Vis studentum.dk som: Mobile

Fotograf uddannelse: Sådan bliver du fotograf

Går du med en lille fotograf i maven? Nørder du allerede kompositioner, lyssætning og udstyr. Så er det måske på tide med et fotograf kursus der kan skubbe dig det sidste stykke, til at springe ud som fotograf. 

Med en fotograf uddannelse tilegner du dig alle de tekniske kompetencer, der skal til, for at tage og fremstille rigtig gode billeder, som du kan leve af. Hvad end du kan vil arbejde med reklame, presse, portrætfotos eller på det store lærred. 

Et fotograf kursus kan du tage både i Danmark og i udlandet.

Du kan se alle dine muligheder her

En uddannelse som fotograf

Hvorfor skal jeg have en uddannelse for at blive fotograf tænker du måske? Det - skal - du heller ikke. Men hvis du ikke vil bruge endeløse dage og nætter på at læse nettet tynd, så er det en god vej, til at få den viden du har brug for, samtidig med at du kommer ind i miljøet, møder andre seje fotografer, og måske endda nogle garvede fotografer der vil tage dig under deres vinger. 

Du kan vælge at tage en uddannelse til fotograf på mange forskellige niveauer. Du finder fotograf kurser her: 

  • Højskoler
  • Universiteter
  • Tekniske skoler
  • Erhvervsakademier

Alt efter, hvad dine tanker om at blive fotograf er, kan du vælge forskellige veje. Et kursus på en højskole er selvfølgelig knap så intensivt og lærende som hvis du vælger et universitet. 

På din uddannelse får du viden om den tekniske del af kameraet, lyssætning, komposition, flash, white balance, farve, fokus og dybde. Det er altså en rigtig praktisk og hands-on uddannelse, hvor det ikke hjælper at sidde og læse om det hele teoretisk. Det handler om at få det i hænderne. 

Karriere som fotograf

Fotograf vejen er nok ikke verdens nemmeste karrierevej, da det ofte handler om selvstændigt arbejde, hvor du får et navn inden for branchen. Men du kommer med garanti til at lave et arbejde der fyldt med kreativitet, nytænkning og variation. 

Hvis du vælger en foto uddannelse, er det derfor en god ide, allerede nu at tænke over, hvad du vil bruge uddannelsen til. Vil du gerne være selvstændig portræt fotograf, tage billeder ved bryllupper eller af nybagte familier? Så kan du med fordel tage et kig på fotografnu.dk

Er drømmen Hollywood og de helt store internationale scener. Så kan du lige så godt gå i gang med at gøre dig selv til et brand, og finde de rigtige kontakter i dit netværk - og hvis de ikke er der så find dem. Det er nemlig en branche der handler rigtig meget om netværk, og hvor stærkt et navn man har. 

Senest opdateret: 15 okt 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 05-07-2019

Karriere inden for undervisning

Hvordan bliver man lærer? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for undervisning fra folkeskolelærer til gymnasielærer. Hvis du kan lide at arbejde med mennesker, motivere andre og formidle så skal du overveje en uddannelse inden for undervisning.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en nyuddannet folkeskolelærer

Luana er nyligt uddannet folkeskolelærer med kompetencer til særligt at undervise i Engelsk og Musik samt børn i komplicerede læringssituationer (specialpædagogik). Her i interviewet fortæller hun om sin tid som studerende, giver dig et par gode råd med på vejen og sætter kursen for, hvor fremtiden skal bære hende hen.

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en badmintontræner

Christian valgte at tage et trænerforløb på Aalborg Sportshøjskole, da han blevet skadet og var nødt til at indstille sin spillerkarriere. I interviewet fortæller han om sine ambitioner for succes i sportsverdenen. Du får et indblik i livet på en sportshøjskole, og hvad det kræver at blive professionel træner.

Læs mere
Sidst opdateret 14-12-2015

Mød en social iværksætter

Går du rundt med en drøm om at blive iværksætter, men ved du ikke helt, hvordan du får idéen ud over tegnebrættet og gjort til virkelighed? Så fat mod. Studentum har sat den idérige iværksætter Asbjørn William Ammitzbøll Flügge, der er bachelor i psykologi & virksomhedsstudier fra Roskilde Universitet og en af hovedmændene bag madspildsprojektet ReGastro.

Læs mere