Derfor er en erhvervsuddannelse en rigtig god idé

Tre eksperter kommer her med tre gode argumenter for, hvorfor du skal vælge en erhvervsuddannelse.

Uddan dig til fremtiden med en erhvervsuddannelse

Er du én af de mange tusinde unge, der skal vælge en ungdomsuddannelse til næste år? Så skal du måske overveje at søge ind på en erhvervsuddannelse. En erhvervsuddannelse er nemlig ideel for dig, der ønsker og trives med et praktisk hold i et bestemt erhverv.

Der findes tilmed et hav af erhvervsuddannelser, og du kan derfor finde den, der er helt rigtig for dig. Samtidig afgør du selv om og hvordan du vil videreuddanne dig bagefter.

Vi har talt med Adrian Tresoglavic, der er konstitueret direktør for Erhvervsskolen Nordsjælland, Morten Bo Berthelsen, der er kommunikationschef på TEC, og Marianne Bukh Villesen, der er uddannelses- og markedschef på Mercantec, om alle fordelene ved en erhvervsuddannelse. Læs med her og find ud af, hvorfor de bestemt opfordrer dig til at søge ind.


Du afgør selv dine muligheder for videreuddannelse

Dine muligheder for videreuddannelse er mange i fremtiden, og du må ikke se erhvervsuddannelsen som en spændetrøje, der fastholder dig i et bestemt erhverv resten af dit liv. Du skal snarere betragte den som din blødeste yndlingssweater, der former sig efter dine ønsker for videre uddannelse i fremtiden:

Man kan sagtens bruge en erhvervsuddannelse som springbræt til en videregående uddannelse. De fleste erhvervsuddannelser giver for eksempel mulighed for at læse videre på erhvervsakademi, hvis man får lyst til det – eventuelt på et senere tidspunkt. Det er altså en rigtig god idé at tage en erhvervsuddannelse og udvikle sin karriere derfra – og samtidig have erhvervsuddannelsen at falde tilbage på,” fortæller Morten Bo Berthelsen.

Marianne Bukh Villesen stemmer i og fortæller endvidere, hvordan en erhvervsuddannelse også kan være det helt rigtige valg for dig, der allerede nu godt ved, at du vil læse en videregående uddannelse på et universitet:

Med den nye EUX-uddannelse kan man i dag kombinere en studentereksamen med en erhvervsuddannelse, så alle døre står åbne efter endt uddannelse. Med en EUX-uddannelse kan man søge ind på alle videregående uddannelser på lige fod med unge, der har en STX-, HHX- eller HTX-eksamen.

Med en erhvervsuddannelse er det altså dig selv, der afgør, hvilken retning du vil gå i, når du har afsluttet den. Mulighederne er mange, men én ting er helt sikker; du har alle forudsætningerne for at uddanne dig videre til en strålende karriere.

Find din erhvervsuddannelse her

En erhvervsuddannelse åbner døre for livet

En erhvervsuddannelse er både for dig, der drømmer om at uddanne dig til et bestemt fag og for dig, der ønsker at læse videre. Fælles for jer begge er det, at uddannelsen ruster jer fagligt og til fremtiden på allerbedste vis, siger Adrian Tresoglavic:

En erhvervsuddannelse er for unge, der ønsker en solid uddannelse med et praktisk fokus og en tæt kontakt til en arbejdsplads. En erhvervsuddannelse kan være vejen ind i et fag, som man bliver i, i resten af ens karriere, men det kan også være en trædesten til videreuddannelse. Sagt på en anden måde, så er det en åben dør til mange muligheder i arbejdslivet.

Den påstand er Morten helt enig i og slår et slag for erhvervsuddannelsernes mange muligheder og det faktum, at der er brug for alle typer af erhvervsuddannede:

En erhvervsuddannelse åbner masser af døre - den er ikke et valg for resten af livet, som mange tror. For det første får man, lige som på gymnasiet, også almene skolekundskaber med fag som dansk, matematik og engelsk. Uddannelserne er alsidige og kræver, at man kan arbejde med komplekse problemstillinger og tænke i innovative løsninger, og der er både brug for dem, der helst vil have olie på fingrene og it-nørderne.

At dørene står åbne, og at efterspørgslen på kompetente erhvervsuddannede unge er stor, er bestemt også noget man lægger mærke til på Mercantec: “En erhvervsuddannelse giver utrolig mange karrieremuligheder og efterspørgslen på unge, der har en erhvervsuddannelse er meget stor”, fortæller Marianne.

Du uddanner dig til beskæftigelse

Den markante efterspørgsel gør også, at der oprettet langt flere lærepladser. Det er altså ikke længere et problem at finde en virksomhed, hvor man kan komme i lære og dermed færdiggøre sin uddannelse fortæller Marianne:

Der findes rigtig mange gode praktikpladser inden for alle mulige forskellige fagområder og brancher. Fælles for dem alle er, at man som elev på en erhvervsuddannelse får en masse spændende udfordringer og opgaver, som man kan løse både, når man er i praktik i en virksomhed og skoleophold.

Virksomhederne er fulgt med den store efterspørgsel. De vil gerne bistå dig i din uddannelse, og med en erhvervsuddannelse uddanner du dig til beskæftigelse siger Morten:

Mange har hørt, at det er svært at få en læreplads, men tiderne har ændret sig, og det er slet ikke så svært mere. Situationen er faktisk sådan, at adskillige uddannelser sågar lover lærepladsgaranti. Der er nemlig stor efterspørgsel på faglærte. Danmark mangler faglærte nu og kommer til at mangle endnu flere faglærte de næste mange år, så hvis man vil være sikker på at uddanne sig til beskæftigelse, er en erhvervsuddannelse den rigtige vej at gå. Desuden er der med en erhvervsuddannelse gode muligheder for at starte et firma op og blive sin egen chef.

En erhvervsuddannelse er altså det helt rigtig valg for dig, hvis du gerne vil have et praktisk element i din uddannelse, mens du stadig holder alle dine muligheder for videreuddannelse åben. 

Lyder en erhvervsuddannelse som noget for dig?

Find din erhvervsuddannelse her


Annoncer