Vis studentum.dk som: Mobile

COVID-19 - Er dit studievalg blevet påvirket? Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

Sådan finder du et kollegieværelse i København

Er du på udkig efter et værelse på et kollegium, der ligger tæt på byen eller dit studie, men synes du samtidig, at det virker svært at komme ind? Og uoverskueligt at finde hoved og hale i kollegiernes forskellige adgangskrav og ansøgnings-processer? 

Så læs trygt videre! Vi giver dig her praktiske informationer om udvalgte kollegiers beliggenhed, månedlig husleje, køkken-, toilet- og badeforhold samt kollegiernes adgangskrav.

Tænk ud af Københavner-boksen, når du søger kollegium

Vil du gerne bo på kollegie i København, så du er tæt på “hvor det sker”? Du er ikke alene! Centralt beliggende kollegier er nemlig de mest eftertragtede, men desværre også dem, der har de højeste adgangskrav.

Dig der leder med lys og lygte efter kollegieværelse, tag lige et øjeblik og prøv at forestille dig at bo lidt uden for København (vi snakker 20 minutter væk med offentlig transport). Fordelene er eksempelvis:

  • Den dejlige ro i eksamens-perioderne
  • De smukke naturområder 
  • Den lavere husleje 

Det er faktisk slet ikke så slemt. Har du brug for mere overbevisning? Så læs interviewet med Sandra om at bo på kollegium i Storkøbenhavn her.

Skal det være et kollegium i København, så skal du sørge for, at du kan opfylde deres adgangskrav, inden du søger.

Søg ind på kollegierne med lavere adgangskrav

Tietgen Kollegiet og Industri Kollegiet er begge nyere kollegier, der ligger tæt på universiteter, og oplever stor popularitet blandt studerende i København. De har derfor været nødsaget til at skærpe deres adgangskrav, så de ikke drukner i ansøgninger.

For mange af kollegierne i København, er det desværre ikke nok, at du blot går på en SU-berettiget uddannelse, men et krav, at du er indskrevet på en videregående uddannelse. Kollegierne uden for centrum og enkelte kollegier på Amager er dog nemmere at få et værelse eller lejlighed på. Det skyldes dels, at de generelt har flere boliger og dels, at de ikke er beliggende i centrum.

Her kan du få et overblik over adgangskravene

Vi har samlet nogle forslag på kollegier i København til dig, så du kan få et overblik over deres adgangskrav og andre praktiske informationer. God kollegiejagt!

Links til forskellige kollegier i København:

Senest opdateret: 07 nov 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-10-2019

Når du flytter hjemmefra til studiestart

Flyver du fra reden til studiestart? Vi har samlet fem gode råd, så du får styr på det praktiske og din studieøkonomi fra starten. Det giver dig luft under vingerne og mere overskud til dit nye liv som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Guide: Find studiebolig i Århus

Du er ny og boligløs i Aarhus? Så læs med her! Vi har lavet en guide til dig, der gerne vil flytte til Aarhus i forbindelse med studiestart, men som mangler information om boligmulighederne.

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

Herunder finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere
Sidst opdateret 17-12-2019

Den ultimative guide til case competitions for studerende

Er du studerende, og drømmer du om at få noget hands-on erfaring og netværk indenfor din branche? Så er en case competition måske lige netop det der skal til.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Blev du ikke optaget på din drømmeuddannelse?

Er du ikke kommet igennem nåleøjet og blevet optaget på din drømmeuddannelse? Her kan du møde andre, der heller ikke blev optaget på deres drømmeuddannelse og læse deres historier, om hvordan de i dag har fundet deres rette hylde på en ny uddannelse. 

Læs mere