Bliv mentor - Det ideelle studiejob

Er du fagligt og bogligt stærk, og har du generelt fået gode karakterer i løbet af din skolegang og/eller studietid? Kan du godt lide at udfordre dig selv og lære fra dig? Så skulle du overveje at blive mentor! 

Er du fagligt og bogligt stærk, og har du generelt fået gode karakterer i løbet af din studietid? Kan du godt lide at udfordre dig selv og lære fra dig? Vil du gerne gøre en forskel og hjælpe andre? Så skulle du overveje at blive mentor! Det er ideelt for dig, der gerne vil supplere studierne med relevant erhvervserfaring, som samtidig udvikler dig både fagligt og personligt. 

Mød 5 mentorer her og hør om, hvorfor de valgte at blive mentorer, og hvad de elsker ved mentorrollen. 

Hvad vil det sige at være mentor?

At være mentor handler om at hjælpe og vejlede børn og unge, der kæmper med faglige udfordringer og har brug for en ekstra støtte i forhold til skole og studie. I mødes ugentligt og laver lektier sammen eller arbejder med de områder, hvor din mentee er særligt udfordret.

Som mentor udvikler og styrker du din egen faglighed ved at lære fra dig og undervise andre. Du bliver mere sikker og bevidst om dine egne styrker og kernekompetencer, og samtidig udfordrer du dig selv ved at skulle tænke kreativ leg ind i læringen.  

Du kan søge som mentor gennem MentorDanmark. Det er ideelt for dig, der er i gang med gymnasiet, netop har fået sabbatår eller for dig, der leder efter dit første studiejob. Som mentor tjener du penge ved siden af dit studie, samtidig med, at du udvikler din egen faglighed, giver et boost til dit CV - og ikke mindst er du med til at gøre en forskel for børn og unge. 

Her kan du møde 5 mentorer fra MentorDanmark og høre, hvorfor de har valgt at arbejde som mentorer, og hvad de mener er det bedste ved at være mentor.

Lotte har blot været mentor i et halvt år og fortæller her, hvordan hun allerede kan mærke, at hun gør en forskel som mentor:

Det at være mentor giver mig meget mere, end et normalt fritidsjob gør. Man kan nemlig mærke den forskel, man gør hos den enkelte person, og hjælpe dem med at opnå deres drømme. Det er ret specielt.

Også Amanda er rigtig glad for at være mentor. For hende er det også følelsen af at hjælpe børn og unge med deres faglige vanskeligheder, der betyder mest for hende:

Det allerfedeste ved at være mentor er helt sikkert, at man får lov til at hjælpe nogen med at genfinde skoleglæden og troen på egen kunnen. Jeg har selv kæmpet med et par fag, så jeg ved, hvor frustrerende det kan være, når brikkerne bare ikke vil falde på plads. Derfor betyder det utroligt meget, at jeg kan hjælpe andre med at knække koden i mine yndlingsfag.

Som mentor er det også vigtigt, at du gør en dyd ud af gøre undervisningen sjov og anderledes, så du inkorporerer kreativ leg som en del af læringen. Det er f.eks. noget, Caroline, der er helt ny mentor, lægger stor vægt på:

For mig er det vigtigt, at undervisningen også er sjov for mine mentees, og at de ikke anser vores tid sammen som en sur pligt. Derfor er jeg glad for at holde hoppe-pauser med mine mentees, da det hjælper på koncentrationen, og de får det afbræk, de har brug for – og det, kan jeg mærke, motiverer dem!

Mentorgerningen er også meget fleksibel, og du har selv indflydelse på, hvornår I mødes. Det er netop det, der tiltaler mange studerende, fordi det giver mere frihed ved siden af studierne. Det er f.eks. noget, der tiltaler Anemone:

Først og fremmest har det været et rigtig godt job ved siden af HF og de supplerende fag, da jeg selv kan skrue op og ned for mine timer alt efter, hvor meget tid jeg har i den periode.

Som mentor er du ikke blot en lektiehjælp, men du bliver faktisk også en rollemodel for din mentee, og mentorrollen giver dig mange gode oplevelser og succeshistorier. Dét kan Anna, som har været mentor i 3 år, skrive under på:

En af de vildeste udviklinger, jeg har set, var hos en dreng, jeg lærte at læse. Familien havde længe kæmpet for at knække læse-koden - men han ville bare ikke. Jeg indså hurtigt, at han havde brug for at få tingene vist på en ny og sjovere måde. Derfor gik jeg fx ud i haven med ham og læste om ting i urtehaven, for det var noget, der interesserede ham rigtig meget. Derefter gik det bare så stærkt, og inden længe kunne han læse uden problemer! Da vi sluttede forløbet, var familien så taknemmelige, og jeg fik masser af kram og gode ord med på vejen. Det var en utrolig rørende oplevelse, og det er lige præcis derfor, jeg elsker at være mentor!

Sidder du nu og tænker, at det at være mentor godt kunne være noget for dig? Gå ind på MentorDanmarks hjemmeside og læs meget mere om mentorordningen og se, hvordan du kan ansøge om at blive mentor allerede i dag.


Annoncer