Vis studentum.dk som: Mobile

Derfor skal du deltage i Case Competitions

Case Competitions er et hot topic i øjeblikket, og det bliver mere og mere populært blandt unge studerende at deltage i de tværgående konkurrencer, der forsøger at bygge bro mellem studerende og erhvervslivet. Visionen bag Case Competitions er at give studerende en unik mulighed for at anvende teori fra deres studier og afprøve deres talenter til at løse virksomhedsnære problemstillinger. Det er derfor oplagt for dig, der ønsker at bruge det, du har lært gennem studiet i praksis samtidig med, at du skaber sjove, lærerige oplevelser med andre studerende. 

Forstå konceptet bag Case Competitions

Case Competitions er din mulighed som studerende for at få en lille smag på virkeligheden og et indblik i nogle af de aktuelle problemstillinger, som moderne virksomheder forholder sig til hver eneste dag. Sammen med andre studerende kan du tilmelde dig alene eller som hold og deltage i diverse Case Competitions, hvor det bliver jeres opgave at agere som konsulenter og udarbejde samt præsentere løsningsforslag til virksomhedens fremlagte problemstilling.

I dag findes der et hav af forskellige Case Competitions, som udbydes af studenterorganisationer på universiteter, fagforeninger eller danske virksomheder. Konkurrencerne er som regel tilgængelige for alle, og du behøver derfor ikke at være tilknyttet et bestemt universitet eller fagforening for at kunne deltage. De fleste Case Competitions har et overordnet tema eller en bestemt målgruppe, for hvem konkurrencen vil være relevant. Det kan fx være kommunikationsstuderende, jurastuderende eller ingeniører. På den måde kan du som studerende tilmelde dig den Case Competition, der er relevant for lige netop din studieretning eller dét, du interesserer dig for.

I slutningen af forløbet udkåres en vinder, og der vil som oftest være en præmie til vinderholdet. Det kan enten være i form af et større pengebeløb, en middag eller invitationer til virksomhedsevents m.v.

Vores mål er, at de studerende skal blive i stand til at knække koden til virkelighedsnære problemstillinger indenfor en komprimeret tidsramme. Den måde at arbejde på læner sig meget op ad Management Consulting, og det kan derfor være en god læring og investering for dem, der drømmer om en karriere i konsulentbranchen. 

- Simone Harring, CBS Case Competition

Hvad får du ud af deltage i Case Competitions?

Der er mange gode grunde til, at du bør deltage i en Case Competitions. Udover, at du får en anderledes og sjov oplevelse i forbindelse med din studietid, så vil du også opleve, at Case Competitions er en ideel mulighed for at omsætte teori til praksis, netværke med relevante personer fra erhvervslivet og få indblik i aktuelle problemstillinger.

Her kan du læse mere om, hvad du helt konkret kan få ud af deltage i Case Competitions.

1. Mulighed for feedback og sparring med erhvervsaktive

Flere unge studerende efterspørger mere feedback og sparring i undervisningen på universiteterne i dag. Her er Case Competitions et godt format eller alternativ til at modtage konkret sparring og én til én-samtaler med vejledere eller erhvervsaktive personer i forhold til de ideer og løsninger, som du og dit hold er kommet op med.

2. Indblik i aktuelle problemstillinger fra erhvervslivet

Med Case Competitons får du mulighed for at arbejde med real life-business cases og bidrage til at løse nogle af de problemstillinger, som moderne virksomheder dagligt står overfor. Du får dermed adgang til materiale, som du ellers ikke ville få indblik i, og du får mulighed for at arbejde og dykke ned i komplekse problematikker fra det danske og internationale erhvervsliv.

En forudsætning for, at danske virksomheder kan skabe fremtidig vækst er, at de har adgang til kvalificeret arbejdskraft. Ved at deltage i Case Competitions opnås en række vigtige erhvervsrelevante kompetencer, som er stor efterspørgsel på hos danske virksomheder, så i den sammenhæng spiller Case Competitions en vigtig rolle.

- Anders Wils, Industriens Fond

3. Muligheden for at omsætte teori til praksis

Case Competitions handler om at kunne omsætte teori til praksis, og det er rigtig god mulighed for at bearbejde den viden, du tilegner dig i forbindelse med dit studie. Det er en god øvelse og ved at træne, hvordan du anvender faglig teori fra undervisningen i praksis, kommer du også til at stå stærkere, når du skal ud på arbejdsmarkedet.

4. Unikke muligheder for networking med erhvervsprofessionelle

Arrangørerne bag Case Competitions lægger stor vægt på, at netværksmulighederne er én af de gode grunde til at deltage. Case Competitions har til formål at bygge bro mellem de studerende og virksomhederne, og her er netværksdelen helt essentiel i forhold til at koble nysgerrige, talentfulde unge med erfarne erhvervsprofessionelle fra danske og internationale virksomheder.

Case Competitions er altså en oplagt mulighed at udvide dit professionelle netværk med både ligesindede studerende, vejledere fra studiet eller erhvervsaktive, og du er derfor vigtigt, at du er åben, imødekommende og opsøgende som deltager.

Det er en vigtig prioritet for os, at der er afsat tid til konkret sparring ved hver Case Competition. Vi gør derfor meget ud af at facilitere den netværksskabende del ved at give deltagerne mulighed for at tale med de vejledere og virksomheder, der har været med. Det er vigtigt for os at sikre, at de studerende får feedback på deres arbejde.  

- Linea Bering, Djøf

5. Bliv klogere på dine egne styrker og svagheder

Når du arbejder med din fremlagte case og samarbejder med dine holdkammerater, lærer du ikke blot meget om virksomhedsnære problematikker eller dine holdkammerater, men du bliver også meget klogere på dig selv. Du lærer dig selv bedre at kende, når du arbejder sammen med andre, og du finder ud af, hvad du er god til samt, hvor du måske er mindre stærk. Det er en læring, som du også vil kunne trække på i forbindelse med i dit studie eller i din fremtidige karriere.

6. Land dit næste studiejob

Det sker ofte, at studerende fortæller, at deres deltagelse i Case Competitions blev en direkte billet ind i en virksomhed og i et nyt studiejob. Netværksdelen kan dermed også være en oplagt chance for at præsentere dig for en potentiel fremtidig arbejdsgiver – og vinder dit hold eller gør du dig særlig bemærket for dit arbejde, kan det være, at virksomheden hiver fat i dig, før du når at tage kontakt til dem.

Er du blevet klogere på, hvad Case Competitions går ud på, og har du måske endda fået mod på selv at deltage? Det er super god mulighed og investering i din fremtidige karriere – desuden er det helt gratis, og det eneste du sætter til rådighed, er din egen tid.

Se vores ultimative guide over Case Competitions for at danne dig et overblik over dine muligheder, eller læs vores 5 gode råd, hvis du overvejer at deltage i en Case Competition. 

Senest opdateret: 26 nov 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 23-06-2017

Spareguide til studerende

Kunne du tænke dig at have råd til lidt flere sjove ting i hverdagen? Som studerende giver budgettet sjældent meget plads til oplevelser og hygge med vennerne, at købe nyt tøj og endda nogle gange heller ikke de mest basale nødvendigheder såsom mad. Få inspiration til, hvor du kan spare her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2019

A-kasse og lønsikring: Det bør du vide som studerende

Som studerende er a-kasse måske ikke det først man tænker på, når man afslutter sin uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 04-02-2018

Top 30 efterspurgte kompetencer hos studentermedhjælperen

Søger du et studiejob? Få styr på hvilke kompetencer du bør lægge vægt på i din jobansøgning, når jagten går ind på det gode studiejob.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Guide til dig, der søger studieboliger i Aarhus

Du er ny og boligløs i Aarhus? Så læs med her! Vi har lavet en guide til dig, der gerne vil flytte til Aarhus i forbindelse med studiestart, men som mangler information om boligmulighederne.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-07-2019

Skriv et godt kompetence CV - se et eksempel her

Er du i gang med at søge job, og ønsker at fange opmærksomheden med dit CV? Et kompetence CV kan være den rigtige vej for dig - se her hvordan du laver det.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

3 gode råd til valg af højskole

Overvejer du at tage på højskole, men er vildt meget i tvivl om, hvilken højskole du skal vælge? Mød tre højskoleelever, og hør om deres valg lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2019

Bliv mentor - Det ideelle studiejob

Er du fagligt og bogligt stærk, og har du generelt fået gode karakterer i løbet af din skolegang og/eller studietid? Kan du godt lide at udfordre dig selv og lære fra dig? Så skulle du overveje at blive mentor! 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Bachelorløftet - fremtidens arbejdsmarked har brug for bachelorer

Det skal være lettere for landets universitetsstuderende at prøve kræfter med arbejdsmarkedet efter endt bacheloruddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Bliv klar til din karriere med et udenlandsophold

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Derfor skal du have et studiejob, mens du læser

I dag er det meget almindeligt og attraktivt at have et studiejob, mens du læser, og det er der mange gode grunde til. Her kan du læse om fordele og ulemper ved et studiejob. Du får også vores gode råd til studentermedhjælperen. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

3 gode råd til at score studiejobbet

Når du skal ud på arbejdsmarkedet og kæmpe om drømmejobbet, er det ikke en mønsterstuderende, som er øverst på arbejdsgivernes ønskeliste. De leder efter en kandidat, der har kompetencer, som kan løse et aktuelt behov - og her er det erfaringer fra den virkelige verden, der gælder. Få tre gode råd til at få nye byggesten til dit CV i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan vælger du den rette kandidatuddannelse

Er du færdig, eller bliver du snart færdig med din bacheloruddannelse? Så går du måske og overvejer at søge ind på kandidatuddannelse - men er du i tvivl om, hvilken uddannelse der er det rigtige valg for dig? Vi giver dig her 7 steps til, hvordan du vælger den rette kandidatuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Spor dig ind på din fremtid i vores karriereguides

Har du en idé om, hvad du vil arbejde med, men er du ikke sikker på, hvilke muligheder du har? Der er langt over 1.000 uddannelser i Danmark, og mange af dem kan føre til endnu flere forskellige jobtitler. Her på siden publicerer vi løbende nye karriereguides til forskellige brancher. 

Læs mere