Vis studentum.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

Studér i Singapore: Alt du skal vide

Studerende er tiltrukket af Singapore for deres velrenommerede uddannelsessystem. Singapores seks lokale universiteter giver  studerende mulighed for at studere på bachelor-, kandidat- eller doktorgradsniveau i en lang række forskellige programmer. Alle universiteterne deler visionen om at give lokale og internationale studerende en uddannelse, der vil gøre dem klar til nutudens arbejdsmarked, og fremtidens verden. Selv om de er finansieret nationalt, opretholder de seks lokale universiteter kontrol over deres læseplaner, hvilket giver mulighed for innovation og forskning.

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Irland. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Irland i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Singapore her!


Sprog

Engelsk, Mandarin,

Malajisk, Tamil

 Hovedstad

Singapore

Valuta

Singapore Dollar (SGD)

 Befolkning

5.600.000


Singapores uddannelsessystem 

På universiteterne i Singapore kan du tage følgende typer af uddannelser: 

  • Bachelorgrad (engelsk: Bachelor's degree) Der typisk varer 3-5 år, dog kan enkelte bachelor's varer op til 6 år. 
  • Kandidatgrad (engelsk: Master's degree) Der typisk varer 1-3 å.
  • PhD (engelsk: Doctorate) Der typisk varer 3-4 år. 

Hvad koster det at studere i Singapore? 

Prisen for at studere i Singapore varierer i forhold til hvor og hvad man ønsker at læse. Din nationalitet har også en stor faktor i prisen. Her er de typiske priser for en uddannelse i Singapore: 

  • Bachelor: 6000 SGD pr år
  • Kandidat: 90000 SGD pr år
  • PhD: 36000 SGD pr år.

Vi anbefaler, at du kontakter skolen selv for at finde ud af deres nøjagtige undervisningsgebyr.

Ansøgningsprocessor i Singapore 

Ansøgningsprocessen i Singapore varierer fra universitet til universitet, derfor anbefaler vi, at man undersøger de enkelte instituters hjemmesider, for at fine deadlines og krav. 

Uddannelsesåret i Singapore

Uddannelsesåret i Singapore består af to semestre. Første semester starter i januar og slutter i maj. Andet semester starter i juli og slutter i november. 

Test af dine engelske sprogkundskaber

De fleste bachelor- og kandidatuddannelser i Singapore undervises på engelsk, derfor kræver de fleste universiteter at du tager en engelsk test, så som en TOEFL® Test. 


Kan jeg tage min SU med til Singapore?

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet her


Godt at vide 

Hvordan finder jeg en bolig som studerende i Singapore? 

Som så mange andre steder i verden afhænger huslejen i Singapore af hvor du vælger at bosætte dig i landet. Det afhænger samtidig også af hvilken boligsituation du ønsker. 

På campus

Du kan ofte søge husering ved dit valgte universitet. Typiske studieboliger huserer op til seks studerende, og de er typisk møbleret på forhånd. Dette er en god måde, hvorpå man kan udvide sit netværk, og blomstre sit social liv som international studerende. Den månedlig pris ligger i gennemsnit på 475 SGD om måneden. 

Delelejlighed/kollektiv 

Ønsker du at bo i en lejlighed, der ikke er tilknyttet universitet, kan det være en god idé at dele den med andre studerende. Dette vil typisk koste dig i mellem 1000 og 3000 SGD om måneden. 

Etværelseslejlighed

Ønsker du at bo alene, er dettte også en mulighed. En etværelseslejlighed vil ofte koste dig i mellem 2000 og 6500 SDG om måneden. Det kan dog være en god idé at lede efter en lejlighed udenfor bymidten, da dette ofte vil koste betydeligt mindre, og Singapore har et velfungerende offentligt transportsystem, så du stadig kan nå til dine forelæsninger. 

Har jeg brug for et visum?

Som international studerende i Singapore, vil du have behov for et studie-visum. Kravene for et studie-visum afhænger af hvilket uddannelsesinstitut du ønsker at studere på. Vi anbefaler at du undersøger kravene for et studie-visum på Singapores officiele immigrations-hjemmeside. 


Sprog og kultur i Singapore

Der findes fire officielle sprog i Singapore: engelsk, mandarin, tamil og malaysisk. Du kan dog som nyankommen studerende have problemer med at kommunikere med befolkningen. Dette skyldes, at engelsk i Singapore ikke snakkes som man kunne forvente, men derimod snakkes med mange vendninger og ord fra kinesisk, malaysisk og indisk, denne types engelsk kendes som "Singlish". Det vil dog ikke tage dig længe før du er familiær med accenten og udtrykkende, og ingen problemer har med kommunikationen. 

Hold landet rent!

Singapore er notorisk kendt for deres strenge love, derfor skal du som international studerende sætte dig grundigt ind i landets regler. 
At smide affald på gaden kan straffes med en bøde på op til 1000 SGD som førstegangs-forseelse.

Køkkenet i Singapore 

Den kulinariske verden i Singapore er meget påvirket, af alle de forskellige nationaliteter der er at finde i landet. Samtaler sporer sig ofte ind på mad, og du vil med høj sandsynlighed blive inviteret med til måltider af medstuderende og bekendte. 

Læs om livet på udveksling

Senest opdateret: 07 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i USA: Alt du skal vide

NYC, San Diego, Chicago, LA, Boston, Portland eller San Francisco? Mulighederne for at studere i USA er næsten uendelige - lige meget om du elsker ski eller surf, så kan du finde en by og et uni, der passer til dig i USA. Tag et semester, et år eller hele din uddannelse i USA og tilegn dig nye kompetencer, erfaringer og få minder for livet!  

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i Sverige: Den komplette guide

Er du klar til dit næste store eventyr? Vil du gerne starte på en uddannelse eller et semester, der udfordrer dig både fagligt og socialt? Tag afsted på udveksling til Sverige, og vær sikker på at du får en uddannelse på et højt fagligt niveau!

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Polen: Alt du skal vide

Polakkere er kendt for deres gæstfrihed, du vil derfor lynhurtigt føle dig hjemme i dette land, vælger du at studere i Polen. Leveomkostningerne er billige, og i bylivet finder du hundredevis af barer og restauranter, hvor en øl typisk ikke koster mere end 5-10 kroner. I polen finder du et udvalg af gode uddannelser, med lave priser. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Din vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2016

Tjekliste til et godt udlandsophold

Når du skal på udveksling er der mange ting du skal have styr på inden afrejse. Hvordan er det nu lige med pas, adresseændring, flybilletter, forsikringer og alt det der? Her får du en hurtig tjekliste over alt, du skal huske. Følg den og få en god start på dit udlandsophold.

Læs mere
Sidst opdateret 30-07-2020

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Schweiz: Alt du skal vide

Udover at have et af de højst rangeret uddannelsessystemer i verden, er der mange andre grunde til at du skal studere i Schweiz. Først og fremmest er næsten 25% af alle studerende i Schweiz internationale studerende. Du vil altså have rig mulighed for at danne dig et netværk. Samtidig vil du i Schweiz finde en blanding af smuk natur og overvældende storbyer.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2020

Studér i Mexico: Alt du skal vide

Pastor, Reggaeton, Magaritas, fantastiske strande, smukke bjerge og maya-kultur. Eksotiske og farverige Mexico har meget at byde på, og er det perfekte land at studere i for dig, der gerne vil opleve den latinamerikanske kultur, imens du studerer. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Norge: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i verdens bedste land at bo i? Så tag din uddannelse i Norge! Vi har samlet alt du skal vide om ansøgning, bolig og det norske uddannelsessystem her. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i New Zealand: Alt du skal vide

Der er mere end bare én grund til, at New Zealand tiltrækker studerende fra hele verden. New Zealands beliggenhed gør landet til en eksotisk rejsedestination med en helt unik kultur og natur med mange aktivitetsmuligheder indenfor sport og eventyr. Derudover har New Zealand et uddannelsessystem af højeste kvalitet – et uddannelsessystem, som er anerkendt i hele verden.

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i Spanien: Alt du skal vide

Drømmer du om at studere i Spanien? Det kan være en fantastisk oplevelse med mange erfaringer og minder for livet at studere i udlandet. Du møder nye mennesker, nye kulturer og får nye sprogkundskaber. Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Spanien.

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2017

Gør din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration her, til hvor du kan finde kompetencer, der kan give dit næste fagligt relevante job.

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2017

Hvilken udvekslings-mulighed er den rigtige for dig?

Du vil gerne på udveklsing eller i praktik i udlandet. Hvad gør du, hvis dit studiested ikke har en aftale med et partneruniversitet?

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Irland: Alt du skal vide

Vælger du at studere i Irland, bliver du ikke skuffet. Over 40% af den irske population er under 25 år, landet sprudler altså med andre unge studerende, og der er altid liv i de irske gader. Irland betragtes som en af de førende nationer i Europa når det kommer til uddannelse. Landet i sig selv er en fantastisk kombination af smukke landskaber og moderne byer. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Guide: SU i udlandet og udlandsstipendium

Overvejer du at tage til udlandet for at studere et semester eller tage hele din uddannelse? Og er du i tvivl om, hvordan reglerne er for SU og udlandsstipendium? Vi giver dig her information om alt, du skal vide om at studere i udlandet og dertilhørende regler om SU og udlandsstipendier. Klik på en kategori nedenfor og spring direkte ned i teksten til den information du søger.
Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Ansøgningsfrister til uddannelse i udlandet

Hvis du vil studere i udlandet er det en god idé at være ude i god tid! Planlægningen af et studieophold i udlandet kan være en lang proces, og der er mange ting, som du skal huske. Her får du et hurtigt overblik over ansøgningsfrister i udlandet.

Læs mere