Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en smykkedesignstuderende

Smykkedesignstuderende
  • Signe
  • Københavns Erhvervsakademi
  • Varighed: 3 ½ årHvad handler uddannelsen om? Hvad går den ud på? 

Uddannelsen hedder JTB/STB - Jewellery, tecnologi & business/ Smykker, Teknologi & Business og omfavner mange ting indenfor smykkebranchen.

Helt fra brainstorm, analyse, skitsering, prototyper til færdigt produkt. Ved Business lærer vi om, hvordan man skaber en persona og målgruppe (i samarbejder med firmaer er disse bestemt for os), dartanalyse, SWOTanalyse, prissætning osv.

Vi arbejder også med teknologi såsom 3D tegning, printning, støb, masseproduktion.

Derudover har vi mange professionelle indenfor forskellige fag ude og holde foredrag og oplæg. Det er for eksempel ædelstensforhandlere eller stenfattere og guldsmede.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Jeg ville gerne være guldsmed, da jeg gerne ville producere smykker. Det tiltaler mig meget at få et færdigt produkt til slut i et projekt. Det er fedt, når man har kæmpet længe for noget, for så at kunne holde det færdige resultatet i hånden.

Jeg faldt tilfældigt over denne uddannelse efter en lang kamp med at finde en praktikplads.

Efter at have læst om den, var jeg slet ikke i tvivl om at jeg faktisk meget hellere ville det end guldsmed. På denne uddannelse får du ALLE aspekter og ikke kun håndværket.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Fantastisk! Det så spændende og undervisere og fagfolk brænder virkelig for det. Og så er det bare pisse sejt når det lykkedes!

Det er en forholdsvis lille branche af fagfolk har jeg fundet ud af, så alle kender alle og laver du noget snavs finder folk ud af det. Det kan jeg egentlig godt lide. Denne branche ER tillid.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Det er en professions bachelor, der er bygget op om 7 semestre og 7 eksamener. Alle ender ud i en pitch omkring et produkt (smykkekollektion) vi har lavet ud fra en opgave vi bliver stillet.


Hvordan er studiemiljøet?

Studiemiljøet er godt! Alle os som studerer noget indenfor design, er samlet i én bygning på Guldbergsgade. Dog har corona jo en stor indvirkning, men da jeg startede nåede vi at have en normal start med introdage og rustur. Vi har meget at gøre med de studerende på andre semestre og sidder på samme værksted og hjælper hinanden meget. Hvert andet år er internationalt da dette er den eneste uddannelse i verden.


Hvorfor valgte du Københavns Erhvervsakademi som uddannelsesinstitution?

Fordi de havde den perfekte uddannelse for mig.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Jeg har det okay med eksamen. Den første var multiple choice, den anden var som alle andre bliver. En pitch. Vores opgave var at finde et værk på Louisiana, analysere det via analysemetoder indenfor design. Skabe en kollektion og lave brandanalyse isforhold til produktion og salg.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

Det brede spektor, at mine studiekammerater bliver mine fremtidige samarbejdspartnere eller konkurrenter og HELT sikkert, at jeg får lov at skabe noget som man kan betragte.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Stol på dig selv og din egen stil. Vær ikke bange for at blive inspireret, det er svært at skabe noget, der aldrig er set før.

Hav det sjovt, fordi det er ikke mange, som får lov at eksperimentere med maskiner, metal og ædelsten som os. Det er så fantastisk!


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet/Hvad er dit drømmejob?

Selvstændig helt klart. En succesfuld butik med enkelte masseproducerede smykker, med en sideløbende business med specialdesignede smykker. Min drøm er at sidde med kunden og tegne fx en forlovelsesring sammen. Visualisere den for kunden i 3D tegning, inden den bliver sat i produktion, så vedkomne kan være med hele vejen igennem. Og så kunne det være blæret at arbejde med dyre ædelsten.

Samtidig gad jeg også godt prøve at sidde i en STOR virksomhed, som designer eller 3D-tegner.Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for design? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og lønLæs mere om uddannelserne på KEA - Københavns Erhvervsakademi

Senest opdateret: 08 okt 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 28-05-2020

Væddemål og gåpåmod førte til drømmejob og business uddannelse

Christian Martin droppede sociale medier, byture og studiefravær i et år. Siden da har han stykket en karriere sammen via forskellige jobs og relevante uddannelser. Christian Martin har fået sit drømmejob hos Fitnessguru. Han har altid været aktiv sportsudøver og interesseret sig for det sunde liv – også når det handler om det, vi putter i munden.
Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Kickstart din karriere på 5 uger

Bliv klar til at komme ud i erhvervslivet på 5 uger, for dig der har en STX, HTX eller HF bag dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

Vil du på højskole i dit sabbatår?

Et højskoleophold er sagen! Hvad enten du vil forbedre dit CV, finde dig selv og dyrke dine interesser eller bare have det sjovt med nye mennesker. Mød fem tidligere højskoleelever her og få deres gode råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2020

Mød en kandidat i viksomheds- og arbejdslivsstudier

Ida læser Virksomhedsstudier og arbejdslisstudier på Roskilde Universitet. Virksomhedsstudier giver et indblik i organisation, ledelse og udvikling, hvor arbejdslivsstudier giver indsigt i arbejdslivet og arbejdets organisering ift. medarbejdernes identitetsdannelse.   

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Fra backpacker til barchef

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som backpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Sådan kommer du ind på journalistuddannelsen

Er du nyhedsjunkie, grammatiknørd eller storyteller? Kom igennem nåleøjet til journalistuddannelsen, med vores samlede guide her - nederst finder du et eksempel på en motiveret ansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2020

Få et alternativt bud på dit drømmestudie

Overvejer du at søge ind på én af de rigtige populære uddannelser? Og frygter du ikke at blive blive optaget? Eller har du måske allerede fået afslag? Læs med her og få 10 bud på alternative drømmestudier.

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år på ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 14-08-2020

Kvote 2 på Psykologi - din guide til optagelse på psykologistudiet

Psykologistudiet er kendt for deres meget høje gennemsnit på Kvote 1, og derfor, kan vejen til psykologistudiet være via en kvote 2 ansøgning, find hele vores guide her. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-08-2020

Eksempel på kvote 2 ansøgning: HA Kom

Vil du gerne søge ind på Erhvervsøkonomi (HA) i virksomhedskommunikation på kvote 2? Her finder du et eksempel på en motiveret ansøgning, der fik ansøgeren gennem nåleøjet. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? 

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Få luft under vingerne

Drømmer du om at blive pilot en dag? Læs med her, hvor vi har spurgt Christian og Luca hvordan en pilots hverdag ser ud, og hvad det flotteste de har set fra deres cockpit er!

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Leder hos Ørsted: “De, der kan vise, at de har løst nogle udfordringer i praksis, kan noget særligt”

Julian Johansen droppede ud efter et år på sit drømmestudie, HA(fil). I stedet har han fået en masse erhvervserfaring – og en nu næsten færdiggjort HD-uddannelse fra CBS. Læs hans historie her.

Læs mere