25 aug 2021

Mød en smykkedesignstuderende

Smykkedesignstuderende
  • Signe
  • Københavns Erhvervsakademi
  • Varighed: 3 ½ årHvad handler uddannelsen om? Hvad går den ud på? 

Uddannelsen hedder JTB/STB - Jewellery, tecnologi & business/ Smykker, Teknologi & Business og omfavner mange ting indenfor smykkebranchen.

Alt fra brainstorm, analyse, skitsering, prototyper til færdigt produkt. Ved Business lærer vi om, hvordan du skaber en persona og målgruppe (Når vi samarbejder med firmaer, bestemmes de på forhånd), datanalyse, SWOT-analyse, prissætning osv.

Vi arbejder også med teknologi; Fx 3D tegning, printning, støbning og masseproduktion.

Derudover har vi mange professionelle indenfor forskellige fag ude og holder foredrag og oplæg. Det er for eksempel ædelstensforhandlere eller stenfattere og guldsmede.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Jeg ville gerne være guldsmed, da jeg gerne ville producere smykker. Det tiltaler mig meget at få et færdigt produkt til slut i et projekt. Det er fedt, når man har kæmpet længe for noget, for så at kunne holde det færdige resultatet i hånden.

Jeg faldt tilfældigt over denne uddannelse efter en lang kamp med at finde en praktikplads.

Efter at have læst om den, var jeg slet ikke i tvivl om at jeg faktisk meget hellere ville det end guldsmed. På denne uddannelse får du ALLE aspekter og ikke kun håndværket.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Fantastisk! Det er så spændende, for både underviserne og fagfolkene bag brænder virkelig for det. Og så er det bare pisse sejt, når det lykkedes!

Det er en forholdsvis lille branche af fagfolk har jeg fundet ud af, så alle kender alle og laver du noget snavs finder folk ud af det. Det kan jeg egentlig godt lide. Denne branche ER tillid.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Det er en professions bachelor, der er bygget op om 7 semestre og 7 eksamener. Alle ender ud i en pitch omkring et produkt (smykkekollektion) vi har lavet ud fra en opgave vi bliver stillet.


Hvordan er studiemiljøet?

Studiemiljøet er godt! Alle os som studerer noget indenfor design, er samlet i én bygning på Guldbergsgade. Dog har corona jo en stor indvirkning, men da jeg startede nåede vi at have en normal start med introdage og rustur. Vi har meget at gøre med de studerende på andre semestre og sidder på samme værksted og hjælper hinanden meget. Hvert andet år er internationalt da dette er den eneste uddannelse i verden.


Hvorfor valgte du Københavns Erhvervsakademi som uddannelsesinstitution?

Fordi de havde den perfekte uddannelse for mig.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Jeg har det okay med eksamen. Den første var multiple choice, den anden var som alle andre bliver. En pitch. Vores opgave var at finde et værk på Louisiana, analysere det via analysemetoder indenfor design. Skabe en kollektion og lave brandanalyse isforhold til produktion og salg.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

Det brede spektor, at mine studiekammerater bliver mine fremtidige samarbejdspartnere eller konkurrenter og HELT sikkert, at jeg får lov at skabe noget som man kan betragte.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Stol på dig selv og din egen stil. Vær ikke bange for at blive inspireret, det er svært at skabe noget, der aldrig er set før.

Hav det sjovt, fordi det er ikke mange, som får lov at eksperimentere med maskiner, metal og ædelsten som os. Det er så fantastisk!


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet/Hvad er dit drømmejob?

Selvstændig helt klart. En succesfuld butik med enkelte masseproducerede smykker, med en sideløbende business med specialdesignede smykker. Min drøm er at sidde med kunden og tegne fx en forlovelsesring sammen. Visualisere den for kunden i 3D tegning, inden den bliver sat i produktion, så vedkomne kan være med hele vejen igennem. Og så kunne det være blæret at arbejde med dyre ædelsten.

Samtidig gad jeg også godt prøve at sidde i en STOR virksomhed, som designer eller 3D-tegner.Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for design? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og lønLæs mere om uddannelserne på KEA - Københavns Erhvervsakademi

Senest opdateret: 25 aug 2021

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-10-2019

Jobrummet - Zoom ind på dit drømmejob

Det kan være en jungle at finde frem til det rigtige job - og ikke mindst, hvilken uddannelse der kan føre dig til jobbet. Med Jobrummet tager vi dig gennem junglen og giver dig mulighed for at høre færdiguddannede fortælle om deres job, så du kan blive klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg.  I hvert interview kommer du bagom jobtitlen og får indblik i, hvordan andre har fundet de ...
Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en sygeplejerskestuderende

Sygeplejerskeuddannelsen er en uddannelse, hvor vi lærer vidt og bredt om alt det indebærer at være sygeplejerske i de forskellige sektorer. Dette omfatter blandt andet viden omkring anatomi og fysiologi, sygepleje, farmakologi og lægemiddelregning, etik, kommunikation, sygdomslære og meget mere.   Da jeg gik i gymnasiet, havde jeg biologi som hovedfag, hvilket har interesseret mig så la ...
Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

EUD - form din fremtid med en erhvervsuddannelse

Vil du hurtigt ud på arbejdsmarkedet, og lærer du bedst med hænderne? En EUD er for dig, der har afsluttet folkeskolen og vil have en uddannelse tæt på virkeligheden. Læs mere og udforsk dine muligheder for en erhvervsuddannelse lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 30-01-2023

De mest søgte uddannelser i 2019

Overvejer du at søge ind på én af de rigtige populære uddannelser? Og frygter du ikke at blive blive optaget? Eller har du måske allerede fået afslag? Her giver vi dig overblikket over de mest søgte uddannelser i 2019 - og gode bud på alternativer til drømmestudiet, hvis du finder din favorit på listen.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Drømmer du om et job med prestige?

Går du op i prestige, og er det vigtigt for dig, at du bliver anerkendt i kraft af dit job? Danskerne har for nylig deltaget i en undersøgelse af YouGov, der har taget temperaturen på os, i forhold til hvor prestigefyldte vi anser forskellige jobs for at være. Er dit drømmejob med på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 04-08-2022

3 bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 24-05-2022

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS. Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for pædagogik

Hvordan bliver man pædagog? I denne karriereguide bliver du klogere på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for det pædagogiske område. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. Læs mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 14-02-2023

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv. Vi har her hos studentum.dk spurgt tre eksperter, om hvordan vi får flere piger ind på erhvervsskolerne.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? Vi forsøger at give dig svaret i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs mere om højskolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Sådan bliver du klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet via kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Strategisk Kommunikation

Vil du gerne uddanne dig inden for marketing eller blive klogere på, hvordan man arbejder med strategisk kommunikation? Her kan du læse om William, og hvorfor han har valgt at læse kandidaten i Strategic Communication på Aarhus BBS!

Læs mere
Sidst opdateret 28-10-2020

Mød en Design og Businessstuderende

Amalie læser uddannelsen Design og Business med speciale i Branding og Marketing management. Hun lærer blandt andet om at udvikle kreative brandstrategier, kampagner og events, samt at bruge de rette markedsføringskanaler til at sprede et budskab. Er det lige noget for dig? Så læs Amalies interview om hendes uddannelse her!

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

8 ting du kan overveje inden du vælger din karrierevej

Der findes mange spørgsmål i forbindelse med valg af karriere. Derfor har vi samlet 8 ting, du kan tage til overvejelse, når du skal finde din karrierevej.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sådan bliver du zoneterapeut

Hvad er zoneterapi egentlig, og hvordan bliver man zoneterapeut? Hvad kræver det, og hvordan ser dine fremtidsmuligheder ud? Læs mere om dine muligheder for at tage en uddannelse til zoneterapeut her. 

Læs mere