hører under Kulturministeriet, og du finder 110 studerende fordelt på 10 forskellige videregående uddannelser inden for musik og musikpædagogik på højeste niveau. På grund af sin beliggenhed i det syddanske er SDMK også en væsentlig aktør i kulturlivet, med op mod 250 koncerter afholdt hvert år.


Hvad kan du læse på SDMK i Esbjerg?

Læs mere om hver enkelt uddannelse ved at klikke på den 


Studielivet på Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg

Skolen er beliggende i Esbjergs bymidte i en gammel elværksbygning i Kirkegade. Dette er samtidig byens ældste bygning, som har tydelig spor tilbage fra antikken og Wiener-skolens periode.

Som noget helt unikt har SDMK mulighed for at tilbyde sine studerende en attraktiv bolig tæt på konservatoriet, i H.C. Ørstedhuset. Huset har til formål at skabe gode boligforhold for musikstuderende med tre øvelokaler, ligesom det er med til at levendegøre Esbjerg midtby. 


På SDMK i Esbjerg finder du

  • Koncertsalen, med plads til 198 mennesker regnes denne sal blandt Europas bedste til kammermusik, på grund af en enestående akustik.
  • Café Ørsted, kantinen for både undervisere, studerende og øvrig personale. Her afholdes jævnligt små og store koncerter af konservatoriets musikere, ligesom at Torsdagscaféerne afholdes her. 

Vil du læse mere om dine muligheder på Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg, eller skal du have lidt mere viden om, hvordan det er at studere i Esbjerg? Find svar på dine spørgsmål herunder.

Senest opdateret: 13 jan 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 14-02-2022

Åbent Hus gjorde Jakob sikker i sit valg af uddannelse

At vælge studie og studieby kan være en overvældende og svær beslutning. Her kan et Åbent Hus arrangement virkelig hjælpe med at tage den helt rigtige beslutning - det skete i hvert fald for Jakob. Læs mere i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 28-02-2022

EASV | Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg

EASV er også kendt som Erhvervsakademi Sydvest, en videregående uddannelsesinstitution der har lokationer i både Esbjerg og Sønderborg. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-02-2022

UC SYD | Hvordan er det at studere på Campus Esbjerg?

Bliv en del af et aktivt studiemiljø på UC SYD Esbjerg campus. Med 3100 studerende og 12 uddannelser er der nok at vælge imellem.

Læs mere
Sidst opdateret 10-05-2022

Hvorfor er Esbjerg en god studieby?

Er du blevet grebet af ideen om at studere i Esbjerg? Eller skal du vide lidt mere? Herunder har vi samlet en masse viden om Esbjerg som studieby.

Læs mere
Sidst opdateret 28-02-2022

FMS | Fredericia Maskinmesterskole i Esbjerg

Ved FMS i Esbjerg kan du tage maskinmesteruddannelsen, som byder på spændende karrieremuligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 28-02-2022

AAU | Aalborg Universitet i Esbjerg

Aalborg Universitet har et campus i Esbjerg, og hvis du er på jagt eftere en ingeniøruddannelse, så er du kommet til det helt rette sted.

Læs mere
Sidst opdateret 28-02-2022

SDU | Syddansk Universitet i Esbjerg

Syddansk Universitet har et campus i Esbjerg, hvor du har gode muligheder for både bacheloruddannelser og kandidatuddannelser. SDU Esbjerg byder nemlig på 4 forskellige bacheloruddannelser og 7 forskellige kandidatuddannelser.

Læs mere
Sidst opdateret 19-05-2022

Esbjerg som studieby: Det siger de studerende

Esbjerg er mulighedernes by for dig som studerende! I 2022 er Esbjerg kåret som Danmarks 5. bedste studieby, hvilket især skyldes byens mange muligheder for dig som studerende. Hør, hvad andre studerende synes om Esbjerg som studieby, og de mange muligheder byen byder på. 

Læs mere