Vis studentum.dk som: Mobile
Sådan bliver du Body SDS terapeut

Sådan bliver du Body SDS terapeut

Har du hørt om body SDS, men undret dig over, hvad det er? Ikke alene er Body SDS en anerkendt behandlingsmetode, det er også en 3-årig kropsterapeutisk uddannelse. Vi har taget en snak med Dorte Mølgaard, der er studievejleder hos Body SDS og har været det gennem de sidste 9 år. Her fortæller hun lidt om Body SDS kropsterapeutiske uddannelse, og hvilke fremtidsmuligheder du har med denne uddannelse. Læs med i denne artikel. 


Hvad er Body SDS?

Body SDS er en forkortelse, der står for Body Self Development's System og er et unikt dansk udviklet behandlingssystem. Body SDS blev grundlagt i København i slutningen af 1940’erne af Erland Hartung, som havde en unik tilgang til kroppen. Sidenhen har Erlands søn og hans barnebarn videreudviklet systemet til det, vi i dag kender som Body SDS.

Med Body SDS er der tale om en anerkendt alternativ behandlingsform, der gennem kropsbehandlinger og træning kan afhjælpe fysiske skavanker som for eksempel dårlig ryg, nakkeproblemer og muskelspændinger. Derudover kan Body SDS også afhjælpe psykiske problemer og udfordringer som eksempelvis angst, depression, stress samt generelle bekymringer i hverdagen. Som Dorte beskriver det: "Body SDS er en særlig behandlingsform, der behandler det hele menneske, med udgangspunkt i kropsterapi og med en tilgang til, at krop og sind er tæt forbundet. Man kan kalde det en dynamisk form for massage med fokus på at løsne spændinger gennem lymfe- og blodgennemstrømning i hele kroppen."

Body SDS kropsterapeutisk uddannelse 

Vi har spurgt Dorte Mølgaard, hvordan uddannelsen er bygget op hos Body SDS, og hvad man kan forvente af uddannelsen.

"Body SDS uddannelsen tager tre år at gennemføre og tages på deltid med en fast ugentlig undervisningsdag, der finder sted i tidsrummet kl. 9.00 - 16.00. Der er 44 undervisningsdage på et skoleår, og på 1. skoleår er der ligeledes to weekendkurser. Der er stor forskel på, hvad vores elever beskæftiger sig med under uddannelsen. Nogle har et arbejde ved siden af, mens andre arbejder med det de har lært, og fokuserer på elevbehandlinger," fortæller Dorte Mølgaard og fortsætter:

"Body SDS uddannelsen er en god kombination af teori og praktisk undervisning. Eleverne behandler hinanden, og det anbefales, at man allerede i løbet af det første år arbejder med egne klienter - det, vi kalder elevbehandlinger."

Mere end en uddannelse

Gennem uddannelsen vil du få en god teoretisk ballast, der ruster dig godt til en fremtid som kropsterapeut. Body SDS uddannelsen lærer dig for eksempel om forskellige behandlingsteknikker og diverse træningsøvelser, men der er også undervisning i en række fag, der hver især er med til at sikre dig et solidt fundament. Dette gælder for eksempel fag som organlære samt læring om muskler og led, kost og ernæring og indføling og samtaleterapi, som også kan være gavnligt for dig som menneske. Dorte uddyber med, at man som elev på Body SDS uddannelsen gennemgår et personligt udviklingsforløb.

"På uddannelsen lærer du også en del om dig selv, får en bedre kropsforståelse og får arbejdet med dig selv. Gennem de tre år oplever de fleste en bedre bevidsthed omkring kroppens signaler, og hvordan du bliver bedre til at lytte til dig selv og forstå dig selv. Samtidig lærer du om korrekte arbejdsstillinger, og hvordan du for eksempel via træningen kan rette op på egne kropslige skavanker. Derudover kommer du på første år af uddannelsen igennem et udrensningsforløb, der giver dig en viden om og forståelse af den daglige kosts indvirkning på kroppen, hvilket ikke kun gavner dine kommende klienter, men som igen også gavner dig personligt."

Hvorfor Body SDS?

En Body SDS uddannelse er for dig, der ønsker at hjælpe andre mennesker med at skabe et sundt og energifyldt liv. Hos Body SDS tænker vi ikke på fysikken og psyken som to adskilte elementer, men derimod som en helhed. Der er derfor ikke tale om enten eller når vi taler fysisk eller følelsesmæssigt i forhold til behandlingen, men en helhed, hvor fokus er forebyggelse, behandling og vedligeholdelse af en sund krop, og en filosofi om, at alle hverdagens mange indtryk og udtryk er forankret i kroppen.

Med uddannelsen hos Body SDS får du ikke alene en meget uddybende og grundig uddannelse, men du får også uddannelsen som Body SDS kropsterapeut der, hvor det hele startede. Dorte Mølgaard forklarer også, at en anden grund til at tage uddannelsen hos selve Body SDS er, at man så får adgang til videreuddannelsesforløb og et stort netværk, som man ikke har adgang til på samme måde, hvis man tager en kropsterapeutuddannelse hos en anden udbyder. Endvidere fortæller Dorte, at uddannelsen er mere end en uddannelse - det er også en personlig rejse, hvor man udvikler sig og arbejder med sig selv. Dermed er et uddannelsesforløb hos Body SDS ikke blot teoretisk og praktisk, men så meget mere end det. Du vil opleve, at du bliver mere bevidst om, hvad din krop fortæller dig og bedre til at passe på dig selv, hvilket kan gavne dit arbejde som kropsterapeut.

Din fremtid som Body SDS kropsterapeut

Når du har gennemført den 3-årige grunduddannelse, kan du kalde dig kropsterapeut uddannet ved Body SDS. Du kan dog også tage skridtet videre og blive autoriseret Body SDS Kropsterapeut. Du skal dog være opmærksom på, at du skal være RAB registreret, før du kan kalde dig autoriseret Body SDS Kropsterapeut. Derudover bør du være opmærksom på, at der er krav omkring yderligere kurser, før du kan blive RAB-registreret. 

Med denne uddannelse på CV'et får du mulighed for at forme din fremtidige karriere. Du kan for eksempel vælge at blive selvstændig, og starte en klinik hjemme hos dig selv eller leje et lokale. Herudover er der for eksempel også mulighed for at blive en del af, eller starte, et klinikfællesskab med andre kropsterapeuter, eller du kan lægge dit fokus på firmaaftaler, sportsklubber etc. Hvis det har din interesse, er der også mulighed for at blive ansat hos Body SDS A/S, hvor du for eksempel kan blive ansat som behandler og/eller underviser. At blive ansat som underviser kræver en overbyggende uddannelse samt praktisk erfaring som kropsterapeut. 

Den overbyggende uddannelse som underviser tages hos Body SDS, ligesom du finder mange andre overbygningskurser, der giver dig mulighed for at vedligeholde og opdatere dine behandlingsmetoder med den nyeste viden på området. Blandt disse overbygningskurser finder du for eksempel ledkurser og psykologikurser. Titlen som autoriseret Body SDS Kropsterapeut giver desuden adgang til logoer, man bliver repræsenteret på Body SDS' hjemmeside, og man har adgang til et stort netværk med faglig sparring eksempelvis i forbindelse med klientmæssige udfordringer. Der er derfor forskellige muligheder for en karriere som kropsterapeut med Body SDS grunduddannelsen.

Har ovenstående inspireret dig til at komme i gang med at uddanne dig som Body SDS Kropsterapeut?

Læs mere om Body SDS uddannelsen her

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for undervisning

Hvordan bliver man lærer? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for undervisning. Læs meget mere om mulighederne lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2019

Alternative drømmeuddannelser - hvad skal du vælge?

Drømmer du om at blive læge, psykolog eller arbejde med international business? Så ved du også, hvor svært det kan være at komme ind på studierne - fint dit alternativ her. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Leder hos Ørsted: “De, der kan vise, at de har løst nogle udfordringer i praksis, kan noget særligt”

Julian Johansen droppede ud efter et år på sit drømmestudie, HA(fil). I stedet har han fået en masse erhvervserfaring – og en nu næsten færdiggjort HD-uddannelse fra CBS. Læs hans historie her.

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

Vil du på højskole i dit sabbatår?

Et højskoleophold er sagen! Hvad enten du vil forbedre dit CV, finde dig selv og dyrke dine interesser eller bare have det sjovt med nye mennesker. Mød fem tidligere højskoleelever her og få deres gode råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Kommunikation

Kan du trylle med ord og billeder, er du god til at forvandle den skæve idé til effektive budskaber og har du styr på målgruppen? Så er en karriere inden for marketing, kommunikation og medier måske noget for dig. Tjek karriereguiden til medie- og kommunikationsbranchen her.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Strategisk Kommunikation

Vil du gerne uddanne dig inden for marketing eller blive klogere på, hvordan man arbejder med strategisk kommunikation? Her kan du læse om William, og hvorfor han har valgt at læse kandidaten i Strategic Communication på Aarhus BBS!

Læs mere
Sidst opdateret 27-10-2022

Det kan du med en uddannelse i hospitality og hotel management

Har du en stor interesse for ledelse og drift inden for turisme, hotelbranchen eller oplevelsesøkonomi? Måske er du faldet over en uddannelse i Hospitality Management eller Hotel Management og har undret dig over, hvad uddannelsen giver dig af muligheder? Vilija Gecaite fra Swiss Education Group vil forsøge at give dig svaret her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. Læs mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2022

Sådan kommer du ind på journalistuddannelsen

Er du nyhedsjunkie, grammatiknørd eller storyteller? Kom igennem nåleøjet til journalistuddannelsen, med vores samlede guide her - nederst finder du et eksempel på en motiveret ansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere som sexolog og parterapeut

Har du overvejet, om uddannelsen parterapeut, sexolog eller begge dele er noget for dig? Fælles for dem er, at du får fornyet indsigt i dig selv og dine relationer såvel som spændende karriereveje. Få 3 gyldne råd til at vælge den rette sexolog- eller parterapeut uddannelse her.

Læs mere
Sidst opdateret 04-08-2022

Svar på optagelse

Vi guider dig her til, hvad der sker, når du får svar om optagelse på dit drømmestudie.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for pædagogik

Hvordan bliver man pædagog? I denne karriereguide bliver du klogere på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for det pædagogiske område. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Bliv læge i udlandet

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for ernæring og sundhed

Hvordan bliver man kostvejleder eller diætist? I denne karriereguide kan du blive klog på uddannelsesmuligheder, job og karriere inden for ernæring og sundhed lige fra kostvejlederuddannelsen til en professionsbachelor i ernæring og sundhed. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Hvad skal du efter 3.G?

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-10-2015

Copenhagen skills 2015

Boren og banken blander sig med tusindvis af stemmer, og bliver til et virvar af lyde. Velkommen til Copenhagen Skills! Studentum var med, da elever i 8.-10. klasse tog til uddannelsesmesse for at bruge alle sanserne i jagten på det rigtige uddannelsesvalg.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 28-10-2020

Mød en Design og Businessstuderende

Amalie læser uddannelsen Design og Business med speciale i Branding og Marketing management. Hun lærer blandt andet om at udvikle kreative brandstrategier, kampagner og events, samt at bruge de rette markedsføringskanaler til at sprede et budskab. Er det lige noget for dig? Så læs Amalies interview om hendes uddannelse her!

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs mere om højskolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere