7 sprogtips til dit udvekslingsophold

At tage på udveksling beriger dit liv og fremtidige karriere. Du oplever nye kulturer, møder mennesker og behersker et nyt sprog. Få 7 sprogtips til dit udvekslingsophold her.

Udveksling - 7 sprogtips til dit udvekslingsophold

Det at rejse ud i verden på et udvekslingsophold er en fantastisk investering i dit liv og i din fremtidige karriere. Du lærer en ny kultur at kende, du møder en masse nye mennesker, og du lærer at begå dig på et nyt sprog. 

Sidstnævnte kan dog også være lidt af en udfordring, for hvordan får man egentlig et nyt sprog ind under huden på bedste vis? Det giver vi dig 7 gode råd til lige her. 


1. Få venner allerede før du tager afsted

Det kan være en god idé at begynde at lære sproget, før du begiver dig ud på dit eventyr. Men vi ved allesammen, at du ikke kommer langt med de vante turistgloser. Du lærer et sprog meget hurtigere, når du taler med lokale, fordi du bliver udfordret.

Du bør derfor forberede dig ved at tale sammen med én, der har det pågældende sprog som modersmål. Det kan du med en Tandem-partner. Udover at blive mere hjemmevant i sproget, kan du også få et insider perspektiv på både kulturen, og hvad du bør opleve. Samtidig kan din Tandem-partner måske blive din første nye ven i det nye land. 

2. Bo sammen med en lokal

Det er bestemt ikke nogen nem opgave at finde en lejlighed med en lokal roomie, men det er altså forsøget værd, hvis du gerne vil blive god til det nye sprog hurtigt. Vores råd er, at du venter med at finde en lejlighed til, du er fremme. 

På nettet vil du sikkert kunne finde mange boligmuligheder, men så vil du ofte komme til at bo sammen med andre internationale studerende. Venter du derimod med at finde en bolig til, at du er fremme, vil du helt sikkert kunne finde boligopslag i dit lokale supermarked eller på universitetet, hvor lokale studerende søger roomies. 

3. Giv dig selv en sprogudfordring hver dag

Du udvikler dig allermest, når du kommer ud af din komfortzone. Når du udfordrer dig selv ved at bruge det nye sprog hver dag, vil du derfor hurtigt se fremskridt. Du kan f.eks. aftale med dig selv, at du skal tale med en lokal hver dag eller tage ud og få en drink på en bar. Når du rykker dig selv lidt hver dag, vil du opleve, at du bliver mindre bange for at lave fejl og får mere selvtillid. 

4. Tag ud og vær kulturel

At tage i biografen eller teatret er altid sjovt at gøre sammen med nye venner, men det også en rigtig god måde at blive bedre til et nyt sprog. Kombinationen mellem at se noget på en skærm og lytte udfordrer dig tilpas, hvorfor det at se en film på det lokale sprog med undertekster bestemt er noget, du skal gøre. 

5. Mød din tandempartner IRL

Når I alligevel taler godt sammen over Tandem App’en og kommer godt ud af det med hinanden, hvorfor så ikke mødes i virkeligheden? Udover, at I kan øve jer på sproget face to face, så kan din tandempartner også agere lokal guide og vise dig nogle af de bedste seværdigheder og restauranter i byen. 

6. Få dig en hobby

Det at færdes blandt de lokale øger din chance for at tilegne dig dit nye sprog. Hvis du samtidig forsøger at gøre det sjovt for dig selv, vil du opleve, at du også bedre kan holde din motivation. Det er derfor en god idé at finde en hobby eller fritidsinteresse - begynd f.eks. til en ny sportsgren, gå til teater eller start til dans. 

7. Skriv dagbog

Det giver sig selv, at du får en masse oplevelser, når du rejser ud i verden. En god måde at holde styr på dem er ved at skrive dagbog på det lokale sprog. Det giver dig både en god træning i skriftsproget, mens du også får tid til at reflektere over dit ophold og de oplevelser, du får, mens du er afsted. 

Hvad er en Tandem-partner?

Tandem er en app, der giver dig mulighed for at finde en sprogpartner i et andet land. Forestil dig for eksempel, at du som dansker, der gerne vil lære fransk, bliver forbundet med en franskmand, der ønsker at blive god til dansk. Gennem app’en får I nu fri mulighed til at chatte og lave jeres egen fleksible sprogundervisning, der er totalt forankret i den lokale kultur og atmosfære. Med Tandem er det for dig at finde din Tandem-partner. Opret en profil - og så er du igang. Læs mere her eller download app'en i App Store. 


Annoncer