Bliv elektriker | Tag en moderne uddannelse

På en elektriker uddannelse bruger du både hænder og hoved

Som elektriker indebærer dit arbejde tekniske installationer, der får samfundet til at fungere. Du vælger en moderne og teknisk karrierevej som elektriker.
Viser 1-4 af 4
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-4 af 4

Bliv elektriker og bliv ekspert i løsninger der får samfundet til at fungere

Som elektriker bliver du ekspert i at arbejde med avancerede tekniske løsninger samtidig med, at du lærer at skabe den rette sammenhæng mellem teknologi og mennesker. Som elektriker er din karriere spændende og dine arbejdsopgaver varierede. Som elektriker står du altså i fronten til nogle af samfundets vigtigste opgaver. 

Alt efter hvilken retning du vælger indenfor faget, kan du kan få indsigt i områder som energi og grøn omstilling eller arbejdet med bygninger og industrianlæg. Vælger du f.eks. at arbejde indenfor energiområdet, vil du arbejde hen imod at skabe teknisk avancerede løsninger til energieffektivisering og omstilling til vedvarende energi. Lyder elbranchen noget for dig? Så læs videre her!

Uddannelsen

TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk El-Forbund står bag uddannelsen og sikrer, at uddannelsen matcher kompetencebehovene på arbejdsmarkedet. På den måde er du sikret en uddannelse der er aktuel og relevant på arbejdsmarkedet når du er færdiguddannet. Elektriker uddannelsen består af en kombination af skoleperioder og virksomhedsoplæring, hvorfor uddannelsen er meget erhvervsorienteret. 

Selve uddannelsen tager omkring 4 - 4½ år at gennemføre alt efter hvordan du vælger at sammensætte den. Den første del af elektrikeruddannelsen er ens for alle og varer typisk  2 år. Den omfatter grundforløb 2 på 20 uger, 16 ugers H1 og to oplæringer i en virksomhed undervejs.

På 2. og 3. hovedforløb skal du og din virksomhed vælge mellem 28 forskellige valgfrie moduler af 4 ugers varighed. Du skal finde en læreplads, når du begynder på grundforløb 2. Det er også i denne del af uddannelsen, at du bliver specialist indenfor områderne der interesserer dig. Du kan vælge 4 eller 5 moduler. Såfremt du vælger 4 moduler, tager uddannelsen 4 år, og hvis du vælger 5 moduler, tager uddannelsen 4½ år. 

Grundet modulopbygningen af elektrikeruddannelsen, er det muligt at specialisere sig indenfor et bestemt kompetenceområde som f.eks. at designe intelligente løsninger til bygninger. På samme tid kan du vælge en modulsammensætning, der giver en bredere og mere generel elektrikerprofil.

Elektriker uddannelsen giver dig altså en tung faglig ballast og en bred teknisk viden, der kvalificerer dig til at arbejde med en lang række forskellige opgaver i elbranchen. 

Fremtiden som elektriker 

Som dygtig elektriker er du eftertragtet i både Danmark og i udlandet. Som færdiguddannet elektriker, kan du se frem til en alsidig karrieret med høj løn og mulighed for videreuddannelse. Du bliver nemlig en del af en teknisk branche, hvor hver dag byder på nye udfordringer, og hvor mulighederne er endeløse da du arbejder med en uerstattelig samfundsopgave. 

Vælger du at arbejde som ansat i en virksomhed eller lignende, vil du på lige fod med de andre medarbejdere arbejde hen imod at hjælpe kunder med at levere tekniske løsninger. På samme tid er elbranchen et område med gode muligheder for at gå den selvstændige vej. Som færdiguddannet elektriker har du nemlig direkte adgang til installatøruddannelsen, der gør dig klar til livet som selvstændig. På installatøruddannelsen skal du afvikle en  autorisationsprøve, der gør dig til autoriseret elinstallatør, hvorefter du kan åbne din egen virksomhed. 

Til sidst er det en klar fordel, at der er mangel på dygtige medarbejdere og lærlinge i elbranchen, hvorfor dine udsigter for at lande et job som færdiguddannet med det samme er rigtig gode. Som elektriker gør du livet nemmere og mere behageligt for samfundet samtidig med at du er en del af den konstante teknologiske udvikling. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12