Vis studentum.dk som: Mobile

Derfor skal du deltage i Case Competitions

Case Competitions er et hot topic i øjeblikket, og det bliver mere og mere populært blandt unge studerende at deltage i de tværgående konkurrencer, der forsøger at bygge bro mellem studerende og erhvervslivet. Visionen bag Case Competitions er at give studerende en unik mulighed for at anvende teori fra deres studier og afprøve deres talenter til at løse virksomhedsnære problemstillinger. Det er derfor oplagt for dig, der ønsker at bruge det, du har lært gennem studiet i praksis samtidig med, at du skaber sjove, lærerige oplevelser med andre studerende. 

Forstå konceptet bag Case Competitions

Case Competitions er din mulighed som studerende for at få en lille smag på virkeligheden og et indblik i nogle af de aktuelle problemstillinger, som moderne virksomheder forholder sig til hver eneste dag. Sammen med andre studerende kan du tilmelde dig alene eller som hold og deltage i diverse Case Competitions, hvor det bliver jeres opgave at agere som konsulenter og udarbejde samt præsentere løsningsforslag til virksomhedens fremlagte problemstilling.

I dag findes der et hav af forskellige Case Competitions, som udbydes af studenterorganisationer på universiteter, fagforeninger eller danske virksomheder. Konkurrencerne er som regel tilgængelige for alle, og du behøver derfor ikke at være tilknyttet et bestemt universitet eller fagforening for at kunne deltage. De fleste Case Competitions har et overordnet tema eller en bestemt målgruppe, for hvem konkurrencen vil være relevant. Det kan fx være kommunikationsstuderende, jurastuderende eller ingeniører. På den måde kan du som studerende tilmelde dig den Case Competition, der er relevant for lige netop din studieretning eller dét, du interesserer dig for.

I slutningen af forløbet udkåres en vinder, og der vil som oftest være en præmie til vinderholdet. Det kan enten være i form af et større pengebeløb, en middag eller invitationer til virksomhedsevents m.v.

Vores mål er, at de studerende skal blive i stand til at knække koden til virkelighedsnære problemstillinger indenfor en komprimeret tidsramme. Den måde at arbejde på læner sig meget op ad Management Consulting, og det kan derfor være en god læring og investering for dem, der drømmer om en karriere i konsulentbranchen. 

- Simone Harring, CBS Case Competition

Hvad får du ud af deltage i Case Competitions?

Der er mange gode grunde til, at du bør deltage i en Case Competitions. Udover, at du får en anderledes og sjov oplevelse i forbindelse med din studietid, så vil du også opleve, at Case Competitions er en ideel mulighed for at omsætte teori til praksis, netværke med relevante personer fra erhvervslivet og få indblik i aktuelle problemstillinger.

Her kan du læse mere om, hvad du helt konkret kan få ud af deltage i Case Competitions.

1. Mulighed for feedback og sparring med erhvervsaktive

Flere unge studerende efterspørger mere feedback og sparring i undervisningen på universiteterne i dag. Her er Case Competitions et godt format eller alternativ til at modtage konkret sparring og én til én-samtaler med vejledere eller erhvervsaktive personer i forhold til de ideer og løsninger, som du og dit hold er kommet op med.

2. Indblik i aktuelle problemstillinger fra erhvervslivet

Med Case Competitons får du mulighed for at arbejde med real life-business cases og bidrage til at løse nogle af de problemstillinger, som moderne virksomheder dagligt står overfor. Du får dermed adgang til materiale, som du ellers ikke ville få indblik i, og du får mulighed for at arbejde og dykke ned i komplekse problematikker fra det danske og internationale erhvervsliv.

En forudsætning for, at danske virksomheder kan skabe fremtidig vækst er, at de har adgang til kvalificeret arbejdskraft. Ved at deltage i Case Competitions opnås en række vigtige erhvervsrelevante kompetencer, som er stor efterspørgsel på hos danske virksomheder, så i den sammenhæng spiller Case Competitions en vigtig rolle.

- Anders Wils, Industriens Fond

3. Muligheden for at omsætte teori til praksis

Case Competitions handler om at kunne omsætte teori til praksis, og det er rigtig god mulighed for at bearbejde den viden, du tilegner dig i forbindelse med dit studie. Det er en god øvelse og ved at træne, hvordan du anvender faglig teori fra undervisningen i praksis, kommer du også til at stå stærkere, når du skal ud på arbejdsmarkedet.

4. Unikke muligheder for networking med erhvervsprofessionelle

Arrangørerne bag Case Competitions lægger stor vægt på, at netværksmulighederne er én af de gode grunde til at deltage. Case Competitions har til formål at bygge bro mellem de studerende og virksomhederne, og her er netværksdelen helt essentiel i forhold til at koble nysgerrige, talentfulde unge med erfarne erhvervsprofessionelle fra danske og internationale virksomheder.

Case Competitions er altså en oplagt mulighed at udvide dit professionelle netværk med både ligesindede studerende, vejledere fra studiet eller erhvervsaktive, og du er derfor vigtigt, at du er åben, imødekommende og opsøgende som deltager.

Det er en vigtig prioritet for os, at der er afsat tid til konkret sparring ved hver Case Competition. Vi gør derfor meget ud af at facilitere den netværksskabende del ved at give deltagerne mulighed for at tale med de vejledere og virksomheder, der har været med. Det er vigtigt for os at sikre, at de studerende får feedback på deres arbejde.  

- Linea Bering, Djøf

5. Bliv klogere på dine egne styrker og svagheder

Når du arbejder med din fremlagte case og samarbejder med dine holdkammerater, lærer du ikke blot meget om virksomhedsnære problematikker eller dine holdkammerater, men du bliver også meget klogere på dig selv. Du lærer dig selv bedre at kende, når du arbejder sammen med andre, og du finder ud af, hvad du er god til samt, hvor du måske er mindre stærk. Det er en læring, som du også vil kunne trække på i forbindelse med i dit studie eller i din fremtidige karriere.

6. Land dit næste studiejob

Det sker ofte, at studerende fortæller, at deres deltagelse i Case Competitions blev en direkte billet ind i en virksomhed og i et nyt studiejob. Netværksdelen kan dermed også være en oplagt chance for at præsentere dig for en potentiel fremtidig arbejdsgiver – og vinder dit hold eller gør du dig særlig bemærket for dit arbejde, kan det være, at virksomheden hiver fat i dig, før du når at tage kontakt til dem.

Er du blevet klogere på, hvad Case Competitions går ud på, og har du måske endda fået mod på selv at deltage? Det er super god mulighed og investering i din fremtidige karriere – desuden er det helt gratis, og det eneste du sætter til rådighed, er din egen tid.

Se vores ultimative guide over Case Competitions for at danne dig et overblik over dine muligheder, eller læs vores 5 gode råd, hvis du overvejer at deltage i en Case Competition. 

Senest opdateret: 26 nov 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-12-2019

Den ultimative guide til case competitions for studerende

Er du studerende, og drømmer du om at få noget hands-on erfaring og netværk indenfor din branche? Så er en case competition måske lige netop det der skal til.

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får du dit første studiejob

Mangler du nogle skarpe tips og tricks til, hvordan du får dit første studiejob? Vi har snakket med fire studerende, der har knækket koden. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

3 gode råd til valg af højskole

Overvejer du at tage på højskole, men er vildt meget i tvivl om, hvilken højskole du skal vælge? Mød tre højskoleelever, og hør om deres valg lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-11-2019

5 råd til dig, der overvejer at deltage i Case Competitions

Går du og overvejer at deltage i en Case Competition, men er du i tvivl om, hvordan du forbereder sig bedst, og hvad du kan få ud af at være med? Læs vores fem gode råd nedenfor og bliv klogere på, om Case Competitions er noget for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Derfor skal du have et studiejob

I dag er det meget almindeligt og attraktivt at have et studiejob, mens du læser, og det er der mange gode grunde til. Her kan du læse om fordele og ulemper ved et studiejob. Du får også vores gode råd til studentermedhjælperen. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Bacehelorløftet - fremtidens arbejdsmarked har brug for bachelorer

Det skal være lettere for landets universitetsstuderende at prøve kræfter med arbejdsmarkedet efter endt bacheloruddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Praksisnære uddannelser sikrer høj beskæftigelse

Virkelighedsnære opgaver og praktik er bare nogle af de tangenter erhvervsakademierne spiller på for at sikre, at de studerende kommer hurtigt i job efter endt uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2019

21st century skills - fremtidens færdigheder

Måske du overvejer, hvilke færdigheder der bliver vigtigst i fremtiden? Det er her 21st century skills kommer på banen. Men hvad består disse færdigheder og kompetencer egentlig af?

Læs mere
Sidst opdateret 31-05-2021

Find den rigtige karrierevej for dig - 8 ting du kan overveje inden du vælger din karrierevej!

Der findes mange spørgsmål i forbindelse med valg af karriere , derfor har vi samlet 8 ting, du kan tage til overvejelse, når du skal finde din karrierevej.

Læs mere
Sidst opdateret 28-10-2021

Spareguide til studerende

Kunne du tænke dig at have råd til lidt flere sjove ting i hverdagen? Som studerende giver budgettet sjældent meget plads til oplevelser og hygge med vennerne, at købe nyt tøj og endda nogle gange heller ikke de mest basale nødvendigheder såsom mad. Få inspiration til, hvor du kan spare her.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan vælger du den rette kandidat

Er du færdig, eller bliver du snart færdig med din bacheloruddannelse? Så går du måske og overvejer at søge ind på kandidatuddannelse - men er du i tvivl om, hvilken uddannelse der er det rigtige valg for dig? Vi giver dig her 7 steps til, hvordan du vælger den rette kandidatuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 05-09-2019

Forebyg eksamensangst

Kæmper du også med eksamensangst og har svært ved at styre nervøsiteten inden en eksamen? Så er du langt fra den eneste! Læs med her og lær, hvordan du forebygger din eksamensangst. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-10-2021

De studerendes guide til studiestart

Hvor er der de fedeste læsepladser og de billigste studiebøger? Hvem giver de bedste studierabatter? Hvordan undgår man at gå død i eksamenslæsning og pensumplaner? Hvordan får man mest ud af undervisningen og sin tid? Her samler vi ni stærke studietips fra erfarne studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 22-10-2015

Studentums ABC-guide

Når du starter på din drømmeuddannelse, risikerer du at støde på ord, du aldrig har hørt om før. Ord som RUS-tur, øl og årsfest har du sikkert allerede helt styr på, men hvad betyder alumne eller dekan? Og hvad er egentlig forskellen på campus og fakultet? Læs Studentums ABC-guide til uddannelseslingo.

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2021

Hvordan bliver jeg pilot?

Hvordan bliver jeg pilot? Hvad koster en pilot uddannelse? Hvad kræver det at blive pilot? Læs denne artikel om pilot uddannelsen lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

3 tips - Kom godt fra studiestart

Det kan være en stor omvæltning at starte uddannelse efter en dejlig og lang sommerferie. Vi giver dig her 3 tips til at komme godt fra studiestart! Pssst. Kender du tricket med rosmarin?

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Skriv et godt kronologisk CV - se et eksempel her

Er du jobsøgende, og mangler du inspiration til at skrive et godt kronologisk CV? Læs med her, hvor du finder et eksempel på et kronologisk CV.

Læs mere
Sidst opdateret 25-10-2018

Vil du være det næste digitale talent?

Hvordan udvikler man talenter i et felt, der er i konstant udvikling?

Læs mere