Mød en smykkedesignstuderende

Signe drømmer om at starte sin egen smykkekollektion, når hun er færdig med sin uddannelse. Her kan du læse mere om, hvordan det er at læse smykkedesign på Københavns Erhvervsakademi. 





Smykkedesignstuderende
  • Signe
  • Københavns Erhvervsakademi
  • Varighed: 3 ½ år



Hvad handler uddannelsen om? Hvad går den ud på? 

Uddannelsen hedder JTB/STB - Jewellery, tecnologi & business/ Smykker, Teknologi & Business og omfavner mange ting indenfor smykkebranchen.

Alt fra brainstorm, analyse, skitsering, prototyper til færdigt produkt. Ved Business lærer vi om, hvordan du skaber en persona og målgruppe (Når vi samarbejder med firmaer, bestemmes de på forhånd), datanalyse, SWOT-analyse, prissætning osv.

Vi arbejder også med teknologi; Fx 3D tegning, printning, støbning og masseproduktion.

Derudover har vi mange professionelle indenfor forskellige fag ude og holder foredrag og oplæg. Det er for eksempel ædelstensforhandlere eller stenfattere og guldsmede.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Jeg ville gerne være guldsmed, da jeg gerne ville producere smykker. Det tiltaler mig meget at få et færdigt produkt til slut i et projekt. Det er fedt, når man har kæmpet længe for noget, for så at kunne holde det færdige resultatet i hånden.

Jeg faldt tilfældigt over denne uddannelse efter en lang kamp med at finde en praktikplads.

Efter at have læst om den, var jeg slet ikke i tvivl om at jeg faktisk meget hellere ville det end guldsmed. På denne uddannelse får du ALLE aspekter og ikke kun håndværket.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Fantastisk! Det er så spændende, for både underviserne og fagfolkene bag brænder virkelig for det. Og så er det bare pisse sejt, når det lykkedes!

Det er en forholdsvis lille branche af fagfolk har jeg fundet ud af, så alle kender alle og laver du noget snavs finder folk ud af det. Det kan jeg egentlig godt lide. Denne branche ER tillid.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Det er en professions bachelor, der er bygget op om 7 semestre og 7 eksamener. Alle ender ud i en pitch omkring et produkt (smykkekollektion) vi har lavet ud fra en opgave vi bliver stillet.


Hvordan er studiemiljøet?

Studiemiljøet er godt! Alle os som studerer noget indenfor design, er samlet i én bygning på Guldbergsgade. Dog har corona jo en stor indvirkning, men da jeg startede nåede vi at have en normal start med introdage og rustur. Vi har meget at gøre med de studerende på andre semestre og sidder på samme værksted og hjælper hinanden meget. Hvert andet år er internationalt da dette er den eneste uddannelse i verden.


Hvorfor valgte du Københavns Erhvervsakademi som uddannelsesinstitution?

Fordi de havde den perfekte uddannelse for mig.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Jeg har det okay med eksamen. Den første var multiple choice, den anden var som alle andre bliver. En pitch. Vores opgave var at finde et værk på Louisiana, analysere det via analysemetoder indenfor design. Skabe en kollektion og lave brandanalyse isforhold til produktion og salg.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

Det brede spektor, at mine studiekammerater bliver mine fremtidige samarbejdspartnere eller konkurrenter og HELT sikkert, at jeg får lov at skabe noget som man kan betragte.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Stol på dig selv og din egen stil. Vær ikke bange for at blive inspireret, det er svært at skabe noget, der aldrig er set før.

Hav det sjovt, fordi det er ikke mange, som får lov at eksperimentere med maskiner, metal og ædelsten som os. Det er så fantastisk!


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet/Hvad er dit drømmejob?

Selvstændig helt klart. En succesfuld butik med enkelte masseproducerede smykker, med en sideløbende business med specialdesignede smykker. Min drøm er at sidde med kunden og tegne fx en forlovelsesring sammen. Visualisere den for kunden i 3D tegning, inden den bliver sat i produktion, så vedkomne kan være med hele vejen igennem. Og så kunne det være blæret at arbejde med dyre ædelsten.

Samtidig gad jeg også godt prøve at sidde i en STOR virksomhed, som designer eller 3D-tegner.



Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for design? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn



Læs mere om uddannelserne på KEA - Københavns Erhvervsakademi


Annoncer