Vis studentum.dk som: Mobile

Sådan finder du et kollegieværelse i København

Er du på udkig efter et værelse på et kollegium, der ligger tæt på byen eller dit studie, men synes du samtidig, at det virker svært at komme ind? Og uoverskueligt at finde hoved og hale i kollegiernes forskellige adgangskrav og ansøgnings-processer? 

Så læs trygt videre! Vi giver dig her praktiske informationer om udvalgte kollegiers beliggenhed, månedlig husleje, køkken-, toilet- og badeforhold samt kollegiernes adgangskrav.

Tænk ud af Københavner-boksen, når du søger kollegium

Vil du gerne bo på kollegie i København, så du er tæt på “hvor det sker”? Du er ikke alene! Centralt beliggende kollegier er nemlig de mest eftertragtede, men desværre også dem, der har de højeste adgangskrav.

Dig der leder med lys og lygte efter kollegieværelse, tag lige et øjeblik og prøv at forestille dig at bo lidt uden for København (vi snakker 20 minutter væk med offentlig transport). Fordelene er eksempelvis:

  • Den dejlige ro i eksamens-perioderne
  • De smukke naturområder 
  • Den lavere husleje 

Det er faktisk slet ikke så slemt. Har du brug for mere overbevisning? Så læs interviewet med Sandra om at bo på kollegium i Storkøbenhavn her.

Skal det være et kollegium i København, så skal du sørge for, at du kan opfylde deres adgangskrav, inden du søger.

Søg ind på kollegierne med lavere adgangskrav

Tietgen Kollegiet og Industri Kollegiet er begge nyere kollegier, der ligger tæt på universiteter, og oplever stor popularitet blandt studerende i København. De har derfor været nødsaget til at skærpe deres adgangskrav, så de ikke drukner i ansøgninger.

For mange af kollegierne i København, er det desværre ikke nok, at du blot går på en SU-berettiget uddannelse, men et krav, at du er indskrevet på en videregående uddannelse. Kollegierne uden for centrum og enkelte kollegier på Amager er dog nemmere at få et værelse eller lejlighed på. Det skyldes dels, at de generelt har flere boliger og dels, at de ikke er beliggende i centrum.

Her kan du få et overblik over adgangskravene

Vi har samlet nogle forslag på kollegier i København til dig, så du kan få et overblik over deres adgangskrav og andre praktiske informationer. God kollegiejagt!

Links til forskellige kollegier i København:

Senest opdateret: 07 nov 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 05-02-2016

Sådan kommer du godt fra studiestart i tre trin

Det kan være en stor omvæltning at starte uddannelse efter en dejlig og lang sommerferie. Vi giver dig her 3 tips til at komme godt fra studiestart! Pssst. Kender du tricket med rosmarin?

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2017

Sådan håndterer du din stress

Studielivet er lig med et studiegruppe, projektarbejder og deadlines i et væk. Her giver studentum.dk dig fem gode råd til, hvordan du bedst håndterer det, så det ikke udvikler sig til stress. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2019

A-kasse og lønsikring: Det bør du vide som studerende

Som studerende er a-kasse måske ikke det først man tænker på, når man afslutter sin uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Blev du ikke optaget på din drømmeuddannelse?

Er du ikke kommet igennem nåleøjet og blevet optaget på din drømmeuddannelse? Her kan du møde andre, der heller ikke blev optaget på deres drømmeuddannelse og læse deres historier, om hvordan de i dag har fundet deres rette hylde på en ny uddannelse. 

Læs mere