Au Pair: Læs om Simones oplevelser som Au Pair i USA

Drømmer du om et sabbatår som Au Pair? Læs med her, hvor Simone giver dig et indblik i hendes oplevelser, da hun var Au Pair i USA.

Læs om Simones oplevelser som Au Pair i USA

Har du hørt om unge, der rejser ud i verden som Au Pairs for at arbejde og bo i udlandet hos en lokal værtsfamilie? Går du nu og overvejer, om det kunne være noget for dig? 

Her kan du møde Simone, der rejste til USA som Au Pair i hendes sabbatår. Simone valgte at blive Au Pair, da hun var tiltrukket af muligheden for at opleve USA gennem en lokal familie og arbejde med børn.


Simone fandt en familie i Philadelphia, der bestod af far, mor og to piger på hhv. 4 år og 11 måneder, og hun endte med at være deres Au Pair i 1,5 år. 

Læs hendes historie her og bliv klogere på, hvordan du finder en værtsfamilie, hvordan hverdagslivet ser ud for en Au Pair og få hendes bedste anbefalinger til, hvad du bør tænke over, hvis du overvejer at blive Au Pair i dit sabbatår. 

Hvordan fandt du din værtsfamilie?

Jeg ansøgte og rejste med organisationen AuPairCare, som arrangerer Au-Pair-ophold. De var meget behjælpelige i ansøgningsprocessen med vejledning, og jeg fik også tilknyttet en kontaktperson, som jeg kunne skrive til med spørgsmål.

Da jeg havde været igennem ansøgningsprocessen og var blevet godkendt, blev min profil delt i et AuPairRoom, hvor værtsfamilier kan se profilerne på alle dem, der ønsker at blive Au Pair i deres land. Herefter er det værtsfamilierne, der tager kontakt og beder om en samtale, hvor man kan lære hinanden bedre at kende, tale om forventninger og meget mere.

Det er forskelligt, hvor mange familier man er i kontakt med, og hvor mange samtaler man afholder, før man beslutter sig, om det er et match. 

Husk, at det er helt okay, at du siger nej til en værtsfamilie, hvor du kan mærke, at kemien ikke er der! Det vigtigste som Au Pair er trods alt, at du finder en værtsfamilie, som du kan se dig selv bo og arbejde hos. 

Hvordan var din hverdag som Au Pair? 

Min hverdag lignede ikke de fleste Au Pairs, da jeg passede to små piger, som jeg var hjemme med om dagen. Jeg arbejdede derfor 10 timer om dagen fire dage om ugen og 5 timer en sidste dag, så det passede med en arbejdsuge på ca. 45 timer. Andre Au Pairs med ældre børn har måske fri i løbet af dagen, mens børnene er i skole, men arbejder så til gengæld morgner, aftener eller weekender. 

I mit skema havde jeg fri to dage om ugen, og det var typisk en hverdag og en weekend, da det passede med forældrenes skema. Som Au Pair er dine arbejdstider typisk tilpasset forældrenes arbejdstider, og det betyder derfor ofte, at du ikke selv kan styre, hvornår du gerne vil arbejde. 

En typisk arbejdsdag for mig så typisk sådan ud: 

  • Gøre den ældste pige klar og følge hende til skole
  • Hjem igen for at overtage den yngste pige fra forældrene, så de kunne tage på arbejde
  • Mens hun sov til formiddag, satte jeg hende i klapvognen og gik en tur rundt i byen
  • 11.45 hentede jeg den ældste pige fra skole
  • Herefter tog vi på legeplads, hvor hun legede med de andre børn
  • Frokost
  • Om eftermiddagen lavede vi mange forskellige aktiviteter. Enten blev vi hjemme og legede i havnen, så film, tog ind til byen og gik på museum, tegnede eller lavede andre kreative projekter
  • Kl. 18 overtog forældrene, og jeg fik fri 

Om aftenen spiste jeg typisk med familien og var sammen med dem, andre gange tog jeg til byen for at ses med venner, gå ud, tage i biografen eller andet. 

Hvad lavede du i dine weekender?

Det afhang meget af, om jeg havde fri hele weekenden eller skulle arbejde en af dagene. De fleste weekender brugte jeg som regel meget tid med familien, og det var blandt andet noget af det, der knyttede os tættere sammen. Derudover brugte jeg også mine weekender sammen med andre Au Pairs.

Hvis jeg gerne ville rejse i mine weekender, spurgte jeg familien om lov, og der var heldigvis aldrig problemer. Undervejs i mit ophold var jeg både i New York, Chicago og Washington. Nogle gange var det meget rart og tiltrængt at komme lidt ud og væk hjemmefra, og samtidig var det en god måde at få nogle oplevelser med de andre Au Pairs, som gjorde vores venskaber stærkere. 

Hvordan var dit forhold til din værtsfamilie?

Jeg var meget heldig med min værtsfamilie, og jeg kunne ikke ønske mig et bedre forhold til dem! Jeg har stadig kontakt med dem i dag, og de er på en måde blevet en form for bonusfamilie i mit liv. 

Jeg prioriterede at bruge meget tid med familien, når jeg havde fri, fordi jeg gerne opleve, hvordan det var at blive en del af amerikansk familie og opleve den lokale kultur. Det var også baggrunden for, at jeg valgte at blive Au Pair, men det er meget forskelligt og op til den enkelte Au Pair, hvor meget tid de bruger med deres værtsfamilie uden for arbejdet. 

Hvad fik du ud af dit Au Pair-ophold? 

Først og fremmest fik jeg en masse oplevelser, som jeg aldrig vil være foruden – at bo i et andet land giver masser af muligheder for at skabe nye oplevelser og eventyr. Derudover blev jeg også mere selvsikker og selvstændig, og det har jeg tydeligt kunne mærke efter, at jeg er kommet hjem til Danmark. Mit Au-Pair ophold har dermed også været en personlig rejse for mig. 

Og allervigtigst - jeg fik en ny familie, som er blevet en naturlig udvidelse af min familie i Danmark, og som jeg ikke ville undvære i dag. 

Hvad er din bedste anbefaling til andre, der overvejer at blive Au Pair?

Gør det! Det er helt sikkert den bedste beslutning, jeg har truffet, og jeg har aldrig fortrudt det. Til gengæld er det alfa-omega, at du finder en god værtsfamilie, og at I passer til hinanden. Du skal bo hos familien i en lang periode, og deres hjem bliver din nye base, så derfor er det rigtig vigtigt, at du føler dig tryg og velkommen. 

Mærk efter og vælg din familie ud fra, hvad din mavefornemmelse siger - og ikke hvor de bor eller hvor mange penge de har. Det vigtigste i dit Au-Pair ophold er dit forhold til familien, og derfor er det essensielt, at det bliver en god oplevelse!


Annoncer