5 studieteknikker til eksamenslæsningen | Læs mere lige her
14 jul 2022

5 studieteknikker til eksamenslæsningen

Som gymnasieelev i 3.g begynder sommerens eksamener måske allerede nu at spøge i hovedet for, hvordan er det lige,  at du forbereder dig bedst, så du får hevet de bedste karakterer i land?

Det er en god ide at være i god tid, hvis du drømmer at opnå et højt snit med de sidste karakterer fra gymnasiet. Selvom du måske ikke ved, hvilke fag du skal op i, så er der stadig nogle bestemte ting, du kan gøre, så du er klar til at få studenterhuen på hovedet til sommer.

1. Brug alternative læringsværktøjer

Synes du, at oldtidskundskab er uinspirerende og fransk er volapyk, og du er ikke motiveret til at læse op? Så overvej, om der findes alternative læringsmetoder, du kan bruge. Det kan fx være på Youtube, hvor du finder videoer om mange forskellige emner, der bliver forklaret på nye spændende og anderledes måder, der gør det let  forstå.

Du har også mulighed for at bruge studieapps. De hjælper dig til at studere bedre og mere effektivt, så du ikke føler, at lektierne æder hele din fritid.

2. Find din bedste studiemetode

Apropos studieapps og effektivitet, så gælder det om at fjerne de ting, der kan distrahere dig, når du skal læse lektier. Det kan være alt lige fra sociale medier, spil, mennesker og musik, der ødelægger din koncentration. Overvej, om du skal udelukke siderne i et tidsrum, hvis du har det med konstant lige at skulle tjekke Snapchat. Sæt dig et sted, hvor du kan være uforstyrret, og sørg for at bruge din tid effektivt, så du ikke føler, du spilder den.

3. Skift plads

Hvis du har svært ved at koncentrere dig derhjemme, så sørg for at læse et andet sted, end du plejer. Gå på det lokale bibliotek, eller find en cafe, hvor det er okay at studere - og hvor larmen ikke overdøver dine tanker. Det kan være en god metode, der hjælper dig med til at koncentere dig bedre, så du kan arbejde mere effektivt. 

4. Notatteknik

Overvej, hvordan du gør dine notater mest brugbare, inden du skal i gang med at læse op. Det kan tage rigtig lang tid at læse igennem noterne og forstå, hvad du mente, da du skrev dem ned. Brug derfor noget tid på at overveje, hvordan du mest muligt ud af dem.

Det kunne fx være ved at tegne noterne som kort, billeder, grafer, pile eller andet, der kan hjælpe din hjerne med at huske pointen.

5. Tro på dig selv!

Forskning viser, at studerende med høj selvtillid scorer højere karakterer. Derfor kan det godt betale sig at booste din selvtillid og stoppe med at bekymre dig alt for meget om de kommende eksamener.

Senest opdateret: 14 jul 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 09-06-2022

Guide til den gode eksamen

Eksamen! Det er det ord, der kan få det til at løbe koldt ned af ryggen på de fleste. Helt forståeligt, men læs med her, hvor du her en guide til, hvordan du kan gå til eksamen med succes.

Læs mere
Sidst opdateret 15-07-2022

5 tips til din eksamensforberedelse

Sidder du og er nervøs for dine kommende eksaminer? Her får du vores 5 gode råd til din eksamensforberedelse, så du kan gøre dit allerbedste og sikre, at du er bedst muligt forberedt. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-07-2022

7 tips: De bedste gadgets til studerende

Som studerende har man tit meget at se til på en gang og derfor er alt, der kan gøre studietiden lidt nemmere, guld værd. Se vores liste over de 7 bedste gadgets til studerende lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 15-01-2016

Gruppeeksamen vs. Individuel eksamen

Er du mest til at præstere alene og er du mest komfortabel med at spotlightet kun skinner på dig? Eller er du mest til at diskutere din opgave sammen med de mennesker, du har skrevet den med? Her får du overblik over fordele og ulemper ved gruppeeksamen vs. individuel eksamen.

Læs mere
Sidst opdateret 15-07-2022

Sådan får du mere ud af undervisningen på dit studie

Skal du til at starte på en videregående uddannelse, og har du tænkt over hvilke krav du møder på en universitetsuddannelse? Læs hvordan du får mest muligt ud af undervisningen på dit nye studie her.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2022

3 trin: Sådan kommer du godt fra studiestart

Det kan være en stor omvæltning at starte ny uddannelse efter sommerferien. Måske er du nervøs for at starte på dit nye studie? Bare rolig. Vi giver dig her 3 tips til at komme godt fra studiestart.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Fra gymnasiet til universitetet med succes

Studiestart nærmer sig, og sommerfuglene flagrer rundt i maven. Læs med og få 4 gode råd til at tage springet fra at være elev på en ungdomsuddannelse til studerende på en videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 15-07-2022

8 gode råd: HF fjernundervisning i udlandet

Vil du gerne bruge dit sabbatår på at rejse, men mangler fag til at kunne søge ind på dit drømmestudie? Så udforsk dine muligheder for at tage HF-enkeltfag som fjernstudie i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-06-2022

Sådan håndterer du eksamensangst

Eksamensangst kommer i mange afskygninger. Nogle gange går klappen ned, mens det andre gange handler om for høje ambitioner. Få her en række redskaber til, hvordan du bedst kommer angsten til livs. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-07-2022

Sådan undgår du eksamenssnyd og plagiering

Hvert år klapper plagieringsfælden for mange studerende. Ikke alle snyder bevidst, men manglende overblik eller misfortåelser ved kildehenvisning kan have store konsekvenser. Få 3 gode råd her.

Læs mere
Sidst opdateret 15-07-2022

Find den rigtige engelsktest

Sprogtesten er en nødvendighed for dig, der gerne vil læse på universitetet eller gøre karriere i udlandet. Tag derfor et kig på vores infografik og se, hvilken én af testene, der opfylder dine behov. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-07-2022

Guide: Sådan bruger du APA-kildehenvisning

Man skal ikke undervurdere vigtigheden af kildehenvisninger i en akademisk opgave! Vi har lavet en guide til kildehenvisningssystemet APA, så du nemt kan referere til dine kilder og dermed aflevere en korrekt og fyldestgørende litteraturliste.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2022

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, men er kommet i tvivl, om det er det rette for dig? Mange tvivler indimellem på deres valg af studie, men der er nogle ting du bør overveje før du dropper ud.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Studiestress? Her er 3 ting, der kan hjælpe dig

Stress under studiet er noget de fleste har oplevet, men hvad kan du gøre for at afkoble? Man kan faktisk gøre meget selv for at stresse mindre og få mere overskud i hverdagen. Se med her.

Læs mere
Sidst opdateret 15-07-2022

Den ultimative guide til TOEFL-testen

Skal du til TOEFL-test, men er i tvivl, om du kan bestå? Læs med i denne guide og få gode og håndgribelige råd, der sikrer dig et godt resultat.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

4 funktioner i Excel som alle studerende vil elske

Excel er et fantastisk program! Med nogle få smarte og simple funktioner, så kan du faktisk få rigtig meget ud af programmet uden at bruge lang tid på at sætte dig ind i det. Se selv her.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Træn din eksamenssituation med Virtual Reality (VR)

Hvordan kan du bruge VR som eksamenstræning? StudyMind har udviklet et VR-eksamenslab, der består af tre dele og tilgås via en app. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Sådan holder du dig motiveret under Covid-19

Covid-19 har påvirket vores hverdag på mange måder, og det kan være meget frustrerende. Få nogle gode råd til at holde motivationen oppe lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Få skræddersyet lektiehjælp og nå dine mål

Lektiehjælp kan være lige præcis dét, den enkelte studerende har brug for. Undervisning og lektiehjælp, der er skræddersyet den enkelte, kan give et boost i motivation, faglighed og ikke mindst faglig selvtillid. Dette kan have en stor indvirkning på dine karakterer, din tro på dig selv og dine drømme for fremtiden.

Læs mere