Vis studentum.dk som: Mobile

Guide til dit udlandsstudie i Santa Monica

Drømmer du tit og ofte om at kaste dig ud i noget helt nyt og gøre op med dine vante tryghedsrammer? Kunne du forestille dig at studere i en by, som er hjemsted for mange Hollywood-berømtheder, surfere, fagfolk og studerende? Hvis dette lyder som noget for dig, så skal du måske overveje at tage dit udlandsstudie i Santa Monica. I Santa Monica vil du blive en del af en afslappet og solrig stemning, hvor en masse af din fritid kan nydes på de smukke solrige strande!

Her på siden har vi indsamlet en masse nyttig information og tips til dig, som vælger at studere i Santa Monica!

Læs mere her om uddannelse i Santa Monica!

Hvordan er uddannelsessystemet i Santa Monica?

Santa Monica er en kystby i det vestlige Los Angeles County i Californien, hvorfor det omfatter det samme populære uddannelsessystem. 

Californien er både en del af USA's bedste offentlige uddannelsessystem, og er derfor også den stat i USA, som tiltrækker flest internationale studerende hvert eneste år. Udover det populære uddannelsessystem, som tiltrækker mange studerende, tilbyder Californien også et hav af fantastiske seværdigheder, fænomenale naturområder og underholdning i verdensklasse! 

Det er altså ikke uden grund, at uddannelsessystemet i Californien er et af USA's bedste samt største. Universiteterne i Californien optager da også over 3 millioner studerende på videregående uddannelser hvert eneste år, hvor der heriblandt bådes findes offentlige og private universiteter. I Californien deles de offentlige universiteter op i tre systemer: University of California (UC), California State University (CSU) og California Community Colleges (CCC)

Har du en tvivl om, at universiteternes faglige niveau er højt nok til dig? Så tvivl ej - University of California (UC) kan sagtens konkurrere med USA's Ivy League i øst, og der er derfor ingen grund til bekymring i forhold til det faglige niveau.

Californien er en af de stater i USA, som tiltrækker flest internationale studerende, og heriblandt er Santa Monica også en af de helt populære destinationer for internationale studerende. Santa Monica tiltrækker de internationale studerende med deres lune klima, afslappede og gode stemning - og selvfølgelig deres udsigt ud over den Californiske kyst!

Hvorfor vælge at studere i Santa Monica?

Hvis du gerne vil studere i et område, hvor der altid sker noget, og hvor der altid er fyldt med unge mennesker, så er Santa Monica den helt rigtige drømmedestination for dig! Santa Monica har den helt perfekte placering for dig, som drømmer om at studere i varme omgivelser, som er tæt placeret på stranden med udsigt over den Californiske kyst! Santa Monica er et populært sted at studere for både Amerikanske studerende, men også for internationale studerende, og dette giver et godt mangfoldigt klasserum! Herudover er Santa Monica en meget populær destination, da Los Angeles er kendt for at være byen, som har alt! Her er der nemlig både mulighed for at tage to timer nordpå, hvor du kan stå på ski, og kører du blot 20 minutter, kan du hike med de skønneste udsigter. Herudover vil du finde et mangfoldigt og pulserende byliv med barer, klubber og cafeer, som er tilegnet enhver smag! Hvis dette lyder som noget, der er taget ud fra din egen forestilling om dit udlandsophold, så er Santa Monica måske den helt rigtige destination for dig!

Hvordan er det at studere i Santa Monica? 

Vil du have en ægte amerikansk studieoplevelse og få oplevelsen af "The American Dream"? Så er Santa Monica det perfekte sted at udleve denne drøm! Santa Monica vil bestemt give dig den helt ægte amerikanske studieoplevelse, hvor du hurtigt vil blive en del af et aktivt studiemiljø, som vil være et mix af internationale og amerikanske studerende. Dette aktive studiemiljø udfolder sig b.la. ved hjælp af arrangementer arrangeret af universiteterne i Santa Monica, her arrangeres der både cykelture, forskellige events og barbecues. Disse arrangementer vil hjælpe dig på vej til at få nye relationer til både de Amerikanske studerende og de internationale studerende. 

Hvad kan jeg bruge tiden på i Santa Monica efter skole?

Drømmer du om at tage dit udlandsstudie i Santa Monica, men er i tvivl omkring, hvilke muligheder byen rummer efter skole? Så kig med her!

Santa Monica er en eksklusiv kystby, som er hjemstedet for surfere, studerende og kendisser, og er byen, hvor du har mulighed for at opleve en af L.A.-områdets mest kendte strande, som både rummer den historiske mole og et sprudlende natteliv! Medbring derfor et håndklæde og din solcreme, og oplev den velholdte strand, som strækker sig på 5,6 km, hvor sandet dagligt rives. På stranden finder du både volleyball-spillere, svømmere og solbadere, og dette findes året rundt, eftersom Santa Monica har en mild og lun temperatur hele året!

Udover Santa Monicas fantastiske strande kan du gå ture på Main street, hvor du både finder butikker, caféer og biografer eller spot en af dine ynglings kendisser på Montana Avenue!

Er du kulturelt anlagt, og har en tvivl omkring, hvorvidt Santa Monica har nok kulturelle seværdigheder for dit kulturhjerte? Så tvivl ej, Santa Monica tilbyder nemlig også muligheden for at opleve kunst i verdensklasse! Dette kan opleves på Bergamot Station Arts Center, hvor du vil finde Santa Monica Museum of Art, og andre små charmerende gallerier.

.

Hvad koster det at studere i Santa Monica?

Et udlandsstudie er en investering i din egen fremtid, og det vil pynte gevaldigt på cv'et, men når det så er sagt, er det vigtigt at have i mente, at et udlandsstudie langt fra er gratis. Her er Santa Monica bestemt ikke en undtagelse, og derudover er dette område i Californien ikke ligefrem billig at leve i, og bestemt ikke, hvis du skal bo et sted tæt på Campus, som typisk er placeret i de dyrere områder. Huslejen er nok en af de udgifter, som gør din pengepung lettest, da huslejen i Los Angeles typisk ligger på omkring 9000-1000 kroner om måneden. Det kan derfor være en fordel at finde en delevenlig lejlighed med andre, så i har mulighed for at dele nogle af udgifterne eller at undersøge mulighederne for at bo på campus. Der er mange forskellige udgifter i forbindelse med et udlandsophold, og det kan derfor være en god ide at ligge et budget over, hvor meget det vil koste dig at studere i udlandet, samt hvilke muligheder du har for at finansiere dit ophold.

Det er altså desværre ikke gratis at blive klogere i udlandet, men der er hjælp at hente! Du har nemlig både mulighed for at søge forskellige legater, SU, SU-lån eller udlandsstudielån.  

Hvilke universiteter kan jeg læse på i Santa Monica? 

Santa Monica College (SMC) er et af de sikreste områder i Los Angeles, hvor du finder en afslappet stemning, og en campus hvis beliggenhed er placeret perfekt med udsigt ud over den Californiske kyst. Universitetet er kendt for at være et af de billigste universiteter i Californien, og vil derfor være det perfekte valg for dig, som drømmer om at læse hele din bacheloruddannelse i Californien! Universitetets top 5 fagområder er Liberal Arts, Business, Computer Science, Fashion Design & Merchandising og Film Production, lyder dette som nogen interessante fagområder for dig? Så er Santa Monica College måske det helt perfekte valg for dig!

Senest opdateret: 21 okt 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2020

3 tips til din legatsøgning

Et udlandsophold er en investering i din fremtid. Du får et internationalt netværk, lærer en ny kultur at kende og får en erfaring på dit CV, der er guld værd, når du skal søge dit første job.Men hvad med økonomien? Her samler vi vores bedste tips til legatsøgning til dig, der drømmer om at studere i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Kina: Alt du skal vide

Er du fascineret af Kinas traditionsrige kultur, smukke natur, lækre nationalretter, og vil du gerne fejre nytår i to uger? Her kan du læse om Kinas uddannelsessystem og gode tips til at studere i Kina. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-11-2020

Udveksling under Covid-19

Har du overvejet at tage på udveksling i udlandet i forbindelse med dit studie? Så har du sikkert genovervejet din situation efter Covid-19 kom i udbrud. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Skal du på udveksling i London?

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - trin for trin

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 30-07-2020

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Bliv sygeplejerskestuderende i Ghana

Spring ud i det med åbent sind og forlæng opholdet alt det, som du kan! Sådan siger Rikke om sit ophold i Ghana sidste år. Sammen med 14 medstuderende fra sygeplejerskeuddannelsen ved Professionshøjskolen Metropol tog hun afsted på fem ugers studietur, der bragte dem helt tæt på lokalbefolkningen.

Læs mere
Sidst opdateret 25-09-2020

Bedste universiteter i Australien 2020

Hvilket er det bedste universitet i Australien? Vi har samlet top 10 universiteter i Australien herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Australien der er bedst.

Læs mere
Sidst opdateret 28-08-2020

Studér i Spanien: Alt du skal vide

Drømmer du om at studere i Spanien? Det kan være en fantastisk oplevelse med mange erfaringer og minder for livet at studere i udlandet. Du møder nye mennesker, nye kulturer og får nye sprogkundskaber. Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Spanien.

Læs mere
Sidst opdateret 28-09-2020

Bedste universiteter i New Zealand 2020

Hvilket er det bedste universitet i New Zealand? Vi har samlet top 8 universiteter i New Zealand herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i New Zealand der er bedst.

Læs mere
Sidst opdateret 06-06-2019

Sundhedsfaglig rejse i sabbatåret med Try Medics

Overvejer du en sundhedsfaglig uddannelse? Kom 4-12 uger i observationspraktik på et hospital i udlandet og få indsigt i sundhedsfagligt arbejde ved at følge hospitalspersonale.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Japan: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i Japan? Her finder du den vigtigste information om at studielivet i Japan samt gode tips til dig, der overvejer at flytte til Japan i forbindelse med din uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 01-09-2020

Studér i Frankrig - Alt du skal vide

Drømmer du om at studere i kunstens, madens og kulturens land? Eller måske vigtigst af alt, drømmer du så om at studere i landet, hvis hovedstad bliver omtalt som byernes by? Så er Frankrig den helt rigtige destination at tage sin uddannelse i! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2020

Studér i Mexico: Alt du skal vide

Pastor, Reggaeton, Magaritas, fantastiske strande, smukke bjerge og maya-kultur. Eksotiske og farverige Mexico har meget at byde på, og er det perfekte land at studere i for dig, der gerne vil opleve den latinamerikanske kultur, imens du studerer. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-09-2020

Studér i Vietnam - Alt du skal vide!

Vietnam er verdens 13. mest befolkede land, og med en af verdens hurtigst voksende økonomier har de potentialet for at blive en af verdens største økonomier i det 21. århundrede. Vietnam er derfor den ideelle destination for dig, som ønsker at studerer i kontrasternes land, hvor du vil opleve alt fra hektiske og sprudlende storbyer til fænomenalle naturområder.

Læs mere
Sidst opdateret 09-01-2018

Gi’ din karriere et boost - med en udveksling

Har du overvejet at tage på udveksling? Enten med eller udenom studiet? Vi har samlet 6 gode grunde til, hvorfor det er en god ide! 

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2020

HF fjernundervisning i udlandet

Vil du gerne bruge dit sabbatår på at rejse, men mangler fag til at kunne søge ind på dit drømmestudie? Så tag HF-enkeltfag som fjernstudie i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-07-2020

Læs i udlandet - Den bedste investering i din fremtid

Vil du gerne tage et semester, et studieår eller en hel uddannelse i udlandet? Så er du igang med at lave en god investering i din fremtid! Udlandsstudier giver dig nemlig bedre sprogkundskaber, kulturforståelse og erfaring til dit CV, der kan åbne døre for dig i fremtiden - uanset om du gerne vil arbejde i udlandet eller i Danmark.  Her på siden kan du læse mere om fordele og ulemper ve ...
Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i Sverige: Den komplette guide

Er du klar til dit næste store eventyr? Vil du gerne starte på en uddannelse eller et semester, der udfordrer dig både fagligt og socialt? Tag afsted på udveksling til Sverige, og vær sikker på at du får en uddannelse på et højt fagligt niveau!

Læs mere