Vis studentum.dk som: Mobile

COVID-19 - Er dit studievalg blevet påvirket? Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

5 studieteknikker til eksamenslæsningen

Som gymnasieelev i 3.g begynder sommerens eksamener måske allerede nu at spøge i hovedet for, hvordan er det lige,  at du forbereder dig bedst, så du får hevet de bedste karakterer i land?

Det er en god ide at være i god tid, hvis du drømmer at opnå et højt snit med de sidste karakterer fra gymnasiet. Selvom du måske ikke ved, hvilke fag du skal op i, så er der stadig nogle bestemte ting, du kan gøre, så du er klar til at få studenterhuen på hovedet til sommer.

1. Brug alternative læringsværktøjer

Synes du, at oldtidskundskab er uinspirerende og fransk er volapyk, og du er ikke motiveret til at læse op? Så overvej, om der findes alternative læringsmetoder, du kan bruge. Det kan fx være på Youtube, hvor du finder videoer om mange forskellige emner, der bliver forklaret på nye spændende og anderledes måder, der gør det let  forstå.

Du har også mulighed for at bruge studieapps. De hjælper dig til at studere bedre og mere effektivt, så du ikke føler, at lektierne æder hele din fritid.

2. Find din bedste studiemetode

Apropos studieapps og effektivitet, så gælder det om at fjerne de ting, der kan distrahere dig, når du skal læse lektier. Det kan være alt lige fra sociale medier, spil, mennesker og musik, der ødelægger din koncentration. Overvej, om du skal udelukke siderne i et tidsrum, hvis du har det med konstant lige at skulle tjekke Snapchat. Sæt dig et sted, hvor du kan være uforstyrret, og sørg for at bruge din tid effektivt, så du ikke føler, du spilder den.

3. Skift plads

Hvis du har svært ved at koncentrere dig derhjemme, så sørg for at læse et andet sted, end du plejer. Gå på det lokale bibliotek, eller find en cafe, hvor det er okay at studere - og hvor larmen ikke overdøver dine tanker. Det kan være en god metode, der hjælper dig med til at koncentere dig bedre, så du kan arbejde mere effektivt. 

4. Notatteknik

Overvej, hvordan du gør dine notater mest brugbare, inden du skal i gang med at læse op. Det kan tage rigtig lang tid at læse igennem noterne og forstå, hvad du mente, da du skrev dem ned. Brug derfor noget tid på at overveje, hvordan du mest muligt ud af dem.

Det kunne fx være ved at tegne noterne som kort, billeder, grafer, pile eller andet, der kan hjælpe din hjerne med at huske pointen.

5. Tro på dig selv!

Forskning viser, at studerende med høj selvtillid scorer højere karakterer. Derfor kan det godt betale sig at booste din selvtillid og stoppe med at bekymre dig alt for meget om de kommende eksamener.

Senest opdateret: 21 okt 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-09-2019

Træn din eksamenssituation med Virtual Reality

Hvordan kan du bruge VR som eksamenstræning? StudyMind har udviklet et VR-eksamenslab, der består af tre dele og tilgås via en app. Læs mere om, hvordan kan du blive bedre til at gå til eksamen ved at bruge VR som eksamenstræning. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Den ultimative guide til TOEFL-testen

Skal du til TOEFL-test, men er i tvivl, om du kan bestå? Læs den her guide med håndgribelige råd, der sikrer dig et godt resultat! 

Læs mere
Sidst opdateret 25-05-2020

5 gode råd til din online eksamen

Har du som studerende svært ved at navigere i den nye virkelighed og holde en struktur i din hverdag?  Med et par gode råd kan du igen få styr på hverdagen.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Guide til den gode eksamen

Eksamen! Det er det ord, der kan få det til at løbe koldt ned af ryggen på de fleste. Helt forståeligt, men læs med her, hvor du her en guide til, hvordan du kan gå til eksamen med succes.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

5 tips til din eksamensforberedelse

Er du nervøs for dine kommende eksaminer? Her får du 5 gode råd til din eksamensforberedelse, så du kan gøre dit allerbedste og sikre, at du er godt forberedt. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan håndterer du eksamensangst

Eksamensangst kommer i mange afskygninger. Nogle gange går klappen ned, mens det andre gange handler om for høje ambitioner. Få her en række redskaber til, hvordan du bedst kommer angsten til livs. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-09-2019

Forebyg eksamensangst

Kæmper du også med eksamensangst og har svært ved at styre nervøsiteten inden en eksamen? Så er du langt fra den eneste! Læs med her og lær, hvordan du forebygger din eksamensangst. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

De bedste gadgets til studerende

Som studerende har man tit meget at se til på en gang og derfor er alt, der kan gøre studietiden lidt nemmere, guld værd. Det kan vi hos Studentum Danmark sagtens sætte os ind i, og vi har derfor lavet en liste over gadgets, programmer og apps til dig, der er studerende, der gør dit studieliv til en leg!

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2016

Fra gymnasiet til universitetet med succes

Studiestart nærmer sig, og sommerfuglene flagrer rundt i maven. Det samme gør spørgsmålene og tankerne om, hvordan studielivet adskiller sig fra gymnasietiden. Læs med og få fire gode råd til at tage springet fra at være elev på en ungdomsuddannelse til studerende på en videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Hold dig motiveret under Covid-19

Har du også problemer med at koncentrere dig derhjemme? Mangler du at kunne mødes med dine venner i skolen? Covid-19 har påvirket vores hverdag på mange måder, og det kan være meget frustrerende. Få nogle gode råd til at holde motivationen oppe.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2017

Thomas Pape om 'Det gode studieliv'

Hvordan skaber du de bedste forudsætninger for et sundt og godt studieliv. Stresscoach, Thomas Pape, giver dig her sine bedste råd til, hvordan du får din nye hverdag til at hænge sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2017

Stressguide til studerende

Studielivet er lig med et studiegruppe, projektarbejder og deadlines i et væk. Her giver studentum.dk dig fem gode råd til, hvordan du bedst håndterer det, så det ikke udvikler sig til stress. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

Guide: Sådan bruger du APA-kildehenvisning

Kildehenvisninger er for akademiske opgaver, hvad snørrebånd er for sko: De binder det hele sammen. Gør brug af vores guide til APA og få styr på dine kilder. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2016

De studerendes guide til studiestart

Hvor er der de fedeste læsepladser og de billigste studiebøger? Hvem giver de bedste studierabatter? Hvordan undgår man at gå død i eksamenslæsning og pensumplaner? Hvordan får man mest ud af undervisningen og sin tid? Her samler vi ni stærke studietips fra erfarne studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 08-01-2018

Undgå eksamenssnyd og plagiering

Hvert år klapper plagieringsfælden for mange studerende. Ikke alle snyder bevidst, men manglende overblik eller misfortåelser ved kildehenvisning kan have store konsekvenser. Få tre gode råd til at undgå plagiering.

Læs mere
Sidst opdateret 13-06-2019

4 funktioner i Excel som alle studerende vil elske

Excel er et fantastisk program, med nogle få smarte og simple funktioner, så kan du faktisk få rigtig meget ud af programmet uden at bruge lang tid på at sætte dig ind i det.

Læs mere
Sidst opdateret 15-01-2016

Gruppeeksamen vs. Individuel eksamen

Er du mest til at præstere alene og er du mest komfortabel med at spotlightet kun skinner på dig? Eller er du mest til at diskutere din opgave sammen med de mennesker, du har skrevet den med? Her får du overblik over fordele og ulemper ved gruppeeksamen vs. individuel eksamen.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

Find den rigtige engelsktest

Sprogtesten er en nødvendighed for dig, der gerne vil læse på universitetet eller gøre karriere i udlandet. Tag derfor et kig på vores infografik og se, hvilken én af testene, der opfylder dine behov. 

Læs mere