Viser 1-10 af 10
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-10 af 10

Tag en frisør uddannelse

Kan du lide at style hår, snakke med forskellige typer mennesker og lytte til, hvad de ønsker? Og drømmer du om en karriere med mange job og udviklingsmuligheder? Så er en frisør uddannelse måske det rigtige for dig. Tag en uddannelse, hvor du får lov til at være kreativ!

Tag en frisør uddannelse

Som frisør er det vigtigt, at du er god til at lytte og forstå, så du altid kan omforme en kundes ønsker og forestillinger til en frisure, som han/hun bliver tilfreds med. Du kommer til at vaske, krølle, klippe og farve hår samt vejlede ved valg af produkter, frisure og hårsætning.

Hvilke egenskaber bør en frisør have?

Når du arbejder som frisør, arbejder du hver dag med at få forventninger og ønsker fra kunder til at blive til virkelighed. Dine arbejdsopgaver består blandt andet i at:

 • Klippe og farve hår
 • Hårvask
 • Permanent
 • Hjælpe kunden med at vælge den rigtige frisure
 • Styling og opsætning
 • Rådgive om pleje af hår og brug af hårprodukter
 • Evt. administrativt arbejde på frisørsalonen.

Som frisør kan du ligeledes vælge at specialisere dig. Det kan for eksempel være i herreklip, dameklip, styling og lignende. Nogle saloner specialiserer sig endda også i at lægge make-up til festlige lejligheder, mens andre saloner for eksempel har valgt at specialisere sig inden for krøller. Mulighederne er derfor mange.

De fleste frisører klipper både mænd og kvinder, men nogle vælger dog - som nævnt ovenfor - at specialisere sig inden for et specifikt område. Endvidere er der mange frisører og saloner, der tilbyder flere services, som for eksempel styling, mens andre også kombinerer med tilbud om negle- og hudpleje.

Du vil få grundlaget for disse arbejdsopgaver på din valgte frisør uddannelse, hvor du også lærer det grundlæggende om hvert enkelt område. Dermed får du også lov til at prøve dig lidt frem, og eventuelt finde frem til din foretrukne specialisering allerede i løbet af din frisøruddannelse.

Hvordan er en frisør uddannelse opbygget?

Når du tager en frisør uddannelse i Danmark, er det meget almindeligt, at du tager uddannelsen som en erhvervsuddannelse. Her tager en frisøruddannelse 4 år og 6 måneder, men du kan også tage en frisøruddannelse gennem et EUX-forløb, hvor det tager 5 år og 6 måneder at blive uddannet frisør og student samtidig.

Frisøruddannelsen består af et grundforløb, der varer 20 eller 40 uger, samt et hovedforløb, der veksler mellem perioder på din læreplads og perioder på skolen.

Gennem din frisør uddannelse vil du komme til at have fag som dansk, afsætning, psykologi, faglig engelsk samt bogføring. Derudover vil du selvfølgelig også blive undervist i de mere praktiske færdighedet ved frisørfaget:

 • Klipning
 • Farvning
 • Permanent
 • Håropsætning
 • Manicure og makeup.

Hvis du gennemfører din frisør uddannelse som EUX kombinerer du erhvervsuddannelsen med en gymnasial eksamen. Med denne vej får du generelle studiekompetencer, der er ligestillet med den gymnasiale eksamen. På den måde kan du videreuddanne dig på samme vilkår som personer med gymnasial eksamen.

I perioder på din læreplads arbejder du i den samme frisørsalon, hvor du bliver oplært i forskellige arbejdsopgaver. Du kan selv finde din læreplads, eller få hjælp på skolen til at finde den helt rigtige salon for dig. 

Tag en privat frisør uddannelse

Udover muligheden for en erhvervsuddannelse kan du også vælge at tage din frisør uddannelse hos en privat udbyder. Der findes flere udbydere rundt omkring i landet, hvor du kan tage en privat frisøruddannelse. Her bliver du uddannet frisør på 12-24 måneder, afhængigt af udbyderen. 

Hvis du er nysgerrig på dine muligheder for at tage en privat frisør uddannelse adskiller denne sig fra en erhvervsuddannelse til frisør ved at tage kortere tid. Dog adskiller en privat frisør uddannelse sig også ved at der er deltagerbetaling.

Kan jeg bliver uddannet frisør i udlandet?

Du kan tage en uddannelse som frisør i hele verden. For ligesom frisørskolerne, findes frisørerne overalt. Dog skal man være bevidst om, om uddannelsen giver et godkendt svendebrev, som senere kan bruges i EU - dette især, hvis du vælger at læse uddannelsen udenfor EU. Spørg den pågældende skole, hvis du er i tvivl.

Hvordan afsluttes en frisør uddannelse?

Efter endt grundforløb skal du til prøve i en række fag. Består du prøverne, får du et bevis, der giver adgang til hovedforløbet. Under hovedforløbet er der prøver undervejs, hvor du får karakter for hver bestået prøve.

Hele frisøruddannelsen afsluttes med en svendeprøve og et uddannelsesbevis.

Hvilke fremtidsmuligheder har jeg som frisør?

Når du er uddannet frisør og dermed er indehaver af et svendebrev, har du fået kompetencer til at arbejde inden for en række erhvervsområder.

Du kan vælge at åbne din egen frisørsalon og få din helt egen kundekreds, hvor du brander dig inden for dine spids kompetencer. 

Du kan også få job:

 • I frisørsaloner
 • På plejehjem og hospitaler
 • Ved teatre
 • V film- og tv-produktioner
 • Modeshows.

Mange store frisørsaloner fungerer også sådan, at du bliver ansat i deres salon, men alligevel bliver din egen arbejdsgiver og derfor selv bestemmer dine arbejdstider og lignende. 

Efter din frisør uddannelse kan du også vælge at udvikle dine kompetencer eksempelvis inden for makeup, skønhed, negleteknik og så videre. 

Lyder en frisøruddannelse som noget for dig? Så læs mere om dine uddannelsesmuligheder her på siden. Klik dig gennem listen ovenfor, hvor du også kan klikke dig ind og læse mere om den enkelte uddannelse.

FAQ

 • Hvis du vil udleve drømmen som frisør, har du forskellige uddannelsesmuligheder. Du kan for eksempel tage en frisør uddannelse som en erhvervsuddannelse, eller du kan udforske udbuddet og mulighederne for at tage en privat frisør uddannelse. Der kan være forskellige adgangskrav, afhængigt af, hvilken uddannelse du vælger. Der kan ligeledes være forskel på, om du er SU-berettiget eller ej.

 • Varigheden af en frisør uddannelse afhænger af, hvilken uddannelse du vælger. Vælger du at tage din frisøruddannelse som en erhvervsuddannelse, vil denne typisk have en varighed af cirka 4 år. Udover den 4-årige frisøruddannelse findes der også et udbud af private uddannelser, hvor varigheden kan være alt mellem 6 måneder og 2 år.

 • Prisen for din frisøruddannelse afhænger af forskellige faktorer. For eksempel spiller det en rolle, om du vælger at tage din frisør uddannelse som en erhvervsuddannelse eller gennem en privat udbyder. En frisør uddannelse som erhvervsuddannelse koster dig ikke noget. Gennem en privat udbyder vil du selv skulle betale for uddannelsen. Her varierer prisen fra udbyder til udbyder.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7