Fotograf uddannelse: Sådan bliver du fotograf

Går du med en lille fotograf i maven? Nørder du allerede kompositioner, lyssætning og udstyr. Så er det måske på tide med et fotograf kursus der kan skubbe dig det sidste stykke, til at springe ud som fotograf. 

Går du med en lille fotograf i maven? Nørder du allerede kompositioner, lyssætning og udstyr. Så er det måske på tide med et fotograf kursus der kan skubbe dig det sidste stykke, til at springe ud som fotograf. 

Med en fotograf uddannelse tilegner du dig alle de tekniske kompetencer, der skal til, for at tage og fremstille rigtig gode billeder, som du kan leve af. Hvad end du kan vil arbejde med reklame, presse, portrætfotos eller på det store lærred. 

Et fotograf kursus kan du tage både i Danmark og i udlandet.

Du kan se alle dine muligheder her

En uddannelse som fotograf

Hvorfor skal jeg have en uddannelse for at blive fotograf tænker du måske? Det - skal - du heller ikke. Men hvis du ikke vil bruge endeløse dage og nætter på at læse nettet tynd, så er det en god vej, til at få den viden du har brug for, samtidig med at du kommer ind i miljøet, møder andre seje fotografer, og måske endda nogle garvede fotografer der vil tage dig under deres vinger. 

Du kan vælge at tage en uddannelse til fotograf på mange forskellige niveauer. Du finder fotograf kurser her: 

  • Højskoler
  • Universiteter
  • Tekniske skoler
  • Erhvervsakademier

Alt efter, hvad dine tanker om at blive fotograf er, kan du vælge forskellige veje. Et kursus på en højskole er selvfølgelig knap så intensivt og lærende som hvis du vælger et universitet. 

På din uddannelse får du viden om den tekniske del af kameraet, lyssætning, komposition, flash, white balance, farve, fokus og dybde. Det er altså en rigtig praktisk og hands-on uddannelse, hvor det ikke hjælper at sidde og læse om det hele teoretisk. Det handler om at få det i hænderne. 

Hvis du ønsker at tage en fotografuddannelse online, så er der også rig mulighed for dette! Dette kan du bl.a. gøre hos Nordic Online Academy, læs mere her!

Karriere som fotograf

Fotograf vejen er nok ikke verdens nemmeste karrierevej, da det ofte handler om selvstændigt arbejde, hvor du får et navn inden for branchen. Men du kommer med garanti til at lave et arbejde der fyldt med kreativitet, nytænkning og variation. 

Hvis du vælger en foto uddannelse, er det derfor en god ide, allerede nu at tænke over, hvad du vil bruge uddannelsen til. Vil du gerne være selvstændig portræt fotograf, tage billeder ved bryllupper eller af nybagte familier? Så kan du med fordel tage et kig på fotografnu.dk

Er drømmen Hollywood og de helt store internationale scener. Så kan du lige så godt gå i gang med at gøre dig selv til et brand, og finde de rigtige kontakter i dit netværk - og hvis de ikke er der så find dem. Det er nemlig en branche der handler rigtig meget om netværk, og hvor stærkt et navn man har. 


Annoncer

Du er måske også interesseret i: