Sådan bliver du Body SDS terapeut

Har du læst om Body SDS uddannelsen og overvejet om det kunne være noget for dig? Vi har snakket med Dorte Mølgaard fra Body SDS A/S - der, hvor det hele startede. Læs med lige her, og find ud af, om uddannelsen til Body SDS Kropsterapeut er noget for dig.

Sådan bliver du Body SDS terapeut

Har du hørt om body SDS, men undret dig over, hvad det er? Ikke alene er Body SDS en anerkendt behandlingsmetode, det er også en 3-årig kropsterapeutisk uddannelse. Vi har taget en snak med Dorte Mølgaard, der er studievejleder hos Body SDS og har været det gennem de sidste 9 år. Her fortæller hun lidt om Body SDS kropsterapeutiske uddannelse, og hvilke fremtidsmuligheder du har med denne uddannelse. Læs med i denne artikel. 


Hvad er Body SDS?

Body SDS er en forkortelse, der står for Body Self Development's System og er et unikt dansk udviklet behandlingssystem. Body SDS blev grundlagt i København i slutningen af 1940’erne af Erland Hartung, som havde en unik tilgang til kroppen. Sidenhen har Erlands søn og hans barnebarn videreudviklet systemet til det, vi i dag kender som Body SDS.

Med Body SDS er der tale om en anerkendt alternativ behandlingsform, der gennem kropsbehandlinger og træning kan afhjælpe fysiske skavanker som for eksempel dårlig ryg, nakkeproblemer og muskelspændinger. Derudover kan Body SDS også afhjælpe psykiske problemer og udfordringer som eksempelvis angst, depression, stress samt generelle bekymringer i hverdagen. Som Dorte beskriver det: "Body SDS er en særlig behandlingsform, der behandler det hele menneske, med udgangspunkt i kropsterapi og med en tilgang til, at krop og sind er tæt forbundet. Man kan kalde det en dynamisk form for massage med fokus på at løsne spændinger gennem lymfe- og blodgennemstrømning i hele kroppen."

Body SDS kropsterapeutisk uddannelse 

Vi har spurgt Dorte Mølgaard, hvordan uddannelsen er bygget op hos Body SDS, og hvad man kan forvente af uddannelsen.

"Body SDS uddannelsen tager tre år at gennemføre og tages på deltid med en fast ugentlig undervisningsdag, der finder sted i tidsrummet kl. 9.00 - 16.00. Der er 44 undervisningsdage på et skoleår, og på 1. skoleår er der ligeledes to weekendkurser. Der er stor forskel på, hvad vores elever beskæftiger sig med under uddannelsen. Nogle har et arbejde ved siden af, mens andre arbejder med det de har lært, og fokuserer på elevbehandlinger," fortæller Dorte Mølgaard og fortsætter:

"Body SDS uddannelsen er en god kombination af teori og praktisk undervisning. Eleverne behandler hinanden, og det anbefales, at man allerede i løbet af det første år arbejder med egne klienter - det, vi kalder elevbehandlinger."

Mere end en uddannelse

Gennem uddannelsen vil du få en god teoretisk ballast, der ruster dig godt til en fremtid som kropsterapeut. Body SDS uddannelsen lærer dig for eksempel om forskellige behandlingsteknikker og diverse træningsøvelser, men der er også undervisning i en række fag, der hver især er med til at sikre dig et solidt fundament. Dette gælder for eksempel fag som organlære samt læring om muskler og led, kost og ernæring og indføling og samtaleterapi, som også kan være gavnligt for dig som menneske. Dorte uddyber med, at man som elev på Body SDS uddannelsen gennemgår et personligt udviklingsforløb.

"På uddannelsen lærer du også en del om dig selv, får en bedre kropsforståelse og får arbejdet med dig selv. Gennem de tre år oplever de fleste en bedre bevidsthed omkring kroppens signaler, og hvordan du bliver bedre til at lytte til dig selv og forstå dig selv. Samtidig lærer du om korrekte arbejdsstillinger, og hvordan du for eksempel via træningen kan rette op på egne kropslige skavanker. Derudover kommer du på første år af uddannelsen igennem et udrensningsforløb, der giver dig en viden om og forståelse af den daglige kosts indvirkning på kroppen, hvilket ikke kun gavner dine kommende klienter, men som igen også gavner dig personligt."

Hvorfor Body SDS?

En Body SDS uddannelse er for dig, der ønsker at hjælpe andre mennesker med at skabe et sundt og energifyldt liv. Hos Body SDS tænker vi ikke på fysikken og psyken som to adskilte elementer, men derimod som en helhed. Der er derfor ikke tale om enten eller når vi taler fysisk eller følelsesmæssigt i forhold til behandlingen, men en helhed, hvor fokus er forebyggelse, behandling og vedligeholdelse af en sund krop, og en filosofi om, at alle hverdagens mange indtryk og udtryk er forankret i kroppen.

Med uddannelsen hos Body SDS får du ikke alene en meget uddybende og grundig uddannelse, men du får også uddannelsen som Body SDS kropsterapeut der, hvor det hele startede. Dorte Mølgaard forklarer også, at en anden grund til at tage uddannelsen hos selve Body SDS er, at man så får adgang til videreuddannelsesforløb og et stort netværk, som man ikke har adgang til på samme måde, hvis man tager en kropsterapeutuddannelse hos en anden udbyder. Endvidere fortæller Dorte, at uddannelsen er mere end en uddannelse - det er også en personlig rejse, hvor man udvikler sig og arbejder med sig selv. Dermed er et uddannelsesforløb hos Body SDS ikke blot teoretisk og praktisk, men så meget mere end det. Du vil opleve, at du bliver mere bevidst om, hvad din krop fortæller dig og bedre til at passe på dig selv, hvilket kan gavne dit arbejde som kropsterapeut.

Din fremtid som Body SDS kropsterapeut

Når du har gennemført den 3-årige grunduddannelse, kan du kalde dig kropsterapeut uddannet ved Body SDS. Du kan dog også tage skridtet videre og blive autoriseret Body SDS Kropsterapeut. Du skal dog være opmærksom på, at du skal være RAB registreret, før du kan kalde dig autoriseret Body SDS Kropsterapeut. Derudover bør du være opmærksom på, at der er krav omkring yderligere kurser, før du kan blive RAB-registreret. 

Med denne uddannelse på CV'et får du mulighed for at forme din fremtidige karriere. Du kan for eksempel vælge at blive selvstændig, og starte en klinik hjemme hos dig selv eller leje et lokale. Herudover er der for eksempel også mulighed for at blive en del af, eller starte, et klinikfællesskab med andre kropsterapeuter, eller du kan lægge dit fokus på firmaaftaler, sportsklubber etc. Hvis det har din interesse, er der også mulighed for at blive ansat hos Body SDS A/S, hvor du for eksempel kan blive ansat som behandler og/eller underviser. At blive ansat som underviser kræver en overbyggende uddannelse samt praktisk erfaring som kropsterapeut. 

Den overbyggende uddannelse som underviser tages hos Body SDS, ligesom du finder mange andre overbygningskurser, der giver dig mulighed for at vedligeholde og opdatere dine behandlingsmetoder med den nyeste viden på området. Blandt disse overbygningskurser finder du for eksempel ledkurser og psykologikurser. Titlen som autoriseret Body SDS Kropsterapeut giver desuden adgang til logoer, man bliver repræsenteret på Body SDS' hjemmeside, og man har adgang til et stort netværk med faglig sparring eksempelvis i forbindelse med klientmæssige udfordringer. Der er derfor forskellige muligheder for en karriere som kropsterapeut med Body SDS grunduddannelsen.

Har ovenstående inspireret dig til at komme i gang med at uddanne dig som Body SDS Kropsterapeut?

Læs mere om Body SDS uddannelsen her

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer