Vis studentum.dk som: Mobile
en studerende

Kickstart din karriere på 5 uger

Står du ved en skillevej? Måske overvejer du, hvilken vej du skal vælge for at komme i gang med din karriere, eller måske ønsker du at sadle om og starte helt forfra? Bliv klar til at komme ud i erhvervslivet på 5 uger, for dig der har en STX, HTX eller HF bag dig.

Et 5 ugers forløb ved Skive College er for dig, der har bestået din studentereksamen, og gerne vil i praktik indenfor kontor, handel eller detailbranchen, og det er lige netop det Janne går og drømmer om. Bosiddende i Austin, Texas, men med et ønske om at vende hjem til Danmark snart, var et online kursus en perfekt løsning for Janne: 

“Jeg har valgt at sadle om nu, fordi jeg står ved en skillevej. Jeg har pt ikke et job, og jeg havde tiden til at tage kurset. Det giver mig nye muligheder for jobs og for at prøve noget nyt. Jeg har valgt specialet; kontor, da jeg drømmer om at arbejde med administration, helst på en skole, men også gerne i HR administrationen i en virksomhed.”Janne

Hos Skive College starter der et nyt hold hver måned, og det hele foregår online, så hvis du ligesom Janne, er bosiddende udenfor Danmark, eller langt væk fra Skive, er det ikke et problem. Dét at det hele var online, er også noget af det der fungerede rigtig godt for Janne: 

“Det gode ved forløbet er, at jeg sad for mig selv, i rolige omgivelser, som for mig er nemmere at fokusere i. Jeg tænkte mig også grundigere om inden jeg stillede et spørgsmål, og fordelen ved at stille spørgsmål online er, at de altid blev besvaret inden for 24 timer. Desuden gør tidsforskellen ikke så meget (7 timers forskel mellem Austin og Skive), da jeg kunne arbejde når jeg ville.” 

Få gode studierammer online ved Skive College 

For Janne startede hele forløbet med en fælles online konference, hvor det blev forklaret, hvordan de skulle bruge de forskellige programmer, og det var muligt at stille spørgsmål. Janne peger på, at det var rigtig rart med et opstartsmøde, da det både gav afklaring og mulighed for at hilse på kontaktpersonen ved Skive College. 

På studiet er der adgang til både studieinformationer, oplæg og bøger gennem forskellige online portaler. Dette gjorde det muligt for Janne at være i kontakt med både undervisere og studiekammerater, på trods af distance og tidsforskel. Ligesom at det overskueligt og nemt for hende at holde overblik over, hvad hun havde lektier og afleveringer. 

“På Skive College portal var der for hvert fag en oversigt over, hvad vi skulle læse, og hvilke opgaver vi skulle lave, samt hvilke opgaver vi skulle aflevere. Jeg synes det fungerede rigtig godt,” forklarer Janne.

Hverdagen foregår online

Janne beskriver forløbet med de 5 uger som intenst, men spændende. Hun brugte meget tid på at sætte sig ind i stoffet og lave afleveringerne, for at være sikker på, at hun havde forstået alt rigtigt. Som online studerende står man lidt mere på egne ben, men hos Skive College gør de meget ud af, at det er altid muligt at stille spørgsmål til underviserne. 

Hvert fag startede ud med et opstartsmøde, hvor det var muligt at hilse på underviserne og møde medstuderende online. Til disse møder fik Janne et indblik i, hvilke forventninger der lå til hende som studerende, samt gode råd til hvordan studiet kunne gribes an. 

De afleveringer Janne havde fik hun karakterer for, hvor der oftest var en uddybende kommentar med, specielt ved de mere tekstbaserede fag. Jannes forløb blev afsluttet med en eksamen, som også foregik online,

For dig, der vil prøve kræfter med erhvervslivet

Janne valgte et optimalt springbræt for hende, så hun er klar til en karriere inden for kontor og administration. Hvis du står ved samme skillevej, og trænger til at komme ud og prøve kræfter med erhvervslivet, bliver du gennem de fem uger klædt på til at vælge speciale inden for kontor, detail eller handel. 

Overvejer du at lave et skift i din karrierevej? Læs mere om forløbet hos Skive College her, og tag kontakt til dem, for at få mere information.

Senest opdateret: 11 jun 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 28-07-2020

Kom du ikke ind?

Har du fortrudt, at du ikke søgte ind i år? Eller er du en af de uheldige, som ikke i første omgang får opfyldt drømmen om at kunne skrive studerende på CV'et efter sommerferien, så fortvivl ej. Der er som regel stadig mange spændende uddannelser, der har ledige studiepladser allerede i år.

Læs mere
Sidst opdateret 25-08-2020

Eksempel på kvote 2 ansøgning: HA Kom

Vil du gerne søge ind på Erhvervsøkonomi (HA) i virksomhedskommunikation på kvote 2? Her finder du et eksempel på en motiveret ansøgning, der fik ansøgeren gennem nåleøjet. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

Guide til de sværeste optagelser

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej, denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Uddannelsesguide - Studievalg i 3 trin

Sidder du med et indtryk af, at det er umuligt at finde en uddannelse, der både interesserer dig og giver adgang til en karriere med spændende opgaver og høj løn? Så er du ikke alene. Men denne guide får tre trin til, hvordan du træffer det rigtige valg af studie. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år på ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Sådan kommer du ind på drømmestudiet

For nogle, er fordelingen af studiepladser svær at forstå, for hvordan er det lige, at man bliver fordelt blandt de danske videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 14-08-2020

Kvote 2 på Psykologi - din guide til optagelse på psykologistudiet

Psykologistudiet er kendt for deres meget høje gennemsnit på Kvote 1, og derfor, kan vejen til psykologistudiet være via en kvote 2 ansøgning, find hele vores guide her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Svar på optagelse

Vi guider dig her til, hvad der sker, når du får svar om optagelse på dit drømmestudie.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Sådan kommer du ind på journalistuddannelsen

Er du nyhedsjunkie, grammatiknørd eller storyteller? Kom igennem nåleøjet til journalistuddannelsen, med vores samlede guide her - nederst finder du et eksempel på en motiveret ansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - trin for trin

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2020

Få et alternativt bud på dit drømmestudie

Overvejer du at søge ind på én af de rigtige populære uddannelser? Og frygter du ikke at blive blive optaget? Eller har du måske allerede fået afslag? Læs med her og få 10 bud på alternative drømmestudier.

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

Seks uddannelser der hitter i kvote 2

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 6 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Hvad skal du efter 3.G?

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2020

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig.Du får en hverdag med fart på, hvor din fornemmeste opgave er at hjælpe mennesker med at sælge deres bolig og/eller finde deres nye hjem.

Læs mere
Sidst opdateret 14-10-2020

Mød en multimediedesignstuderende

På multimediedesignuddannelsen arbejder man med brugergrænsefladedesign (UI), brugeroplevelser (UX), webudvikling i form af kodning, indholdsproduktion til digitale medier, teknologi og forretningsforståelse. Du kan læse Johannes beretning om, hvordan det er at gå på en toårig erhvervsuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 27-08-2015

Hvad gemmer der sig bag jobtitlen?

Har du nogen gange undret dig over, hvad en Salgs-Ninja laver? Eller hvad med en Detail-Jedi? Vi har samlet otte bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV!

Læs mere