Vis studentum.dk som: Mobile

SDU | Syddansk Universitet i Esbjerg

Syddansk Universitet har et campus i Esbjerg, hvor du har gode muligheder for både bacheloruddannelser og kandidatuddannelser. SDU Esbjerg byder nemlig på 4 forskellige bacheloruddannelser og 7 forskellige kandidatuddannelser, så der er gode muligheder for at finde en uddannelse inden for lige præcis din interesse. Syddansk Universitet har lige omkring 26.700 studerende fordelt på deres 6 campusser i Esbjerg, Odense, Kolding, København, Slagelse og Sønderborg.

Som studerende på SDU Esbjerg bliver du en del af en uddannelsesinstitution, hvor du får mulighed for at møde mange forskellige studieretninger i din hverdag. SDU Esbjerg deler nemlig en del faciliteter med UC Syd. Dette omfatter blandt andet kantine, bibliotek og fredagsbar. Du har dermed gode muligheder for at møde ligesindede studerende og få et godt socialt netværk, hvis du vælger en uddannelse hos SDU Esbjerg.

Dette fælles campus mellem de to uddannelsesinstitutioner har nemlig potentiale til at løfte byens studieliv, og det giver dig nogle unikke muligheder som studerende, som du ikke finder mange andre steder. Størrelsen på SDU Esbjerg som enkelt universitet gør, at man udvikler et personligt forhold til sine undervisere, og man kommer ligeledes til at lære sine medstuderende rigtig godt at kende. Her finder du nemlig omkring 900 studerende, fordelt på de forskellige uddannelser.

På SDU Esbjerg finder du som nævnt forskellige uddannelser, der alle er målrettet det internationale jobmarked. Desuden indgår universitetet i et tæt samspil med det lokale erhvervsliv, så allerede her er der gode muligheder for at etablere et spirende netværk. 


Hvad kan du læse på SDU i Esbjerg?

Kandidatuddannelser på SDU Esbjerg

Læs mere om hver enkelt uddannelse ved at klikke på den.


Studielivet på SDU i Esbjerg

SDU Esbjerg og Esbjerg som helhed gør meget for, at du skal få en god tid som studerende i byen. Du vil både opleve et campus, der har en vis volumen, er socialt og fede faciliteter.

Af faciliteter finder du blandt andet:

  • Bibliotek med læsepladser
  • Kantine med et godt udvalg
  • Fælles idrætsanlæg med UC Syd
  • Fælles studentercafé/fredagsbar med UC Syd, hvor du kan møde andre studerende

Derudover er der gode muligheder for at finde en bolig i byen. Når du har fri fra studierne har Esbjerg også meget at byde på, ligesom der er en lang række forskellige gratis events for studerende i løbet af året. 


Vil du læse mere om dine muligheder på SDU Esbjerg, eller skal du have lidt mere viden om, hvordan det er at studere i Esbjerg? Find svar på dine spørgmål herunder. 

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 10-05-2022

Hvorfor er Esbjerg en god studieby?

Er du blevet grebet af ideen om at studere i Esbjerg? Eller skal du vide lidt mere? Herunder har vi samlet en masse viden om Esbjerg som studieby.

Læs mere
Sidst opdateret 28-02-2022

AAU | Aalborg Universitet i Esbjerg

Aalborg Universitet har et campus i Esbjerg, og hvis du er på jagt eftere en ingeniøruddannelse, så er du kommet til det helt rette sted.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Åbent Hus gjorde Jakob sikker i sit valg af uddannelse

At vælge studie og studieby kan være en overvældende og svær beslutning. Her kan et Åbent Hus arrangement virkelig hjælpe med at tage den helt rigtige beslutning - det skete i hvert fald for Jakob. Læs mere i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 28-02-2022

UC SYD | Hvordan er det at studere på Campus Esbjerg?

Bliv en del af et aktivt studiemiljø på UC SYD Esbjerg campus. Med 3100 studerende og 12 uddannelser er der nok at vælge imellem.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Esbjerg som studieby: Det siger de studerende

Esbjerg er mulighedernes by for dig som studerende! I 2022 er Esbjerg kåret som Danmarks 5. bedste studieby, hvilket især skyldes byens mange muligheder for dig som studerende. Hør, hvad andre studerende synes om Esbjerg som studieby, og de mange muligheder byen byder på. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2022

SDMK | Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg

Hos SDMK, også kendt som Syddansk Musikkonservatorium, finder du kunstneriske uddannelser på højeste niveau.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

FMS | Fredericia Maskinmesterskole i Esbjerg

Ved FMS i Esbjerg kan du tage maskinmesteruddannelsen, som byder på spændende karrieremuligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 28-02-2022

EASV | Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg

EASV er også kendt som Erhvervsakademi Sydvest, en videregående uddannelsesinstitution der har lokationer i både Esbjerg og Sønderborg. 

Læs mere