Vis studentum.dk som: Mobile
Case competition

Den ultimative guide til Case Competitions for studerende

Er du studerende, og drømmer du om at få noget hands-on erfaring og netværk indenfor din branche? Så er en Case Competition måske lige netop det, der skal til for at skubbe din karriere videre.

For mange virksomheder bliver Case Competitions brugt til rekruttering og employer branding, hvorfor det kan være meget værdifuldt for dig at deltage, hvis du gerne vil lande et relevant studie- eller fuldtidsjob, når du er færdig. Ved at deltage i en Case Competition får du et langt bedre indblik i virksomheden, og hvilke opgaver der ligger indenfor dit fagfelt. Samtidig får du skabt et spændende netværk, som du kan trække på i din fremtidige karriere. 

Brug derfor Case Competitions strategisk til både at få et indblik i virksomhederne bag, men også til at opnå nogle af de kompetencer, der efterspørges, så du har mulighed for at komme videre i din karriere.

Herunder har vi samlet den ultimative guide til forskellige Case Competitions, du kan deltage i som studerende.

For alle studerende - Bachelor, Kandidat, MBA

For business-studerende

For jura- og økonomistuderende

For kommunikations- og marketingsstuderende

For IT-studerende

BA, CAND,MBA

Venture Capital Investment Competition

For hvem: MBA studerende

Hvornår: Februar

Hvor: København

Venture Capital Investment Competition er en casekonkurrence for MBA-studerende, som kan få et indblik i livet som venturekapitalist. Venture Capital Investment Competition kalder selv deres konkurrence for WIN-WIN-WIN, da den både giver viden til studerende, startups og succesfulde venturekapitalister.

VCIC startede i 1998, og er i dag et internationalt foretagende med over 50 events på fire forskellige kontinenter. Modsat klassiske case competitions, hvor studerende pitcher deres ide til virksomheder, så er de studerende investorerne ved VCIC, og det er rigtige entreprenører, der pitcher til dem.

Det betyder også, at hver MBA studerende må lære at være i rollen som venturekapitalist, og hvordan man gå igennem hele VC investeringsprocessen. Du lærer dermed at tænke som venturekapitalist.

Til VCIC læser du rigtige business plans fra rigtige startups, ser pitches og sidder til 1-til-1 møder med startups. Derefter vælger du, hvilken virksomhed du gerne vil investere i og forhandler en aftale. Endeligt får du feedback på forløbet fra erfarne venturekapitalister.

Læs mere om Venture Capital Investment Competition


Djøf: Doing Business In

For hvem: Tværfaglig segment af studerende: Jura, økonomi, statskundskab, erhvervsøkonomiuddannelser og kemi/bioingeniøruddannelser

Hvornår: Påske

Hvor: Skifter land fra år til år

Deadline for tilmelding: Start december

Doing Business In er en årlige casekonkurrence og studietur for 30 udvalgte studerende. Case competition er lavet i samarbejde med BCG og Novozymes

På turen vil du blive delt op i tværfaglige grupper af fem, som sammen skal løse en kompleks og virkelig case fra BCG og Novozymes på destinationen. I 2019 var destinationen Brasilien. Landet er altid et sted, hvor Novozymes og BCG er til stede.

Djøf: Doing Business In er én af de case competitions, der tager mere end tid andre, da der inden afrejse er to dages præ-seminar i København, herefter 12-14 dages rejse til udlandet, og ½ dags finale et par uger efter turen i København. Der er ikke nogen præmie tilknyttet denne Case Competition - udover oplevelsen af at komme til at andet land og deltage i en prestigefyldt Case Competition.

Læs mere om Djøf: Doing Business In her.


AAU Case Competition

For hvem: Alle universitetsstuderende

Hvornår: Marts

Hvor: Aalborg

AAU Case Competition er en stor årlig Case Competition i Aalborg, hvor alle studerende kan deltage og vælge mellem 3 cases. Uanset om du læser business, IT eller til ingeniør, så er der en case for dig. Der er kun én virksomhed i fokus og hele arrangementet foregår over 2 dage med afsluttende en finale. 

Ved AAUCC er det ikke krav, at virksomheden skal aflevere en 100-siders case, som de studerende skal finde rundt i. Det er ofte 2-3 sider, hvor du som studerende skal tænke innovativt i forhold til løsningen. Man arbejder i hold af 3-4 studerende, og der opstilles i alt 15 hold til den årlige Case Competition.

Du skal deltage i AAUCC, fordi du lærer at bruge din uddannelse og teoretiske viden fra studiet i forhold til at arbejde med virkelige problemstillinger fra erhvervslivet. Derudover får du skabt et godt netværk med personer fra din branche, og du kan skrive på dit CV, at du har deltaget og bruge det næste gang, du skal søge nyt job. 

Læs mere om AAU Case Competition her. 


Innovation in Action ved Novo Nordisk

For hvem: Alle kandidatstuderende

Hvornår: Oktober

Hvor: Bagsværd, Novo Nordisk hovedkontor

Deadline for tilmelding: September

Innovation in Action er en casekonkurrence for kandidatstuderende på alle uddannelsesretninger. Hvert år tager Novo Nordisk fat i en ny problemstilling fx diabetes, overvægt, Growth hormone therapy og lignende.

Dette års case handler om udfordringen med, at nogle af vores patienter inden for diabetes og overvægt dropper ud af behandling inden for det første år. Her ønsker vi at få de studerendes hjælp i forhold til at finde kreative og innovative løsninger.

Casen varer i én dag og er en intensiv proces, hvor studerende bliver placeret i grupper af 5-7. Grupperne er tværfaglige, og de skal arbejde sammen om at finde den mest innovative løsning. 

Til slut vil alle grupper præsentere deres løsning foran en jury af specialister fra Novo Nordisk og topledere. Den gruppe, som præsenterer den bedste løsning, vinder. Præmien er ”En dag med Novo Nordisk”, hvor de studerende får et screening-interview, konkrete tips til CV og ansøgning og får et indblik i, hvordan det er at arbejde i Novo Nordisk. Alt sammen for at øge chancerne mod at lande et job i Novo Nordisk.

Læs mere om Innovation in Action ved Novo Nordisk her.


Business

CBS Case Competition

For hvem: Bachelorstuderende

Hvornår: Februar - Marts

Hvor: København

CBS Case Competition er en årlig casekonkurrence på Copenhagen Business School. Konkurrencen er delt op i to - nemlig global og invitational. Den globale konkurrence er for businessstuderende over hele verden og konkurrencen foregår online. Vinderen får en plads i den invitationale konkurrence i København. 

CBS Case Competition har foregået over de sidste 16 år, og hvert år for 12 hold fra verdens førende internationale universiteter lov til at konkurrere.Gennem CBS Case Competition får du mulighed for at arbejde problemorienteret mod at løse en bestemt og relevant case. Samtidig skal holdet præsentere løsningen foran et panel af professionelle dommere, og du vil dermed blive træne dine kompetencer i forhold til at formidling, præsentation og kommunikation. 

Læs mere om CBS Case Competition her.


Aarhus Case Competition

For hvem: Nordiske business studerende

Hvornår: Marts

Hvor: Aarhus

Aarhus Case Competition er for business studerende i de nordiske lande. Ni udvalgte teams skal løse tre forskellige cases fra virkeligheden: to indledende cases samt en større 30-timers hovedcase. Vinderen modtager titlen som Case Solving Champions med dertilhørende præmier.

Konkurrencen bliver afholdt af Studenterlauget og har eksisteret siden 2012. Målet er at bygge bro mellem de studerende og erhvervslivet. Aarhus Case Competition tager en uge, hvor der bliver dystet i at løse relevante business cases hentet fra erhvervslivet og virksomhedernes praksis. 

Ved at deltage i Aarhus Case Competition forbereder du dig til en fremtidig karriere inden for business, markedsføring, økonomi og handel. Du udvikler bl.a. case-solving evner, samtidig med at du et unikt indblik i erhvervslivet og et netværk, som du kan trække på i din fremtidige karriere. 

Læs mere om Aarhus Case Competition her.


Jura & Økonomi

Challenge - PwC Case Competition

For hvem: Kandidatuddannelse inden for økonomi, jura, finansiering, strategi, regnskab og lign.

Hvornår: Februar

Hvor: Hellerup

Er du kandidatstuderende inden for fx økonomi, jura, finansering, strategi eller regnskab, og vil du gerne skabe værdi for kunder, kolleger og dig selv, samtidig med du får et indblik i, hvordan det er at arbejde i verdens største revisions-, skatte- og rådgivningshuse? Så er PwC Case Competition noget for dig. 

Til PwC Case Competiton er der plads til 32 udvalgte studerende. Ved at deltage får du udvidet dit netværk inden for din branche. Samtidig bliver du udfordret på din faglighed og evne til at løse relevante problemstillinger. Endeligt kan din deltagelese skrives på dit CV og booste dine chancer for at lande et relevant studiejob. 

Læs mere om Challenge - PwC Case Competition her.


Polit Case Competition

For hvem: Økonomistuderende som er forbi deres 1. semester

Hvornår: Marts

Hvor: Dansk Industri, København

Polit Case Competition er en casekonkurrence for økonomistuderende. Her præsenteres du for en interessant og udfordrende case, hvor både du kan anvende teoretisk viden og værktøjer fra økonomistudiet. 

Polit Case Competition startede i 2014 og er organiseret af studerende fra Københavns Universitet. Casen er baseret på virkelige udfodringer fra erhvervslivet, og det kræver teamwork, struktureret problemløsning, økonomisk analyse og præsentationsfærdigheder at vinde.

Case konkurrencen er delt op i tre dele. Partner Pre-Case, hvor de tre bedste hold bliver udvalgt til at præsentere deres løsning. Workshop: Nail the Case er en aften, hvor casen bliver præsenteret, og det er muligt at få feedback og høre løsningsmodeller fra erfarne konsulenter. Sidste del er The Case Experience, som varer i to dage.

Læs mere om Polit Case Competition her.


Djøf og Danske Advokaters arbejds­retlige proces­spil

For hvem: Jura- og erhvervsjurastuderende

Hvornår: 2020

Hvor: Danske Advokater, København

Processpillet er Djøf og Danske Advokaters arbejdsretlige Case Competition, hvor du - som sagsøger eller sagsøgte - får mulighed for at udarbejde en stævning eller svarskrift og procedere i Østre eller Vestre Landsret. Dommerpanelet består af dommere og advokater, og hvert hold får tilknyttet en advokat som vejleder. 

Dommerne udvælger hold, der går videre til finalen og skal procedere i Højesteret, og efter finalen afholdes en finalereception for alle hos Danske Advokater, hvor vinderne afsløres. 

Ved at deltage i dennne Case Competition styrker du dit cv, møder førende danske advokater og omsætter arbejdsret til praksis.

For at deltage i Processpillet skal du være studerende og medlem af Djøf. Du kan ansøge enten som enkeltperson, eller som hold. Det er ikke et krav, at du har haft arbejdsret, men det er bestemt en fordel.

Læs mere om Djøf og Danske Advokaters arbejds­retlige proces­spil her.


M&A Case Competition ved Juridisk Diskussionsklub

For hvem: Jurastuderende

Hvornår: August

Hvor: København

I et samarbejde mellem Juridisk Diskussionsklub og Kromann Reumert afholdes M&A Case Competition. Denne Case Competition har til formål at give et realistisk billede af et M&A forløb fra erhvervslivet. Konkurrencen løber fra mandag til fredag og inkluderer bl.a. undervisning og oplæg fra Kromann Reumert, oplæg fra eksterne oplægsholdere, en 24 timers case inkl. vejledning samt den endelige præsentation af løsninger til casen. 

Undervisningen går ud på at klæde dig på til at løse casen og omfatter således alle dele af M&A-forløbet. Det betyder også, at du ikke behøver at have forudgående kendskab til M&A, men blot en interesse og motivation for at lære mere om forløbet. 

Ugen har ikke kun fokus på det faglige, men der afholdes også sociale arrangementer, hvor du har mulighed for at netværke med andre deltagere, fuldmægtige, advokater og partnere i Kroman Reumert. På den måde får du mulighed for at udbygge dit professionelle netværk. 

Dommerpanelet består af nogle af branchens allerdygtigste M&A-advokater og vil inkludere både partnere og erfarne advokater fra Kromann Reumert.

Læs mere om M&A Case Competition ved Juridisk Diskussionsklub her


Kommunikation & Marketing

ComCaseCompetition

For hvem: Kommunikationsstuderende på 4. Semester eller længere.

Hvornår: Marts

Hvor: København

ComCaseCompetition er en international casekonkurrence for kommunikationsstuderende over hele verden. Det er den ultimative udfordring, hvor det både kræver samarbejde og anvendelse af akademisk teori at vinde konkurrencen.

10 hold med fire studerende konkurrerer mod hinanden. De har 24 timer til at løse opgaven. Under konkurrencen kommer man både i kontakt med internationale studerende, bureauer og virksomheder. Efter de 24 timer vil alle hold præsentere deres løsning for en række dommere, som består af kommunikationseksperter og akademikere.

Det vindende hold får mulighed for at diskutere deres løsningsforslag i dybden med virksomheden efterfølgende.

Læs mere om ComCaseCompetition her.


The Kunde Competition

For hvem: Kommunikation & Marketingsstuderende

Hvornår: Marts

Hvor: København

Prøv kræfter med en aktuel marketingsudfordring i realistiske rammer med en Case Competition ved en af Nordens førende marketing- og brandingbureauer. Igennem konkurrencen får du et unikt indblik i bureaubranchen, samtidig med at du arbejder både strategisk og kreativt med casen.

Kunde & Co udvælger 40 deltagere, som deles op i hold af otte, bestående af både strategiske og kreative studerende. Her har i 48 timer til at læse en aktuel case for en virksomhed. Undervejs er det muligt at få sparring fra Kunde & Co’s konsulenter, og til slut bliver den bedste løsning af casen kåret af en jury bestående af ledelsen i Kunde & Co samt udvalgte personer fra casevirksomheden.

Læs mere om The Kunde competition her


CommCase Aarhus

For hvem: Kommunikationsstuderende

Hvornår: November

Hvor: Aarhus

Deadline for tilmelding: Oktober

Commcase Aarhus giver studerende muligheden for at løse aktuelle udfordringer inden for marketing og erhvervskommunikation. Casen har fokus på problemløsning for en specifik virksomhed, og det er en god mulighed for at skabe et større netværk i branchen. 

Commcase skiller sig ud ved at have en tæt kontakt til erhvervslivet gennem de pågældende partnere, hvilket skaber unikke muligheder for at prøve kræfter med erhvervslivet som færdiguddannet. Der skabes direkte kontakt til erhvervslivet igennem networking events samt personlig vejledning og feedback fra consulting-parterne.

Commcase foregår over tre intensive dage, hvor du deltager i en række relevante præsentationer fra partnerne samt en indledende- og en hovedcase, som løses over dagene. Vinderen bliver udvalgt af jury bestående af højtstående personer erhvervslivet.

Commcase er kendetegnet ved et højt fagligt niveau, men hvor ambitioner og engagement vægter højere end, hvor langt du er på din uddannelse.

I 2018 var hovedpartneren JYSK, mens OMD og Precis Digital var consulting-partnere på casen.

Læs mere om Commcase Aarhus her.


Dentsu Brand Battle

For hvem: Vi opfordrer alle studerende, som interesserer sig for medier, kommunikation, forbrugeradfærd, strategi eller teknologi til at søge om deltagelse i Dentsu Brand Battle.

Hvornår: Den første weekend i oktober

Hvor: Århus

Deadline for tilmelding: Ultimo september

Dentsu Brand Battle er for dig med interesse i marketingbranchen. Det er en konkurrence, hvor seks skarpe holde duellerer mod hinanden i kampen om at udtænke den  bedste løsning på den udfordring, årets casevirksomhed stiller. Dentsu Brand Battle er en konkurrence for dig, der brænder for medier, kommunikation, strategi, teknologi og digitale platforme og som bare venter på at afprøve din passion i praksis. I Dentsu Brand Battle får du nemlig mulighed for at afprøve din teoretiske viden på en autentisk udfordring for en virksomhed.

Læs mere om Dentsu Brand Battle her.


IT

Cand.it. Case Competition

For hvem: IT-studerende fra Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet

Hvornår: November

Hvor: Skifter mellem skolerne

Deadline for tilmelding: Åbner i September

Cand.it Case Competition samler ca. 75 af Vestdanmarks Cand.it.-studerende over to dage (fredag-lørdag) at løse en case, der er præsenteret af virksomheder. I konkurrencen er du som studerende selv med til at definere problemstillingen inden for de givne temaer.

De studerende samarbejder i grupper på tværs af uddannelser og universiteter om et løsningsforslag til en aktuel problemstilling. Undervejs får de sparring fra erhvervsrepræsentanter og iværksættere.

Efter 30 timers intensiv indsats præsenterer alle grupper deres ide og koncept for en jury med fire-fem erhvervsfolk.

Læs mere om Cand.It. Case Competition her.


Senest opdateret: 22 nov 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 28-09-2017

Ny i byen - tips & tricks til dit nye studieliv

Er du flyttet til en ny by for at studere? Find tips & ideer lige her, til at blive bedre bekendt med din nye by og dit nye studie, og hvordan du opbygger et nyt netværk.

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Blev du ikke optaget på din drømmeuddannelse?

Er du ikke kommet igennem nåleøjet og blevet optaget på din drømmeuddannelse? Her kan du møde andre, der heller ikke blev optaget på deres drømmeuddannelse og læse deres historier, om hvordan de i dag har fundet deres rette hylde på en ny uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Sådan skriver og opbygger du et godt kronologisk CV

Er du jobsøgende, og mangler du inspiration til at skrive et godt kronologisk CV? Læs med her, hvor du finder et eksempel på et kronologisk CV.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-08-2019

Sådan styrker du din trivsel på studiet

Her kan du læse 5 gode råd, som kan være med til at styrke din mentale trivsel og velvære under studietiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

10 fremtidsforudsigelser - Fra robotter til 3D-printet gourmetmad

Arbejdsmarkedet bevæger sig virkelig hurtigt og du skal holde dig opdateret, hvis du skal være klar til fremtiden. Allerede det seneste år har omkring hver fjerde lønmodtager fået et nyt job. Føler du dig klar? Læs med her, hvor vi gennemgår 10 fremtidsforudsigelser der kan præge, hvordan jobmarkedet ser ud om en bare 15-20 år.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Boost din jobansøgning med din egen CV-hjemmeside

Et online CV er en god måde at booste din jobansøgning på. Se her, hvorfor og hvordan du bør lave en CV-hjemmeside i din kommende jobsøgning. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-10-2015

Udannelsesordbog

Når du starter på din drømmeuddannelse, risikerer du at støde på ord, du aldrig har hørt om før. Ord som RUS-tur, øl og årsfest har du sikkert allerede helt styr på, men hvad betyder alumne eller dekan? Og hvad er egentlig forskellen på campus og fakultet? Læs Studentums ABC-guide til uddannelseslingo.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere
Sidst opdateret 06-08-2019

Iværksætterdrømme? Få de bedste råd fra unge iværksættere

Drømmer du om at blive iværksætter? Her giver en række unge, succesfulde iværksættere dig de bedste råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2017

Sådan håndterer du din stress

Studielivet er lig med et studiegruppe, projektarbejder og deadlines i et væk. Her giver studentum.dk dig fem gode råd til, hvordan du bedst håndterer det, så det ikke udvikler sig til stress. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-07-2019

Skriv et godt kompetence CV - se et eksempel her

Er du i gang med at søge job, og ønsker at fange opmærksomheden med dit CV? Et kompetence CV kan være den rigtige vej for dig - se her hvordan du laver det.

Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 04-02-2018

Top 30 efterspurgte kompetencer hos studentermedhjælperen

Søger du et studiejob? Få styr på hvilke kompetencer du bør lægge vægt på i din jobansøgning, når jagten går ind på det gode studiejob.

Læs mere
Sidst opdateret 11-09-2018

Studiestress? Her er tre ting, der kan hjælpe dig med at stresse af

Stress under studiet er noget de fleste har oplevet, men hvad kan du gøre for at afkoble? 

Læs mere