Vis studentum.dk som: Mobile

Bliv mentor - Det ideelle studiejob

Er du fagligt og bogligt stærk, og har du generelt fået gode karakterer i løbet af din studietid? Kan du godt lide at udfordre dig selv og lære fra dig? Vil du gerne gøre en forskel og hjælpe andre? Så skulle du overveje at blive mentor! Det er ideelt for dig, der gerne vil supplere studierne med relevant erhvervserfaring, som samtidig udvikler dig både fagligt og personligt. 

Mød 5 mentorer her og hør om, hvorfor de valgte at blive mentorer, og hvad de elsker ved mentorrollen. 

Hvad vil det sige at være mentor?

At være mentor handler om at hjælpe og vejlede børn og unge, der kæmper med faglige udfordringer og har brug for en ekstra støtte i forhold til skole og studie. I mødes ugentligt og laver lektier sammen eller arbejder med de områder, hvor din mentee er særligt udfordret.

Som mentor udvikler og styrker du din egen faglighed ved at lære fra dig og undervise andre. Du bliver mere sikker og bevidst om dine egne styrker og kernekompetencer, og samtidig udfordrer du dig selv ved at skulle tænke kreativ leg ind i læringen.  

Du kan søge som mentor gennem MentorDanmark. Det er ideelt for dig, der er i gang med gymnasiet, netop har fået sabbatår eller for dig, der leder efter dit første studiejob. Som mentor tjener du penge ved siden af dit studie, samtidig med, at du udvikler din egen faglighed, giver et boost til dit CV - og ikke mindst er du med til at gøre en forskel for børn og unge. 

Her kan du møde 5 mentorer fra MentorDanmark og høre, hvorfor de har valgt at arbejde som mentorer, og hvad de mener er det bedste ved at være mentor.

Lotte har blot været mentor i et halvt år og fortæller her, hvordan hun allerede kan mærke, at hun gør en forskel som mentor:

Det at være mentor giver mig meget mere, end et normalt fritidsjob gør. Man kan nemlig mærke den forskel, man gør hos den enkelte person, og hjælpe dem med at opnå deres drømme. Det er ret specielt.

Også Amanda er rigtig glad for at være mentor. For hende er det også følelsen af at hjælpe børn og unge med deres faglige vanskeligheder, der betyder mest for hende:

Det allerfedeste ved at være mentor er helt sikkert, at man får lov til at hjælpe nogen med at genfinde skoleglæden og troen på egen kunnen. Jeg har selv kæmpet med et par fag, så jeg ved, hvor frustrerende det kan være, når brikkerne bare ikke vil falde på plads. Derfor betyder det utroligt meget, at jeg kan hjælpe andre med at knække koden i mine yndlingsfag.

Som mentor er det også vigtigt, at du gør en dyd ud af gøre undervisningen sjov og anderledes, så du inkorporerer kreativ leg som en del af læringen. Det er f.eks. noget, Caroline, der er helt ny mentor, lægger stor vægt på:

For mig er det vigtigt, at undervisningen også er sjov for mine mentees, og at de ikke anser vores tid sammen som en sur pligt. Derfor er jeg glad for at holde hoppe-pauser med mine mentees, da det hjælper på koncentrationen, og de får det afbræk, de har brug for – og det, kan jeg mærke, motiverer dem!

Mentorgerningen er også meget fleksibel, og du har selv indflydelse på, hvornår I mødes. Det er netop det, der tiltaler mange studerende, fordi det giver mere frihed ved siden af studierne. Det er f.eks. noget, der tiltaler Anemone:

Først og fremmest har det været et rigtig godt job ved siden af HF og de supplerende fag, da jeg selv kan skrue op og ned for mine timer alt efter, hvor meget tid jeg har i den periode.

Som mentor er du ikke blot en lektiehjælp, men du bliver faktisk også en rollemodel for din mentee, og mentorrollen giver dig mange gode oplevelser og succeshistorier. Dét kan Anna, som har været mentor i 3 år, skrive under på:

En af de vildeste udviklinger, jeg har set, var hos en dreng, jeg lærte at læse. Familien havde længe kæmpet for at knække læse-koden - men han ville bare ikke. Jeg indså hurtigt, at han havde brug for at få tingene vist på en ny og sjovere måde. Derfor gik jeg fx ud i haven med ham og læste om ting i urtehaven, for det var noget, der interesserede ham rigtig meget. Derefter gik det bare så stærkt, og inden længe kunne han læse uden problemer! Da vi sluttede forløbet, var familien så taknemmelige, og jeg fik masser af kram og gode ord med på vejen. Det var en utrolig rørende oplevelse, og det er lige præcis derfor, jeg elsker at være mentor!

Sidder du nu og tænker, at det at være mentor godt kunne være noget for dig? Gå ind på MentorDanmarks hjemmeside og læs meget mere om mentorordningen og se, hvordan du kan ansøge om at blive mentor allerede i dag.

Senest opdateret: 30 sep 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 10-12-2019

Den ultimative guide til Case Competitions for studerende

Er du studerende, og drømmer du om at få noget hands-on erfaring og netværk indenfor din branche? Så er en case competition måske lige netop det der skal til.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Spor dig ind på din fremtid i vores karriereguides

Har du en idé om, hvad du vil arbejde med, men er du ikke sikker på, hvilke muligheder du har? Der er langt over 1.000 uddannelser i Danmark, og mange af dem kan føre til endnu flere forskellige jobtitler. Her på siden publicerer vi løbende nye karriereguides til forskellige brancher. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-07-2018

Guide - Bliv bartender

Vil du gerne være bartender? Tag et bartender kursus og få et bartender job fyldt med oplevelser.  Som bartender får du hele verden som arbejdsplads. Det er ofte at bartendere søges i de varme lande, hvis du er til sol og strand. Drømmer du om et job, hvor kompetencer som det at være social, have en god hukommelse og salgsfærdigheder, være stærk til at multi-taske 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Topliste over jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Bachelorløftet - fremtidens arbejdsmarked har brug for bachelorer

Det skal være lettere for landets universitetsstuderende at prøve kræfter med arbejdsmarkedet efter endt bacheloruddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 04-07-2019

Skriv et godt kompetence CV - se et eksempel her

Er du i gang med at søge job, og ønsker at fange opmærksomheden med dit CV? Et kompetence CV kan være den rigtige vej for dig - se her hvordan du laver det.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-08-2019

Iværksætterdrømme? Få de bedste råd fra unge iværksættere

Drømmer du om at blive iværksætter? Her giver en række unge, succesfulde iværksættere dig de bedste råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2019

21st century skills - fremtidens færdigheder

Måske du overvejer, hvilke færdigheder der bliver vigtigst i fremtiden? Det er her 21st century skills kommer på banen. Men hvad består disse færdigheder og kompetencer egentlig af?

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-11-2019

5 råd til dig, der overvejer at deltage i Case Competitions

Går du og overvejer at deltage i en Case Competition, men er du i tvivl om, hvordan du forbereder sig bedst, og hvad du kan få ud af at være med? Læs vores fem gode råd nedenfor og bliv klogere på, om Case Competitions er noget for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Bliv klar til din karriere med et udenlandsophold

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

3 gode råd til valg af højskole

Overvejer du at tage på højskole, men er vildt meget i tvivl om, hvilken højskole du skal vælge? Mød tre højskoleelever, og hør om deres valg lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Boost din iværksætterdrøm

Dét at blive og være iværksætter kan være en lang og hård kamp. Derfor har vi spurgt tre flyvende start-ups; HOLD, Hooves og Hoodee, hvad det er de kan, deres udfordringer og drømme for fremtiden.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig.Du får en hverdag med fart på, hvor din fornemmeste opgave er at hjælpe mennesker med at sælge deres bolig og/eller finde deres nye hjem.

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2017

Gør din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration her, til hvor du kan finde kompetencer, der kan give dit næste fagligt relevante job.

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-09-2019

Derfor skal du have et studiejob, mens du læser

I dag er det meget almindeligt og attraktivt at have et studiejob, mens du læser, og det er der mange gode grunde til. Her kan du læse om fordele og ulemper ved et studiejob. Du får også vores gode råd til studentermedhjælperen. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får du dit første studiejob

Mangler du nogle skarpe tips og tricks til, hvordan du får dit første studiejob? Vi har snakket med fire studerende, der har knækket koden. Læs mere her. 

Læs mere