SDMK | Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg

Hos SDMK, også kendt som Syddansk Musikkonservatorium, finder du kunstneriske uddannelser på højeste niveau.

Hos SDMK, også kendt som Syddansk Musikkonservatorium, finder du kunstneriske uddannelser på højeste niveau. SDMK ligger både i Esbjerg og Odense, og udbyder landets mest brede paletter inden for videregående kunstneriske og musikpædagogiske uddannelser. 

På Syddansk Musikkonservatorium går der 259 studerende på de i alt 13 forskellige uddannelsesretninger, fordelt på de to skoler i Esbjerg og Odense. Filosofien bag uddannelserne er, at underbygge udviklingen af et kunstnerisk og personligt udtryk for hver enkelt elev.

SDMK i Esbjerg hører under Kulturministeriet, og du finder 110 studerende fordelt på 10 forskellige videregående uddannelser inden for musik og musikpædagogik på højeste niveau. På grund af sin beliggenhed i det syddanske er SDMK også en væsentlig aktør i kulturlivet, med op mod 250 koncerter afholdt hvert år.


Hvad kan du læse på SDMK i Esbjerg?

Læs mere om hver enkelt uddannelse ved at klikke på den 


Studielivet på Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg

Skolen er beliggende i Esbjergs bymidte i en gammel elværksbygning i Kirkegade. Dette er samtidig byens ældste bygning, som har tydelig spor tilbage fra antikken og Wiener-skolens periode.

Som noget helt unikt har SDMK mulighed for at tilbyde sine studerende en attraktiv bolig tæt på konservatoriet, i H.C. Ørstedhuset. Huset har til formål at skabe gode boligforhold for musikstuderende med tre øvelokaler, ligesom det er med til at levendegøre Esbjerg midtby. 


På SDMK i Esbjerg finder du

  • Koncertsalen, med plads til 198 mennesker regnes denne sal blandt Europas bedste til kammermusik, på grund af en enestående akustik.
  • Café Ørsted, kantinen for både undervisere, studerende og øvrig personale. Her afholdes jævnligt små og store koncerter af konservatoriets musikere, ligesom at Torsdagscaféerne afholdes her. 

Vil du læse mere om dine muligheder på Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg, eller skal du have lidt mere viden om, hvordan det er at studere i Esbjerg? Find svar på dine spørgsmål herunder.


Annoncer