Viser 1-13 af 13
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-13 af 13

Vælg en håndværkeruddannelse med fremtid i

Der findes rigtig mange forskellige uddannelser indenfor håndværkerfaget. Men uanset, hvor forskellige de er indholdsmæssigt, har de en ting til fælles. Nemlig den, at alle håndværkerlærlinge lærer at skabe resultater. 

Er du på udkig efter en uddannelse, hvor du får chancen for at bruge dine hænder og dit hoved? Og hvor du uddanner dig til en fremtid med masser af muligheder uanset, hvilken vej du vælger at gå: mere uddannelse eller direkte i job? Så er en håndværkeruddannelse måske noget for dig. Du kan uddanne dig på en erhvervsskole som fx en teknisk skole i nærheden af, hvor du bor eller drømmer om at bo. Med andre ord står din fremtid åben.

Med en håndværkeruddannelse kommer du igennem et skræddersyet forløb, der veksler mellem skoleperioder og praktik, der hvor du er elev.

Læs om 3 fordele ved at gå fra erhvervsuddannelse til videregående uddannelse

Hvilken slags håndværker drømmer du om at blive?

Om din drøm er at få en bil, som er gået i stå til at køre igen, om det er at male facaden på den næste store, landsdækkende virksomhed eller, om det er at bygge fundamentet til et nyligt solgt hus eller noget helt fjerde, så får du muligheden for at udleve den drøm med en håndværkeruddannelse.

Her på siden får du svar på alle dine spørgsmål om håndværkeruddannelser. Læs med og få svar på spørgsmål som eksempelvis "hvem kan blive håndværker?", "hvad kan jeg blive?" og "hvordan er mine fremtidsmuligheder med en håndværkeruddannelse?"

Find din håndværkeruddannelse i dag

Hvem kan blive håndværker?

På papiret kan alle, der har afsluttet folkeskolen med minimum karakteren 02 i fagene dansk og matematik komme ind på et grundforløb inden for hovedområdet Teknologi, produktion og transport. Det er første trin til en teknisk erhvervsuddannelse, som man også kan kalde en håndværkeruddannelse.

På de fleste erhvervsuddannelser skal du også have indgået en elevaftale, før du kan komme i gang med dit hovedforløb. Der er dog også håndværkeruddannelser, hvor du kan komme i skolepraktik, hvis du ikke har haft heldet med dig. Her er der dog en række betingelser, du skal være opmærksom på at du skal opfylde.

Hvilke håndværkeruddannelser kan jeg vælge imellem?

Er du meste til teknik og elektronik? Drømmer du om biler eller byggeri? Mulighederne er mange for dig, der vælger at gå i gang med en teknisk erhvervsuddannelse. Faktisk findes der et hav af håndværkeruddannelse inden for teknologi, produktion og transport.

Herunder finder du et udpluk af dine muligheder:

👉 Autolakerer

👉 Bådmekaniker

👉 Bygningsmaler

👉 Elektriker

👉 Finmekaniker

👉 Industrioperatør

👉 Køletekniker

👉 Lastvognsmekaniker

👉 Murer

👉 Personvognsmekaniker

👉 Skiltetekniker

👉 Smed

👉 Tagdækker

👉 Teknisk isolatør

👉 Træfagenes byggeuddannelse

Blandt disse uddannelser er der desuden yderligere mulighed for specialisering. For eksempel kan du som finmekaniker vælge at specialisere dig som eksempelvis låsesmed eller våbenmekaniker, mens du med træfagenes byggeuddannelse kan specialisere dig som tømrer, gulvlægger eller tækkemand.

Der er derfor gode muligheder for at finde en håndværkeruddannelse, der kan tage dig i præcis den retning, du drømmer om.

Vil du vide mere om opbygning og alt det praktiske med en håndværkeruddannelse?

Læs mere om optagelse og opbygning på erhvervsuddannelserne her

Hvordan ser min fremtid ud med en håndværkeruddannelse?

Selvom Danmark er et videnssamfund, vil der også i fremtiden være behov for dygtige håndværkere - både inden for byggeri og anlæg og inden for industrien. Med en håndværkeruddannelse i værktøjskassen kan du derfor se frem til en karriere med gode jobmuligheder og en god løn. Det gælder ikke mindst, hvis du formår at følge med tiden og nye teknologiske muligheder i din branche. Du kan også vælge at blive din egen mester som iværksætter.

Bliver du sulten efter mere viden og andre muligheder, kan du også vælge at læse videre. Du kan fx vælge en relateret uddannelse som:

  • El- eller VVS-installatør
  • Produktionsteknolog
  • Byggetekniker eller bygningskonstruktør

Vælger du at blive student og håndværker med en uddannelse i form af en EUX, får du de samme muligheder for at søge ind på videregående uddannelse, som hvis du havde valgt en gymnasial uddannelse.

Gå på opdagelse i oversigten længere oppe på siden og find den håndværkeruddannelse, der matcher dine drømme!

FAQ

  • En håndværkeruddannelse er en praktisk uddannelse, hvor dit vigtigste værktøj er dine hænder. Med en håndværkeruddannelse vil der ofte være tale om en erhvervsuddannelse eller en erhvervsakademiuddannelse, hvor selve uddannelsen veksler mellem skoleperioder og praktik.

  • Der er mange forskellige håndværkeruddannelser at vælge mellem i Danmark, så der findes helt sikkert også en håndværkeruddannelse for dig, uanset om du interesserer dig for teknik, værktøj el. maskiner. Eksempler på håndværkeruddannelser er blandt andet elektriker, mekaniker, murer, smed, tømrer, VVS-installatør og mange flere.

  • Din indkomst som håndværker afhænger af mange forskellige faktorer. For eksempel afhænger din løn af dit uddannelsesniveau, dit erfaringsniveau, hvilket fag du vælger, hvor du vælger at arbejde samt dine ansættelsesforhold. Der er derfor mange forskellige variabler der afgør, hvordan din løn ser ud som håndværker.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7