Vis studentum.dk som: Mobile

Esbjerg er en fed og nærværende studieby

På Vestkysten ligger Danmarks 5. største by, Esbjerg. Med mere end 5.500 studerende og 60 videregående uddannelser har byen et levende og impulsivt studiemiljø, hvor du finder fællesskaber, fritidsaktiviteter og attraktive, billige boliger.

I Esbjerg har uddannelserne et spændende læringsmiljø, hvor det er en tradition at lade sig inspirere af tendenser og ideer fra områdets erhvervsliv. Det gør ikke bare byen, men også studie og erhvervslivet helt specielt, da det bliver muligt at kombinere studiet med praktisk erfaring.

Med Vesterhavet lige i baghaven er du som studerende i Esbjerg helt unikt tæt på både natur, kultur og byliv. Vi har her på siden samlet en masse viden til dig om Esbjerg som studieby.

Danmarks 5. bedste studieby

Udover at være Danmarks 5. største by er Esbjerg i 2022 også kåret som den femte bedste studieby i Danmark! Placeringen i kåringen skyldes blandt andet Esbjergs indsats på studieområdet såvel som gode tilbud, når det kommer til studiejobs, transportmuligheder, byliv samt kultur, sport og fritid. Endvidere har du gode muligheder for at finde en bolig i Esbjerg til en fornuftig husleje, hvilket også er vigtigt for unge studerende, når de står overfor valg af kommende studieby.


Videregående uddannelser i Esbjerg 
Hvad kan du lave i din fritid?
Studieboliggaranti
Få foden indenfor døren til dit første job
Artikler om studiebyen Esbjerg


Videregående uddannelser i Esbjerg

Herunder får du et overblik over Esbjergs seks videregående uddannelsesinstitutioner og de mere end 60 videregående uddannelser.


Hvad kan du lave i din fritid?

Èn ting er studierne og de gode rammer, men hvad laver man egentlig i Esbjerg, når uddannelsesinstitutionen er lukket og lektierne er lavet? Som studerende har du et væld af muligheder, hvad end du er til kunst, kultur, sport, natur eller noget helt femte.


.

Musik, kunst & kultur

Esbjergs pulserende kulturliv er spredt over hele byen. Tag på Musikhuset Esbjerg og Tobakken og oplev comedyshows og koncerter eller mød en masse studerende på kulturplatformen Huset til en række fede events.

Du kan også være kulturel til Esbjerg Festuge hvert år i august, med fede koncerter på Torvet, lokale udstillinger, gadeteater og meget mere.


.

Natur

Lige meget hvor du er i Esbjerg, så er du aldrig langt fra naturen. Du finder mountainbikespor i Marbæk plantage, og er du til strand og vand, er der masser af muligheder for at svømme i havet, paddle surfing og kitesurfing.

På Esbjerg Strand kan du opleve lystbådehavnen og der etableres nu caféliv og havnebad. I 2022 kan du også opleve det helt nye maritime center, ’Lanternen’, med adgang til en lang række vandsportsaktiviteter.


.

Spisesteder og natteliv

I Esbjerg finder du et bredt udvalg af både spisesteder og barer omkring centrum af byen. Lige fra madboderne i Esbjerg Street Food, til almindelig cafemad og gourmetanretninger. Bylivet centrerer sig omkring Torvet og Skolegade, hvor du både finder natklubber, barer og værtshuse.

Har du brug for et geografisk overblik samtidig med at du får stillet sulten? Så tag på A Place To - Plates og oplev Esbjerg fra 17. etage med 360 graders udsigt. Ja, der er noget for enhver smag, og så er det aldrig svært at finde derhen, hvor ens venner befinder sig!


.

Foreninger og fællesskaber

Som studerende i Esbjerg er du automatisk en del af Study in Esbjerg, som arrangerer mere end 10 gratis events om året, på tværs af studier. På Huset Esbjerg er der også en lang række initiativer for studerende, ligesom at alle studier har deres egen fredagsbar og studiearrangementer, hvor du kan finde ligesindede studerende.

Søger du udenfor studiekredsen findes der i Esbjerg mere end 300 foreninger, så der er noget for enhver interesse. 


Sport

Hvad end du er typen, der selv ønsker at være aktiv, eller du hellere vil stå på sidelinjen til større sportsbegivenheder, så finder du det i Esbjerg. Her findes mere end 150 forskellige sports- og idrætsforeninger med Sport- og Event Park Esbjerg (SEPE) i front. Du kan følge de lokale eliteklubber som bl.a. EFB eller Esbjerg Energy, som spiller i landets bedste ishockeyliga. Er du interesseret i håndbold så tag til en af Team Esbjergs eller Ribe Esbjerg HHs mange kampe og kom helt tæt på nogle af landets bedste håndboldklubber. Har du brug for en dukkert kan du tage med dine medstuderende i Danmarks største vandland, Svømmestadion Danmark. Hop fra vipperne, snup en bid mad og slut af i wellness-afdelingen på 1. salen. Har du lyst til fart over feltet, så tag på den gamle togremise, GAME Street Mekka og stå på skateboard, dyrk streetdance eller parkour.


Esbjerg - en by med studiebolig garanti

I Esbjerg er du garanteret tag over hovedet – der er nemlig studiebolig-garanti. Studieboligerne bliver udlejet gennem fem boligorganisationer:

Her kan du skrive dig op til 1300 studieboliger. Hvis du ikke har fået tag over hovedet 10 dage inden studiestart, så garanterer Esbjerg Kommune dig en bolig, hvis du er bosat udenfor Esbjerg Kommune.

Der findes selvfølgelig også en lang række boligportaler og private udlejere, hvor det er muligt at finde en bolig.

Nærvær X Studieboliger from Education Esbjerg on Vimeo.


Oplev Esbjerg ved Studiepraktik i uge 43

Hvert år i uge 43 har elever fra ungdomsuddannelserne over hele landet mulighed for at komme i studiepraktik. Her kan du blive klogere på din fremtid og opleve en videregående uddannelse.

I Esbjerg er der noget ekstra på programmet for dig som studiepraktik deltager, da Education Esbjerg, sammen med Study In Esbjerg, inviterer til AFTER STUDY på Esbjerg Street Food med gratis mad, underholdning, quiz og ”spørg en studerende” runde.


Få foden indenfor døren til dit første job

I Esbjerg er der gode muligheder for at samarbejde med erhvervslivet under dine studier. Mange lokale virksomheder tilbyder både at du som studerende kan komme i praktik, få et studiejob og lave samarbejder under dine studier. 

Det tætte samarbejde med erhvervslivet gør, at du har gode muligheder for at få foden inden for døren til dit første job, efter studierne, allerede inden du er blevet færdig. 

Student in Business Mentorprogram v. Education Esbjerg

Under dit studie har du for eksempel mulighed for at tilmelde dig Education Esbjergs Mentorprogram (Student in Business), hvor du matches med en ung mentor fra erhvervslivet. Her kan du få faglig og personlig sparring til f.eks. cv., jobsøgning, samtaler, din LinkedIn profil, netværk, livet efter studierne eller hvad, du ellers kunne have brug for.

Læs mere på SIBU.dk

Co-Business Graduate Program v. Education Esbjerg

Som noget helt unikt er flere lokale virksomheder gået sammen med Education Esbjerg om at skabe et ambitiøst 2-årigt Co-Business Graduate Program for nyuddannede, hvor man roterer mellem tre forskellige arbejdspladser, og dermed opnår indsigt i forskellige brancher, kulturer, forretningsmodeller. Graduate programmet er derfor en fantastisk kickstart af karrieren og indeholder en både personlig og faglig udvikling ved flere spændende tværfaglige kurser, et mentorforløb og et veltilrettelagt pre- og onboarding program.

Læs mere på Co-Bu.dk


Denne side er lavet i samarbejde med Education Esbjerg læs mere her: https://www.educationesbjerg.com/

Senest opdateret: 10 maj 2022
Sidst opdateret 19-05-2022

Esbjerg som studieby: Det siger de studerende

Esbjerg er mulighedernes by for dig som studerende! I 2022 er Esbjerg kåret som Danmarks 5. bedste studieby, hvilket især skyldes byens mange muligheder for dig som studerende. Hør, hvad andre studerende synes om Esbjerg som studieby, og de mange muligheder byen byder på. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-02-2022

Åbent Hus gjorde Jakob sikker i sit valg af uddannelse

At vælge studie og studieby kan være en overvældende og svær beslutning. Her kan et Åbent Hus arrangement virkelig hjælpe med at tage den helt rigtige beslutning - det skete i hvert fald for Jakob. Læs mere i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2022

SDMK | Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg

Hos SDMK, også kendt som Syddansk Musikkonservatorium, finder du kunstneriske uddannelser på højeste niveau.

Læs mere
Sidst opdateret 28-02-2022

EASV | Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg

EASV er også kendt som Erhvervsakademi Sydvest, en videregående uddannelsesinstitution der har lokationer i både Esbjerg og Sønderborg. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-02-2022

FMS | Fredericia Maskinmesterskole i Esbjerg

Ved FMS i Esbjerg kan du tage maskinmesteruddannelsen, som byder på spændende karrieremuligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 28-02-2022

SDU | Syddansk Universitet i Esbjerg

Syddansk Universitet har et campus i Esbjerg, hvor du har gode muligheder for både bacheloruddannelser og kandidatuddannelser. SDU Esbjerg byder nemlig på 4 forskellige bacheloruddannelser og 7 forskellige kandidatuddannelser.

Læs mere
Sidst opdateret 28-02-2022

AAU | Aalborg Universitet i Esbjerg

Aalborg Universitet har et campus i Esbjerg, og hvis du er på jagt eftere en ingeniøruddannelse, så er du kommet til det helt rette sted.

Læs mere
Sidst opdateret 28-02-2022

UC SYD | Hvordan er det at studere på Campus Esbjerg?

Bliv en del af et aktivt studiemiljø på UC SYD Esbjerg campus. Med 3100 studerende og 12 uddannelser er der nok at vælge imellem.

Læs mere