Vis studentum.dk som: Mobile

Sådan finder du et kollegieværelse i København

Er du på udkig efter et værelse på et kollegium, der ligger tæt på byen eller dit studie, men synes du samtidig, at det virker svært at komme ind? Og uoverskueligt at finde hoved og hale i kollegiernes forskellige adgangskrav og ansøgnings-processer? 

Så læs trygt videre! Vi giver dig her praktiske informationer om udvalgte kollegiers beliggenhed, månedlig husleje, køkken-, toilet- og badeforhold samt kollegiernes adgangskrav.

Tænk ud af Københavner-boksen, når du søger kollegium

Vil du gerne bo på kollegie i København, så du er tæt på “hvor det sker”? Du er ikke alene! Centralt beliggende kollegier er nemlig de mest eftertragtede, men desværre også dem, der har de højeste adgangskrav.

Dig der leder med lys og lygte efter kollegieværelse, tag lige et øjeblik og prøv at forestille dig at bo lidt uden for København (vi snakker 20 minutter væk med offentlig transport). Fordelene er eksempelvis:

  • Den dejlige ro i eksamens-perioderne
  • De smukke naturområder 
  • Den lavere husleje 

Det er faktisk slet ikke så slemt. Har du brug for mere overbevisning? Så læs interviewet med Sandra om at bo på kollegium i Storkøbenhavn her.

Skal det være et kollegium i København, så skal du sørge for, at du kan opfylde deres adgangskrav, inden du søger.

Søg ind på kollegierne med lavere adgangskrav

Tietgen Kollegiet og Industri Kollegiet er begge nyere kollegier, der ligger tæt på universiteter, og oplever stor popularitet blandt studerende i København. De har derfor været nødsaget til at skærpe deres adgangskrav, så de ikke drukner i ansøgninger.

For mange af kollegierne i København, er det desværre ikke nok, at du blot går på en SU-berettiget uddannelse, men et krav, at du er indskrevet på en videregående uddannelse. Kollegierne uden for centrum og enkelte kollegier på Amager er dog nemmere at få et værelse eller lejlighed på. Det skyldes dels, at de generelt har flere boliger og dels, at de ikke er beliggende i centrum.

Her kan du få et overblik over adgangskravene

Vi har samlet nogle forslag på kollegier i København til dig, så du kan få et overblik over deres adgangskrav og andre praktiske informationer. God kollegiejagt!

Links til forskellige kollegier i København:

Senest opdateret: 07 nov 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 23-06-2017

Spareguide til studerende

Kunne du tænke dig at have råd til lidt flere sjove ting i hverdagen? Som studerende giver budgettet sjældent meget plads til oplevelser og hygge med vennerne, at købe nyt tøj og endda nogle gange heller ikke de mest basale nødvendigheder såsom mad. Få inspiration til, hvor du kan spare her.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Gode råd til studerende på jagt efter en studiebolig

Når det kommer til at søge en lejebolig, kan det ofte være svært at gennemskue, hvad man skal være opmærksom på, for ikke at havne i et utrygt eller usundt boligforhold. Vi giver dig råd til, hvad du skal gøre og ikke gøre, når du skal søge din næste bolig.

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2019

A-kasse og lønsikring: Det bør du vide som studerende

Som studerende er a-kasse måske ikke det først man tænker på, når man afslutter sin uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Bachelorløftet - fremtidens arbejdsmarked har brug for bachelorer

Det skal være lettere for landets universitetsstuderende at prøve kræfter med arbejdsmarkedet efter endt bacheloruddannelse.

Læs mere