Vis studentum.dk som: Mobile
Sådan bliver du Body SDS terapeut

Sådan bliver du Body SDS terapeut

Har du hørt om body SDS, men undret dig over, hvad det er? Ikke alene er Body SDS en anerkendt behandlingsmetode, det er også en 3-årig kropsterapeutisk uddannelse. Vi har taget en snak med Dorte Mølgaard, der er studievejleder hos Body SDS og har været det gennem de sidste 9 år. Her fortæller hun lidt om Body SDS kropsterapeutiske uddannelse, og hvilke fremtidsmuligheder du har med denne uddannelse. Læs med i denne artikel. 


Hvad er Body SDS?

Body SDS er en forkortelse, der står for Body Self Development's System og er et unikt dansk udviklet behandlingssystem. Body SDS blev grundlagt i København i slutningen af 1940’erne af Erland Hartung, som havde en unik tilgang til kroppen. Sidenhen har Erlands søn og hans barnebarn videreudviklet systemet til det, vi i dag kender som Body SDS.

Med Body SDS er der tale om en anerkendt alternativ behandlingsform, der gennem kropsbehandlinger og træning kan afhjælpe fysiske skavanker som for eksempel dårlig ryg, nakkeproblemer og muskelspændinger. Derudover kan Body SDS også afhjælpe psykiske problemer og udfordringer som eksempelvis angst, depression, stress samt generelle bekymringer i hverdagen. Som Dorte beskriver det: "Body SDS er en særlig behandlingsform, der behandler det hele menneske, med udgangspunkt i kropsterapi og med en tilgang til, at krop og sind er tæt forbundet. Man kan kalde det en dynamisk form for massage med fokus på at løsne spændinger gennem lymfe- og blodgennemstrømning i hele kroppen."

Body SDS kropsterapeutisk uddannelse 

Vi har spurgt Dorte Mølgaard, hvordan uddannelsen er bygget op hos Body SDS, og hvad man kan forvente af uddannelsen.

"Body SDS uddannelsen tager tre år at gennemføre og tages på deltid med en fast ugentlig undervisningsdag, der finder sted i tidsrummet kl. 9.00 - 16.00. Der er 44 undervisningsdage på et skoleår, og på 1. skoleår er der ligeledes to weekendkurser. Der er stor forskel på, hvad vores elever beskæftiger sig med under uddannelsen. Nogle har et arbejde ved siden af, mens andre arbejder med det de har lært, og fokuserer på elevbehandlinger," fortæller Dorte Mølgaard og fortsætter:

"Body SDS uddannelsen er en god kombination af teori og praktisk undervisning. Eleverne behandler hinanden, og det anbefales, at man allerede i løbet af det første år arbejder med egne klienter - det, vi kalder elevbehandlinger."

Mere end en uddannelse

Gennem uddannelsen vil du få en god teoretisk ballast, der ruster dig godt til en fremtid som kropsterapeut. Body SDS uddannelsen lærer dig for eksempel om forskellige behandlingsteknikker og diverse træningsøvelser, men der er også undervisning i en række fag, der hver især er med til at sikre dig et solidt fundament. Dette gælder for eksempel fag som organlære samt læring om muskler og led, kost og ernæring og indføling og samtaleterapi, som også kan være gavnligt for dig som menneske. Dorte uddyber med, at man som elev på Body SDS uddannelsen gennemgår et personligt udviklingsforløb.

"På uddannelsen lærer du også en del om dig selv, får en bedre kropsforståelse og får arbejdet med dig selv. Gennem de tre år oplever de fleste en bedre bevidsthed omkring kroppens signaler, og hvordan du bliver bedre til at lytte til dig selv og forstå dig selv. Samtidig lærer du om korrekte arbejdsstillinger, og hvordan du for eksempel via træningen kan rette op på egne kropslige skavanker. Derudover kommer du på første år af uddannelsen igennem et udrensningsforløb, der giver dig en viden om og forståelse af den daglige kosts indvirkning på kroppen, hvilket ikke kun gavner dine kommende klienter, men som igen også gavner dig personligt."

Hvorfor Body SDS?

En Body SDS uddannelse er for dig, der ønsker at hjælpe andre mennesker med at skabe et sundt og energifyldt liv. Hos Body SDS tænker vi ikke på fysikken og psyken som to adskilte elementer, men derimod som en helhed. Der er derfor ikke tale om enten eller når vi taler fysisk eller følelsesmæssigt i forhold til behandlingen, men en helhed, hvor fokus er forebyggelse, behandling og vedligeholdelse af en sund krop, og en filosofi om, at alle hverdagens mange indtryk og udtryk er forankret i kroppen.

Med uddannelsen hos Body SDS får du ikke alene en meget uddybende og grundig uddannelse, men du får også uddannelsen som Body SDS kropsterapeut der, hvor det hele startede. Dorte Mølgaard forklarer også, at en anden grund til at tage uddannelsen hos selve Body SDS er, at man så får adgang til videreuddannelsesforløb og et stort netværk, som man ikke har adgang til på samme måde, hvis man tager en kropsterapeutuddannelse hos en anden udbyder. Endvidere fortæller Dorte, at uddannelsen er mere end en uddannelse - det er også en personlig rejse, hvor man udvikler sig og arbejder med sig selv. Dermed er et uddannelsesforløb hos Body SDS ikke blot teoretisk og praktisk, men så meget mere end det. Du vil opleve, at du bliver mere bevidst om, hvad din krop fortæller dig og bedre til at passe på dig selv, hvilket kan gavne dit arbejde som kropsterapeut.

Din fremtid som Body SDS kropsterapeut

Når du har gennemført den 3-årige grunduddannelse, kan du kalde dig kropsterapeut uddannet ved Body SDS. Du kan dog også tage skridtet videre og blive autoriseret Body SDS Kropsterapeut. Du skal dog være opmærksom på, at du skal være RAB registreret, før du kan kalde dig autoriseret Body SDS Kropsterapeut. Derudover bør du være opmærksom på, at der er krav omkring yderligere kurser, før du kan blive RAB-registreret. 

Med denne uddannelse på CV'et får du mulighed for at forme din fremtidige karriere. Du kan for eksempel vælge at blive selvstændig, og starte en klinik hjemme hos dig selv eller leje et lokale. Herudover er der for eksempel også mulighed for at blive en del af, eller starte, et klinikfællesskab med andre kropsterapeuter, eller du kan lægge dit fokus på firmaaftaler, sportsklubber etc. Hvis det har din interesse, er der også mulighed for at blive ansat hos Body SDS A/S, hvor du for eksempel kan blive ansat som behandler og/eller underviser. At blive ansat som underviser kræver en overbyggende uddannelse samt praktisk erfaring som kropsterapeut. 

Den overbyggende uddannelse som underviser tages hos Body SDS, ligesom du finder mange andre overbygningskurser, der giver dig mulighed for at vedligeholde og opdatere dine behandlingsmetoder med den nyeste viden på området. Blandt disse overbygningskurser finder du for eksempel ledkurser og psykologikurser. Titlen som autoriseret Body SDS Kropsterapeut giver desuden adgang til logoer, man bliver repræsenteret på Body SDS' hjemmeside, og man har adgang til et stort netværk med faglig sparring eksempelvis i forbindelse med klientmæssige udfordringer. Der er derfor forskellige muligheder for en karriere som kropsterapeut med Body SDS grunduddannelsen.

Har ovenstående inspireret dig til at komme i gang med at uddanne dig som Body SDS Kropsterapeut?

Læs mere om Body SDS uddannelsen her

Senest opdateret: 24 jun 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 29-12-2021

Seks uddannelser der hitter i kvote 2

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 6 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-05-2022

Din guide til uddannelse med løn

Spænder økonomien ben for din drøm om at tage en uddannelse? Der kan være mange grunde til at overveje en uddannelse med løn. Måske er du ufaglært eller har ikke brugt din uddannelse længe, men du er også et sted i livet, hvor dine faste udgifter er for høje til flere år på SU. Her guider vi dig til uddannelser med løn.

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2022

Guide til stipendier

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier, scholarships og legater. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2022

Hvordan bliver jeg pilot?

Hvordan bliver jeg pilot? Hvad koster en pilot uddannelse? Hvad kræver det at blive pilot? Læs denne artikel om pilot uddannelsen lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 27-08-2015

Hvad gemmer der sig bag jobtitlen?

Har du nogen gange undret dig over, hvad en Salgs-Ninja laver? Eller hvad med en Detail-Jedi? Vi har samlet otte bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV!

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en sygeplejerskestuderende

Sygeplejerskeuddannelsen er en uddannelse, hvor vi lærer vidt og bredt om alt det indebærer at være sygeplejerske i de forskellige sektorer. Dette omfatter blandt andet viden omkring anatomi og fysiologi, sygepleje, farmakologi og lægemiddelregning, etik, kommunikation, sygdomslære og meget mere.   Da jeg gik i gymnasiet, havde jeg biologi som hovedfag, hvilket har interesseret mig så la ...
Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Sådan kommer du ind på journalistuddannelsen

Er du nyhedsjunkie, grammatiknørd eller storyteller? Kom igennem nåleøjet til journalistuddannelsen, med vores samlede guide her - nederst finder du et eksempel på en motiveret ansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

Guide til de sværeste optagelser

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej, denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2017

Der bliver højere til uddannelsesloftet

I efteråret så uddannelsesloftet dagens lys under store protester. Med begrænsningen af dobbeltuddannelse på samme eller lavere niveau, fangede bordet pludselig og studievalget blev definitivt. Nu er der gode nyheder på vej. Med en ny aftale bliver der højere til uddannelsesloftet. Læs her hvordan.

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2019

Bliv anlægsgartner

Med denne uddannelse vil du nemlig komme til at arbejde med både etablering og vedligholdelse af haver, parker, kirkegårde blandt meget mere. Du får altså en solid forståelse for blomster, træer, sten med videre, og hvordan de forskellige elementer fungerer bedst sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en fysioterapeutstuderende

Nikolaj er studerende på fysioterapeutuddannelsen ved Københavns Professionshøjskole - Campus Nord! Lige nu er han på sit fjerde semester og drømmer om at arbejde med Elite sportshold, når han en dag er færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 28-12-2021

Eksempel på kvote 2 ansøgning: HA Kom

Vil du gerne søge ind på Erhvervsøkonomi (HA) i virksomhedskommunikation på kvote 2? Her finder du et eksempel på en motiveret ansøgning, der fik ansøgeren gennem nåleøjet. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-05-2020

Væddemål og gåpåmod førte til drømmejob og business uddannelse

Christian Martin droppede sociale medier, byture og studiefravær i et år. Siden da har han stykket en karriere sammen via forskellige jobs og relevante uddannelser. Christian Martin har fået sit drømmejob hos Fitnessguru. Han har altid været aktiv sportsudøver og interesseret sig for det sunde liv – også når det handler om det, vi putter i munden.
Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en badmintontræner

Christian valgte at tage et trænerforløb på Aalborg Sportshøjskole, da han blevet skadet og var nødt til at indstille sin spillerkarriere. I interviewet fortæller han om sine ambitioner for succes i sportsverdenen. Du får et indblik i livet på en sportshøjskole, og hvad det kræver at blive professionel træner.

Læs mere
Sidst opdateret 29-12-2021

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2018 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. Læs derfor, hvordan du kommer igennem nåleøjet til Kvote 2 lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2015

Hvad er en EUX-uddannelse?

Er du splittet i valget mellem en erhvervsuddannelse eller gymnasiet? Med den nye EUX-uddannelse behøver du ikke at vælge længere. Nu kan du få en studentereksamen samtidig med, at du bliver f.eks. tømrer, murer eller noget helt tredje på en teknisk skole. Få overblik over dine muligheder med EUX her.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Svar på optagelse

Vi guider dig her til, hvad der sker, når du får svar om optagelse på dit drømmestudie.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere
Sidst opdateret 21-08-2015

Erhvervsakademi eller akademiudd.?

Har du tænkt over, hvad forskellen på en erhvervsakademiuudannelse og en akademiuddannelse er? Og hvilken en af dem passer bedst til dine behov og ønsker? Få et lynhurtigt overblik over de to uddannelsestyper, og hvordan de skiller sig ud fra hinanden. 

Læs mere