Lægesekretær uddannelse

Gør en forskel. Som lægesekretær vil du få mange forskellige opgaver i løbet af en normal arbejdsdag. Du vil altid blive udfordret, og der er ikke to dage, der er ens.
Filtrer efter
Studieretning
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-2 af 2
Annoncer

Populære steder

Reportage

Bliv lægesekretær og få et indblik i sundhedsvæsenet

Når du uddanner dig til lægesekretær, vil du få et indblik i, hvordan sundhedsvæsenet fungerer. Du vil spille en vigtig rolle som lægesekretær.

Lægesekretær

Hvorfor skal du uddanne dig til lægesekretær?

Som lægesekretær vil du få en spændende og lærerig hverdag med mange forskellige arbejdsopgaver. Her er det vigtigt, at du er omstillingsparat og ikke er bange for at tage ansvar.

Du vil kunne udføre omfattende arbejdsopgaver og beherske de nødvendige metoder, der skal bruges inden for de administrative områder på sygehuse eller i en almen lægepraksis.

En af de vigtigste opgaver, en lægesekretær har, er at kunne sikre et godt og velfungerende forhold til patienten og pårørende. Det er altså vigtigt, at du kan vise forståelse og sympati med mennesker af forskellig alder og baggrund.

Gennem uddannelse vil du få en indgående viden og forståelse for kommunikation i sundhedsvæsenet. Du vil også få stærke færdigheder inden for anatomi, patologi og psykologi, så du er rustet til enhver situation.

Hvordan bliver jeg lægesekretær?

Der er flere forskellige måder at blive lægesekretær på, og der er helt sikkert også en, der passer til dig. Fælles for dem alle er, at du skal indgå i et spændende praktikforløb som lægesekretærelev.

For at kunne søge lægesekretærelevstillinger kan du tage en kontoruddannelse med speciale. Ved at tage en kontoruddannelse med speciale vil du kunne specialisere dig som lægesekretær. Her vil du blive bekendt med journalskrivning, og hvordan man effektivt kommunikerer med offentlige myndigheder, patienter og andre sygehuse.

Kontoruddannelsen med speciale er en vekseluddannelse, hvilket betyder, at du skifter mellem at være på dit praktiksted, hvor du lærer den praktiske del af uddannelsen, og være på din skole, hvor du vil lære den teoretiske del.  

Det er også muligt at kvalificere dig til at blive lægesekretærelev, hvis du har gennemført en gymnasial uddannelse, 2-årig HG, HF eller HHX.

Hvor lang tid tager det at uddanne sig til lægesekretær?

Hvis du ønsker at uddanne dig til lægesekretær gennem en kontoruddannelse med speciale, vil uddannelsen tage to år. De to år vil være en kombination af skoleforløb og elevforløb.

Du kan vælge at tage dit elevforløb hos et sygehus eller hospital, men det er også muligt at være elev hos en almen lægepraksis. Elevforløbet udgør størstedelen af uddannelsen.

Dit skoleophold vil have indgående fokus på de obligatoriske specialefag. Derudover vil du have mulighed for at tilvælge valgfag, som for eksempel diagnoselatin, medicinsk engelsk eller projektkoordinering.

Din fremtid som lægesekretær

Når du har gennemført din lægesekretær uddannelse og elevforløbet vil du kunne kalde dig for lægesekretær. Som lægesekretær kan du arbejde i flere forskellige institutioner med mange forskelligartede opgaver, og du vil fungere som lægens højre hånd.

Typisk vil din arbejdsplads være på sygehuse eller hos private lægekonsultationer. Her vil du ofte have administrative opgaver, som blandt andet at ajourføre journaler og bestille undersøgelser, men du vil også være et uundværligt led mellem de forskellige dele af sundhedsvæsenet.

Lægesekretæren er altid det første ansigt, patienten ser i mødet med sundhedsvæsenet. Du vil altså få en stor og vigtig rolle i at være kontaktperson og informationskilde for både patienten og pårørende og derved sikre, at de får en sikker og givende oplevelse.