Vis studentum.dk som: Mobile
Case competition

Den ultimative guide til case competitions for studerende

Er du studerende, og drømmer du om at få noget hands-on erfaring og netværk indenfor din branche? Så er en case competition måske lige netop det, der skal til for at skubbe din karriere videre.

For mange virksomheder bliver case competitions brugt til rekruttering og employer branding, hvorfor det kan være meget værdifuldt for dig at deltage, hvis du gerne vil lande et relevant studie- eller fuldtidsjob, når du er færdig. Ved at deltage i en case competition får du et langt bedre indblik i virksomheden, og hvilke opgaver der ligger indenfor dit fagfelt. Samtidig får du skabt et spændende netværk, som du kan trække på i din fremtidige karriere. 

Brug derfor case competitions strategisk til både at få et indblik i virksomhederne bag, men også til at opnå nogle af de kompetencer, der efterspørges, så du har mulighed for at komme videre i din karriere.

Herunder har vi samlet den ultimative guide til forskellige case competitions, du kan deltage i som studerende.

For alle studerende - Bachelor, Kandidat, MBA

For business-studerende

For jura- og økonomistuderende

For kommunikations- og marketingsstuderende

For IT-studerende

BA, CAND,MBA

Venture Capital Investment Competition

For hvem: MBA studerende

Hvornår: Februar

Hvor: København

Venture Capital Investment Competition er en casekonkurrence for MBA-studerende, som kan få et indblik i livet som venturekapitalist. Venture Capital Investment Competition kalder selv deres konkurrence for WIN-WIN-WIN, da den både giver viden til studerende, startups og succesfulde venturekapitalister.

VCIC startede i 1998, og er i dag et internationalt foretagende med over 50 events på fire forskellige kontinenter. Modsat klassiske case competitions, hvor studerende pitcher deres ide til virksomheder, så er de studerende investorerne ved VCIC, og det er rigtige entreprenører, der pitcher til dem.

Det betyder også, at hver MBA studerende må lære at være i rollen som venturekapitalist, og hvordan man gå igennem hele VC investeringsprocessen. Du lærer dermed at tænke som venturekapitalist.

Til VCIC læser du rigtige business plans fra rigtige startups, ser pitches og sidder til 1-til-1 møder med startups. Derefter vælger du, hvilken virksomhed du gerne vil investere i og forhandler en aftale. Endeligt får du feedback på forløbet fra erfarne venturekapitalister.

Læs mere om Venture Capital Investment Competition


Djøf: Doing Business In

For hvem: Tværfaglig segment af studerende: Jura, økonomi, statskundskab, erhvervsøkonomiuddannelser og kemi/bioingeniøruddannelser

Hvornår: Påske

Hvor: Skifter land fra år til år

Deadline for tilmelding: Start december

Doing Business In er en årlige casekonkurrence og studietur for 30 udvalgte studerende. Case competition er lavet i samarbejde med BCG og Novozymes

På turen vil du blive delt op i tværfaglige grupper af fem, som sammen skal løse en kompleks og virkelig case fra BCG og Novozymes på destinationen. I 2019 var destinationen Brasilien. Landet er altid et sted, hvor Novozymes og BCG er til stede.

Djøf: Doing Business In er én af de case competitions, der tager mere end tid andre, da der inden afrejse er to dages præ-seminar i København, herefter 12-14 dages rejse til udlandet, og ½ dags finale et par uger efter turen i København. Der er ikke nogen præmie tilknyttet denne case competition - udover oplevelsen af at komme til at andet land og deltage i en prestigefyldt case competition.

Læs mere om Djøf: Doing Business In her.


AAU Case Competition

For hvem: Alle universitetsstuderende

Hvornår: Marts

Hvor: Aalborg

AAU Case Competition er en stor årlig case competition i Aalborg, hvor alle studerende kan deltage og vælge mellem 3 cases. Uanset om du læser business, IT eller til ingeniør, så er der en case for dig. Der er kun én virksomhed i fokus og hele arrangementet foregår over 2 dage med afsluttende en finale. 

Ved AAUCC er det ikke krav, at virksomheden skal aflevere en 100-siders case, som de studerende skal finde rundt i. Det er ofte 2-3 sider, hvor du som studerende skal tænke innovativt i forhold til løsningen. Man arbejder i hold af 3-4 studerende, og der opstilles i alt 15 hold til den årlige case competition.

Du skal deltage i AAUCC, fordi du lærer at bruge din uddannelse og teoretiske viden fra studiet i forhold til at arbejde med virkelige problemstillinger fra erhvervslivet. Derudover får du skabt et godt netværk med personer fra din branche, og du kan skrive på dit CV, at du har deltaget og bruge det næste gang, du skal søge nyt job. 

Læs mere om AAU Case Competition her. 


Innovation in Action ved Novo Nordisk

For hvem: Alle kandidatstuderende

Hvornår: Oktober

Hvor: Bagsværd, Novo Nordisk hovedkontor

Deadline for tilmelding: September

Innovation in Action er en casekonkurrence for kandidatstuderende på alle uddannelsesretninger. Hvert år tager Novo Nordisk fat i en ny problemstilling fx diabetes, overvægt, Growth hormone therapy og lignende.

Dette års case handler om udfordringen med, at nogle af vores patienter inden for diabetes og overvægt dropper ud af behandling inden for det første år. Her ønsker vi at få de studerendes hjælp i forhold til at finde kreative og innovative løsninger.

Casen varer i én dag og er en intensiv proces, hvor studerende bliver placeret i grupper af 5-7. Grupperne er tværfaglige, og de skal arbejde sammen om at finde den mest innovative løsning. 

Til slut vil alle grupper præsentere deres løsning foran en jury af specialister fra Novo Nordisk og topledere. Den gruppe, som præsenterer den bedste løsning, vinder. Præmien er ”En dag med Novo Nordisk”, hvor de studerende får et screening-interview, konkrete tips til CV og ansøgning og får et indblik i, hvordan det er at arbejde i Novo Nordisk. Alt sammen for at øge chancerne mod at lande et job i Novo Nordisk.

Læs mere om Innovation in Action ved Novo Nordisk her.  


Business

CBS Case Competition

For hvem: Bachelorstuderende

Hvornår: Februar - Marts

Hvor: København

CBS Case Competition er en årlig casekonkurrence på Copenhagen Business School. Konkurrencen er delt op i to - nemlig global og invitational. Den globale konkurrence er for businessstuderende over hele verden og konkurrencen foregår online. Vinderen får en plads i den invitationale konkurrence i København. 

CBS Case Competition har foregået over de sidste 16 år, og hvert år for 12 hold fra verdens førende internationale universiteter lov til at konkurrere.Gennem CBS Case Competition får du mulighed for at arbejde problemorienteret mod at løse en bestemt og relevant case. Samtidig skal holdet præsentere løsningen foran et panel af professionelle dommere, og du vil dermed blive træne dine kompetencer i forhold til at formidling, præsentation og kommunikation. 

Læs mere om CBS Case Competition her.  


Aarhus Case Competition

For hvem: Nordiske business studerende

Hvornår: Marts

Hvor: Aarhus

Aarhus Case Competition er for business studerende i de nordiske lande. Ni udvalgte teams skal løse tre forskellige cases fra virkeligheden: to indledende cases samt en større 30-timers hovedcase. Vinderen modtager titlen som Case Solving Champions med dertilhørende præmier.

Konkurrencen bliver afholdt af Studenterlauget og har eksisteret siden 2012. Målet er at bygge bro mellem de studerende og erhvervslivet. Aarhus Case Competition tager en uge, hvor der bliver dystet i at løse relevante business cases hentet fra erhvervslivet og virksomhedernes praksis. 

Ved at deltage i Aarhus Case Competition forbereder du dig til en fremtidig karriere inden for business, markedsføring, økonomi og handel. Du udvikler bl.a. case-solving evner, samtidig med at du et unikt indblik i erhvervslivet og et netværk, som du kan trække på i din fremtidige karriere. 

Læs mere om Aarhus Case Competition her. 


Jura & Økonomi

Challenge - PwC Case Competition

For hvem: Kandidatuddannelse inden for økonomi, jura, finansiering, strategi, regnskab og lign.

Hvornår: Februar

Hvor: Hellerup

Er du kandidatstuderende inden for fx økonomi, jura, finansering, strategi eller regnskab, og vil du gerne skabe værdi for kunder, kolleger og dig selv, samtidig med du får et indblik i, hvordan det er at arbejde i verdens største revisions-, skatte- og rådgivningshuse? Så er PwC Case Competition noget for dig. 

Til PwC Case Competiton er der plads til 32 udvalgte studerende. Ved at deltage får du udvidet dit netværk inden for din branche. Samtidig bliver du udfordret på din faglighed og evne til at løse relevante problemstillinger. Endeligt kan din deltagelese skrives på dit CV og booste dine chancer for at lande et relevant studiejob. 

Læs mere om Challenge - PwC Case Competition her.  


Polit Case Competition

For hvem: Økonomistuderende som er forbi deres 1. semester

Hvornår: Marts

Hvor: Dansk Industri, København

Polit Case Competition er en casekonkurrence for økonomistuderende. Her præsenteres du for en interessant og udfordrende case, hvor både du kan anvende teoretisk viden og værktøjer fra økonomistudiet. 

Polit Case Competition startede i 2014 og er organiseret af studerende fra Københavns Universitet. Casen er baseret på virkelige udfodringer fra erhvervslivet, og det kræver teamwork, struktureret problemløsning, økonomisk analyse og præsentationsfærdigheder at vinde.

Case konkurrencen er delt op i tre dele. Partner Pre-Case, hvor de tre bedste hold bliver udvalgt til at præsentere deres løsning. Workshop: Nail the Case er en aften, hvor casen bliver præsenteret, og det er muligt at få feedback og høre løsningsmodeller fra erfarne konsulenter. Sidste del er The Case Experience, som varer i to dage.

Læs mere om Polit Case Competition her.


M&A Case Competition ved Juridisk Diskussionsklub

For hvem: Jurastuderende

Hvornår: August

Hvor: København

I et samarbejde mellem Juridisk Diskussionsklub og Kromann Reumert afholdes M&A Case Competition. Denne case competition har til formål at give et realistisk billede af et M&A forløb fra erhvervslivet. Konkurrencen løber fra mandag til fredag og inkluderer bl.a. undervisning og oplæg fra Kromann Reumert, oplæg fra eksterne oplægsholdere, en 24 timers case inkl. vejledning samt den endelige præsentation af løsninger til casen. 

Undervisningen går ud på at klæde dig på til at løse casen og omfatter således alle dele af M&A-forløbet. Det betyder også, at du ikke behøver at have forudgående kendskab til M&A, men blot en interesse og motivation for at lære mere om forløbet. 

Ugen har ikke kun fokus på det faglige, men der afholdes også sociale arrangementer, hvor du har mulighed for at netværke med andre deltagere, fuldmægtige, advokater og partnere i Kroman Reumert. På den måde får du mulighed for at udbygge dit professionelle netværk. 

Dommerpanelet består af nogle af branchens allerdygtigste M&A-advokater og vil inkludere både partnere og erfarne advokater fra Kromann Reumert.

Læs mere om M&A Case Competition ved Juridisk Diskussionsklub her


Kommunikation & Marketing

ComCaseCompetition

For hvem: Kommunikationsstuderende på 4. Semester eller længere.

Hvornår: Marts

Hvor: København

ComCaseCompetition er en international casekonkurrence for kommunikationsstuderende over hele verden. Det er den ultimative udfordring, hvor det både kræver samarbejde og anvendelse af akademisk teori at vinde konkurrencen.

10 hold med fire studerende konkurrerer mod hinanden. De har 24 timer til at løse opgaven. Under konkurrencen kommer man både i kontakt med internationale studerende, bureauer og virksomheder. Efter de 24 timer vil alle hold præsentere deres løsning for en række dommere, som består af kommunikationseksperter og akademikere.

Det vindende hold får mulighed for at diskutere deres løsningsforslag i dybden med virksomheden efterfølgende.

Læs mere om ComCaseCompetition her.


The Kunde Competition

For hvem: Kommunikation & Marketingsstuderende

Hvornår: Marts

Hvor: København

Prøv kræfter med en aktuel marketingsudfordring i realistiske rammer med en case competition ved en af Nordens førende marketing- og brandingbureauer. Igennem konkurrencen får du et unikt indblik i bureaubranchen, samtidig med at du arbejder både strategisk og kreativt med casen.

Kunde & Co udvælger 40 deltagere, som deles op i hold af otte, bestående af både strategiske og kreative studerende. Her har i 48 timer til at læse en aktuel case for en virksomhed. Undervejs er det muligt at få sparring fra Kunde & Co’s konsulenter, og til slut bliver den bedste løsning af casen kåret af en jury bestående af ledelsen i Kunde & Co samt udvalgte personer fra casevirksomheden.

Læs mere om The Kunde competition her


CommCase Aarhus

For hvem: Kommunikationsstuderende

Hvornår: November

Hvor: Aarhus

Deadline for tilmelding: Oktober

Commcase Aarhus giver studerende muligheden for at løse aktuelle udfordringer inden for marketing og erhvervskommunikation. Casen har fokus på problemløsning for en specifik virksomhed, og det er en god mulighed for at skabe et større netværk i branchen. 

Commcase skiller sig ud ved at have en tæt kontakt til erhvervslivet gennem de pågældende partnere, hvilket skaber unikke muligheder for at prøve kræfter med erhvervslivet som færdiguddannet. Der skabes direkte kontakt til erhvervslivet igennem networking events samt personlig vejledning og feedback fra consulting-parterne.

Commcase foregår over tre intensive dage, hvor du deltager i en række relevante præsentationer fra partnerne samt en indledende- og en hovedcase, som løses over dagene. Vinderen bliver udvalgt af jury bestående af højtstående personer erhvervslivet.

Commcase er kendetegnet ved et højt fagligt niveau, men hvor ambitioner og engagement vægter højere end, hvor langt du er på din uddannelse.

I 2018 var hovedpartneren JYSK, mens OMD og Precis Digital var consulting-partnere på casen.

Læs mere om Commcase Aarhus her.


IT

Cand.it. Case Competition

For hvem: IT-studerende fra Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet

Hvornår: November

Hvor: Skifter mellem skolerne

Deadline for tilmelding: Åbner i September

Cand.it Case Competition samler ca. 75 af Vestdanmarks Cand.it.-studerende over to dage (fredag-lørdag) at løse en case, der er præsenteret af virksomheder. I konkurrencen er du som studerende selv med til at definere problemstillingen inden for de givne temaer.

De studerende samarbejder i grupper på tværs af uddannelser og universiteter om et løsningsforslag til en aktuel problemstilling. Undervejs får de sparring fra erhvervsrepræsentanter og iværksættere.

Efter 30 timers intensiv indsats præsenterer alle grupper deres ide og koncept for en jury med fire-fem erhvervsfolk.

Læs mere om Cand.It. Case Competition her.


Senest opdateret: 13 aug 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 04-07-2019

Skriv et godt kompetence CV - se et eksempel her

Er du i gang med at søge job, og ønsker at fange opmærksomheden med dit CV? Et kompetence CV kan være den rigtige vej for dig - se her hvordan du laver det.

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2019

Hjælp til fagforening og a-kasse hos Frie Funktionærer

Når du er færdiguddannet, og måske er så uheldig ikke at få et job med det samme, er der hjælp at hente hos a-kasserne. Hvis du altså har meldt dig ind i tide. Læs med her, hvor Studentum Danmark, i samarbejde med Frie Funktionærer, guider dig igennem a-kasse- og fagforeningsjunglen.

Læs mere
Sidst opdateret 01-11-2018

TOEFL-guide

Skal du til TOEFL-test, men er i tvivl, om du kan bestå? Læs den her guide med håndgribelige råd, der sikrer dig et godt resultat! 

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2016

Fra gymnasiet til universitetet med succes

Studiestart nærmer sig, og sommerfuglene flagrer rundt i maven. Det samme gør spørgsmålene og tankerne om, hvordan studielivet adskiller sig fra gymnasietiden. Læs med og få fire gode råd til at tage springet fra at være elev på en ungdomsuddannelse til studerende på en videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 29-10-2018

10 ting du kan gøre, for at få dit CV helt op i gear

Søger du job, så ved du hvor meget dit CV har af betydning. Læs med her, hvor vi har samlet 10 nemme og hurtige tips til, hvordan du kan gøre dit CV endnu skarpere.

Læs mere
Sidst opdateret 28-09-2018

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2016

De studerendes guide til studiestart

Hvor er der de fedeste læsepladser og de billigste studiebøger? Hvem giver de bedste studierabatter? Hvordan undgår man at gå død i eksamenslæsning og pensumplaner? Hvordan får man mest ud af undervisningen og sin tid? Her samler vi ni stærke studietips fra erfarne studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

Herunder finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere
Sidst opdateret 11-09-2018

Studiestress? Her er tre ting, der kan hjælpe dig med at stresse af

Stress under studiet er noget de fleste har oplevet, men hvad kan du gøre for at afkoble? 

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere
Sidst opdateret 29-10-2018

Skriv et godt kronologisk CV - se et eksempel her

Er du jobsøgende, og mangler du inspiration til at skrive et godt kronologisk CV? Læs med her, hvor du finder et eksempel på et kronologisk CV.

Læs mere
Sidst opdateret 23-06-2017

Spareguide til studerende

Kunne du tænke dig at have råd til lidt flere sjove ting i hverdagen? Som studerende giver budgettet sjældent meget plads til oplevelser og hygge med vennerne, at købe nyt tøj og endda nogle gange heller ikke de mest basale nødvendigheder såsom mad. Få inspiration til, hvor du kan spare her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2019

Gør dig klar til din fremtidige karriere

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2019

Barista kursus: Sådan bliver du barista

Der findes ingen officiel barista-uddannelse i Danmark. Det betyder dog ikke, at du ingen mulighed har for at opnå titlen som barista; det kræver bare mere end at tage en uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2017

Sådan håndterer du din stress

Studielivet er lig med et studiegruppe, projektarbejder og deadlines i et væk. Her giver studentum.dk dig fem gode råd til, hvordan du bedst håndterer det, så det ikke udvikler sig til stress. 

Læs mere