Vis studentum.dk som: Mobile

Frisøruddannelser

Drømmer du om at blive frisør? Som frisør får du en alsidig hverdag, hvor du klipper og styler mange forskellige typer mennesker. Du skal være god til at lytte og forstå kundernes ønsker, så du kan levere den frisure, din kunde drømmer om. Læs mere om dine muligheder for at blive uddannet frisør her på siden. 

Drømmer du om at blive kosmetolog eller frisør? Hos Beauty and Style får du en international uddannelse, der bygger på mere end 30 års erfaring og et stærkt fokus på praktisk træning. Du får et solidt trinbræt for din karriere i skønhedsbranchen i unikke lærings- og klinikmiljøer fem steder i landet.

 
Viser 1-12 af 12
Søgeresultat Uddannelsestype Sted
Frisør
Tradium
Erhvervsuddannelse
Randers
Elsker du at style, klippe og farve? Er du fyldt med idéer, og har du lyst til at lærer de...
Frisøruddannelse - 12 mdr (dag)
Københavns Frisørskole
Private uddannelser
Flere byer (2)
Drømmer du om en fremtid som professionel frisør? Ved Københavns Frisørskole har du chancen for at få en intensiv frisøruddannelse,...
Frisøruddannelse - 16 mdr (aften)
Københavns Frisørskole
Private uddannelser
København
Dine fordele ved at blive frisør på aftenforløbet ved Københavns Frisørskole. Her har du mulighed for at arbejde samtidig med,...
Frisøruddannelse - 2 år
Beauty and Style
Private uddannelser
Flere byer (5)
Er du kreativ og brænder for at arbejde inden for frisørfaget?  Så skal du tage en frisøruddannelse hos Beauty and...
Frisør uddannelse
NEXT Uddannelse København
Erhvervsuddannelse
København
- Vild med hår og mode En frisør er kreativ med saks, farver og styling og følger med i de...
EUX Frisør
NEXT Uddannelse København
Erhvervsuddannelse
København
Drømmer du om at arbejde i frisørbranchen, er du god til at holde fokus og glad for at læse? Så...
Frisørkursus - 4 mdr (aften)
Københavns Frisørskole
Private uddannelser
København
Overvejer du om en karriere som frisør eller måske hårstylist er noget for dig? På Københavns Frisørskole får du chancen...
Professionelt udvidet hårkursus
Art of Style and Make-up
Private uddannelser
København
Er du uddannet frisør, eller har du gennemført vores basis hårkursus? Vil du gerne udvide dine kompetencer inden for hårstyling...
Basis hårkursus
Art of Style and Make-up
         
(1)
Private uddannelser
København
Vil du arbejde som hårstylist og arbejde med håropsætning og hårstyling? Tag vores 10 ugers basis hårkursus i København. Som...
Frisørkursus på 12 mdr.
Beauty and Style
Private uddannelser
Flere byer (5)
Drømmer du om at blive frisør og vil teste dine egne evner? Så er et frisørkursus hos Beauty and Style...
Frisørkursus - 3 mdr (dag)
Københavns Frisørskole
Private uddannelser
København
Et frisørkursus på Københavns Frisørskole er for dig, der vil snuse til frisørfaget i et internationalt miljø med engagerede instruktører....
Kursus i herreklip - 4 mdr
Københavns Frisørskole
Private uddannelser
København
Søger du inspiration inden for klipning af mænd? Så er et herreklip kursus ved Københavns Frisørskole måske noget for dig....
 • = Udtalelse med tidligere deltager på denne uddannelse
 • = Der er en videopræsentation tilknyttet denne profil.
Viser 1-12 af 12
 

Mere om Frisøruddannelser

Drømmer du om en uddannelse, hvor du får lov til at være kreativ? Kan du lide at style hår, snakke med forskellige typer mennesker og lytte til, hvad de ønsker? Og drømmer du om en karriere med mange job og udviklingsmuligheder? Så er uddannelsen til frisør måske det rigtige for dig!

Frisør uddannelsen

Som frisør er det vigtigt, at du er god til at lytte og forstå, så du altid kan omforme en kundes ønsker og forestillinger til en frisure, som han/hun bliver tilfreds med. Du kommer til at vaske, krølle, klippe og farve hår samt vejlede ved valg af frisure og hårsætning.

Hvilke egenskaber bør en frisør have?

Når du arbejder som Frisør, arbejder du hver dag med at få forventninger og ønsker fra kunder til at blive til virkelighed. Du

 • klipper
 • farver
 • toner
 • permanenter
 • laver håropsætninger

Nogle saloner specialiserer sig endda også i at lægge make-up til festlige lejligheder.

De fleste Frisører klipper både mænd og kvinder, men nogle vælger også at specialisere sig inden for enten dame- eller herrefrisurer. Mange frisører arbejder desuden også som stylister inden for hårmode. Endelig er det i dag også meget moderne at kombinere frisørsaloner med tilbud om negle- og hudpleje.

Hvordan er frisør uddannelsen opbygget?

Når du tager en uddannelse som frisør i Danmark, er det meget almindeligt, at du tilmelder dig en erhvervsuddannelse. Uddannelsen tager 4 år og 6 mdr., men du kan også starte på en EUX uddannelsen, hvor du bruger 5 år og 6 mdr. på at blive uddannet frisør.

Uddannelsen består af et grundforløb, der varer 20 eller 40 uger samt et hovedforløb, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb.

Du kommer til at have fag på skolen som engelsk, erhvervsøkonomi, stilhistorie samt salg og service. Derudover bliver du undervist i de mere praktiske færdigheder ved faget som frisør:

 • Klipning
 • Farvning
 • Permanent
 • Håropsætning
 • Manicure og makeup

Hvis du gennemfører din erhvervsuddannelse som EUX, får du  generelle studiekompetencer, der er ligestillet med den gymnasiale eksamen. På den måde kan du videreuddanne dig på samme vilkår som personer med gymnasial eksamen.

I praktikforløbene arbejder du i den samme frisørsalon, hvor du bliver oplær i forskellige arbejdsopgaver. Du kan selv finde din praktikplads, eller få hjælp på skolen til at finde den helt rigtige salon for dig. 

Kan jeg bliver uddannet frisør i udlandet?

Du kan tage en uddannelse som frisør i hele verden. For ligesom frisørskolerne, findes frisørerne overalt. Dog skal man være bevidst om, om uddannelsen giver et godkendt svendebrev, som senere kan bruges i EU - dette især, hvis du vælger at læse uddannelsen udenfor EU. Spørg den pågældende skole, hvis du er i tvivl.

Hvordan afsluttes frisør uddannelsen?

Efter endt grundforløb skal du til prøve i en række fag. Består du prøverne, får du et bevis, der giver adgang til hovedforløbet. Under hovedforløbet er der prøver undervejs, hvor du får karakter for hver bestået prøve.

Hele uddannelsen afsluttes med en svendeprøve og et uddannelses-bevis.

Hvilke fremtidsmuligheder har jeg som frisør?

Når du er uddannet frisør og dermed er indehaver af et svendebrev, har du fået kompetencer til at arbejde inden for en række erhvervsområder.

Du kan vælge at åbne din egen frisørsalon og få din helt egen kundekreds, hvor du brander dig inden for dine spids kompetencer. 

Du kan også få job:

 • i frisørsaloner
 • ved film-, teater- og fjernsynsproduktion
 • på plejehjem
 • på hospitaler

Mange store frisørsaloner fungerer også sådan, at du bliver ansat i deres salon, men alligevel bliver din egen arbejdsgiver og derfor selv bestemmer dine arbejdstider og lignende. 

Efter uddannelse kan du også vælge at udvikle dine kompetencer eksempelvis inden for makeup, skønhed, negleteknik og så videre. 

Lyder frisør uddannelsen som noget for dig? Så læs mere om dine uddannelsesmuligheder her på siden.