Vis studentum.dk som: Mobile

10 ting du kan gøre, for at få dit CV helt op i gear

CV

Hvis du søger studiejob, eller første job lige efter studiet, ved du hvor meget et CV har at sige. Flere virksomheder ser på CV’et, før de går til ansøgningen, så derfor er det vigtigt at gøre det helt skarpt.

At skrive, og sætte sig CV pænt op, kan hurtigt blive en tidssluger, men har du først helt styr på basis tingene, så kan du nemmere rette og navigere i det. Vi har samlet 10 nemme og hurtige tips til, hvordan du kan gøre dit CV endnu skarpere, så du hvert fald ikke bliver kastet ud til højre efter få sekunder.

Kom godt i gang med dit CV

  1. Brug et professionelt, og vellignende portrætbillede. Husk, det kun er dig selv, der skal være på billede, så altså ikke en af dem fra fredagsbaren, med dig og alle vennerne. Overvej at få et billede taget professionelt, der er ofte gode muligheder til CV events og uddannelsesmesser.

  2. En god måde at fange læseren på, er ved at bruge nogle af de samme nøgleord, som er skrevet i jobopslaget. Så start gerne dit CV med en profiltekst på et par linjer, hvor du beskriver din faglighed og motivation for jobbet. Sørg for, at dine ordvalg matcher med det, der efterspørges i den stilling, du søger.

  3. Regel nr. 1 når du skriver CV: Skriv dine erfaringer, uddannelser og kurser i omvendt kronologisk rækkefølge. Og gerne delt op, så det er nemt at se, hvad der er hvad. Start med det, der er nyest. Prioritér arbejdsopgaver, erfaringer og resultater som er relevante for stillingen og virksomheden.

  4. Hold dit CV kort og kontant. Dit CV bør være under 3 sider - som studerende måske endda 2. Prioritér den erfaring, der bedst matcher den stilling du søger. Overvej hvordan du kan gøre dit CV så overskueligt som muligt - vær konsekvent med både opsætning og tekst - og lad være med at bruge alt for lille skrifttype. Du kan evt. Prøve 6 sekunders testen, som siger lidt om, hvor meget tid der bliver brugt på dit CV.

  5. Få andre til at læse dit CV igennem. På den måde kan du få feedback på både indhold og layout, og du undgår også stavefejl og halvfærdige sætninger.

  6. Opdater dit CV på LinkedIn. LinkedIn er en genial platform, til at blive set af recruiters og potentielle arbejdsgivere. Sørg for at din profil er helt up to date, og smid gerne alle dine erfaringer ind her. Hvis de først har trykket på din profil, skal de også bare have al den information, du overhovedet har.

  7. Overvej dit grafiske udtryk. Dit CV skiller sig i højere grad ud fra bunken, hvis du har fået det sat pænt op, med nogle farver der bliver set. Men husk, less is more - så hold det simpelt. Du behøver ikke dyre Adobe programmer, brug gratis online udgaver, som Canva.

  8. Hold igen med forkortelser og fagspecikke termer. Det er ikke nødvendigvis en i dit eget felt, der læser dit CV først, men måske nærmere en HR medarbejder. Skriv gerne både forkortelser og termer i hel længde, så læseren har mulighed for at forstå det, ligemeget hvilket felt de kommer fra.

  9. Overvej om dit CV både skal bruges i print og online, og husk at tilpasse det. Når du sender dit CV online, så husk altid at sende det som PDF, og gør brug af muligheden for, at lave links til de steder, du har arbejdet, eller referere til - det gør det nemt for læseren at finde dit indhold.

  10. Husk at lav både ansøgning og CV på engelsk, hvis stillingen du søger står på engelsk.

Er du i tvivl om hvilke typer indhold, der er relevant på et CV. Så læs vores artikel, der give ideer og inspiration til, hvor du kan finde kompetencer, der måske giver dig dit næste relevante job. Du kan også tage vores CV test, og finde ud af, hvilken type CV du bør lave. 

Tag CV testen lige her

Senest opdateret: 29 okt 2018

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 15-01-2016

Fordele ved medlemskab i fagforening

Mange studerende er ikke medlem af en fagforening i løbet af deres studietid, og de mener desuden heller ikke, at det er nødvendigt. Dette er en stor fejl. Vi giver dig vejledning i dine fordele ved et studiemedlemsskab i en fagforening - lige fra billige forsikringer til karriererådgivning.

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2019

Hjælp til fagforening og a-kasse hos Frie Funktionærer

Når du er færdiguddannet, og måske er så uheldig ikke at få et job med det samme, er der hjælp at hente hos a-kasserne. Hvis du altså har meldt dig ind i tide. Læs med her, hvor Studentum Danmark, i samarbejde med Frie Funktionærer, guider dig igennem a-kasse- og fagforeningsjunglen.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-08-2015

Fancy jobtitler

Har du nogen gange undret dig over, hvad en Salgs-Ninja laver? Eller hvad med en Detail-Jedi? Vi har samlet otte bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV!

Læs mere
Sidst opdateret 29-10-2018

Skriv et godt kronologisk CV - se et eksempel her

Er du jobsøgende, og mangler du inspiration til at skrive et godt kronologisk CV? Læs med her, hvor du finder et eksempel på et kronologisk CV.

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

10 fremtidsforudsigelser - Fra robotter til 3D-printet gourmetmad

Arbejdsmarkedet bevæger sig virkelig hurtigt og du skal holde dig opdateret, hvis du skal være klar til fremtiden. Allerede det seneste år har omkring hver fjerde lønmodtager fået et nyt job. Føler du dig klar? Læs med her, hvor vi gennemgår 10 fremtidsforudsigelser der kan præge, hvordan jobmarkedet ser ud om en bare 15-20 år.

Læs mere
Sidst opdateret 30-08-2018

Praksisnære uddannelser sikrer høj beskæftigelse

Virkelighedsnære opgaver og praktik er bare nogle af de tangenter erhvervsakademierne spiller på. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-07-2019

Boost din jobansøgning med din egen CV-hjemmeside

Et CV online er en god måde at booste din jobansøgning på.

Læs mere
Sidst opdateret 29-06-2017

5-trins guide til fremtidens CV

Dit CV tæller nemlig meget mere end det papir, som det står på. Tænk fremad allerede, når du vælger din uddannelse og brug din studietid til at samle brikkerne i et CV, der er skræddersyet til drømmejobbet. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-05-2019

Danmarks bedste uddannelsesmulighed!

Er du lige blevet færdig med gymnasiet, og har du allerede nu ambitiøse karrieredrømme? Så kan det godt betale sig at bruge dit sabbatår på at blive fagligt dygtig.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2019

Barista kursus: Sådan bliver du barista

Der findes ingen officiel barista-uddannelse i Danmark. Det betyder dog ikke, at du ingen mulighed har for at opnå titlen som barista; det kræver bare mere end at tage en uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvindelige IT-talenter om den skæve kønsfordeling i IT-branchen

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2019

21st century skills - fremtidens færdigheder

Måske du overvejer, hvilke færdigheder der bliver vigtigst i fremtiden? Det er her 21st century skills kommer på banen. Men hvad består disse færdigheder og kompetencer egentlig af?

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2017

Gør din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration her, til hvor du kan finde kompetencer, der kan give dit næste fagligt relevante job.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Topliste over jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv