Studér i Singapore: Alt du skal vide

Studerende er tiltrukket af Singapore for deres velrenommerede uddannelsessystem. Singapores seks lokale universiteter giver  studerende mulighed for at studere på bachelor-, kandidat- eller doktorgradsniveau i en lang række forskellige programmer. Alle universiteterne deler visionen om at give lokale og internationale studerende en uddannelse, der vil gøre dem klar til nutudens arbejdsmarked, og fremtidens verden. 

Studerende er tiltrukket af Singapore for deres velrenommerede uddannelsessystem. Singapores seks lokale universiteter giver  studerende mulighed for at studere på bachelor-, kandidat- eller doktorgradsniveau i en lang række forskellige programmer. Alle universiteterne deler visionen om at give lokale og internationale studerende en uddannelse, der vil gøre dem klar til nutudens arbejdsmarked, og fremtidens verden. Selv om de er finansieret nationalt, opretholder de seks lokale universiteter kontrol over deres læseplaner, hvilket giver mulighed for innovation og forskning.

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Irland. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Irland i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Singapore her!


Sprog

Engelsk, Mandarin,

Malajisk, Tamil

 Hovedstad

Singapore

Valuta

Singapore Dollar (SGD)

 Befolkning

5.600.000


Singapores uddannelsessystem 

På universiteterne i Singapore kan du tage følgende typer af uddannelser: 

  • Bachelorgrad (engelsk: Bachelor's degree) Der typisk varer 3-5 år, dog kan enkelte bachelor's varer op til 6 år. 
  • Kandidatgrad (engelsk: Master's degree) Der typisk varer 1-3 å.
  • PhD (engelsk: Doctorate) Der typisk varer 3-4 år. 

Hvad koster det at studere i Singapore? 

Prisen for at studere i Singapore varierer i forhold til hvor og hvad man ønsker at læse. Din nationalitet har også en stor faktor i prisen. Her er de typiske priser for en uddannelse i Singapore: 

  • Bachelor: 6000 SGD pr år
  • Kandidat: 90000 SGD pr år
  • PhD: 36000 SGD pr år.

Vi anbefaler, at du kontakter skolen selv for at finde ud af deres nøjagtige undervisningsgebyr.

Ansøgningsprocessor i Singapore 

Ansøgningsprocessen i Singapore varierer fra universitet til universitet, derfor anbefaler vi, at man undersøger de enkelte instituters hjemmesider, for at fine deadlines og krav. 

Uddannelsesåret i Singapore

Uddannelsesåret i Singapore består af to semestre. Første semester starter i januar og slutter i maj. Andet semester starter i juli og slutter i november. 

Test af dine engelske sprogkundskaber

De fleste bachelor- og kandidatuddannelser i Singapore undervises på engelsk, derfor kræver de fleste universiteter at du tager en engelsk test, så som en TOEFL® Test. 


Kan jeg tage min SU med til Singapore?

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet her


Godt at vide 

Hvordan finder jeg en bolig som studerende i Singapore? 

Som så mange andre steder i verden afhænger huslejen i Singapore af hvor du vælger at bosætte dig i landet. Det afhænger samtidig også af hvilken boligsituation du ønsker. 

På campus

Du kan ofte søge husering ved dit valgte universitet. Typiske studieboliger huserer op til seks studerende, og de er typisk møbleret på forhånd. Dette er en god måde, hvorpå man kan udvide sit netværk, og blomstre sit social liv som international studerende. Den månedlig pris ligger i gennemsnit på 475 SGD om måneden. 

Delelejlighed/kollektiv 

Ønsker du at bo i en lejlighed, der ikke er tilknyttet universitet, kan det være en god idé at dele den med andre studerende. Dette vil typisk koste dig i mellem 1000 og 3000 SGD om måneden. 

Etværelseslejlighed

Ønsker du at bo alene, er dettte også en mulighed. En etværelseslejlighed vil ofte koste dig i mellem 2000 og 6500 SDG om måneden. Det kan dog være en god idé at lede efter en lejlighed udenfor bymidten, da dette ofte vil koste betydeligt mindre, og Singapore har et velfungerende offentligt transportsystem, så du stadig kan nå til dine forelæsninger. 

Har jeg brug for et visum?

Som international studerende i Singapore, vil du have behov for et studie-visum. Kravene for et studie-visum afhænger af hvilket uddannelsesinstitut du ønsker at studere på. Vi anbefaler at du undersøger kravene for et studie-visum på Singapores officiele immigrations-hjemmeside. 


Sprog og kultur i Singapore

Der findes fire officielle sprog i Singapore: engelsk, mandarin, tamil og malaysisk. Du kan dog som nyankommen studerende have problemer med at kommunikere med befolkningen. Dette skyldes, at engelsk i Singapore ikke snakkes som man kunne forvente, men derimod snakkes med mange vendninger og ord fra kinesisk, malaysisk og indisk, denne types engelsk kendes som "Singlish". Det vil dog ikke tage dig længe før du er familiær med accenten og udtrykkende, og ingen problemer har med kommunikationen. 

Hold landet rent!

Singapore er notorisk kendt for deres strenge love, derfor skal du som international studerende sætte dig grundigt ind i landets regler. 
At smide affald på gaden kan straffes med en bøde på op til 1000 SGD som førstegangs-forseelse.

Køkkenet i Singapore 

Den kulinariske verden i Singapore er meget påvirket, af alle de forskellige nationaliteter der er at finde i landet. Samtaler sporer sig ofte ind på mad, og du vil med høj sandsynlighed blive inviteret med til måltider af medstuderende og bekendte. 

Læs om livet på udveksling


Annoncer