Vis studentum.dk som: Mobile
Case competition

Den ultimative guide til Case Competitions for studerende

Er du studerende, og drømmer du om at få noget hands-on erfaring og netværk indenfor din branche? Så er en Case Competition måske lige netop det, der skal til for at skubbe din karriere videre.

For mange virksomheder bliver Case Competitions brugt til rekruttering og employer branding, hvorfor det kan være meget værdifuldt for dig at deltage, hvis du gerne vil lande et relevant studie- eller fuldtidsjob, når du er færdig. Ved at deltage i en Case Competition får du et langt bedre indblik i virksomheden, og hvilke opgaver der ligger indenfor dit fagfelt. Samtidig får du skabt et spændende netværk, som du kan trække på i din fremtidige karriere. 

Brug derfor Case Competitions strategisk til både at få et indblik i virksomhederne bag, men også til at opnå nogle af de kompetencer, der efterspørges, så du har mulighed for at komme videre i din karriere.

Herunder har vi samlet den ultimative guide til forskellige Case Competitions, du kan deltage i som studerende.

For alle studerende - Bachelor, Kandidat, MBA

For business-studerende

For jura- og økonomistuderende

For kommunikations- og marketingsstuderende

For IT-studerende

BA, CAND, MBA

Djøf: Doing Business In

For hvem: Tværfaglig segment af studerende: Jura, økonomi, statskundskab, erhvervsøkonomiuddannelser og kemi/bioingeniøruddannelser

Hvornår: Påske

Hvor: Skifter land fra år til år

Deadline for tilmelding: Start december

Doing Business In er en årlige casekonkurrence og studietur for 30 udvalgte studerende. Case competition er lavet i samarbejde med BCG og Novozymes

På turen vil du blive delt op i tværfaglige grupper af fem, som sammen skal løse en kompleks og virkelig case fra BCG og Novozymes på destinationen. I 2019 var destinationen Brasilien. Landet er altid et sted, hvor Novozymes og BCG er til stede.

Djøf: Doing Business In er én af de case competitions, der tager mere end tid andre, da der inden afrejse er to dages præ-seminar i København, herefter 12-14 dages rejse til udlandet, og ½ dags finale et par uger efter turen i København. Der er ikke nogen præmie tilknyttet denne Case Competition - udover oplevelsen af at komme til at andet land og deltage i en prestigefyldt Case Competition.

Læs mere om Djøf: Doing Business In her.


AAU Case Competition

For hvem: Alle universitetsstuderende

Hvornår: Marts

Hvor: Aalborg

AAU Case Competition er en stor årlig Case Competition i Aalborg, hvor alle studerende kan deltage og vælge mellem 3 cases. Uanset om du læser business, IT eller til ingeniør, så er der en case for dig. Der er kun én virksomhed i fokus og hele arrangementet foregår over 2 dage med afsluttende en finale. 

Ved AAUCC er det ikke krav, at virksomheden skal aflevere en 100-siders case, som de studerende skal finde rundt i. Det er ofte 2-3 sider, hvor du som studerende skal tænke innovativt i forhold til løsningen. Man arbejder i hold af 3-4 studerende, og der opstilles i alt 15 hold til den årlige Case Competition.

Du skal deltage i AAUCC, fordi du lærer at bruge din uddannelse og teoretiske viden fra studiet i forhold til at arbejde med virkelige problemstillinger fra erhvervslivet. Derudover får du skabt et godt netværk med personer fra din branche, og du kan skrive på dit CV, at du har deltaget og bruge det næste gang, du skal søge nyt job. 

Læs mere om AAU Case Competition her.


Venture Capital Investment Competition

For hvem: MBA studerende

Hvornår: Februar

Hvor: København

Venture Capital Investment Competition er en casekonkurrence for MBA-studerende, som kan få et indblik i livet som venturekapitalist. Venture Capital Investment Competition kalder selv deres konkurrence for WIN-WIN-WIN, da den både giver viden til studerende, startups og succesfulde venturekapitalister.

VCIC startede i 1998, og er i dag et internationalt foretagende med over 50 events på fire forskellige kontinenter. Modsat klassiske case competitions, hvor studerende pitcher deres ide til virksomheder, så er de studerende investorerne ved VCIC, og det er rigtige entreprenører, der pitcher til dem.

Det betyder også, at hver MBA studerende må lære at være i rollen som venturekapitalist, og hvordan man gå igennem hele VC investeringsprocessen. Du lærer dermed at tænke som venturekapitalist.

Til VCIC læser du rigtige business plans fra rigtige startups, ser pitches og sidder til 1-til-1 møder med startups. Derefter vælger du, hvilken virksomhed du gerne vil investere i og forhandler en aftale. Endeligt får du feedback på forløbet fra erfarne venturekapitalister.

Læs mere om Venture Capital Investment Competition.


Innovation in Action ved Novo Nordisk

For hvem: Alle kandidatstuderende

Hvornår: Oktober

Hvor: Bagsværd, Novo Nordisk hovedkontor

Deadline for tilmelding: September

Innovation in Action er en casekonkurrence for kandidatstuderende på alle uddannelsesretninger. Hvert år tager Novo Nordisk fat i en ny problemstilling fx diabetes, overvægt, Growth hormone therapy og lignende.

Dette års case handler om udfordringen med, at nogle af vores patienter inden for diabetes og overvægt dropper ud af behandling inden for det første år. Her ønsker vi at få de studerendes hjælp i forhold til at finde kreative og innovative løsninger.

Casen varer i én dag og er en intensiv proces, hvor studerende bliver placeret i grupper af 5-7. Grupperne er tværfaglige, og de skal arbejde sammen om at finde den mest innovative løsning. 

Til slut vil alle grupper præsentere deres løsning foran en jury af specialister fra Novo Nordisk og topledere. Den gruppe, som præsenterer den bedste løsning, vinder. Præmien er ”En dag med Novo Nordisk”, hvor de studerende får et screening-interview, konkrete tips til CV og ansøgning og får et indblik i, hvordan det er at arbejde i Novo Nordisk. Alt sammen for at øge chancerne mod at lande et job i Novo Nordisk.

Læs mere om Innovation in Action ved Novo Nordisk her.


Dean's Challenge

For hvem: Åbent, men med fokus på naturvidenskabelige studerende ved Aarhus Universitet

Hvornår: Efterår

Hvor: Aarhus Universitet

Dean’s Challenge er rettet mod de videnskabelige fag ved Aarhus universitet. Alle er velkomne, dog skal mindst et medlem af hvert hold være studerende ved et af de naturvidenskabelige fakulteter på Aarhus Universitet (Faculty of Natural Sciences og Faculty of Technical Sciences).

Formålet med Dean’s Challenge er at give de studerende mulighed for at bruge de kompetencer, de har erhvervet sig på universitetet, i en konkurrence, hvor innovative idéer er i fokus. Hvert hold vælger én af flere cases udarbejdet i samarbejde med relevante virksomheder. Virksomhedens repræsentanter vil være en aktiv del af forløbet, der typisk varer fire til fem uger.

Konkurrencen arrangeres i samarbejde mellem studenterforeningen NOVA og fakulteterne (Faculty of Natural Sciences og Faculty of Technical Sciences).

Læs mere om Dean's Challenge her.

Business

Nordic Championship in Business and Economics

For hvem: Bachelor og kandidatstuderende inden for business og økonomi 

Hvornår: 2020

Hvor: København

Nordic Championship in Business and Econimics er en case competition for de bedste bachelor- og kandidatstuderende indenfor feltet business and economics. Deltagerne fra Norge, Sverige og Finland har kvalificeret sig igennem deres nationale mesterskaber. Som dansk studerende kvalificerer du dig, ved at have placeret dig blandt finalisterne i en fagligt relevant case competition fx Doing Business In eller Polit case competition. Djøf samler de bedste case competition hold og sender dem afsted til værtslandet. I oktober 2019 blev det afholdt i Stockholm, og i 2020 rykker konkurrencen til København.

Konkurrencen består af tre dele – et akademisk test, case arbejde og finaleholdene dyster live i faglig paratviden.

Læs mere om Nordic CBE her.


CBS Case Competition

For hvem: Bachelorstuderende

Hvornår: Februar - Marts

Hvor: København

CBS Case Competition er en årlig casekonkurrence på Copenhagen Business School. Konkurrencen er delt op i to - nemlig global og invitational. Den globale konkurrence er for businessstuderende over hele verden og konkurrencen foregår online. Vinderen får en plads i den invitationale konkurrence i København. 

CBS Case Competition har foregået over de sidste 16 år, og hvert år for 12 hold fra verdens førende internationale universiteter lov til at konkurrere.Gennem CBS Case Competition får du mulighed for at arbejde problemorienteret mod at løse en bestemt og relevant case. Samtidig skal holdet præsentere løsningen foran et panel af professionelle dommere, og du vil dermed blive træne dine kompetencer i forhold til at formidling, præsentation og kommunikation. 

Læs mere om CBS Case Competition her.


Aarhus Case Competition

For hvem: Nordiske business studerende

Hvornår: Marts

Hvor: Aarhus

Aarhus Case Competition er for business studerende i de nordiske lande. Ni udvalgte teams skal løse tre forskellige cases fra virkeligheden: to indledende cases samt en større 30-timers hovedcase. Vinderen modtager titlen som Case Solving Champions med dertilhørende præmier.

Konkurrencen bliver afholdt af Studenterlauget og har eksisteret siden 2012. Målet er at bygge bro mellem de studerende og erhvervslivet. Aarhus Case Competition tager en uge, hvor der bliver dystet i at løse relevante business cases hentet fra erhvervslivet og virksomhedernes praksis. 

Ved at deltage i Aarhus Case Competition forbereder du dig til en fremtidig karriere inden for business, markedsføring, økonomi og handel. Du udvikler bl.a. case-solving evner, samtidig med at du et unikt indblik i erhvervslivet og et netværk, som du kan trække på i din fremtidige karriere. 

Læs mere om Aarhus Case Competition her.

Jura & Økonomi

Djøf og Danske Advokaters arbejds­retlige proces­spil

For hvem: Jura- og erhvervsjurastuderende

Hvornår: Marts

Hvor: Danske Advokater, København

Processpillet er Djøf og Danske Advokaters arbejdsretlige Case Competition, hvor du - som sagsøger eller sagsøgte - får mulighed for at udarbejde en stævning eller svarskrift og procedere i Østre eller Vestre Landsret. Dommerpanelet består af dommere og advokater, og hvert hold får tilknyttet en advokat som vejleder. 

Dommerne udvælger hold, der går videre til finalen og skal procedere i Højesteret, og efter finalen afholdes en finalereception for alle hos Danske Advokater, hvor vinderne afsløres. 

Ved at deltage i dennne Case Competition styrker du dit cv, møder førende danske advokater og omsætter arbejdsret til praksis.

For at deltage i Processpillet skal du være studerende og medlem af Djøf. Du kan ansøge enten som enkeltperson, eller som hold. Det er ikke et krav, at du har haft arbejdsret, men det er bestemt en fordel.

Læs mere om Djøf og Danske Advokaters arbejds­retlige proces­spil her.


Challenge - PwC Case Competition

For hvem: Kandidatuddannelse inden for økonomi, jura, finansiering, strategi, regnskab og lign.

Hvornår: Februar

Hvor: Hellerup

Er du kandidatstuderende inden for fx økonomi, jura, finansering, strategi eller regnskab, og vil du gerne skabe værdi for kunder, kolleger og dig selv, samtidig med du får et indblik i, hvordan det er at arbejde i verdens største revisions-, skatte- og rådgivningshuse? Så er PwC Case Competition noget for dig. 

Til PwC Case Competiton er der plads til 32 udvalgte studerende. Ved at deltage får du udvidet dit netværk inden for din branche. Samtidig bliver du udfordret på din faglighed og evne til at løse relevante problemstillinger. Endeligt kan din deltagelese skrives på dit CV og booste dine chancer for at lande et relevant studiejob. 

Læs mere om Challenge - PwC Case Competition her.


Polit Case Competition

For hvem: Økonomistuderende som er forbi deres 1. semester

Hvornår: Marts

Hvor: Dansk Industri, København

Polit Case Competition er en casekonkurrence for økonomistuderende. Her præsenteres du for en interessant og udfordrende case, hvor både du kan anvende teoretisk viden og værktøjer fra økonomistudiet. 

Polit Case Competition startede i 2014 og er organiseret af studerende fra Københavns Universitet. Casen er baseret på virkelige udfodringer fra erhvervslivet, og det kræver teamwork, struktureret problemløsning, økonomisk analyse og præsentationsfærdigheder at vinde.

Case konkurrencen er delt op i tre dele. Partner Pre-Case, hvor de tre bedste hold bliver udvalgt til at præsentere deres løsning. Workshop: Nail the Case er en aften, hvor casen bliver præsenteret, og det er muligt at få feedback og høre løsningsmodeller fra erfarne konsulenter. Sidste del er The Case Experience, som varer i to dage.

Læs mere om Polit Case Competition her.


M&A Case Competition ved Juridisk Diskussionsklub

For hvem: Jurastuderende

Hvornår: August

Hvor: København

I et samarbejde mellem Juridisk Diskussionsklub og Kromann Reumert afholdes M&A Case Competition. Denne Case Competition har til formål at give et realistisk billede af et M&A forløb fra erhvervslivet. Konkurrencen løber fra mandag til fredag og inkluderer bl.a. undervisning og oplæg fra Kromann Reumert, oplæg fra eksterne oplægsholdere, en 24 timers case inkl. vejledning samt den endelige præsentation af løsninger til casen. 

Undervisningen går ud på at klæde dig på til at løse casen og omfatter således alle dele af M&A-forløbet. Det betyder også, at du ikke behøver at have forudgående kendskab til M&A, men blot en interesse og motivation for at lære mere om forløbet. 

Ugen har ikke kun fokus på det faglige, men der afholdes også sociale arrangementer, hvor du har mulighed for at netværke med andre deltagere, fuldmægtige, advokater og partnere i Kroman Reumert. På den måde får du mulighed for at udbygge dit professionelle netværk. 

Dommerpanelet består af nogle af branchens allerdygtigste M&A-advokater og vil inkludere både partnere og erfarne advokater fra Kromann Reumert.

Læs mere om M&A Case Competition ved Juridisk Diskussionsklub her


Political Science Case Challenge (PSCC)

For hvem: Samfundsvidenskabelige studerende: Jura, økonomi, statskundskab, folkesundhedsvidenskab 

Hvornår: Slut april

Hvor: Aarhus universitet, Institut for Statskundskab

Deadline for tilmelding: Februar

Political Science Case Challenge (PSCC) er en årlig case competition for op til 60 studerende. Case competitionen er lavet i samarbejde med et konsulenthus og en casevirksomhed. Tidligere har Qvartz været konsulentpartner og Finans- samt Sundheds- og Ældreministeriet været casevirksomhed.

Eventet forløber over halvanden dag, torsdag til fredag. Man tilmelder sig som et hold (alternativt sammensat af os) og deltager indledningsvist i en workshop, hvor man lærer analyse-, løsnings- og præsentationsteknikker. Herefter får man udleveret en case, som holdet har knap 20 timer til at løse. Holdets løsning præsenteres på 8 slides for et dommerpanel og det bedste hold vinder 10.000 kroner. 

Som deltager får man mulighed for at prøve kræfter med virkelige problemstillinger, casevirksomheden selv har stået med tidligere. Det er derfor den ideelle mulighed for et hold samfundsvidenskabelige studerende for at afprøve deres faglige færdigheder og finde ud af, hvad de kan med al deres akademiske viden. Og det er faktisk ikke så lidt!

Læs mere om Political Science Case Challenge her.

Kommunikation

ComCaseCompetition

For hvem: Kommunikationsstuderende på 4. Semester eller længere.

Hvornår: Marts

Hvor: København

ComCaseCompetition er en international casekonkurrence for kommunikationsstuderende over hele verden. Det er den ultimative udfordring, hvor det både kræver samarbejde og anvendelse af akademisk teori at vinde konkurrencen.

10 hold med fire studerende konkurrerer mod hinanden. De har 24 timer til at løse opgaven. Under konkurrencen kommer man både i kontakt med internationale studerende, bureauer og virksomheder. Efter de 24 timer vil alle hold præsentere deres løsning for en række dommere, som består af kommunikationseksperter og akademikere.

Det vindende hold får mulighed for at diskutere deres løsningsforslag i dybden med virksomheden efterfølgende.

Læs mere om ComCaseCompetition her.


The Kunde Competition

For hvem: Kommunikation & Marketingsstuderende

Hvornår: Marts

Hvor: København

Prøv kræfter med en aktuel marketingsudfordring i realistiske rammer med en Case Competition ved en af Nordens førende marketing- og brandingbureauer. Igennem konkurrencen får du et unikt indblik i bureaubranchen, samtidig med at du arbejder både strategisk og kreativt med casen.

Kunde & Co udvælger 40 deltagere, som deles op i hold af otte, bestående af både strategiske og kreative studerende. Her har i 48 timer til at læse en aktuel case for en virksomhed. Undervejs er det muligt at få sparring fra Kunde & Co’s konsulenter, og til slut bliver den bedste løsning af casen kåret af en jury bestående af ledelsen i Kunde & Co samt udvalgte personer fra casevirksomheden.

Læs mere om The Kunde competition her


CommCase Aarhus

For hvem: Kommunikationsstuderende

Hvornår: November

Hvor: Aarhus

Deadline for tilmelding: Oktober

Commcase Aarhus giver studerende muligheden for at løse aktuelle udfordringer inden for marketing og erhvervskommunikation. Casen har fokus på problemløsning for en specifik virksomhed, og det er en god mulighed for at skabe et større netværk i branchen. 

Commcase skiller sig ud ved at have en tæt kontakt til erhvervslivet gennem de pågældende partnere, hvilket skaber unikke muligheder for at prøve kræfter med erhvervslivet som færdiguddannet. Der skabes direkte kontakt til erhvervslivet igennem networking events samt personlig vejledning og feedback fra consulting-parterne.

Commcase foregår over tre intensive dage, hvor du deltager i en række relevante præsentationer fra partnerne samt en indledende- og en hovedcase, som løses over dagene. Vinderen bliver udvalgt af jury bestående af højtstående personer erhvervslivet.

Commcase er kendetegnet ved et højt fagligt niveau, men hvor ambitioner og engagement vægter højere end, hvor langt du er på din uddannelse.

I 2018 var hovedpartneren JYSK, mens OMD og Precis Digital var consulting-partnere på casen.

Læs mere om Commcase Aarhus her.


Dentsu Brand Battle

For hvem: Vi opfordrer alle studerende, som interesserer sig for medier, kommunikation, forbrugeradfærd, strategi eller teknologi til at søge om deltagelse i Dentsu Brand Battle.

Hvornår: Den første weekend i oktober

Hvor: Århus

Deadline for tilmelding: Ultimo september

Dentsu Brand Battle er for dig med interesse i marketingbranchen. Det er en konkurrence, hvor seks skarpe holde duellerer mod hinanden i kampen om at udtænke den  bedste løsning på den udfordring, årets casevirksomhed stiller. Dentsu Brand Battle er en konkurrence for dig, der brænder for medier, kommunikation, strategi, teknologi og digitale platforme og som bare venter på at afprøve din passion i praksis. I Dentsu Brand Battle får du nemlig mulighed for at afprøve din teoretiske viden på en autentisk udfordring for en virksomhed.

Læs mere om Dentsu Brand Battle her.

IT

Cand.it. Case Competition

For hvem: IT-studerende fra Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet

Hvornår: November

Hvor: Skifter mellem skolerne

Deadline for tilmelding: Åbner i September

Cand.it Case Competition samler ca. 75 af Vestdanmarks Cand.it.-studerende over to dage (fredag-lørdag) at løse en case, der er præsenteret af virksomheder. I konkurrencen er du som studerende selv med til at definere problemstillingen inden for de givne temaer.

De studerende samarbejder i grupper på tværs af uddannelser og universiteter om et løsningsforslag til en aktuel problemstilling. Undervejs får de sparring fra erhvervsrepræsentanter og iværksættere.

Efter 30 timers intensiv indsats præsenterer alle grupper deres ide og koncept for en jury med fire-fem erhvervsfolk.

Læs mere om Cand.It. Case Competition her.


Senest opdateret: 17 dec 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 12-04-2019

Hjælp til fagforening og a-kasse hos Frie Funktionærer

Når du er færdiguddannet, og måske er så uheldig ikke at få et job med det samme, er der hjælp at hente hos a-kasserne. Hvis du altså har meldt dig ind i tide. Læs med her, hvor Studentum Danmark, i samarbejde med Frie Funktionærer, guider dig igennem a-kasse- og fagforeningsjunglen.

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig.Du får en hverdag med fart på, hvor din fornemmeste opgave er at hjælpe mennesker med at sælge deres bolig og/eller finde deres nye hjem.

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

3 gode råd til at score studiejobbet

Når du skal ud på arbejdsmarkedet og kæmpe om drømmejobbet, er det ikke en mønsterstuderende, som er øverst på arbejdsgivernes ønskeliste. De leder efter en kandidat, der har kompetencer, som kan løse et aktuelt behov - og her er det erfaringer fra den virkelige verden, der gælder. Få tre gode råd til at få nye byggesten til dit CV i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 05-07-2018

Guide - Bliv bartender

Vil du gerne være bartender? Tag et bartender kursus og få et bartender job fyldt med oplevelser.  Som bartender får du hele verden som arbejdsplads. Det er ofte at bartendere søges i de varme lande, hvis du er til sol og strand. Drømmer du om et job, hvor kompetencer som det at være social, have en god hukommelse og salgsfærdigheder, være stærk til at multi-taske 

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2019

Barista kursus: Sådan bliver du barista

Der findes ingen officiel barista-uddannelse i Danmark. Det betyder dog ikke, at du ingen mulighed har for at opnå titlen som barista; det kræver bare mere end at tage en uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 30-10-2018

Få mere ud af dit SU-budget

Har du svært ved at få din SU til at række til slutningen til måneden? Du får her 5 tips til, hvordan du får SU'en til at slå bedre til i samspil med dine andre indtægter og udgifter - har du overvejet at lave et budget? Ellers får du her et eksempel på, hvordan dit budget kan se ud. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2019

A-kasse og lønsikring: Det bør du vide som studerende

Som studerende er a-kasse måske ikke det først man tænker på, når man afslutter sin uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Bachelorløftet - fremtidens arbejdsmarked har brug for bachelorer

Det skal være lettere for landets universitetsstuderende at prøve kræfter med arbejdsmarkedet efter endt bacheloruddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Sådan laver du det perfekte CV

Søger du job, så ved du hvor meget dit CV har af betydning. Læs med her, hvor vi har samlet 10 nemme og hurtige tips til, hvordan du kan gøre dit CV endnu skarpere.

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2017

Fire HR-direktører: Kompetencer vi efterspørger blandt nyuddannede

Vi har spurgt fire HR-direktører, fra vidt forskellige brancher, om hvilke kompetencer de efterspørger, og hvad de lægger vægt på, når de ansætter nyuddannede.

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Derfor skal du have et studiejob, mens du læser

I dag er det meget almindeligt og attraktivt at have et studiejob, mens du læser, og det er der mange gode grunde til. Her kan du læse om fordele og ulemper ved et studiejob. Du får også vores gode råd til studentermedhjælperen. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Sådan finder du et kollegieværelse i København

Drømmer du om at få et værelse på et kollegium, der ligger tæt på byen eller dit studie, men synes du samtidig at det virker svært at komme ind og det hele virker lidt uoverskueligt? Vi har samlet praktisk info om udvalgte kollegier, deres adgangskrav og hvilke af dem du kan forvente hurtig optagelse på.

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Guide: Sådan forbereder du dig til at tage på udveksling i London

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 05-09-2019

Sådan forebygger du eksamensangst

Kæmper du også med eksamensangst og har svært ved at styre nervøsiteten inden en eksamen? Så er du langt fra den eneste! Læs med her og lær, hvordan du forebygger din eksamensangst. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Sådan kommer du godt fra studiestart i tre trin

Det kan være en stor omvæltning at starte uddannelse efter en dejlig og lang sommerferie. Vi giver dig her 3 tips til at komme godt fra studiestart! Pssst. Kender du tricket med rosmarin?

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere